مخزن فایبرگلاس از مواد فایبرگلاس با کیفیت بالا ساخته میشود، دارای طول عمر طولانی و بدون هیچگونه آلودگی و ضرری برای سلامت انسان است. منابع فایبرگلاس در مقابل فرسایش بسیار مقاوم و دارای ایمنی بسیار خوب و قابل اعتماد هستند. همچنین این مخزن ها مقاوم در برابر آتش، نارسانا و ضد الکتریسیته ساکن هستند.
منبع فایبرگلاس از رزین کت ژل، پارچه الیاف شیشه ای مصنوعی ساخته شده و از سطح تقویت شده با چگالی بالا و مقاوم در برابر خوردگی، بهره میبرند. آنها از نظر وزن سبک و در عین حال دارای استحکام بالایی هستند و برای نگهداری و ذخیره آب کاملا ایده آل هستند.
مخزن فایبرگلاس با ترکیب رزین، پلی استر، الیاف شیشه و بعضا ژلکت در دو دسته اصلی مخازن جی آر پی (GRP) و مخازن اس ام سی (SMC) تولید میشود. این مخازن بصورت پنلی یا یکپارچه و مونتاژ شده درون کارخانه، جهت نگهداری آب آشامیدنی، مخازن مکعبی ذخیره آب بهداشتی و حمل سیالات شیمیایی ساخته می شوند.
فایبرگلاس ها در زیر مجموعه کامپوزیتهای ترموست قرار می گیرند. بنابراین به این مخازن، مخزن کامپوزیت نیز گفته میشود. ایجاد ساختار سه بعدی رزین و الیافهای شیشه در هم تنیده و چسبندگی بالای الیاف به رزین، توانایی بالای شکل دهی ساختاری مستحکم و با مقاومت ویژه را امکان پذیر میکند.
در تولید واقعی، ساختار دیواره مخزن فایبرگلاس عموماً از سه لایه تشکیل شده است : یک لایه داخلی، یک لایه استحکام و یک لایه سطح بیرونی. به صورت کلی این محصول به مخازن ذخیره سازی عمودی و مخازن ذخیره سازی افقی تقسیم می شود.
مخزن فایبرگلاس بعنوان یکی از زیر مجموعههای مخزنهای کامپوزیت به مفهوم ترکیباتی از چند ماده اولیه و مشتقات نفتی، امروزه جایگاه ویژه ای را در صنعت آب و فاضلاب، نگهداری سیالات اسیدی و قلیایی، کارخانجات مواد غذایی جهت انبار مواد فود گرید و… به خود اختصاص داده اند.
مخزن فایبرگلاس چیست؟
مخزن فایبرگلاس به مخزنی اطلاق می شود که دارای دیواره ای از جنس کامپوزیت باشد. مخازن آب کامپوزیت ماژولار مکعبی از کامپوزیتهای با فاز تقویت کننده از نوع الیاف شیشه و فاز ماتریس از نوع رزینهای پلی استر غیراشباع و به روش SMC تولید می شوند.
مخازن فایبرگلاس عمدتا برای حفظ و نگهداری آب آشامیدنی، مواد سوختی (نفت، گازوئیل، بنزین،…) مواد شیمیایی (اسید، باز) انواع سیالات، انواع مواد غذایی و کودهای مایع است. طراحی و تحلیل این محصول بر اساس ES4994، ASTM3299، ASME SEC صورت می گیرد. باید توجه کرد که می توان چندین منبع را به به صورت سری به یکدیگر متصل کرد و حجم بسیار بالایی را در مکان مورد نظر نگه داری کرد.
تفاوت مخازن پلی اتیلن و فایبرگلاس
بسیاری از متقاضیان ممکن است در تشخیص مخازن پلی اتیلن مکعبی با مخازن فایبرگلاس دچار سردرگمی یا اشتباه شوند. در حالت کلی مخازن با جنس فایبرگلاس در حقیقت دارای قیمتی معادل 5 برابر قیمت مخزن پلی اتیلن می باشند. همچنین بزرگترین مزیت آن ها تولید بصورت پنلی و دمونتاژ در کارخانه و نصب یا مونتاژ در مکانهای بسیار بلند و یا موتورخانهها می باشد.
مخزنهای جی آر پی (GRP) بعنوان یکی از زیر مجموعههای مخازن فایبرگلاس، با توجه به خواص مکانیکی و قابلیت طراحی جهت استفاده در شرایط خورنده و بصورت پنلی، در بسیاری از موارد از مخازن دیگر همچون مخازن پلی اتیلنی پیشی گرفته اند.
انواع مخزن فایبرگلاس
مخازن فایبرگلاس یا کامپوزیتی در یک دسته بندی از لحاظ شکل ظاهری به دو نوع تقسیم می شوند.
مخزن کامپوزیت استوانه ای
این مخازن که به صورت استوانه ای می باشند تا حجم 40 متر مکعب را می توانند به خوبی پوشش دهند. (برای حجمهای بیشتر باید نوع سیال و شرایط محیطی را با کارشناسان شرکت ناب زیست در میان بگذارید تا بهترین پیشنهاد را با شما داشته باشند). بدنه مخازن فایبر گلاس کامپوزیت گروه صنعتی ناب زیست به روش فیلامنت وایندینگ تولید می شوند و برای کپ ها از روش بسیار مطمئن و استاندارد قالب گیری استفاده می شود.
مخزن کامپوزیت که به این روش تولید می شوند در نهایت قادر به تحمل فشاری تا حدود 30 بار می باشند. برای اطمینان بیشتر این شرکت محصول خود را به مدت یک سال و در صورت نیاز به مدت بیشتری ضمانت می کند.
این مخازن برای سیالهای مختلفی در بازه PH از 2 تا 12.5 قابل استفاده است. در صورتی که میزان اسیدیته سیال شما در این بازه قرار ندارد خواهشمند است قبل از انجام هرکاری با کارشناسان شرکت ناب زیست مشورت نمایید.
مخزن فایبرگلاس مکعبی
این مدل نسل جدیدی از مخزن فایبرگلاس میباشد که عمر ورود آنها به صنعت کشور به دو دهه هم نمی رسد. مخزن کامپوزیت مکعبی برای نگه داری حجم گسترده ای از آب و یا سیالهایی که PH متعادلی دارند در نظر گرفته می شود. البته می توان با مشاوره با کارشناسان گروه صنعتی ناب زیست سیالهای دیگری را نیز درون این منابع نگه داری کرد.
مخزن کامپوزیت مکعبی که دارای دیواره ای مستحکم از جنس پنلهای کامپوزیت می باشند که به همان صورت پنلی در کنار یکدیگر قرار گرفته و حجم بسیار گسترده ای را تا 3000 متر مکعب و حتی بیشتر در اختیار شما قرار می دهند.
از بزرگترین محاسن این مخازن می توان به نصب بسیار ساده و آسان آنها، قابلیت دمونتاژ و جابجایی در صورت نیاز، بهای اقتصادی و طول عمر بسیار بالای آنها، اشاره کرد.
مخزن فایبرگلاس دفنی یا زیر زمینی
این مخازن زیرزمینی، از جنس فایبرگلاس است که یک ماده غیر خورنده است. این مدل از مخازن تنوع زیادی دارند و بنابراین جای تعجب ندارد که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. مخازن زیرزمینی آب برای صرفه جویی در فضا بسیار مناسب هستند.
مخزن فایبرگلاس دفنی اجازه می دهد تا در هنگام ترک اتاق برای ساختمانها یا سایر نیازهای سطح زمین، مقدار زیادی آب ذخیره شود. برخی موارد استفاده این مدل شامل نگه داشتن آب قابل شرب، فاضلاب و stormwater ها است.
مخزن فایبرگلاس سطحی (روی زمین)
این دسته از مخزنها ممکن است میلیون ها گالن مایع را ذخیره کنند، اما آنها دقیقاً کاری را که باید یک مخزن انجام دهد انجام می دهند.
مخزن فایبرگلاس سطحی برای ذخیره آبهای قلیایی مورد استفاده قرار میگیرد که شامل ذخیره ضایعات، آب آشامیدنی و آب باران است. اگر به ذخیره مایعات به غیر از آب نیاز دارید، این مخزنها نیز برای آن مناسب هستند.
خصوصیات فنی و خاص مخزن کامپوزیت
- استحکام مکانیکی بالا به دلیل تولید یکپارچه (پیچش الیاف) در فشارهای مختلف.
- قسمتهای اتصال مخزن (ورودی و خروجی) را می توان از فلنچ، رزوه و اتصالات دیگر از جنسهای مختلف (فولادی، پلاستیکی، کامپوزیت) تولید نمود.
- طراحی و ساخت مخزن ها بنا به سفارش مشتری در سایزها و کلاسهای فشاری مختلف به صورت یکپارچه.
- سبک وزن و شکیل بودن به دلیل استفاده از تکنولوژی رشته پیچی نسبت به نوع تولید به صورت جوشی و دستی در کشور
- در سختی گیر و فیلتر شنی، استفاده از لایه درونی از جنس FRP نسبت به PE (پلی اتیلن) مخزن را در فشارهای معکوس مقاومتر می نماید.
خصوصیات عمومی مخزن کامپوزیت
- مقاومت شیمیایی بالا (ضد خوردگی)
- هدایت گرمایی و الکتریکی بسیار کم
- مقاومت دمایی
- ضد UV
موارد کاربرد مخزن فایبرگلاس کامپوزیتی
- ذخیره مواد سوختی (نفت، گازوئیل، گاز و…)
- انبارش مواد شیمیایی (اسید سولفوریک، اسید فسفریک و…)
- صنعت کشتی رانی
- مخازن تصفیه آب صنعتی (سختی گیر و فیلترشنی)
- صنایع رنگ سازی
مزایای مخزن فایبرگلاس
مخزن فایبرگلاس با استفاده از رزین و الیاف شیشه تحت واکنشهای خاصی تولید می گردد. این مخازن دارای تقاضای زیادی در مکانهای بیمارستانی هستند چرا که بدلیل صیقلی بودن سطح و عدم وجود خلل و فرج به هیچ عنوان امکان رشد باکتری و جلبک درون آنها وجود ندارد.
ایجاد ساختار سه بعدی رزین پلی استر و الیاف شیشه در هم تنیده و چسبندگی بالای الیاف به رزین، توانایی بالای شکل دهی، ساختاری مستحکم و با مقاومت ویژه را به این محصول بخشیده است.
مخزنهای فایبرگلاس دارای مزیتهای زیادی نسبت به مخازن پلی اتیلن، بتنی و فلزی می باشد. این مخازن قابلیت کاربرد در محیطهای سخت همچون موتورخانهها و محیطهای کارگاهی را دارا می باشند. مهمترین مزیت مخزن فایبرگلاس یا مخزن کامپوزیت قابلیت تحمل درجه حرارتهای بالای 70 درجه حتی تا 100 درجه سانتیگراد می باشد.
مخازن پلی اتیلنی در دمای بالای 50 درجه سانتیگراد در طولانی مدت دچار تغییر شکل می گردند. مخازن فلزی حتی با وجود سند بلاست و رنگهای اپوکسی یا در مقابل آب و رطوبت زنگ می زند و یا در مقابل مواد اسیدی دچار خوردگیهای شدید می گردد.
یکی دیگر از برتریهای مخازن فایبرگلاس نسبت به مخزن پلی اتیلنی تعمیر آسان و تغییر ظرفیت این مخازن بهنگام ضرورت می باشد.
مخازن تحت فشار فایبرگلاس
این مخزن ها را می توان برای ذخیره مواد و سیالات مختلف استفاده کرد. به مخازن تحت فشار مخزن FRP (اف ار پی) گفته می شود و در لغت مخفف کلمه Fiber Reinforced Polymer به معنی پلیمرهای تقویت شده با فیبر است.
FRP (اف آر پی) از دو جزء ماتریس (رزین) و فیبر (الیاف) تشکیل میشود و کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف و ساختمان دارد. بیشترین کاربرد این مصالح در مقاوم سازی سازهها، جهت ترمیم، تقویت و مقاوم سازی ساختمانهای بتنی بوده و در صنعت کامپوزیت جهت ساخت قطعات صنایع مختلف است.
به صورت کلی مخازن فایبرگلاس دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی می باشند. از این رو رقیب سرسختی برای مخازن استیل در درجه حرارتهای کارکردی زیر 80 درجه سانتیگراد در بسیار از کاربریهای عمومی می باشند.
شاید در بحث نگهداری مواد شیمیایی بتوان گفت جدی ترین رقیب مخازن فایبرگلاس، مخازن پلی پروپیلن می باشد که امروزه گوی رقابت را از تمامی مخازن دیگر ربوده است. در برخی موارد بدلیل ارزان قیمت بودن همچون مخازن استیل و در برخی موارد بدلیل مقاوم تر بودن در برابر دما، همچون مخزنهای با جنس فایبرگلاس در تمامی حالتهای قالبی، پنلی و تزریقی تولید و استفاده میشوند.
کاربردهای فایبرگلاس
به طور خلاصه از ویژگیهای فایبر گلاس میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- عمر طولانی
- وزن سبک
- استحکام بالا
- نفوذ پذیری
- عایق گرما
- غیر سمی
- سطح صاف
- مقاومت در برابر فشار، خوردگی، پیری.
با توجه به مزایایی که در بالا به آن اشاره شد این ماده به طور گسترده ای در پوشش ها، داروسازی ها، مصالح ساختمانی، مواد شیمیایی، رنگدانهها، رزین ها، مواد غذایی، تحقیقات علمی و سایر صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. انعطاف پذیری فایبرگلاس، باعث می شود تا آنها با طیف گسترده ای از نیازهای آب و فاضلاب سازگار شوند.
استفاده از فایبرگلاس در ساخت مخزن سیالات
در مورد جنس مخازن چندین گزینه وجود دارد. بتن یک ماده بسیار متداول است که دهها سال است که در مخازن ذخیره سازی مورد استفاده قرار می گیرد، اما دارای محدودیتهایی است. شاید بارزترین محدودیت وزن باشد.
بتن بسیار سنگین است، حمل و نقل را دشوار می کند و به هزینههای نصب اضافه می کند. به همین دلیل مخازن بتونی بهتر است به جای تولید در محیط کنترل شده کارخانه، در محل ساخته شوند. مخازن بتنی همچنین در معرض ترک خوردگی قرار دارند که این مساله سازه را به خطر می اندازد.
استیل همچنین یک استاندارد قدیمی در ساخت مخازن ذخیره سازی است اما به همین ترتیب با محدودیتهای خاصی همراه است. در مخازن استیل نیز خوردگی موردی نگران کننده است. به خصوص برای مخازن زیرزمینی که نیاز به روکش در این مخازن، به هزینه آن می افزاید و نگرانیهایی در مورد نگهداری طولانی مدت ایجاد می کند. استیل نیز مانند بتن، بسیار سنگین است و وزن آن عاملی نگران کننده است.
برخی از کاربردهای شیمیایی فایبرگلاس
- فسفاتهای دیامونیوم
- آمونیاک
- پتاسیم هیدروکسید
- اسید فسفریک
- اسید هیدروکلریک
- کلر
- هیپوکلریت سدیم
آستر خوردگی به طور معمول با آستر غنی از رزین ساخته می شود. به دنبال آن یک دیوار ساختاری غنی از شیشه ساخته می شود. آستر خوردگی یکی از اجزای کل لایهها است. این یک لایه مهم است که باید به درستی طراحی شود تا از اثربخشی، ایمنی و عملکرد محصول فایبرگلاس شما اطمینان حاصل شود.
همیشه باید در مورد انتخاب رزین با سازنده رزین یا تیم مهندسی خود صحبت کنید. اگرچه آستر خوردگی خیلی از خواص مکانیکی را تأمین نمی کند، اما از نظر طراحی کلی محصول کامپوزیت شما بسیار مهم است.
مخزن فایبرگلاس تا چهار برابر سبک تر از مخازن استیل و به مراتب سبک تر از مخازن بتونی است.
فایبرگلاس همچنین در برابر زنگ زدگی و خوردگی نسبت به فولاد و بتن بسیار مقاومت بیشتری دارند. این مخزن ها همچنین می تواند در یک کارخانه به صورت یک تکه ساخته شود، به سایت ارسال شود و در زمان بسیار کمتری و با هزینه کمتری نصب شود.
معایب مخزن کامپوزیت (فایبرگلاس)
مخزن فایبرگلاس با توجه به کاربری و محیطی که نصب می گردد میتوانند دارای معایبی نیز باشد. این مخزنها به صورت عمده جهت نگهداری آب بهداشتی و سیالات خورنده مورد استفاده قرار میگردند. منابع تولید شده به روش SMC دارای بیشترین چالش در دوره بهره برداری می باشند.
متاسفانه در مواردی بسیار اندک مدلهای SMC دچار رشد ترک از نقاط قرارگیری پیچ و مهره گردیده و دچار نشتی به مرور زمان می شوند. البته چنانچه برای ترکیب رزین و الیاف فایبرگلاس از گرما استفاده نشود این مشکل ایجاد میشود و در حقیقت مخزن قالبی دچار این مشکل نخواهد بود.
مخزن کامپوزیت که به صورت پنلی تولید و مونتاژ می شوند، درصورتیکه در یکی از پنلهای کف دچار مشکل شوند، نیاز به باز کردن کلیه پنل ها در اطراف مخزن می باشند تا رفع عیب گردند. به همین دلیل شرکت ناب زیست در بسیاری از موارد با عبور از مخازن SMC به سراغ مخازن فایبرگلاس قالبی می رود که البته این عامل باعث طولانی شدن مدت زمان اجرای پروژه میگردد.
معایب مخزنهای فایبرگلاس به هیچ وجه دلیلی برای انصراف خریداران این محصول نمیشود. اما درست مانند هر محصول دیگری که دارای مزایایی می باشد همراه با آن نقاط ضعفی نیز وجود دارد. مقایسه این موارد در هر پروژه به تصمیم گیری درست خواهد انجامید.
- نیاز به باز شدن تمام پنل ها هنگام سوراخ شدن مخزن فایبرگلاس از قسمت پایینی.
- امکان افزایش ترک در بخشهایی که پانل ها با پیچ و مهره به یکدیگر متصل شده اند.
- قیمت نسبتا بالای این منابع نسبت به جنس پلی اتیلن.
- عدم قابلیت استفاده از مخزن به شکل دفنی بدون سازه نگهدارنده یا سازه نگهبان
- بدلیل ساختار کریستالی بدنه، این مخازن نسبت به ضربه اجسام نوک تیز بسیار حساس هستند. در صورت عدم رعایت این پارامتر ممکن است باعث بروز حوادث گردد. از این رو این محصول را در ارتفاع دور از دسترس کودکان نصب و یا زیر زمین دفن می نمایند.
- بهنگام دفن زیر زمین قطعا نباید از مخزن پنلی استفاده گردد چرا که در گوشهها این مخازن دچار شکست خواهند شد.
- در صورت تاکید کارفرما بر این موضوع مخزن می بایست توسط سازه نگهبان مورد محافظت قرار گیرد. این باعث میشود تا نیروی خاک و سایر نیروهای مرده و زنده بصورت مستقیم به بدنه دستگاه صدمه نزند. این مخازن در تمامی مدل ها اعم از جی آر پی، اف آر پی، اس ام سی نسبت به مخزن پلی اتیلنی از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
- در هنگام نصب مخزن فایبرگلاس رزینی و نه کامپوزیت پنلی، در مقابل نور خورشید با دمای بالا، امکان نفوذ طعم و بوی رزین به درون مخازن و برگشتن طعم آب درون آن ساخته شده با رزین و پلی استر وجود دارد. لذا در حالتی که قرار است مخزن در مقابل نور مستقیم خورشید قرار گیرد و آب درون آن برای بیش از ۲ هفته گردش نداشته باشد حتما از نوع SMC استفاده نمایید.
مقاومت مخازن کامپوزیت در برابر مواد شیمیایی
فایبرگلاس در سراسر جهان برای کاربردهای نظیر نگهداری کلر، اسید سولفوریک، اسید هیدروکلریک، واکنش بیولوژیکی، کود، پتروشیمی و معادن و گیاهان معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی در بسیاری از فرایندهای شیمیایی مانند جداسازی، تصفیه، رسوبگذاری، استخراج یا شستشو، تقطیر، تبلور مجدد یا ته نشینی، خشک شدن و جذب سطحی با موفقیت به کار گرفته شده است.
در صنایع فرآوری شیمیایی (CPI) از فایبرگلاس برای ساخت طیف کاملی از محصولات از جمله لوله، مجرای نگهدارنده، مخازن ذخیره سازی شیمیایی، برج جذب، برج خشک کن، مخازن استخراج حلال، اسکرابر گاز، مخازن تحت فشار، مخازن واکنش فرآیند و… استفاده می شود.
هر محیطی منحصر به فرد است و به ملاحظات مهندسی ویژه ای نیازمند است. برای اطمینان از بهینه سازی محصول ساخته شده برای افزایش کارایی و مطابقت با نیازها باید ملاحظات خاصی را در نظر گرفت. از جمله غلظت، دما، فشار و خلاء. تا حد زیادی محیط محصولات و مشخصات محصول شما بر بسیاری از عناصر مهم طراحی مانند انتخاب رزین، جنس لایهها و ضد خوردگی بودن تأثیر می گذارد.
مخازن فایبرگلاس با مقاومت بالا در برابر خوردگی
از میان محصولات زیادی که می توان از فایبرگلاس ساخت، مخازن مقاوم در برابر خوردگی از مهمترین آنهاست. مخزن فایبرگلاس مقاوم در برابر خوردگی به دلیل مقرون به صرفه بودن، چرخههای طولانی عمر، خصوصیات عایق الکتریکی، نسبت مقاومت به وزن بالا، پایداری و انعطاف پذیری در طراحی آنها بسیار شناخته شده اند.
علاوه بر این، عملکرد مقاومت در برابر خوردگی فایبرگلاس در مقایسه با آلیاژهای فلزی سنتی یا متداول مانند فولاد ضد زنگ 2205 و آلیاژ C-2706 استثنایی است. این امر در محیطهای پردازش شیمیایی رایج است. فایبرگلاس عملکرد خوبی در اسید هیدروکلریک و اسیدهای سولفوریک دارد.
کاربرد مخزن فایبرگلاس در صنایع مختلف
- صنایع دسته بندی و سورتینگ
- صنایع برقی همچون ساخت تابلوهای برق از جنس فایبرگلاس
- نگهداری مواد سوختی همچون گازوئیل و بنزین
- استفاده از مخزن فایبرگلاس در صنایع آبکاری بدلیل مقاوم بالای آن در برابر دما و دفرمگی
- نگهداری انواع ترشیجات بدلیل مقاومت بالای آن در محیطهای اسیدی
- پردازش
- صنایع بازیافت
- استفاده از فایبرگلاس در ترمیم مخازن فلزی و کوتینگ مخزنهای فلزی
- استفاده از مخزنهای فایبرگلاس بمنظور ذخیره سازی انواع سیالات در بیمارستان ها تحت عنوان مخزن ذخیره آب بهداشتی بیمارستان
- استفاده از مخازن کامپزویت جهت منتقل کردن سیالات بین شهرها
- استفاده از مخزنهای جی آرپی جهت تصفیه فاضلاب و پساب ها
هنگامی که فایبرگلاس به درستی طراحی شود، می تواند قابلیت مقاومت دمای عالی و مقاومت در برابر حلال را فراهم کند. بسته به انتخاب رزین و سایر فاکتورهای طراحی، ویژگیهای منحصر به فرد ممکن است افزایش یابد. به طور کلی، فایبرگلاس در برابر بسیاری از اسیدها، قلیاها و مواد شیمیایی اکسید کننده مقاومت می کند.
قابلیت ساخت و انعطاف پذیری در طراحی، فایبرگلاس را برای تعداد زیادی از فرصتهای CPI مانند پرورش گیاه، گسترش فرآیندها، واحدهای اضافی و تجهیزات، به روزرسانی ها، تبدیل ها، نوسازی ها، بازسازی ها، مقاوم سازی ها و چرخههای اصلی تعمیر و نگهداری، ایده آل می کند.
فرآیند تولید مخزن فایبرگلاس نگهداری آب
انواع فرآیندهای تولید مخزن فایبرگلاس عبارتند از :
- لایه گذاری دستی (Hand Lay UP)
- رشته پیچی (Filament Winding)
- فرایند قالبگیری گرم (SMC)
- ترکیبی از موارد فوق
هر یک از روشهای تولید این مخازن در کارخانه بسته به کاربردها و ظرفیت مخزن فایبرگلاس دارای امتیازاتی می باشد.
مخزن آب فایبرگلاس
مخزن فایبرگلاس SMC نوع جدیدی از مخزن است که از پانلهای با کیفیت بالا ساخته شده است. Sheet molding compound با مخفف SMC نوعی پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس است که ترکیبی از رزین پلی استر اشباع نشده با مواد تقویت کننده آغشته، مواد پر کننده و فیبر شیشه است.
مخزن فایبرگلاس ماژولار یا مخازن پنلی معروف به مخزن SMC امروزه در مجتمعهای اداری، تجاری، درمانگاهها و برجهای مسکونی مورد توجه مهندسین و مشاورین قرار گرفته است. همچنین از آنها در ساخت مخازن ذخیره آب آتش نشانی و آب جبرانی برجهای خنک کننده و فلش تانک ها، مخازن ذخیره آب بهداشتی و آشامیدنی در بیمارستان ها در احجام بالا مورد استفاده قرار می گیرند. ساختمانهای مسکونی، مدارس، هتل ها نیز از جمله مکانهایی هستند که میتوانند از این محصول بهره بگیرند.
از مشخصات این مخزنهای کامپوزیتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- غیر سمی
- با دوام
- سبک
- مقاوم در برابر خوردگی
- خوش منظر
در همین حال، حفظ و ماندگاری آن مناسبتر و آسانتر است. مخزن آب فایبرگلاس علاوه بر مصارف خانگی در تمامی مصارفی که نیاز به نگهداری آب با کیفیت همچون صنایع داروسازی و… داشته باشد مورد مصرف قرار می گیرد.
مزایای مخزن آب فایبرگلاس
- سرعت ساخت بالاتر در مقایسه با سازههای بتن مسلح.
- هزینه اجرای بسیار پایین تر در مقایسه با مخازن پلی اتیلن و بتن مسلح.
- عدم ایجاد جلبک، به دلیل نوع الیاف و رزینهای مصرفی و جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم.
- خاصیت ضد UV
- عدم ایجاد مواد سرطان زا (آب آشامیدنی پس از مدتی در تماس با بدنه مخازن بتنی پلی اتیلنی، منجر به ایجاد مواد شیمیایی خواهد گردید).
- حمل و نقل آسانتر به دلیل قابلیت پرتابل بودن.
- قابلیت ساخت در محل پروژه مطابق با ابعاد و فضای موجود.
- سازگاری بسیار خوب با شرایط محیطی آب و هوا
ویژگیهای مخازن فایبرگلاس ماژولار
- قابلیت نصب مخازن SMC پیش ساخته آب در شرایط محیطی مختلف.
- استحکام و دوام و طول عمر بسیار بالا
- قابلیت نگهداری و تعمیر آسان
- قابلیت ساخت و طراحی بر اساس نیاز و سلیقه مشتری قابل.
- امکان افزایش حجم در مواقع نیاز
- امکان ذخیره سازی، نگهداری طولانی مدت از آب.
- امکان جابجایی و انتقال مکان مخزن با توجه به ماژولار بودن آن
- ظاهر مناسب
کاربرد مخزن کامپوزیت پنلی
مخازن کامپوزیت ساخته شده با پنلهای اس ام سی به طور گسترده در کاربردهای تجاری، مسکونی، صنعتی یا کشاورزی برای ذخیره سازی آب سرد یا گرم استفاده می شود.
کاربردهای عمومی این مخازن به شرح زیر است:
- ذخیره آب برای مصارف آتشنشانی.
- ذخیره آب آشامیدنی با حجمهای بالا.
- ذخیره و نگهداری آب برای آبرسانی در مدارس.
- ذخیره آب برای اهداف آبیاری گیاهان.
- سیستم گردش آب.
- سیستم تصفیه آب.
متخصصان شرکت مهندسی ناب زیست انواع مخزن فایبرگلاس را با استفاده از متریال با کیفیت بالا و پیروی از دستورالعملهای تعیین شده در صنعت، تولید می کنند. علاوه بر این، ما اطمینان حاصل می کنیم که محمولهها با استفاده از روشهای پرداخت آسان و در مقصد مشتری به موقع تحویل داده می شوند.
مخزن فایبرگلاس GRP
پلاستیکهای تقویت شده با الیاف شیشه (GRP یا فایبرگلاس) که در حقیقت یک ماتریس پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه ویژه است. امروزه در ساخت مخزن آب شرب با عنوان مخزن GRP یا مخزن آب شرب جی آر پی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
GRP یا کامپوزیت فایبرگلاس یک ماده با قیمت مناسب، سبک وزن، بسیار قوی و مستحکم است که می تواند با روشهای شکل دهی به هر شکلی در آید. به همین دلایل بسیاری از مخازن آب شرب قدیمی با مخزن فایبرگلاس GRP جایگزین می شود.
این یک روش ایمن، اقتصادی و تمیز برای ذخیره آب است.این مدل مخزن کامپوزیت محکم و در عین حال سبک وزن است. این مخزنها می توانند در برابر سختی و در فضای باز مقاومت کنند.
تولید کننده مخزن کامپوزیت
گروه صنعتی ناب زیست به عنوان تولید کننده مخزن فایبرگلاس از جنس GRP از فرآیند Sheet Moulding Composite (SMC) جهت تولید مخازن با کیفیت بالا استفاده می کنند. این روند مستلزم موارد زیر است.
- قرار دادن مقدار مناسب شیشه فیبر روی صفحات پلاستیکی نازک.
- قرار دادن آن در یک پرس قالب هیدرولیک.
- استفاده از گرما و فشار تنظیم شده برای یخ زدگی و فشرده سازی آن.
- در طی این چرخه تجهیزاتهای مختلفی از قبیل دندهها و سایر الحاقیات به صورت مطلوب شکل می گیرد.
- سپس فریم از دستگاه پرس خارج شده و سرد می شود.
- لایه ای از رزین و کاتالیزور به فریمهای GRP اضافه می شود و ماشین بین دو ورقه پخش می شود و باعث استحکام فریم میشود.
- نتیجه نهایی یک پنل پیچیده و با استحکام بالا است.
- این فریم ها اکنون می توانند در طرفین دریل شوند و با پیچ و مهره به هم وصل میگردد.
- در نهایت مخزن جی آر پی تشکیل خواهد شد.
مزایای پنلهای GRP تولید شده به روش SMC
- پانلهای قوی اما بسیار سبک، برای کاهش وزن کلی مخزن.
- ترکیبات رنگی قابل تنظیم برای مخزن
- استفاده از گرما و فشار تنظیم شده برای یخ زدگی و فشرده سازی آن.
- این فرآیند باعث انعطاف پذیری می شود.
- به راحتی می تواند بیشترین شکل، ساختار و پیچیدگیهای هندسی را در خود جای دهد.
مزایای استفاده از پنلهای جی آر پی
1- ساخت آسان و سریع:
پانلهای استاندارد GRP دارای بهره وری عملیاتی بالا در حمل و نقل، نصب و راه اندازی در محل را دارند.
2- کیفیت قابل اعتماد در مقاومت و دوام:
این برتری از طریق تفسیر پیچیده بهداشت، دوام، معیارهای طراحی دقیق، مدیریت کیفیت و قدرت ساختار قابل اطمینان توسط شرکت ناب زیست کنترل می شود. اساس تجزیه و تحلیل ساختار طراحی در مخزنهای فایبرگلاس، ضریب ایمنی را در محدوده تضمین می کند.
3- خواص بهداشتی:
کلیه مواد پانلهای GRP، اعضای تقویت کننده و درزگیر و غیره دارای کارآیی بهداشتی معادل مخزن استیل هستند. بنابراین برای آب آشامیدنی مناسب می باشند. همچنین این متریال با انسداد نور خورشید از رشد جلبک ها، قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند.
4- عدم نشت آب:
اتصالات هر پانل کاملاً با نوار از جنس فوم کاملاً مهر و موم شده است. و از فرسایش در اثر هوا بخوبی مقاوم بوده و نسبت به نشت آب نفوذ ناپذیر می باشد.
5- عایق حرارتی برجسته:
پانل عایق حرارتی با ساختار 3 لایه (پانل GRP + فوم PU + پوشش پلاستیکی) تغییر دما را در آب ذخیره شده به حداقل می رساند و از تراکم شبنم جلوگیری می کند.
حجم مخزن ذخیره آب فایبرگلاس
یکی از مهمترین سوالات در ذهن کسانی که می خواهند مخزن فایبرگلاس تهیه نمایند این است که به چه ظرفیتی یا چه حجمی نیاز خواهم داشت؟
در ادامه دو جدول شامل استانداردهای این محصول که مورد نیاز بخشهای مختلف درمانی، مسکونی، ورزشگاهها، رستوران ها، مجتمعهای اداری و… میباشد ارائه شده است.
حجم مخزن فایبرگلاس ذخیره آب بهداشتی مورد نیاز در شبانه روز در دامداری |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
40 – 50 |
اسب، قاطر، گاو هر راس در شبانه روز |
60 – 100 |
شستشوی گاو هر راس هر بار شستشو |
6 – 8 |
گوسفند و بز هر راس در شبانه روز |
0.15 – 0.25 |
طیور (جوجه و مرغ) هر راس در شبانه روز |
حجم مخزن فایبرگلاس جهت ذخیره آب مورد نیاز در شبانه روز در تاسیسات برودتی |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
7 – 9 |
برج خنک کن سیستم تراکمی هرتن برودتی در هرساعت |
14 – 18 |
برج خنک کن سیستم جذبی هرتن برودتی در هرساعت |
10 – 15 |
ترمینال ها و فرودگاهها هر مسافر در شبانه روز |
حجم مخزن ذخیره آب بهداشتی فایبرگلاس مورد نیاز در شبانه روز در ساختمانهای درمانی |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
500 – 300 |
بیمارستانهای عمومی و درمانگاهها هر تخت در شبانه روز |
120 – 60 |
بیمارستان هاو درمانگاهها هر بیمار سرپائی و کارمند در روز |
900 – 500 |
بیمارستانهای خصوصی هر تخت در شبانه روز |
حجم مخزن کامپوزیت جهت ذخیره آب بهداشتی مورد نیاز در شبانه روز در مراکز تفریحی و ورزشی |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
100 – 200 |
اردوگاههای توریستی هر مسافر در شبانه روز |
15 – 30 |
پارکهای تفریحی خارج از شهر هر نفر در شبانه روز |
10 – 15 |
پارکهای عمومی داخل شهر هر نفر در شبانه روز |
6 – 4 |
سینما و تئاتر هر نفر هر سانس در روز |
15 – 10 |
سینماها هر اتومبیل هر سانس در شب |
70 – 40 |
پلاژهای ساحلی هر نفر هر بار استفاده در روز |
60 – 30 |
زمینهای ورزشی با دوش و استخر هر نفر هر بار استفاده در روز |
2 – 1 |
زمینهای ورزشی و استخر هر تماشاچی در روز |
30 – 20 |
رستورانهای مراکز توریستی و تفریحی هر نفر هر وعده غذا |
250 – 150 |
مسافرخانهها و هتلهای معمولی با رستوران هر مسافر در شبانه روز |
400 – 250 |
هتلهای لوکس با رستوران هر مسافر در شبانه روز |
200 – 150 |
متل با رستوران هر مسافر در شبانه روز |
60 – 40 |
رستورانهای لوکس هر نفر هر وعده غذا |
40 – 30 |
رستورانهای معمولی هر نفر هر وعده غذا |
حجم مخزن فایبرگلاس نگهداری آب بهداشتی مورد نیاز در شبانه روز در آبیاری و شستشو |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
7 – 10 |
باغچه منازل و پارکها با چمن کاری زیاد هر متر مربع فضای سبز در روز |
5 – 8 |
باغچه منازل و پارکها با چمن کاری متوسط هر متر مربع فضای سبز در روز |
2 – 6 |
باغچه منازل و پارکها با چمن کاری کم هر متر مربع فضای سبز در روز |
1 – 1.5 |
باغها هر مترمربع در روز 2 – 4 شستشوی خیابان و پیاده رو هر متر مربع در روز |
حجم مخزن کامپوزیت مورد نیاز در شبانه روز در مجتمع ها و ساختمانهای مسکونی |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
200 – 250 |
منازل مسکونی یک یا دو طبقه شهری هر نفر در شبانه روز |
150 – 200 |
آپارتمانها هر نفر در شبانه روز |
100 – 150 |
ساختمانهای مجردی هر نفر در شبانه روز |
120 – 180 |
پانسیون ها هر نفر در شبانه روز |
80 – 100 |
خانههای روستائی هر نفر در شبانه روز |
حجم مخزن ذخیره آب فایبرگلاس مورد نیاز در شبانه روز در ساختمانهای اداری و کارگری |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
30 – 20 |
ساختمانهای اداری هر کارمند در روز |
120 – 60 |
کارخانجات با احتساب مصارف صنعتی عادی هر کارگر هر 8 ساعت در شبانه روز |
40 – 30 |
فروشگاهها هر کارمند در روز |
250 – 150 |
آرایشگاههای مردانه هر صندلی در روز |
600 – 400 |
آرایشگاههای زنانه هر صندلی در روز |
250 – 200 |
کارواش هر ماشین |
45 – 30 |
رخت شوی خانهها هر کیلو لباس |
150 – 100 |
رخت شوی خانههای سلف سرویس هر مشتری هر بار شستشو |
150 – 100 |
اردوگاههای موقت کارگری هر کارگر در شبانه روز |
30 – 20 |
رستورانهای واقع در مراکز اداری و کارگری هر نفر هر وعده غذا |
حجم مخزن ذخیره آب بهداشتی فایبرگلاس مورد نیاز در شبانه روز در ساختمانهای آموزشی |
|
حجم آب مورد نیاز بر حسب لیتر |
عنوان مکان |
40 – 30 |
مدارس و دانشگاههای بدون استادیوم ورزشی هر محصل در روز |
60 – 50 |
مدارس و دانشگاههای با استادیوم ورزشی هر محصل در روز |
300 – 250 |
مدارس و دانشگاههای شبانه روزی هر محصل درشبانه روز |
30 – 20 |
کارمندان مدارس و دانشگاهها هر کارمند در روز |
30 – 20 |
رستورانهای واقع در مراکز آموزشی هر نفر هر وعده غذا |
الزامات عمومی مخزنهای کامپوزیت
- طراحی و اجرای مخزن می بایست مطابق آخرین ویرایش “ضوابط و معیارهای طرح و محاسبه ی مخازن آب “مندرج در نشریه 123 سازمان برنامه برنامه و بودجه انجام شود.
- مخازن فایبرگلاس می بایست دارای دریچه بازدید قابل باز و بسته شدن آدم رو با امکان نصب قفل و نردبانهای خارجی فولادی با پوشش گالوانیزه گرم با تحمل 660 ساعت تست سالت اسپری و نردبان داخلی GRP جهت دسترسی به داخل مخزن باشد.
- مخزن می بایست دارای دریچههای تهویه جهت ورود و خروج هوا بر اساس استاندارد باشد.
- جدارههای مخزن جی آر پی می بایست طوری ساخته شده باشند که به طور کامل جلوی عبور نور به داخل مخزن کامپوزیت را بگیرند.
- مخزن می بایست مجهز به گیج آب نما جهت کنترل سطح آب داخل مخزن باشد به نحوی که از بیرون مخزن امکان کنترل سطح آب داخل مخزن وجود داشته باشد
- الزاما باید روی جدارههای مخازن فایبرگلاس مطابق نقشههای ارایه شده لولههای دوسر فلنج انتظار جهت اتصال لولههای ورودی و خروجی، سرریز و تخلیه نصب گردد.
- آب بندی پنلهای کف و دیواره مخزن فایبرگلاس باید به گونه ای باشد که هیچگونه نشتی آب از محلهای اتصال مخزن وجود نداشته باشد.
- آب بندی سقف مخزن باید به گونه ای باشد که به هیچ عنوان امکان نفوذ مایعات خارجی ناشی از نزولات آسمانی و… به داخل مخزن وجود نداشته باشد.
قیمت مخزن فایبرگلاس
قیمت مخزن فایبرگلاس در نگاه اول به حجم مخزن بستگی دارد. بدین معنی که هر چه مخزن نگهداری ما بزرگتر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. اما وقتی به طور تخصصی بخواهیم قیمت این محصول را بررسی کنیم به فاکتورهای فنی دیگری برخواهیم خورد.
قیمت مخزن آب فایبرگلاس تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله حجم مخزن، درجه حرارت عملیاتی و محاسباتی، نوع سیالی که قرار است جهت نگهداری درون مخازن ریخته شود و شکل مخازن و نحوه ساخت (روش تولید، محل تولید) قرار میگیرد. در اینجا سعی می گردد قیمت گذاری این محصول را بطور تخصصی تحلیل نماییم.
عوامل موثر در تعیین قیمت مخازن کامپوزیت
- میزان ظرفیت
- دفنی یا غیر دفنی بودن
- ابعاد
- استاندارد ساخت
- یکپارچه بودن یا پنلی بودن محصول
- SMC یا GRP بودن مخزن
تمامی فاکتورهای فوق در تعیین قیمت نهایی مخزن تاثیر بسزایی خواهند داشت. اما برخی از این عوامل به شرایط محیطی پروژه و شرایط محل قرار گیری آن نیز بستگی دارند. در این شرایط دست تولید کننده و یا کارفرما در تعیین نوع آن بسته خواهد بود.
برای مثال هنگامی که حجم نگهداری مخزن بالا باشد طبعا نیاز خواهد بود که مخزن بصورت پانلی ساخته شود. سپس در محل پروژه مونتاژ گردد و عکس آن ممکن نخواهد بود. زیرا حمل مخازن بزرگ عملا امری هزینه بر و طاقت فرسا می باشد.
جهت استعلام قیمت مخزن فایبرگلاس با کارشناسان واحد سیالات ناب زیست تماس بگیرید تا بعد از انجام کارشناسی لازم نسبت به ارائه بهترین پیشنهاد قیمت اقدام گردد.
برای چند نمونه قیمت مخزن فایبرگلاس 8 مترمکعب با ابعاد 2*2*2 متر معادل 240 میلیون ریال می باشد.
قیمت این مخازن با حجم 50 مترمکعب با شاسی هات گالوانایزد و پله استیل درون مخزن و فلنجهای استیل با قطر حداکثر 4 اینچ در زمان نوشتن این متن معادل 140 میلیون تومان برآورد میگردد.
قیمت مخزن پنلی فایبرگلاس با ابعاد 10*10 و ارتفاع 2 متر با شاسی استیل و مهار شده از داخل به روش سازه فضایی یا سازه اسپیس، جهت استفاده در شهرهای شرجی همچون کیش، قشم و گیلان و مازندران و بندر عباس و بوشهر و اهواز معادل 580 میلیون تومان برآورد می گردد.
تاثیر نوع فرایند ساخت بر روی قیمت مخزن کامپوزیت
روشهای متعددی جهت ساخت مخازن فایبرگلاس وجود دارد. به صورت کلی روش تولید به صورت رشته پیچی بیشترین هزینه تمام شده را داراست. ارزانترین روش تولید این محصول، لایه گذاری دستی می باشد. لایه گذاری دستی ضعف بالایی در مقایسه با روشهای ماشینی مانند رشته پیچی یا قالب گیری گرم دارد.
به صورت کلی با ازدیاد حجم مخزن فایبرگلاس، قیمت به ازای واحد حجم کاهش پیدا می کند. طراحی استاندارد و کم ارتفاع مخزن میتواند کمک شایانی به بهینه سازی قیمت تمام شده آن بکند.
بطور مثال چنانچه شما قصد دارید مخزن 32 مترمکعب تولید کنید، در اینصورت بهینه ترین حالت در قیمت آن این است که طول و عرض را برابر بگیرید و ارتفاع را از 2 متر بالاتر نبرید. پس در این صورت طول و عرض هر کدام 4 متر و ارتفاع معادل 2 متر بهینه ترین حالت به لحاظ مقاومت بدنه و کاهش قیمت مخزن خواهد بود.
تفاوت قیمت مخزن فایبرگلاس با مخازن پلی اتیلن و فلزی
با توجه به مزایای بسیار زیاد این مخازن نسبت به سایر انواع مخازن با جنس بدنههای متفاوت و در نگاه کلی قیمت مخزن فایبرگلاس نسبت به مخازن پلی اتیلن و مخزن گالوانیزه بالاتر می باشد. علت این موضوع این است که مقاومت محیطی و شیمیایی این محصول از سایر مخازن بالاتر و به لحاظ بهداشتی این نوع مخازن نسبت به سایر مخزنهای ذخیره گرید بالاتری دارد.
سازگاری کامل با فضای بسته محیط محل نصب، ساخت در ابعاد نامنظم و چند ضلعی ها و حتی زیر پلهها با اشکال هندسی خاص، انجام شدن مونتاژ در محل با انتقال پنلهای بدنه، سقف و کف و از همه این موارد مهم تر عدم کمک به اشتعال پذیری بهنگام آتش سوزی از مزایایی هستند که باعث شده است علیرغم هزینههای بالای مخازن فایبرگلاس تقاضای بسیار زیادی نیز برای این مخازن وجود داشته باشد.
در حقیقت مخزن آتش نشانی باید از جنسی باشد که بهنگام آتش سوزی در مقابل اشتعال از خود مقاومت نشان دهد تا بتواند آب کافی برای خاموش نمودن اتش در سایر نقاط ساختمان را تامین کند.
تولید کننده مخزن فایبرگلاس
یکی از معتبرترین سازندگان مخازن مختلف گروه صنعتی ناب زیست می باشد. این شرکت با 25 سال سابقه تولید این نوع مخازن از فایبرگلاس دستی گرفته تا مخازن جی آر پی و GFRP امروز بعنوان معتبرترین کارخانه تولید کننده مخزن فایبرگلاس می باشد.
در صورتی که شما در اجرای مخزن آب مکعبی خود با محدودیت فضا مواجه هستید قطعا نیاز دارید با همکاران ما در این خصوص مشورت کنید. با ارسال نقشه موتورخانه یا جایی که برای نصب مخزن آب مکعبی از جنس FRP یا GRP و یا GFRP را در نظر گرفته اید برای کارشناسان ما، میتوانید قیمت آنها را استعلام کنید.
کارخانه تولید کننده این مخزنها به شرکتی گفته می شود که با ترکیب رزین، الیاف فایبرگلاس، سیلیس و پلی استر نسبت به تولید منابع در ظرفیتهای 200 لیتری تا 3000 مترمکعبی در اسکیلهای مکعبی، مخروطی و استوانه به هر دو صورت عمودی و افقی برای دفن زیر خاک یا بصورت اکسپوز اقدام می نماید.
بزرگترین تولید کننده مخزن کامپوزیت در ایران بعد از شرکت فراسان که اصولا در تولید لوله فایبرگلاس تخصص دارد تا مخازن جی آر پی، گروه کارخانجات ناب زیست می باشد.
سلام. مرادی هستم از شیراز.
قیمت مخزن آب مکعبی رو میخام. امکان داره راهنمایی کنید من باید دنبال قیمت مخزن پلی اتیلن بگردم یا از مخزن کامپوزیت استفاده کنم؟
معایب مخازن فایبرگلاس چی هستش و چه مزیت هایی نسبت به مخازن آب گالوانیزه دارن؟
ممنون میشم پاسخ بدید.
مخزن آب مکعبی در ظرفیت های کوچیک مشکلی نداره میشه از جنس پلی اتیلن باشه ولی در ظرفیت بیشتر از 8 مترمکعب قاعدتا شما باید از مخازن کامپوزیت پنلی استفاده کنید که بصورت مونتاژ در محل می تونه نصب انجام بشه یعنی تولید پنل های 1*1 و 2*1 در کارخانه مخزن فایبرگلاس انجام بشه و این پنل ها بصورت ورق به محل پروژه منتقل بشه و اونجا همکاران من بیان برای چیدمان و نصب مخزن فایبرگلاس .
مخزن گالوانیزه عیب های زیادی داره از جمله اینگه دچار خوردگی میشه و در سطح مخازن فایبرگلاس بهداشتی نیست .
سلام
محمدی هستم از شیراز.
قیمت مخزن پنلی فایبرگلاس با ابعاد ۱.۶×۶×۲۴ با شاسی استیل و مهار شده از داخل حدودا چقدر میشه؟؟؟
یعنی 614 مترمکعب؟ اگر منظورتون همین ظرفیت است حدودا 4.5 میلیارد تومان در نظر بگیرید قیمت را. البته درست تر این است که تماس بگیرید و بفرمائید سیال داخل مخزن چیست و چه درجه حرارتی دارد.