مخزن پلی پروپیلن یا PP Tank یکی از پر کاربردترین انواع مخازن پلی اولفینی جهت ذخیره و نگهداری سیالات شیمیایی، اسیدهای قوی و دارای دمای بالا و رقیبی جدی برای مخازن استیل می باشد. پلی پروپیلن یکی از انواع رزین پلیمری گرمانرم است که دارای فرمول شیمیایی به نام است. از مزایای استفاده از این نوع پلاستیک این است که می تواند در کاربردهای بیشماری به عنوان پلاستیک های ساختمانی یا پلاستیک های فیبری مفید باشد. مخزن پلی پروپیلن در دو نوع هوموپلیمر (HP) و کوپلیمر (CP) بر حسب نوع استفادهای که دارند طبقه بندی میشوند.
پلی پروپیلن چیست؟
پلی پروپیلن (PP) یک پلیمر هیدروکربنی خطی است که به صورت –[CH2-CH(CH3)]n– در معادلات شیمیایی بیان می شود. پلی پروپیلن مانند پلی اتیلن (PE) و پلی بوتن(PB) ، یک پلی اولفین یا پلیمر اشباع شده است. پلی پروپیلن یکی از آن دسته از پلیمرهای همه کاره است که با کاربردهای خود هم به عنوان پلاستیک و هم به عنوان الیاف تقریباً در تمام بازارهای مصرفی به شکل پلاستیک موجود است.
توسعه پلی پروپیلن
به دنبال اشتیاق و علاقه فردی به نام Ziegler در آلمان، فرآیند تولید پلیمرهای “stereoreregular” توسط پروفسور Giulio Nattain در ایتالیا پیگیری و تکمیل شد. همچنین شخصی به نام Natta اولین رزین پلی پروپیلن را در اسپانیا در سال 1954 تولید کرد. Natta از کاتالیزورهای توسعه یافته برای صنعت پلی اتیلن استفاده کرد و این فناوری را برای گاز پروپیلن به کار برد.
این پلیمرهای جدید با قابلیت کریستالیزه شدن با سرعت محبوب صنعت شدند. پلی پروپیلن در حال حاضر محصولی بسیار موفق در بسیاری از زمینه ها میباشد. تولید تجاری پلی پروپیلن در سال 1957 میلادی آغاز شد و استفاده از آن پس از این تاریخ رشد زیادی را در روند محبوبیت خود نشان داده است. تطبیق پذیری پلیمر (قابلیت انطباق با طیف گسترده ای از روش ها و کاربردهای ساخت) نرخ رشد محبوبیت پایدار را حفظ کرده و PP را قادر می سازد تا سهم بازار بسیاری از مواد جایگزین را در کاربردهای فراوانی به خود اختصاص دهد.
خواص پلی پروپیلن
از خواص پلی پروپیلن می توان به گزینه های زیر اشاره کرد که سبب شده اند مخزن پلی پروپیلن ها بسیار محبوب گردند:
- نیمه سفت
- نیمه شفاف
- مقاومت شیمیایی خوب
- سختی مناسب
- مقاومت در برابر از هم پاشیدگی
- خاصیت یکپارچه بسیار عالی
- مقاومت حرارتی بالا
پلی پروپیلن مشکلات ایجاد ترک را بوجود نمیآورد و مقاومت الکتریکی و شیمیایی عالی را در دماهای بالاتر ارائه می دهد. در حالی که خواص PP مشابه خواص پلی اتیلن است، تفاوتهای خاصی وجود دارد. اینها شامل چگالی کمتر، نقطه نرم شدن بالاتر (PP زیر 160 درجه سانتیگراد ذوب نمی شود) پلاستیک با کیفیت تر (که در حدود 100 درجه سانتیگراد بازپخت می شود) و سفتی و سختی بالاتر است.
توجه داشته باشید که مواد افزودنی برای تمام رزین های پلی پروپیلن تولیدی تجاری برای محافظت از پلیمر در طول پردازش و افزایش عملکرد نهایی استفاده می شود.
ساختار شیمیایی پلی پروپیلن
پلیمر هیدروکربنی خطی، اشباع کم یا بدون اشباع است. پلی پروپیلن در بسیاری از خواص، به خصوص محلول و الکتریکی مشابه پلی اتیلن عمل میکند. با این حال، وجود گروه متیل متصل به هر اتم کربن در زنجیره ستون فقرات بعنوان جایگزین میتواند خواص را به روشهای مختلفی تغییر دهد:
- می تواند باعث سفت شدن جزئی زنجیره شود – افزایش نقطه ذوب کریستالی (Tm).
- می تواند با تقارن مولکولی تداخل ایجاد کند – کریستالینیتی را کاهش می دهد و بنابراین Tm را کاهش می دهد.
- در مورد پلیمرهای بسیار منظم، مانند ISOTACTIC، نتیجه خالص نقطه ذوب حدود 30 درجه سانتیگراد بالاتر از HDPE نمایان میشود.
گریدهای موجود پلی پروپیلن
در حال حاضر سه نوع پلی پروپیلن در دنیا موجود است. هر کدام با مشخصات و هزینههای خاصی تولید میشوند (اگر چه بصورت غالب همه آنها با هم تشابههایی دارند) که در تولید مخازن پلی پروپیلن بسته به ویژگی مورد نیاز توسط سازنده گرید مورد نظر تولید میشود.
هموپلیمرها
یک درجه همه منظوره که می تواند در کاربردهای مختلف استفاده شود.
کوپلیمرهای بلوکی
حاوی اتیلن 5 تا 15 درصد، مقاومت در برابر ضربه بسیار بهبود یافته و تا دمای زیر 20- درجه سانتیگراد کاربرد دارند. میزان ضربه پذیری آنها را میتوان با افزودن اصلاحکنندههای ضربه، که به طور سنتی الاستومرها در فرآیند اختلاط انجام میدهند، افزایش داد.
کوپلیمرهای تصادفی
واحدهای هممونومری را که بهطور تصادفی (متمایز از بلوکهای مجزا) در امتداد مولکول زنجیره بلند پلیپروپیلن مرتب شدهاند، ترکیب میکنند. چنین پلیمرهایی معمولاً حاوی 1-7٪ اتیلن هستند که در موارد نقطه ذوب پایین تر، انعطاف پذیری بیشتر و شفافیت بیشتر سودمند هستند.
درجات مختلف PP بسته به کاربرد و روش پردازش انتخابی جهت انواع کاربردهای منجه ساخت مخزن پلی پروپیلن نگهداری انواع سیالات شیمیایی در دسترس هستند.
رتبه بندی مخزن پلی پروپیلن برای ذخیره انواع سیالات شیمیایی
- اسید رقیق: بسیار خوب
- رقیق قلیایی: بسیار خوب
- روغن و گریس: متوسط (متغیر)
- هیدروکربن های آلیفاتیک: ضعیف
- هیدروکربن های معطر: ضعیف
- هیدروکربن های هالوژنه: ضعیف
- الکل ها: خیلی خوب
ویژگیهای مخزن پلی پروپیلن
پلی پروپیلن نسبت به سایر مواد گرمانرم و پلی الفین، کیفیت برتری را ارائه می دهد و مقرون به صرفه ترین پلاستیک است. از مقاومت خوبی در برابر ضربه برخوردار است و سختی سطحی، پایداری ابعادی و مقاومت در برابر سایش بسیار خوبی دارد. پلی پروپیلن در برابر طیف گسترده ای از اسیدها، قلیاها و محلول های حلال با محدوده دمایی تا 200 درجه فارنهایت مقاوم است.
رایج ترین رنگ های آن شامل رنگ های طبیعی، سیاه و خاکستری است. رنگدانه های سیاه و خاکستری از کیفیت UV بهتری برخوردار بوده و یک لایهی مقاوم در برابر اشعه UV نیز برای استفاده مخازن در فضای باز و زیر نور خورشید فراهم میکند.
پلی پروپیلن همچنین تا یک درجه حرارت مناسبی در برابر شعله مقاوم است. پلی پروپیلن یا pp آزمایشات USDA و مقررات FDA برای تماس با مواد غذایی را برآورده کرده است.
مخازن پلی پروپیلن نسبت به مخازنی که با مواد معمولی که قبلاً مورد استفاده قرار می گرفت دارای مزایای زیر است:
- مقاومت در برابر مواد شیمیایی با خوردگی بالا
- قابلیت ماشینکاری و برش آسان
- وزن سبک و مقاوم
- قابلیت نگهداری و تمیز کردن آسان
- استحکام کششی بالا
- عایق حرارتی عالی
- مقاوم در برابر سایش
- خواص عالی دی الکتریک
- جذب رطوبت کم
- طول عمر طولانی
کاربردهای مخازن پلی پروپیلن
مخزن های پلی پروپیلن ناب زیست با قابلیت نصب انواع لول سنج ها می توانند سطح سیال محتوی داخل مخزن را بطور دقیق نمایش دهند.
تخلیه گازهای سمی منتشره از محلول های اسیدی از مخزن ذخیره آن ها یکی از دغدغه های بزرگ واحد های صنعتی است. برای حل این مساله می توان با نصب یک اسکرابر در کنار مخزن پلی پروپیلن ، گازهای منتشره از اسید را با ایمنی و اطمینان بیشتر از مخزن خارج نمود.
وجود واش لاین هایی که در داخل مخزن ها تعبیه شده اجازه تخلیه و شست و شوی کامل محفظه داخلی مخزن را می دهد، بدون اینکه نیاز به وارد شدن فرد به داخل آن باشد.
یکی از کاربردهای مهم مخازن پلی پروپیلن استفاده از آن برای ذخیره اسیدهای موردنیاز در صنعت نفت برای تحریک و اسیدشویی چاه نفت به منظور افزایش تولید نفت خام است. منبع پلی پروپیلن قابلیت ذخیره اسیدها در حجم های بسیاربالا را دارد. در عین حال نگرانی بابت خوردگی و مشکلات جانی و زیست محیطی ناشی نشت اسید وجود نخواهد داشت.
یکی از مهمترین موارد استفاده از مخزن پلی پروپیلن نگهداری مواد اسیدی بسیار خورنده با دمای بالا از قبیل برای نگهداری مواد شیمیایی از جمله مواد بسیار خورنده مانند اسید سولفوریک، اسید نیتریک، اسید کلریدریک و سدیم هیدروکسید و … م یابشد که در ادامه چند نمونه از این مخازن را برای شما در ادامه ارائه خواهیم نمود.
مخازن پلی پروپیلن در مقایسه مخازن استیل ضد زنگ
در گذشته مخازن استیل ضدزنگ گران قیمت یا مخازن پلاستیکی گران قیمت تنها گزینه های مقاوم در برابر خوردگی بودند. معرفی مخزن پلی پروپیلن، معروف به مخازن PP، راه حل مقرون به صرفه تری است. مخازن مواد شیمیایی پلاستیکی ناب زیست ساخته شده از مواد اولیه پلی پروپیلن (PP) در قالب هایی با عنوان مخازن عمودی و مخروطی از 150 لیتر تا 100000 لیتر امروزه جهت کاربردهای مختلف در دسترس شما هستند.
این مخازن یک قالبگیری خاص دارند که در طیف وسیعی از اندازهها و ظرفیتها عرضه میشوند و امکان انتخاب بین مخازن کف صاف، پایه مخروطی یا مخازن دو جداره وجود دارد. مفهوم مخزن پلی پروپیلن به ما این امکان را می دهد که مخازن را برای ذخیره سازی سیالی خاص طراحی کرده و بسازیم تا مقاومت شیمیایی، نیازهای دمایی و شرایط محیطی را در نظر گرفته و ذهنیت مصرف کننده را از حیث نگهداری محصول و عدم تغییر سیال ذخیره شده آرام نماید.
پس چنانچه تاکنون مخزن استیل را بمنظور جلوگیری از خوردگی در مقابل سیالات شیمیایی استفاده می نمودید دیگر نگران این موضوع نباشید و با طیب خاطر به سمت استفاده از مخزنهای پلی پروپیلنی حرکت کنید، اما چنانچه اجبار به استفاده از مخازن فولادی ضدزنگ بمنظور نگهداری سیالی با دمای بیشتر از 108 درجه سانتیگراد را تاکنون داشته اید، می بایست به مسیر خودتان ادامه دهید!
مخزن پلی پروپیلن اسید سولفوریک
اسید سولفوریک یکی از خورندهترین و خطرناکترین موادی است که کارگران فرآوریهای شیمیایی با آن کار میکنند. در واقع، تولید جهانی اسید سولفوریک تقریباً 180 میلیون تن در سال است. اسید سولفوریک یک محلول مایع شفاف، محلول در آب و بدون بو است که به دلیل طیف گسترده ای از کاربردها به عنوان پادشاه مواد شیمیایی شناخته می شود، در عملیات هایی مانند فرآوری شیمیایی، فرآوری مواد معدنی، پالایش نفت، تصفیه آب و غیره رایج است.
اگر از اسید سولفوریک در فرآیندهای شیمیایی یا فرایندهای صنعتی استفاده می کنید، ذخیره و نگهداری صحیح اسید بسیار مهم است. برای ذخیره سازی اسید سولفوریک بهترین مخازن نگهدارنده مخازن پلی پروپیلن و مخازن استنلس استیل می باشد. علت استفاده از مخازن پلی پروپیلن و استیل برای نگهداری اسید سولفوریک، مقاومت بالای آنها در برابر خاصیت خورندگی اسید می باشد.
علاوه بر این بر مبنای عوامل دیگر از قبیل اندازه مخزن، هزینه ها، کیفیت اسید مورد نظر، غلظت اسید و دمای ذخیره سازی و … می توان تصمیم گرفت که از کدام متریال برای ساخت مخزن اسید استفاده نمود. اسید سولفوریک با فرمول شیمیایی H2SO4 بر اساس دما، غلظت و حجم اسید را می توان با غلظت 77 درصد و جرم وزنی 93 و دمای کمتر از 37 درجه سانتیگرادو ظرفیت 38000 لیتر در مخازن استیل بطور مطمئن ذخیره سازی نمود.
اما اگر مدت زمان زیادی و حجم زیادی از اسید سولفوریک در مخازن فولاد کربنی نگهداری شود، واکنش بین فولاد کربن و اسید سولفوریک اتفاق می افتد و گاز هیدروژن و سولفات آهن تولید می گردد که تجمع بیش از حد گاز هیدروژن در مخزن موجب انفجار می گردد. برای ذخیره اسید سولفوریک کمتر از 38000 لیترپیشنهاد می شود از مخزن پلی اتیلن با چگالی بالا استفاده نمایید. استفاده از مخزن پلی پروپیلن برای ذخیره اسید سولفوریک در ظرفیت و دمای بالا و هچنین غلظت بیش از 77 درصد بالا بهترین انتخاب برای ذخیره سازی ایمن اسید سولفوریک می باشد.
مخزن پلی پروپیلن تمام کاستی هایی که مخازن استیل و مخازن ترموپلاستیکی به هنگام ذخیره انواع اسیدها دارند را برطرف می کند. این مخازن با اسید سولفوریک وارد فرایند واکنش پذیری نشده و از اینرو از تولید گاز هیدروژن و سولفات آهن و وقوع انفجار جلوگیری می کنند.
مخزن پلی پروپیلن ذخیره سازی هیدروکلریک اسید
برای ذخیره سازی اسید هیدروکلریک می توان از مخزن پلی پروپیلن و یا پلی اتیلن استفاده نمود. هیپوکلریت سدیم یک ماده شفاف زردرنگ می باشد که بعنوان یک ماده سفید کننده در کاربری های مختلفی جهت ضدعفونی کردن آب و فاضلاب و کاهش بوهای نامطبوع موجود در آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. از کلریناتور مایع یا همان هیپوکلریت سدیم در مقیاس بزرگ در صنایع کشاورزی، غذایی، دارویی، صنایع شیمیایی و بهداشتی، صنایع کاغذ، صنایع رنگرزی و نساجی، صنایع دفع زباله و … استفاده می شود. اشعه UV می تواندتاثیرات مخرب و جبران ناپذیری بر روی هیپوکلریت سدیم بگذارد؛ به همین سبب می بایست اقدامات لازم برای ذخیره سازی مناسب آن انجام شود.
بهترین روش ذخیره سازی هیپوکلریت سدیم پیشنهاد ما استفاده از مخازن پلی اتیلن تو در تو یا مخزن پلی اتیلن سوپریور هیپوکلریت سدیم می باشد. هیپوکلرید سدیم (NaOCl) در اثر ترکیب با آب عامل تولید هیپوکلروز می باشد که اسید هیدروکلریک( HCL ) از مشتقات این ماده شیمیایی می باشد. از اینرو هیپوکلریت سدیم را در داخل مخازن اسید هیدروکلریک ذخیره می کنند.
هیپوکلریت سدیم معمولاً حاوی فلزات واسطه ای مانند نیکل، آهن و مس است که می توانند موجب تولید گازهای سمی در داخل مخزن اسید گردد. مخازن اسید هیدروکلریک باید دارای ونت خروجی گاز باشند تا از میزان فشار وارده بر دیوراه های مخزن اسید حاصل از فشار خلا کاسته شود.
عدم رعایت استانداردهای طراحی در هنگام تولید مخزن اسید هیدروکلریک موجب بروز خرابی مخزن و حتی احتمال بروز خطرات جانی گردد. علاوه بر دریچه بازدید مخزن، یک دستگاه کاهش فشار (فشار هوا) نیز باید بر روی مخزن تعبیه گردد. در حین انتقال اسید هیدروکلریک به درون مخزن، فشار داخلی مخزن افزایش می یابدکه می تواند بر بدنه مخزن اسیب وارد کند. برای کاهش این فشار می بایست از ونت خروجی و سیستم کاهنده فشار استفاده نمود.
هنگامی که اسید هیدروکلریک از مخزن اسید خارج می شود، باید حجم مساوی از هوای بیرون از طریق یک سیستم هواکش صنعتی وارد مخزن شود، در غیر این صورت خلاء جزئی در داخل مخزن ایجاد می شود که می تواند منجر به انفجار و از هم پاشیدگی مخزن اسید گردد.
همانطور که در بالا بدان اشاره شد می توان اسید کلریدریک و هیپوکلریت سدیم را در مخازن پلی پروپیلن ذخیره نمود. پلی پروپیلن (PP) یک ترموپلاستیک نیمه کریستالی مشابه HDPE است، اما دارای سطوح سختی، استحکام و سختی بالاتری است. همچنین از مقاومت شیمیایی بسیار خوب بر خوردار است. پلی پروپیلن را می توان تا دمای 95 درجه سانتی گراد استفاده کرد. با این حال مخزن پلی پروپیلن (PP) زیر نقطه انجماد به ضربه بسیار حساس است (از نگهداری مخزن اسید با متریال پلی پروپیلن در دمای زیر منفی 5 درجه سانتیگراد پرهیز کنید).
مزایای ماده پلی پروپیلن
در سال های اخیر پلی پروپیلن (Polypropylene (PP به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و مقاومت حرارتی مناسب در شرایط دمایی گرم و سرد، به طور فزاینده ای در سیستم های تصفیه فاضلاب، مخازن نگهداری مواد شیمیایی و مخازن فرآیندی مورد استفاده قرار گرفته است. به لحاظ سختی پلی پروپیلن (PP) بالاتر از پلی اتیلن (PE) و پایین تر از پی وی سی (PVC) قرار دارد و وزن آن به مراتب کمتر از پلی اتیلن است.
تقریبا همه مواد با گذشت زمان تغییر می کنند که اصطلاحا به آن پیر شدگی (aging) می گویند. فلز دچار خوردگی می شود، سنگ دچار هوازدگی شده، و چوب هم پوسیده می شود. این فرایندهای پیری ناشی از تغییر در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد در طول زمان و ناشی از عوامل خارجی است. پلیمرها نیز از این مورد مستثنی نیستند و آنها هم دچار پیر شدگی می شوند. با گذشت زمان، پیوندهای بین زنجیره های پلیمری تخریب شده و باعث شکننده شدن، کاهش استحکام کششی و کاهش انعطاف پذیری می شوند.
پیری پلی پروپیلن به دما، تنش برشی و به میزان اکسیژن محیط عملیاتی بستگی دارد. در طول فرآیند تولید مخزن PP ناب زیست، مواد افزودنی به آن اضافه می شود تا این روند کند شود. یکی از افزودنی های مهم آنتی اکسیدان است که از واکنش پلی پروپیلن با اکسیژن ممانعت بعمل می آورد و از این طریق از اکسیداسیون زنجیره های پلیمری جلوگیری می کند.
آزمایش مخزن های پلی پروپیلن (مخزن PP)
واحد کنترل کیفیت شرکت ناب زیست از این امر اطمینان می یابد که خصوصیات مکانیکی و شیمیایی محصولات پلاستیکی آن هم در طی فرآیند تولید (به عنوان مثال اکستروژن) و هم در طول عمر سیستم نصب شده حفظ می شود.
عمر طراحی یک مخزن پلی پروپیلن (که در اینجا منظور طول دوره بهره برداری از خدمات فنی مخزن است) یعنی مدت زمانی که مخزن می تواند بدون هیچ نقصی تحت سرویس قرار گیرد. بعد از آن خواص مکانیکی مخزن بواسطه پیری تغییر می کند و دیگر معیارهای لازم را برای بهره بردای و ذخیره سازی از دست می دهد.
بدلیل خواص منحصربفرد پلی پروپیلن نسبت به سایر مواد اثرات فیزیکی و شیمیایی ناشی از فرآیند پیری بعد از مدت بسیار طولانی ( حداقل پنجاه سال) نمایان می شود. ناب زیست طول عمر خدمات فنی مخازن پلیمری خود را با استفاده از آزمایش های پیرسازی شتاب یافته در شرایط آزمایشگاهی کنترل شده مورد بررسی قرار داده و تعیین می نماید.
آزمایش خواص بلند مدت پلی پروپیلن | پیرسازی شتاب یافته (Accelerated aging)
پیرسازی شتاب یافته اثرات ناشی از اکسیداسیون شیمیایی و دیگر پدیده های مخرب را برروی نمونه پلیمری در مدت زمان معین آشکار می کند. در این آزمایش یک سری از نمونه های معرف محصول تولیدی در معرض شرایط دمایی و رطوبت بالا قرار داده می شوند.
در زمانی که نمونه های محصول مورد آزمایش (در اینجا مخزن پلی پروپیلن) به مرحله ای می رسند که دیگر معیارهای مورد نیاز برای بهره برداری و ذخیره سازی را از دست می دهند، طول عمر مخزن محاسبه می شود. مطالعات نشان داده اند که سرعت پیر شدگی محصولات پلیمری با افزایش هر 10 درجه سانتیگراد در شرایط بهره برداری بطور تقریبی دوبرابر می شود.
ویژگیهای مخزن های پلی پروپیلن ناب زیست
مخازن پلی پروپیلنی شرکت ناب زیست بخاطر خواص مکانیکی و شیمیایی پلیمر پایه آن قابلیت ذخیره سازی تمام مواد شیمیایی (تمام سیالات شیمیایی در بازه PH=0-14) تا دمای 98 درجه سلسیوس (این دما برای سیالات مختلف متفاوت است) را دارا می باشند.
طراحی و ساخت خلاقانه مخزن های پلی پروپیلن گروه صنعتی ناب زیست با بهره مندی از دیواره دوجداره سبب افزایش استانداردهای استاتیکی این مخازن در برابر تنش های هیدرواستاتیکی و کمانش ناشی از سیال ذخیره شده میشود. همچنین باعث افزایش پایداری در مقابل تنش های دینامیکی ناشی از نیروی باد و زلزله خواهدشد. به کمک مخازن دوجداره پلی پروپیلنی ناب زیست، ذخیره سازی ایمن سیالات شیمیایی خطرناک را که همیشه یکی از دغدغه های اصلی کارخانه ها و صنایع شیمیایی بوده براحتی امکان پذیر شده است.
سطح سنج مخزن پلی پروپیلن چیست؟
سطح سنج مخزن پلی پروپیلن به شما این امکان را می دهد که از خارج از دیواره مخزن بدانید چه مقدار ماده شیمیایی درون مخزن شما وجود دارد.
شاید کمی سخت باشد که نحوه عملکرد سطح سنج مخزن پلی پروپیلن را توضیح دهیم، اما راه حلی زیبا و ساده است که امکان خواندن سطح ماده شیمیایی داخل مخزن را به شما می دهد. اگر بخواهیم به سادگی توضیح دهیم باید بگوییم که: سیستم لول سنج مخزن پلی پروپیلن ذخیره اسید شامل یک شناور در داخل مخزن است که توسط یک طناب به یک نشانگر سطح وزنی متصل میشود. همچنین محل قرارگیری آن در یک لوله عمودی در امتداد دیواره خارجی مخزن است.
با پر شدن مخزن، ماده شیمیایی شناور را بلند می کند و سیستم قرقره نشانگر وزنی را به سمت پایین حرکت می دهد. با خالی شدن مخزن، شناور داخل مخزن پایین می آید و نشانگر بیرونی را به سمت بالا می کشد.
در اصل، شما به یک نمایش وارونه از سطح ماده شیمیایی در مخزن نگاه می کنید. هنگامی که مخزن پر است، نشانگر در پایین لوله قرار دارد و زمانی که مخزن خالی است، در قسمت بالایی قرار میگیرد. این یک سطح سنج مخزن پلی پروپیلن است.
یک سطح سنج از هر نوعی که باشد سطح مایع ذخیره شده در مخزن پلی پروپیلن را کنترل می کند. انواع مختلفی از گیج ها از جمله گیج های سطح لوله شفاف، سطح سنج های اولتراسونیک و غیره وجود دارد.
مزایای نصب لول سنج روی مخزن پلی پروپیلن
بر خلاف بسیاری از سطح سنج های دیگر، لول سنج مخزن اسید یک سیستم ساده است که برای دیدن سطح نیازی به تخلیه مواد شیمیایی به خارج از مخزن ندارد. سیستم لول سنج مخزن پلی پروپیلن را می توان تقریباً در هر مخزن از جمله مخازن ذخیره اسید دو جداره استفاده کرد. این کار چندین مزیت به سیستم شما می دهد، از جمله:
- نیازی به وارد شدن به درون مخزن و بالا رفتن از دیواره جانبی یا قرار گرفتن در معرض گاز مواد شیمیایی نخواهد بود.
- همه اتصالات لول سنج مخازن پلی پروپیلنی شرکت ناب زیست در صورت پارگی و یا شکستگی و هر نوع ایراد فنی برای تعویض و تعمیر، قطعات آن به سادگی یافت میشوند.
- شناور داخلی دارای مقاومت بسیار بالا در برابر مواد اسیدی و قلیایی بوده و با هر نوع ماده شیمیایی کار می کند.
- اشعه ماورای بنفش بر آن تاثیر نمیگذارد.
- در صورت شکستن لول سنج مخزن پلی پروپیلن ضد اسید، مخزن نشت نمیکند.
- هیچ خطری از بابت سوختگی یا فوران مواد شیمیایی در این سیستم وجود ندارد.
- طناب مقاوم در برابر مواد شیمیایی عمر مفید طولانی را تضمین می کند.
- به مانند سایر لول سنجهای شیشه ای دقیق میباشد.
- تکیه گاه های سطح سنج مخزن پلی پروپیلن استاندارد و در دسترس هستند.
- تهیه لول سنج مخازن اسید پلی پروپیلنی از شرکت ناب زیست به سادگی امکان پذیر است.
وان آبکاری پلی پروپیلن
یکی از تصمیمات عمده ای که صنعتگران آبکاری باید به آن توجه کنند این است که “چه نوع مخزنی برای خط آبکاری خود مورد نیاز است؟” البته ای کاش جواب به همین سادگی سوال بود. پاسخ به این سوال در گرو درک این حقیقت است این موضوع به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. برای مثال مادهای که قرار است برای آبکاری استفاده شود بسیار در انتخاب جنس وان آبکاری پلی پروپیلن یا سایر استیل و فولادی تاثیرگذار است.
آبکاری اسید کرومیک فرآیندی کاملاً متفاوت از آبکاری روی یا کادمیوم است. پارامتر دیگری که در انتخاب جنس وان آبکاری تاثیرگذار است حجم آبکاری در شبانه روز می باشد. در 8 ساعت کاری 300 گالن یا 3000 گالن آبکاری انجام میشود؟ از چه روشی برای آبکاری استفاده میکنید؟ سوالات زیادی برای پرسیدن وجود دارد که باید در نظر گرفته شود تا بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا وان آبکاری پلی پروپیلن یا فولادی به کارمان می آید. فکر کردیم خوب است که این موضوع را در قالب یک جدول با جوانب مثبت و منفی نشان دهیم. با ما همراه باشید…
همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، هنگام انتخاب جنس مخزن آبکاری موارد مختلفی باید در نظر گرفته شود.
مخازن پلی پروپیلن برای اندازههای کوچکتر عالی هستند و برای شرایط سختی که در صنعت آبکاری صنعتگر با آن مواجه می شود، بسیار مناسب هستند که به اختصار به آن ها وان آبکاری پلی پروپیلن میگویند. مخزن پلی پروپیلن همچنین بسیار بادوام است و برای کار با اسیدها و سیالات قلیایی طراحی شدهاند، به همین دلیل است که گاهی اوقات میتوانید از آسترپاشی (لاینینگ) به مخزن فلزی چشم پوشی نموده و یک وان آبکاری پلی پروپیلن تهیه کنید (مگر اینکه در حال آبکاری اسید کرومیک باشید، که قطعاً در هر صورت برای این فرآیند به آسترپاشی یا لاینینگ مخازن آهنی با پلی پروپیلن نیاز دارید!).
معایب استفاده از وان پلی پروپیلن در صنعت آبکاری
وانهای پلی پروپیلن متاسفانه بسیار قابل اشتعال تر از مخازن فولادی هستند، که اگر از هیترها و کویل های برقی برای گرم کردن اسید خود استفاده میکنید میتواند مشکل ساز شود. فولاد می تواند تا دمای 2000+ درجه فارنهایت را تحمل میکند، در حالیکه پلی پروپیلن در دمای حدود 320 درجه فارنهایت ذوب می شود.
عیب دیگر وان یا مخزن پلی پروپیلن، محدودیت اندازه آنها است. به دلیل استحکام کششی و مدول کمتر پلی پروپیلن، احتمالاً برای جلوگیری از فرورفتگی و شکستگی در گوشه ها و درزها به تکیه گاههایی نیاز خواهید داشت که فرم وان آبکاری پلی پروپیلن را حفظ کنند. اما مخازن فولادی به دلیل استحکام کششی بالاتر، مقاومت بسیار بیشتری در مقابل نیروها و تنش ها دارند.
با وجود این معایب استفاده از وان پلی پروپیلن روز به روز در حال افزایش است چرا که مخازن آبکاری فولادی در برابر شرایط دیگری آسیب پذیر هستند که بهنگام استفاده از وان آبکاری پلی پروپیلن تقریباً هرگز با آنها مواجه نمیشوید، برای مثال:
- وان فولادی میتواند زنگ بزند.
- وان ابکاری فلزی در معرض سوراخ شدگیهای سوزنی هستند که اگر فوراً تعمیر نشوند می توانند بسیار خطرناک باشند.
در انتها این شما هستید که تصمیم میگیرید و واقعاً باید وقت بگذارید و به این فکر کنید که کدام وان یا مخزن برای نیازهای کسب و کار شما بهترین عملکرد را دارد و حداقل بودجه را به شما تحمیل می کند. به همین دلیل است که باید از کارشناسان ناب زیست مشاوره بگیرید.
لاینینگ مخازن آهنی با پروپیلن
اعمال پوششی از جنس پلی پروپیلن که در دماهای پایین انجام میشود و از داخل و خارج مخزن جهت محافظت بسیار قوی از مواد زیرلایه در برابر حملات شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
این روکش مقاومت در برابر خوردگی را امکان پذیر میکند و چقرمگی را در مخازن فلزی، پلاستیکی و بتنی حفظ می کند. در نتیجه ذخیره سازی فرآورده های نفتی، مواد شیمیایی و سایر حلالهای واکنش پذیر درون مخازن فلزی را فراهم کند.
بدلیل ضدسایش بودن و مقاومت بالا در برابر خوردگی پلی پروپیلن، برای دستیابی به کارایی و دوام بالا، باید سطوح داخلی و خارجی مخازن گالوانیزه که در مجاورت مواد شیمیایی خورنده همچون اسیدها و مواد قلیایی هستند، توسط این پلیمر پوشش داده شود. این امر نیازمند به استفاده از تکنولوژی روز و محصولات الاستومری اپوکسی شده است که بر روی سطوح این مخازن اسپری میشوند تا غشایی محافظتی و انعطاف پذیر را تشکیل دهند. استفاده از پرایمرها با محصولات پلیمری مصنوعی در این فرآیند بسیار کاربردی است.
از ابتدای قرن بیستم، روکش سیمانی با چگالی بالا به عنوان پوشش مخزن مورد استفاده قرار میگرفت که امروزه این امر به عبارتی منسوخ شده و روش لاینینگ مخازن آهنی با پلی پروپیلن بجای آن مورد استفاده قرار میگیرد. عواملی که لاینینگ مخازن آهنی با پروپیلن را به یک روش پوشش عالی تبدیل میکنند عبارتند از:
- میزان جذب اکسیژن و رطوبت حداقل است.
- pH آستر باعث ایجاد اکسید روی سطح فلزی میشود و در نتیجه از خوردگی بیشتر جلوگیری میکند.
- آستر دارای خواص خود ترمیم شوندگی دارد و همچنین به راحتی با حداقل هزینه ترمیم میشود.
ویژگی های لاینینگ مخزن
- محافظت غیر قابل نفوذ ایجاد کند
- باید کاملا به مخزن بچسبد
- باید تمام شکاف ها را ببندد
لاینینگ مخازن فلزی با پلی پروپیلن میتواند مخازنی را که برای ذخیره سازی مواد شیمیایی به کار میرود در برابر حملات خوردگی محافظت کند.
دقت نمائید لاینینگ مخزن فلزی با پروپیلن تنها به بخش داخلی منبع ختم نمیشود و این روش را میتوان برای سطح بیرونی مخازنی که در مجاورت مواد شیمیایی قرار دارند نیز اعمال کرد که نتیجه آن حفاظت فوق العاده مخزن اسید در برابر حملات اسیدی و شیمیایی خواهد بود. ژئوممبران، پلیمرها، پلی پروپیلن و کامپوزیتها تا حد زیادی در پوشش مخازن مدرن استفاده میشوند که هرکدام در نقش خود و نسبت به بودجه میتوانند عملکرد مطلوبی به نمایش گذارند.
چند پرسش و پاسخ مهم و کلیدی در مورد مخزن پلی پروپیلن
- سوال: از مخازن پلی پروپیلن برای چه مواردی می توان استفاده کرد؟
پاسخ: مخازن پلی پروپیلن به طور گسترده در ساخت مخازن ذخیره آب تمیز و آشامیدنی، ساخت مخازن تصفیه فاضلاب، ساخت تجهیزات تصفیه پسابهای صنعتی، پروسس مواد غذایی، ساخت استخرهای شنا و در صنایع شیمیایی و دارویی برای ذخیره سازی اسید استفاده می شود. پلی پروپیلن سخت ترین و سفت ترین پلی الفین است و مطابق با توصیهها و دستورالعمل های تولید کالاهای مصرفی و تماس با مواد غذایی است. - س: آیا مخازن پلی پروپیلن بهترین انتخاب برای ذخیره سازی مایعات هستند؟
پ: مخازن پلی پروپیلن اغلب به عنوان مخازن ذخیره مایع مفید هستند، زمانی که مواد تهاجمی مانند استون (دی متیل کتون) یا سوخت دیزل مورد بحث هستند. - س: کدام مخازن برای دماهای شدید توصیه می شود؟
پ: مخازن پلاستیکی و مخازن پلی پروپیلن هر دو تا دمای 220 درجه فارنهایت قابل استفاده هستند. PTFE یک ماده مخازن پلاستیکی است که تا دمای 400 درجه فارنهایت قابل استفاده است. مخازن پلی پروپیلن برای دماهای زیر منفی بیست درجه توصیه نمی شود. - س: کدام مخازن برای قرار گرفتن در معرض UV بهترین هستند؟
پ: مخازن پلاستیکی سفید یا مخازن پلاستیکی سیاه ساخته شده با رزین های آغشته به اشعه ماوراء بنفش بسیار مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش هستند و از همین طریق مواد را در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت میکند. - س: کدام مخازن برای سطوح شدید pH بهتر عمل می کنند؟
پ: مخازن پلی پروپیلن برای کاربردهای pH در هر دو حد مناسب هستند. - س: آیا مخازن پلی پروپیلن نسبت به فولاد ضد زنگ یا آلیاژی مقاوم تر در برابر مواد شیمیایی هستند؟
پ: مخازن پلاستیکی پلی پروپیلن با محلولهای قلیایی، روغنهای معدنی، آمین ها، سوخت جت، به علاوه اسیدهای رایج از جمله هیدروکلریک (20%)، مالئیک، نیتریک (50%) و فسفریک سازگار هستند.
مواردی وجود دارد که پلی پروپیلن مناسب نیست، از جمله اسیدهای غلیظ، بنزن و تولوئن. برای اسیدهای غلیظ، هاستالوی ترجیح داده می شود. برای بنزن و تولوئن، PVDF، یک رزین مخازن پلاستیکی خاص، اغلب مشخص می شود. مخازن پلاستیکی PVDF در برابر محلول های اسید معدنی بسیار مقاوم هستند. - س: آیا مخازن پلی پروپیلن استاندار مواد غذایی مانند مخازن آب آشامیدنی را دارا است؟
پ:مخازن پلی پروپیلن طبیعی بدون رنگدانه به عنوان مخازن پلاستیکی با درجه مواد غذایی و همچنین مخازن آب آشامیدنی طبقه بندی می شوند. سایر مخازن پلاستیکی درجه مواد غذایی، فولاد ضد زنگ یا فایبرگلاس FRP هستند. - س: آیا مخازن پلی پروپیلن و مخازن پلاستیکی همه یکسان هستند؟
پ: “پلی” می تواند به معنای پلی پروپیلن یا پلی اتیلن باشد. مخازن پلاستیکی دسته ای است که شامل آن دسته از مخازن است، همچنین PVDF، مواد مخازن پلاستیکی مقاوم در برابر هالوژن ها، اسیدها و تشعشعات، و مواد مخازن پلاستیکی انتخابی در صنایع نیمه هادی و داروسازی میباشند.
مخازن پلاستیکی همچنین شامل PTFE، یک ماده مخازن پلاستیکی با ویژگی های عایق حرارتی و الکتریکی عالی است. - س: مخازن فایبرگلاس چه تفاوتی با مخازن پلاستیکی یا مخازن پلی پروپیلنی دارند؟
پ: مخازن فایبرگلاس متفاوت از مخازن پلاستیکی یا مخازن پلی پروپیلنی ساخته می شوند. مخازن پلی پروپیلن همگن هستند. یکنواختی مخازن پلی پروپیلن از خراشیدگی در برابر حمله شیمیایی محافظت می کند. مخازن فایبر گلاس لمینیت شده اند و به مرور زمان می توانند لایه بندی شوند. اگر مخازن فایبرگلاس خراشیده یا سوراخ شوند، ممکن است حمله شیمیایی رخ داده باشد. - س: مخازن پلی پروپیلن چه تفاوتی با مخازن FRP دارند؟
پ: پلی پروپیلن همگن است و مانند FRP لمینیت نمی شود. همچنین اگر مخزن آسیب دیده باشد، تعمیر مخازن پلی پروپیلن راحت تر از مخزن FRP است، صرف نظر از اینکه آسیب داخلی یا خارجی باشد.
در انتها فایل پی دی اف (pdf) مقاومت پلی پروپیلن در مقابل مواد شیمیایی مختلف جهت بهره برداری شما عزیزان آپلود گردیده است. جهت دانلود این فایل روی عبارت زیر کلیک نمائید.
ineos-pp-chemical-resistance-guide
عالی بود مطلب تون. کامل ترین مطلبی که در مورد مخزن پ پ خونده بودم
خواهش میکنم . اگر دستوری دارید با شماره 02188721092 تماس بگیرید .