فیلتر پرس دستگاهی است که در فرآیند تصفیه و جداسازی مواد جامد و مایعات از هم استفاده میشود. فرایند جداسازی و تصفیه در این سیستم با استفاده از فشاری که توسط پمپ بر صفحات وارد میشود، انجام میگیرد.
منشأ فیلتر پرس به اواسط قرن نوزدهم در انگلستان برمی گردد، جایی که از یک شکل ابتدایی آن برای بدست آوردن روغن نباتی از دانهها استفاده می شد. با این وجود، در اواسط قرن بیستم بود که مهندسان توانستند اولین فیلتر پرس اتوماتیک از نوع افقی را توسعه دهند.
فیلترپرسهای امروزی در مقایسه با فیلترهای فشاری اولیه به میزان قابل توجهی به انرژی و هزینههای نگهداری کمتری نیاز دارند.
در واقع، کل هزینه فیلتراسیون عملیاتی برای یک فیلتر پرس به راحتی می تواند یک ششم هزینه ای باشد که برای یک بلت پرس (belt press) یا فیلتر سانتریفیوژ (centrifuge) در نظر گرفته شده است.
فیلترپرس یک دستگاه پرکاربرد در صنعت تصفیه پساب میباشد که با توجه به کاربریهای متنوع، مدلهای مختلفی دارد. در هر نوع از دوغابهایی که آب مازاد دیده شود و نیاز به کاهش رطوبت در آنها وجود دارد، از این دستگاه استفاده میشود. این دستگاهها غالباَ با توجه به مکانیزم تحت فشار خود، بیشترین میزان آبگیری را ارائه میدهند.
فیلتر پرس چیست؟
فیلتر پرس یک دستگاه صنعتی است که با اعمال فشار بصورت هیدرولیک (دستی یا برقی)، پشت صفحاتی مشبک و موازی از جنس پلی پروپیلن که روی آنها پارچه کشیده شده است، امکان جداسازی ذرات جامد و تصفیه پساب سوسپانسیون خروجی از کارخانجات، معادن، صنایع و… فراهم میکند. این سیستم پس از انجام تصفیه امکان استفاده مجدد از آب و کیک تشکیل شده را فراهم می نماید.
بدلیل استفاده از نیروی فشار جهت جداسازی ذرات معلق درون پساب به آنها فیلتر فشاری نیز گفته می شود. به شکل ساده میتوان گفت دستگاه فیلترپرس، لجن را به صورت یک کیک خشک فشرده میکند. این فشرده سازی بسته به چگالی، فشار تراکم و ویژگیهای خاص هر لجن، متفاوت خواهد بود.
به خروجی پساب تصفیه شده که به صورت جامد است به اصطلاح کیک گفته میشود. بخش تخلیه کیک به سه صورت دستی، زنجیری و تخلیه اتومات یا رباتیک می باشد. معمولا برای دستگاههای بزرگ همچون سایزهای 100، 120 و 150 بدلیل سنگین شدن صفحه به همراه کیک و مشکل بودن جابجایی آن توسط اپوراتور، از سیستم اتومات یا plc استفاده میشود.
همچنین دستگاه های فیلترپرس از نظر میزان آبگیری کیک به دو دسته چمبری و ممبرانی ساخته میشوند. فیلتر فشاری چمبری صفحاتی از جنس پلی پروپیلن هستند که در یک مرحله آبگیری انجام میدهند. در صفحات ممبرانی، علاوه بر این آبگیری دو کیسه انعطاف پذیر در دو طرف هر کیک تشکیل شده وجود دارند که با فشار آب یا هوا از دو طرف کیک فشاری مضاعف به کیک وارد می نمایند و باعث می شود آبگیری بیشتری انجام شود (کیک خشک تری تولید شود).
فیلتر پرس ممبرانی به علت اختلاف قیمت بالا، معمولا برای زمانی استفاده میشود که مواد جامد خشک تر نیاز باشد، یا فاز محلول یا مایع ارزش ریالی بالایی داشته باشد.
کاربردهای فیلتر پرس
فیلترپرس مایعات و جامدات را از هم جدا می کند و به کمک آنها مدیران کارخانهها می توانند آب خروجی را به شهرداری های محلی بفروشند یا در حوضههای آبریز تخلیه نمایند. همچنین از آب تصفیه شده در سیستمهای مداربسته خود استفاده کنند و فرآیندهای بسیار کارآمد ایجاد نمایند.
کاربرد فیلترهای فشاری در صنایع بسیار متفاوتی کاربرد دارد. از صنایع تولید مواد غذایی گرفته تا صنعت آبکاری و فلزات سنگین. در زیر عمده صنایعی که فیلترپرس در آنها مورد استفاده قرار میگیرد آورده شده است:
- جهت تصفیه و پاکسازی و فیلتراسیون در تولیدات صنعتی مختلف
- عملیات استخراج و جمع آوری در معادن
- استفاده در صنایع مختلف شیمیایی
- صنایع نساجی و رنگرزی
- صنعت قند و شکر سازی
- بعد از پکیج تصفیه فاضلاب برای فشرده سازی تفالههای خروجی از دستگاه
- صنایع سنگبری، کاشی و سرامیک
- آبکاری و تولید فلزات سنگین
- صنایع تولید مواد غذایی و آشامیدنی.
- در صنعت داروسازی برای داشتن فرایندهای کنترل شده و دقیق و محیطهای تمیز.
- در نیروگاههای تولید برق
- کارخانههای تولید آسفالت و سیمان
- کارخانههای تولید فولاد
مهمترین موارد کاربردی دستگاه فیلتر پرس تصفیه فاضلاب، برای جداسازی و تصفیه لجنها از آب است. ضمناَ در صنعت پالایش و پتروشیمی برای تولید مواد با کیفیت، به فیلترهایی با حجم و فشار بالا و مکانیسم اتوماتیک نیاز خواهد بود. انواع صنایع معدنی و تولید سرامیک نیز به فیلترهای عظیم مدرن نیاز دارند تا فرآیندهای جداسازی را بهخوبی پیریزی کنند. از میان استفادههای دیگر این فیلترها میتوان به آبکاری، متالوژی و کارخانههای سنگ مرمر به منظور جدا کردن آب از گل برای استفاده مجدد از آب در طول روند برش سنگ مرمر، اشاره کرد.
انواع فیلتر پرس
سه نوع اصلی از این نوع فیلتر پرس وجود دارد:
- دستی
- اتوماتیک
- هیدرولیک
هر کدام از انواع مدلهای تولیدی بر اساس نیاز میتواند در صنعت مشخصی به کار گرفته شود. بدیهی است که قیمتهای این دستگاه براساس دستی یا اتوماتیک بودن و حجم کارکرد آنها متفاوت خواهد بود. در ادامه به بررسی و تشریح هر کدام پرداخته شده است.
فیلتر پرس دستی
ارزانترین نوع این سیستمها فیلتر پرس دستی میباشد. حرکات صفحات، تخلیه کیک و فیلتراسیون در این مدل، به صورت دستی انجام میشود. در نتیجه بیشتر برای کاربردهای محدودی از جمله تصفیه و فرآوری در حجمهای کم استفاده میشود. جنس شاسی این دستگاهها اغلب از آهن، چدن یا استیل میباشد.
این مدل از فیلتر پرسها معمولا با صفحات به سایز 20*20، 40*40 و 60*60 با تعداد صفحات محدود (معمولا کمتر از 15 صفحه) تولید میشوند. در فرایند ساخت این دستگاه فیلتر پرس دستی، از پمپ و مخزن هیدرولیک استفاده نمیشود و اپراتور به وسیله پیچی که روی دستگاه تعبیه شده است، عملیات آببند شدن صفحات را تکمیل میکند.
مهمترین مزایای فیلتر پرسهای دستی عبارتند از:
- عملکرد آسان، حتی می تواند بدون هیچ گونه دستورالعمل تنظیم شود.
- بدون هیچ گونه عیب یابی، بدون هیچ گونه سیستم برق و هیدرولیک.
- اندازه کوچک با مساحت بسیار کوچک اشغال شده.
- می تواند برای آزمایش فیلتراسیون هدف استفاده شود.
- ابعاد صفهات فیلترپرس دستی: 10*10 -20*20 -40*40 و 60*60 سانتیمتر
- قیمت نسبتا مناسب
فیلتر پرس هیدرولیک
دستگاه فیلتر پرس هیدرولیک، از رایجترین فیلترهای فشاری میباشند. فیلترپرس هیدرولیک به طور گستردهای در کاربردهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند و در شرایط زیر نصب میشوند:
- سیستمهای کوچک و با تعداد صفحات کم؛ که کارفرما بخواهد عملیات آببندی محلول در دستگاه را بدون نیروی انسانی و با فشار پمپ هیدرولیکی انجام دهد.
- درون دستگاههای بزرگ یا با تعداد صفحات زیاد؛ که عملا آب بندی محلول در دستگاه بوسیله نیروی انسانی، غیرممکن یا بسیار سخت باشد.
بهدلیل فشار یکنواختی که بین صفحات در فیلتر پرس هیدرولیک نسبت به فیلترهای فشاری دستی ایجاد میشود، رطوبت کیک تخلیه شده خیلی کم خواهد بود. بطوریکه کیکهای خروجی از این نوع فیلترها، تنها بین 18-25.5% رطوبت به همراه دارند. همچنین ظرفیت تصفیه نیز بیشتر میگردد. تخلیه کیک در این دستگاهها هم به طریق دستی توسط اپراتور و هم بصورت اتوماتیک توسط دستگاه، انجام میشود.
نکته: مدلهای فیلتر پرس هیدرولیک، دارای بخشهای کنترل الکتریکی اضافهتری هستند.
فیلتر پرس اتوماتیک
دستگاههای فیلتر پرس اتوماتیک در دو نوع زیر تولید میشوند:
- چمبر
- ممبران
تفاوت آنها در انواع صفحات، عمل فشرده سازی سوسپانسیونها و نحوه قرارگیری صفحات است. فیلتر پرس های کاملاً اتوماتیک با فیلترهای فشاری معمولی تفاوت زیادی دارند. عملیات جداسازی/ آبگیری در این دستگاهها، بدون حضور کاربر و اپراتور با بالاترین سرعت و کیفیت انجام میشود. چنانکه در این سیستمها عملیات زیر کاملا بصورت اتوماتیک و ماشینی و بدون دخالت اپراتور انجام میشود.
- باز و بسته شدن جک،
- جابجایی صفحات فیلترپرس،
- بارگیری و تخلیه کیک،
- شستشوی صفحات
- آماده شدن دستگاه برای سیکل بعدی
دستگاههای فیلتر پرس اتوماتیک میتوانند شامل سیستم ویبره باشند. بدین صورت که پس از اتمام عملیات آبگیری و تشکیل کیک و باز شدن صفحات دستگاه، کار ویبریشن دستگاه شروع میشود تا کیکهای تشکیل شده بین صفحات کاملا جدا شوند و تخلیه با دقت بالا صورت گیرد. از مزایای فیلترپرس اتوماتیک میتوان موارد زیر را برشمرد:
- سطح بالایی از اتوماسیون و در عین حال عملیاتی پربازده ارائه میشود.
- حداکثر تطبیقپذیری از طریق ماژولهای توسعه و سایر گزینههای اتوماسیون
- فیلتراسیون ساده و اقتصادی بهدلیل بالاترین درجه آبگیری و کوتاه شدن زمان چرخه
- هزینههای کمتر بکارگیری پرسنل؛ به دلیل اجرای کاملا اتوماتیک
- امنیت بالا از طریق استفاده از جدیدترین فناوری امنیتی
- انجام عمل فیلتراسیون به صورت دقیق در حجم بالا و فضای کوچک
- سرعت فیلتراسیون بالا
- رعایت استانداردهای صنعتی و عمومی.
- تولید کیک با درصد رطوبت پایینتر (مانع هدر رفتن مواد).
فیلتر پرس ممبران
دستگاه فیلتر پرس ممبران معروف به فیلتر با حجم متغیر نیز میباشد. این مدل به دلیل اعمال فشار هوا یا آب مضاعف، از درصد خشک کنندگی بالایی نسبت به دستگاه فیلتر چمبر برخوردار است و بیشتر در تصفیه فاضلاب کاربرد دارد. درصد بالای آبگیری در این روش، در حالت ماکزیمم حدود 90% میباشد. در این دستگاهها حرکات صفحات فیلترپرس و پالایش و تخلیه کیک به صورت کامل اتوماتیک با سیستم کنترل plc انجام میشود. اگر احیانا کیکی مانده باشد، در مرحله لرزش صفحات فیلتر از بین میرود.
در دستگاه فیلترپرس ممبران اتوماتیک بخاطر کاهش زمان بین مراحل فیلتراسیون، زمان تصفیه و همچنین نیروی انسانی مورد نیاز کاهش پیدا میکند. ضمن اینکه ظرفیت فیلتراسیون و حجم ماده فیلتر شده افزایش مییابد.
فیلتر پرس چمبر
سیستمهای فیلترپرس چمبر به دستگاه فیلتر با حجم ثابت نیز شناخته میشوند. مدل چمبر اغلب در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد و آبگیری در بهترین حالت ممکن تا حدود 60% میباشد. بایستی بدانید که: صفحات فیلتر پرس چمبر فاقد قاب دورتادوری هستند. به جای قابل، لبههای هر یک از صفحات دارای شیار و تو رفتگی است و فلیترهای چمبر درون گوشههای تو رفته، فرو میروند. کیکها نیز در همین شکافها انباشت میگردند و نهایتاَ به کمک لبههای برجسته، فرو میافتند.
مکانیزم عملکرد فیلتر پرس
برای بیان یک خلاصه عملکرد از طرز کار سیستم فیلتر پرس، میتوان کارکرد را به چهار مرحله زیر تقسیم کرد:
- صفحات توسط جک هیدرولیک تحت فشار قرار داده میشوند. به صورت کلی فیلتر پرس ها تشکیل یافته از تعدادی صفحه متحرک و ثابت هستند. برای ایجاد فشار برای عملیات آبگیری، بین هر صفحه ثابت، یک صفحه متحرک قرار داده میشود. صفحات قابل حرکت (غیرثابت) به جک هیدرولیک اتصال دارند و به کمک همین جک، منجر به فشردگی صفحات میشوند.
- پساب که حاوی ذرات معلق میباشد با فشار وارد صفحات شده و ذرات معلق موجود در آن از صفحات جدا میشود. سپس مایع باقیمانده که ذرات معلق از آن گرفته شده است، به بیرون هدایت میشود.
- پس از تشکیل شدن کیک، ورود سیال قطع میشود. سپس صفحات به وسیله جک هیدرولیک باز میشوند و مواد جامد تخلیه میشود.
- در آخرین مرحله صفحات مجددا توسط جک هیدرولیک بسته میشوند. با تکرار همین سیکل، فرآیند چندین باره ادامه مییابد.
در بسیاری از فیلتر پرسهای با ظرفیت بالاتر، از سیستم اتوماتیک صفحه ای که سرعت چرخه را افزایش می دهد، استفاده میشود. ما در موارد خاص دستگاههای خود را برای کارکرد کاملاً خودکار و 24 ساعته در یک محیط سخت مانند معادن یا کارخانههای تولید مواد شیمیایی برای تصفیه فاضلاب طراحی می کنیم.
در ادامه مراحل کار با فیلتر پرس را بصورت کامل تشریح نموده ایم؛ با ما همراه باشید.
بسته شدن صفحات فیلتر
اولین مرحله از چرخه فیلتراسیون فشار دادن همه صفحات فیلتر به یکدیگر در یک جهت است. صفحات فیلتر باید با فشار هیدرولیک بالا، از طریق یک پمپ هیدرولیکی تحت فشار قرار گیرند تا از نشتی بین صفحات در طی فرآیند فیلتراسیون جلوگیری شود.
تغذیه و فیلتراسیون
مرحله بعدی، تغذیه سیستم فیلترپرس از طریق لولههای ورودی به فضای بین صفحات فیلتر محل جداسازی جامد و مایع است. پارچه فیلتر ذرات جامد را نگه داشته و اجازه می دهد تا آب شفاف از طریق منافذ عبور کند. آب زلال بر روی صفحات فیلتر شده به کانالهای ایجاد شده هدایت میشود و از دستگاه فیلتر خارج میشود، یعنی کیک بین پارچههای فیلتر متصل شده به اطراف صفحات فیلتر قرار دارد.
به دلیل تجمع مداوم مواد جامد روی سطح پارچه، مقاومتی ایجاد میشود که نفوذ مولکولهای آب بین ذرات را محدود می کند. بنابراین، پمپهای تغذیه با حداکثر دبی در ابتدای چرخه و حداقل جریان در پایان تغذیه می کنند.
روشهای مختلفی برای تغذیه فیلتر پرس وجود دارد و برای فهمیدن کارآمدترین روش برای برنامه شما نیاز به آزمایش دارد. به عنوان مثال، برخی از اپراتورها در آغاز چرخه (مرحله پر کردن) با پمپ گریز از مرکز کار می کنند و در آنجا با فشار زیاد تغذیه می کنند و در پایان چرخه به پمپ پیستونی منتقل میشوند. تغذیه مناسب فیلتر پرس برای عملکرد فیلتراسیون بسیار مهم است
باز شدن صفحات فیلتر
پس از ساخت کیک فیلتر و رسیدن به حداکثر فشار پمپ، واحد هیدرولیک سیلندر را آزاد کرده و صفحات فیلتر برای تخلیه کیک باز میشوند. بسته به دوغابی که باید فیلتر شود، کیک فیلتر کم و بیش روی پارچه فیلتر می چسبد. حالت ایده آل این است که کیک فیلتر به دلیل جاذبه در حالی که صفحات از یکدیگر جدا میشوند، خود به خود آزاد میشود (که می تواند به صورت خودکار یا دستی انجام شود).
به محض پر شدن محفظههای فیلتر پرس، چرخه فیلتراسیون آن کامل شده و دستگاه کیک های جامد را آزاد می کند. این کیکها به راحتی تخلیه می شوند و به شما امکان می دهند دوغاب خود را با بازده بالا فیلتر کنید. در فیلترپرس ها، ممکن است از سیستم تخلیه اتوماتیک صفحات برای کمک به تسریع در حذف کیک و زمان چرخه استفاده شود. در محیطهای سخت تر که به کار مداوم نیاز است – مانند فرآیندهای استخراج یا کارخانجات تولید مواد شیمیایی – برای کنترل کارهای 24 ساعته یک دستگاه فیلتر پرس کاملاً اتوماتیک مورد نیاز است.
شستن پارچههای فیلتر
پارچهها پس از چند دوره استفاده میبایست مورد شستشو قرار گیرند. زمان شستشو را می توان ار موارد زیر متوجه شد:
- زمان چرخه طولانی شود.
- کیک فیلتر چسبناک تر است.
- فشار خیلی سریع افزایش می یابد.
پس از آزاد شدن تمام کیک ها، فیلتر پرس باید بتواند تمام صفحات فیلتر خود را از طریق سیلندر هیدرولیک دوباره ببندد و چرخه بعدی را شروع کند.
مزایای دستگاه فیلتر پرس
برخی از مهمترین مزیت های دستگاه فیلتر پرس عبارتست از:
- آبگیری کردن انواع لجنهای بیولوژیک و ضایعات، شامل لجنهای فعال شهری کارخانجات مواد غذایی و کارخانجات تولید دارو، آبگیری از پساب کشتارگاه.
- کمک به توسعه صنایع معدنی از طریق جایگزینی فیلتر پرس در خطوط تولید
- تصفیه قابل قبول پسابهای صنعتی.
- تصفیه انواع مواد سمی و مضر صنعتی که همراه با آب یا دیگر سیالات وارد طبیعت میشوند.
- جلوگیری از اتلاف منابع آبی
- صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب با استفاده مفید از بازیافت آب از پسابهای صنعتی.
- کاهش آلایندههای زیست محیطی.
- استقرار دستگاه فیلترپرس، موجب عدم نیاز به فرآیندهای گلکشی بوسیله استخرها میشود.
- کمشدن خرجکردهای ناشی از استخدام پرسنل. (با بکارگیری مدلهای اتوماتیک)
- بهسبب حذف بسیاری از عناصر مضر و جمعآوری لجنها و تودههای مضر فاضلابی، دیگر سیستمهای موجود در خطوط تولید/پالایش در خطر آسیب پذیری کمتری قرار میگیرند.
- دارای استانداردهای ایمنی هستند.
- وجود سیستمهای فیلتر پرس شدیداَ از هدررفت تجهیزاتی نظیر: ابزارهای پولیشکاری، SEGMENT و دیسکهای قلهبر جلوگیری مینماید.
- گلهایی با حجم رطوبت بسیار کم ارائه میدهند و به سهولت میتوانید آنها را از محل استقرار فیلترهای فشاری به هر نقطهای که میخواهید، بارگیری نموده و انتقال دهید.
معایب فیلتر پرس
- در صورت استفاده از این فیلتر برای آبگیری از دوغابهای خیلی اسیدی و لزج، صفحات و پارچهها بصورت مرتب آسیب می بیند و عملیات آبگیری به درستی انجام نمیشود. یا اینکه هزینه تعویض پارچه خیلی زیاد است و برای تعیین بهترین پارچه با متناسبترین قطر منفذ (1 میکرون تا 5 میکرون) می بایست بارها و بارها پارچههای مختلف را خریداری و امتحان نمائید. در این موارد شاید به شما دستگاه اسکرو پرس (فیلتر مارپیچی) پیشنهاد شود.
- دومین عیب جداسازی پر دردسر کیک از پارچهها می باشد و به گفته تمامی کاربران سختترین کار در این مدل از سیستمهای فیلتراسیون، همین موضوع تمیزکاری پارچهها و صفحات و راه اندازی مجدد سیستم است. چنانچه بلافاصله بعد از اتمام عملیات آبگیری نسبت به جدا کردن کیکها اقدام نکنید چه بسا کیک به پارچه بچسبد و هزینههای هنگفت تعویض پارچه به شما تحمیل شود.
- صدای خیلی زیاد پمپ هیدرولیک نیز توسط بسیاری از کاربران بعنوان عیب این دستگاه گزارش شده است.
اجزای اصلی فیلتر پرس
چهار جزء اصلی فیلتر پرس عبارتند از:
- قاب و صفحات فیلتر
- لوله کشی و شیرآلات
- شاسی دستگاه
- لوازم برقی و هیدرولیگی دستگاه
شاسی فیلتر پرس بمنظور کنار هم قرار دادن صفحهها و محافظت از فشار وارده به صفحات فیلترپرس تعبیه میشود. جک و یونیت هیدرولیک نیز از اجزای مهمی هستند که در دو نوع دستگاه دستی و هیدرولیک، مونتاژ میشوند. پمپ فیلتر پرس از اصلیترین قسمتهای دستگاه است که در 4 نوع در بازار عرضه میگردد:
- پمپهای دیافراگمی
- مدلها سانتریفیوژ
- پمپهای دندهای
- منو پمپ
صفحات فیلترپرس در ابعاد مختلف از 10×10 تا 250×250 سانتیمتر و اغلب از جنس پلی پروپیلن موجود میباشند. پارچههای فیلتر پرس نیز از جنسهای مختلف که در زیر آمده است قابل سفارش هستند:
- پلی آمید
- پلی پروپیلن PP
- پلی استر
- پنبه
- کتان
مرغوبترین نوع آن به دلیل کیفیت بالاتر جنس pp میباشد. فارغ از مدارها، الکترموتور و دیگر اجزای الکتریکی، دستگاه فیلترپرس دارای سیستمهای تخلیه و شستشوی کارآمدی نیز میباشد. بعنوان مثال سیستم شستشو در فیلتر و مخزن تعبیه شده است. ضمناَ سیستم تخلیه کیک در سه نوع دستی، صفحه بازکن زنجیری، صفحه باز کن رباتیک (اتومات) قابل طراحی است.
کلیه فیلتر پرسهای هیدرولیکی شرکت ناب زیست شامل تابلو برق، تجهیزات ایمنی، لوازم برقی و صفحات پلی پروپیلن از مواد R200 کره جنوبی میباشد. سایر تجهیزات قابل استفاده در ساخت فیلترهای فشاری به شرح زیر است:
- تابلو برق و لوازم برقی مانند کنتاکتور، کلید حرارتی، کنترل فاز، تایمر، رله ها و…
- پرشرسوییچ، میکروسوییچ، مانومتر، فشار شکن و …
- لندر قابل تعبیه در صورت طراحی سیستم بصورت مدار باز از جنس St52
- فیتینگ ورودی پلی پروپیلن
- پمپ و مخزن هیرولیک در صورت درخواست کارفرما
مراحل ساخت دستگاه فیلترپرس
مراحل زیر شرح مختصری از طراحی و ساخت یک دستگاه فیلترپرس میباشد:
- طراحی، تهیه و آماده سازی قطعات فولادی و ریختهگری شده.
- برشکاری قطعات فولادی شامل بازوهای دستگاه فیلتر فشاری
- ماشین کاری قطعات فولادی و بازوها.
- مونتاژ بازوها و قسمتهای ابتدایی و انتهایی دستگاه فیلترپرس.
- سنگ کاری قطعات ریخته گریشده
- کنترل کیفیت قطعات از نظر مرغوبیت قطعه ریخته گری شده.
- ساخت مجموعه یونیت هیدرولیک.
- نصب یونیت هیدرولیک بر روی شاسی.
- کفتراشی صفحات و قابها.
- سوراخ کاری و نصب دسته بر روی صفحات و قابها.
- مونتاژ صفحات فیلتر پرس بر روی شاسی.
- روشن نمودن سیستم هیدرولیک و تست قسمتهای مختلف.
- دمونتاژ صفحات و یونیت هیدرولیک؛ و در آخر مونتاژ مجدد و تست نهایی.
مشکلات احتمالی در فیلتر فشاری
مشکلاتی که ممکن هست در دستگاه فیلتر پرس بوجود بیاید عبارتند از:
- تولید کیک نامناسب: یعنی کیک دارای رطوبت باشد و جامد نباشد که ناشی از کثیف بودن یا گرفتگی پارچه یا عیب پمپ فیلترپرس است. (بایستی پارچهها را تمیز یا تعویض و پمپ را هم سرویس نمائید.)
- ذرات جامد در مایع تصفیه شده: ناشی از وجود سوراخ یا پارگی در پارچه یا بیرون رفتگی پارچه از درز صفحات که بایستی پارچه تعویض گردد.
- پاشیده شدن مواد از میان صفحات: زمانیکه مواد به دستگاه پرس لجن تزریق میشود، امکان پاشیدگی به دلیل وجود مشکلات آب بندی صفحات وجود دارد. بنابراین باید قسمتهای آببند را سرویس و تعمیر یا تعویض نمود.
- انباشته شدن ذرات جامد در قسمت آب بندی: میتواند به گرفتگی پارچههای فیلتر پرس مربوط باشد. بمنظور رفع، از کاردک پلاستیکی یا واردسازی فشار هیدرولیک، بهره گرفته میشود.
- چکیدن روغن هیدرولیک: جهت رفع این معضل، باید مخزن را اندکی خالی کنید.
محاسبات فیلترپرس
در صنایع به دلایل مختلف نیاز است فاز جامد (یا به اصلاح کیک تشکیل شده) بعد از رد شدن از دستگاه فیلترپرس، از محلول سوسپانسون جدا شود. بسته به نوع صنعت، جنس، چگالی، غلظت، دما، دبی و محلول ورودی، نیاز به انجام طراحی برای انتخاب اجزای مناسب دستگاه و ظرفیت آن میباشد. بنابراین نیاز است در هنگام خرید فیلتر پرس و مشاوره با کارشناسان مربوطه، اطلاعات دقیق پارامترها را در اختیار طراح قرار دهید. این کار باعث میشود مراحل زیر با بهترین طراحی و بالاترین بازده صورت گیرد:
- بررسی و محاسبات
- ظرفیت دستگاه (تعداد و ابعاد صفحات)،
- انتخاب نوع پمپ (بسته به دما، ویسکوزیته، PH سیال و…)،
- دبی پمپ (وابسته به دبی ورودی، دبی جریان برگشتی و سطح فیلتراسیون)،
- نوع صفحات و جنس پارچه (باتوجه به نوع سیال و میزان رطوبت کیکهای خروجی)
جدول زیر میانگین وزن خشک سه لجن معمولی را نشان میدهد. برای محاسبه اندازه فیلتر پرس خود از معادله زیر استفاده کنید. ابتدا مقدار لجن مورد پردازش در هر چرخه را تعیین نمایید. (درصورت استفاده از صفحات ممبرانی، حداقل 8 ساعت در هر چرخه توصیه میشود. چرخه فشار 75 تا 80٪ کاهش مییابد)
سپس مقدار مواد جامد را درج کنید. ppm باید تقسیم بر1.000،000 یا درصد بر 100 تقسیم شود. وزن در هر گالن مایع بر حسب پوند و وزن خشک، پوند مکعب (از جدول). معادله را برای محاسبه ظرفیت فیلترهایپرس تکمیل کنید. زمان چرخه به هر دو ویژگی لجن آبگیری و محتوای جامد بستگی دارد.
در ادامه جدول مشخصات انواع لجن ورودی به دستگاههای فیلترپرس را لیست نمودهایم.
نوع لجن | درصد مواد جامد وزن خشک کیک | پوند متوسط وزن خشک / در هر فوت مکعب |
لجن بیولوژیکی | 115-25 | 15 |
لجن هیدروکسید فلزی | 25-40 | 25 |
قیمت فیلتر پرس
قیمت دستگاه های فیلتر پرس با توجه فاکتورهای زیر مشخص میشود:
- جنس، سایز و تعداد صفحات،
- متریال استفاده شده در ساخت دستگاه،
- کیفیت قطعات فیلتر پرس (الکتروموتور، تابلو برق و میزان کنترلپذیری آن، پمپها و…)
- مدل و سایز دستگاه
- هیدرولیک و دستی بودن سیستم و تجهیزات جانبی مانند پمپ، پارچه، لندر، سیستم تخلیه
- ظرفیت محلول در ساعت، میزان مواد جامد، اندازه ذرات جامد و نوع کار با دستگاه از جهت تخلیه کیک. و…
دقت نمائید بدلیل تغییرات مداوم و بعضاً لحظه ای قیمت قطعات و لوازم مورد استفاده در ساخت فیلتر پرس، قبل از تصمیم گیری در مورد میزان بودجه مورد نیاز و خرید، برای دریافت لیست قیمت بروز فیلتر پرسهای تولیدی شرکت ناب زیست حتما با واحد فروش تماس بگیرید.
با توجه به در خواست متقاضیان مبنی بر مشخص بودن قیمت حدودی فیلتر پرس، لیستی از قیمت حدودی دستگاههای فیلتر فشاری با صفحات پلی پروپیلن R200 کشور کره جنوبی ارائه میگردد:
- قیمت دستگاه فیلتر پرس 20×20:
این دستگاه در گروه دستگاههای ازمایشگاهی قرار میگیرد و میتواند علاوه بر پمپ و پارچه شامل شاسی، مخزن ذخیره یا اختلاط نیز باشد. بسته به تعداد صفحات، قیمت این دستگاه میتواند حدود 20 میلیون تومان باشد.
- قیمت فیلتر پرس 40×40:
شاسی این دستگاه قادر به نگهداری بین 10 تا 30 عدد صفحه میباشد. بدینترتیب توانایی جداسازی 30 تا 90 لیتر ماده جامد را در هر بچ دارد. نظر به سیستم آب بند شدن دستی یا هیدرولیک (هیدرولیک دستی یا برقی)، میتواند رنج قیمتی در حدود 65 تا 100 میلیون تومان داشته باشد. (توان مصرفی 3 کیلووات)
- قیمت فیلتر فشاری 60×60:
جزء پر فروشترین سایزبندی دستگاهها میباشد و به طور متوسط میتواند 80 تا 300 لیتر مواد جامد را در هر بچ جدا کند. همانند سایز 40 میتواند سیستم دستی یا هیدرولیک داشته باشد و قیمتی حدودی 90 تا 170 میلیون تومان دارند. (توان مصرفی فیلتر پرس 60×60 معادل 4 کیلووات)
- قیمت فیلتر پرس سایز 80×80:
بدلیل سایز و وزن بالای این سیستم، بر خلاف دستگاههای قبل امکان دستی شدن ندارد و فقط سیستم هیدرولیک، جوابگوی آببند شدن صفحات آن میباشد. روی شاسی این دستگاه از 20 تا 65 عدد صفحه قرار میگیرد که در بالاترین میزان میتواند 1000 لیتر ماده جامد (کیک) را در هر بچ فیلتر کند. قیمت فیلتر پرس سایز 80، بسته به تعداد صفحات از 260 تا 360 میلیون تومان میباشد. (توان مصرفی 5.5KW)
- قیمت دستگاه فیلتر پرس 100×100:
جزء دستگاههای صنعتی و پرفروش به حساب میآید و باتوجه به حجم بالای جداسازی کیک، بسیار بهصرفه میباشد. روی شاسی فیلتر پرس سایز 100*100 از 30 تا 75 صفحه قرار میگیرد. قیمت حدودی آن بسته به کیفیت لوازم مورد استفاده، از 330 تا 490 میلیون تومان است.
توان مصرفی فیلترهای فشاری 100×100: 11 کیلووات
- قیمت فیلتر پرس سایز 120 و 150:
این دستگاهها، در رده فیلترپرس های فوق سنگین طبقه بندی میشوند و به سبب حجم بالای متریال بهکار رفته در آنها، معمولا بصورت سفارشی برآورد هزینه خواهند شد. (برای سیستمهای سایز 120×120 و 150×150، مشترکاَ توانهای مصرفی 11 به ثبت رسیده است)
تولید کننده فیلتر پرس
تولید دستگاههای فیلتر پرس از مهمترین فعالیتهای گروه صنعتی ناب زیست به عنوان یکی از باسابقهترین تیمهای طراحی و تولید تجهیزات تصفیه آب بشمار میرود. مجموعه ما براساس طراحی مبتنی بر ویژگیهای موردنیاز در محل هر پروژه، تا امروز موفق به تولید و ساخت انواع فیلتر پرس برای محیطهای صنعتی و نیمه صنعتی داخلی و خارجی شده است.
برای اطلاع از ویژگیهای سیستمهای فیلترپرس تولیدشده توسط این مجموعه و کسب مشاوره و راهنمایی حرفهای، میتوانید با کارشناسان گروه صنعتی ناب زیست در ارتباط باشید. برای راحتی در محاسبات فیلتر پرس، مشخصات دستگاههای تولیدی شرکت ناب زیست در جدول زیر قابل مشاهده است:
طراحی فیلتر پرس
اصولاً طراحی فیلتر پرس بر اساس میزان دوغاب و مواد جامد، میزان آبگیری و نوع دوغاب است. برای گرفتن بهترین عملکرد از فیلتر پرس، پارچه فیلتر باید به طور خاص برای کاربرد شما و انواع جامداتی که فیلتر می کنید، طراحی شود.
موارد دیگری نیز می تواند متناسب با نیازهای شما تنظیم شود:
- طراحی ماشین
- ظرفیت فیلتراسیون
- اندازه صفحه و تعداد قاب ها
علاوه بر این، می توانید از سیستمهای اضافی مانند سیستمهای شستشوی پارچه، سینی های قطره گیر و محافظ های کیک برای افزایش بیشتر عملکرد پرس فیلتر استفاده کنید. در نهایت، هر فیلتر پرس باید بر اساس حجم و نوع دوغاب مورد انتظار طراحی شود.
فیلتر پرسها را می توان در طیف وسیعی از اندازهها، از سایز کوچک در مقیاس آزمایشگاهی گرفته تا ظرفیت بسیار بیشتر، مانند صفحات 1500× 1500 میلی متر طراحی و تولید نمود.
فیلترهای فشاری دست دوم
برای پایین آوردن هزینهها، ما به شما فیلتر پرس دست دوم هم را هم پیشنهاد میکنیم. نکات مهم بهنگام استفاده از فیلترهای فشاری دسته دوم این است که:
- هر بار پس از استفاده باید از لحاظ نشتی و قطعات معیوب چک شود
- روغنکاری دستگاه توسط تکنسین انجام شود.
- پیش از خرید، از یک متخصص برای بررسی دستگاه مورد نظر کمک بگیرید.
- بخاطر داشته باشید که فیلتر پرس دست دوم میتواند شبیه به یک هندوانه دربسته باشد!. زیرا شما نمیدانید که صاحب پیشین دستگاه، چگونه از فیلتر فشاری کار کشیده است!! و یا در نگهداری از آن تا چه حد کوشا بوده است.
تعویض و سرویس فیلترپرس
احتمال دارد یکی از دلایل زیر موجب کاهش کیفیت کیک یا مایع خروجی (ذرات جامد در مایع فیلتر شده) از دستگاه باشد:
- پارچه کثیف یا گرفته شده؛ که راه حل آن شستشو یا تعویض پارچه میباشد.
- عملکرد نامناسب پمپ تغذیه که راه حل آن تمیز کاری و تنظیم آن میباشد.
- بیرون زدگی پارچه از درز آن در صفحات واشردار. با تمیز کردن درز و سطح چکیدن پشت پارچه و نصب مجدد آن، برطرف میگردد.
حال با دو گزینه تعویض یا شستشوی این پارچهها روبرو هستیم. اما زمان تعویض پارچههای فیلتر پرس چه زمانیست؟!
عمر پارچههای فیلتر پرس به عوامل مختلفی مانند روند کار، مواد مورد استفاده در فیلتر، دفعات استفاده و نوع نگهداری پارچه بستگی دارد. معمولا پارچههای فیلتر فشاری در موارد زیر تعویض میشوند:
- ایجاد خوردگی
- فرسایش
- سوراخ
- پارگی
- دریافت مایع فیلترشده کثیف
در غیر اینصورت کیک بدست آمده ناخالص و کثیف و دارای رطوبت خواهد بود که منجر به تولید مواد با کیفیت پایینتر میشود. اما به طور کلی پارچهها باید حداقل 6 ماه و حداکثر 2 سال عمر کنند. شستشوی پارچه فیلتر پرس با مواد شیمیایی نیز راه بسیار موثری در بهبود کارایی آن میباشد. پارچههای از جنس پلی پروپیلن را میتوان با هر دو نوع مواد اسیدی و سوزآور (تمیز کنندهها) تمیز کرد. ولی در شستشوی پارچههای پلی استر و نایلونی، دقت بیشتری داشته باشید (بدلیل مقاومت اسیدی کمتر).
فیلتر پرس معدن
برای جداسازی مخلوطهای باز مایع و جامد و سوسپانسیونها در معادن، استفاده از دستگاه فیلتر فشاری بسیار کارامد میباشد. فیلتر پرس معدن عموما در سایز بزرگ و با سیستم تخلیه مدرن انتخاب میشود. این نوع از فیلترپرسها یک انتخاب اقتصادی و مناسب برای صنایع سرامیک و معادن میباشند. انواع دستگاههای فیلتراسیون مختص صنایع معدنی و سرامیک عموما در تصفیه موادی مانند لیست زیر استفاده میشوند.
- مواد معدنی کنسانتره
- مواد شناور
- زغال سنگ
- خاک رس (کائولن، بتونیت، سرامیک)
- دولومیت، کلسیت، کوارتز، بازالت، باریت، فلدسپار، سنگ ریزه، گچ، زغال سنگ، گرانیت و…
ممنون از توضیحات عالی .
برای ۵۰۰ لیتر در ساعت روغن کنجد با ۱۰درصد ماده جامد چه فیلترپرسی پیشنهاد میکنید ؟
سلام و احترام
فیلترپرس با صفحات پلی پروپیلن ، در سایز های ۴۰*۴۰ یا ۶۰ * ۶۰ برای شما مناسب هست . لطفا برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید
سلام وقت شما بخیر
لطفا در مورد زمان تعویض روغن و فیلتر هیدرولیک ، در فیلترپرس های هیدرولیکی توضیح میدهید
سلام و احترام .
در حالت عادی زمان تعویض روغن هیدرولیک در فیلتر پرس ، به ازای هر ۲۰۰۰ ساعت کار کرد ( یا سالی یکبار) میباشد . پیشنهاد میشود فیلتر هیدرولیک را نیز در زمان تعویض روغن ، تعویض کنید .
سلام برای ۲ تن تفاله گوجه فرنگی با رطوبت ۹۰ درصد چه دستگاهی رو پیشنهاد میکنید؟ اگر محدوده قیمت دستگاه رو هم بگید ممنون میشم
سلام دستگاه فیلترپرس ۱۰۰*۱۰۰ با تعداد ۷۵ صفحه توانایی جداسازی ۲۰۰۰ لیتر ماده جامد بر ساعت رو دارد.
اطلاعات شما کافی نیست لطفا با کارشناسان ما تماس بگیرید .
سلام وقت بخیر
برای جدا سازی محلول اسید سولفوریک، پودر آلومینیوم ،سود ،کلر و ذرات آهن اکسید شده از آب
با میانگین مصرف ۳۰۰۰لیتر در ساعت چه دستگاهی رو پیشنهاد میدهید و رِنج قیمتی به چه صورتی هست
ممنون از لطفتون
سلام،
برای تصفیه آب حاصل از حفر تونل چه فیلتر پرسی رو پیشنهاد میدید؟
چه نوع منعقد کننده ای پیشنهاد میدین؟
حجم آب تصفیه ۳ متر مکعب در ساعت
سلام .
ظرفیت فیلترپرس با توجه به میزان مواد جامد در هر بچ بدست میآید.
بفرمایید چند درصد از اب مواد جامد دارد ؟
سلام. بزرگترین و مهمترین هدر رفت آب در معادن شن و ماسه می باشد و متاسفانه اصلا از فیلتر پرس استفاده نمیکنن. باید صنعت معدن این رو اجباری بکنن.
قیمت فیلتر پرس ۶۰ در ۶۰ هیدرولیک را عنایت کنید لطفا.
سلام و احترام
دستگاه های سایز ۶۰*۶۰ از ۱۰ تا ۴۵ صفحه امکان تولید دارد و با توجه به آپشنهای دستگاه میتواند قیمت متفاوت باشد، قیمت از حدود ۹۰ میلیون شروع می شود.
مدت زمان هر سیکل تصفیه توسط دستگاه فیلتر فشاری چقدر است؟
عملیات آبگیری کاملا تجربی میباشد و به سایز و نوع دستگاه و نوع محلول ورودی بستگی دارد. اما بطورکلی از ۱۵ دقیقه تا ۵ ساعت متفاوت است.
آیا میتوان بر روی فیلتر پرس، فشاری بالاتر از فشار طراحی دستگاه اعمال کرد؟
فیلترپرس معمولاً برای همان فشار اعلامشده طراحی شده است. فشار بیش از حد باعث چکیدن مواد و واردسازی صدمات جدی به صفحات و یا سیستم هیدرولیک میشود. چنانچه به فشاری بیش از فشاری که توسط دستگاهتان قابل تامین است نیاز دارید، حتما فیلتری با فشار بالاتر خریداری کنید.
نشانه پر بودن فیلترپرس چیست؟
در صورت پر شدن دستگاه، مایع به صورت ضعیف مثل شیر سماور خارج میشود.
آیا بعد از ساخت دستگاه، افزایش و کاهش تعداد پلیتها ممکن است؟
افزایش تعداد صفحهها بستگی به نوع و طول دستگاه فیلتر فشاری شما دارد. میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در این زمینه شما را راهنمایی کنند. برای کاهش شما میتوانید تعداد صفحات مورد استفاده خود را با یک صفحه کور تنظیم نمائید.
مدت گارانتی دستگاههای فیلتر پرس تولیدی ناب زیست چقدر است و شامل چه مواردی میباشد؟
مدت گارانتی فیلترهای فشاری این گروه صنعتی ۱ سال است و شامل سیستم هیدرولیک و برقی دستگاه میباشد.
مدت زمان تقریبی ساخت دستگاه فیلترپرس از لحظه ثبت سفارش تا تحویل دستگاه چقدر است؟
بسته به نوع و اندازه دستگاه، از ۷ روز تا ۲ ماه متغیر هست. مثلا ۳ دستگاه فیلتر پرس ۱۰۰ در ۱۰۰ – ۷۵ صفحه ای برای شرکت پالایش نفت آفتاب در مدت زمان د هفته تولید و در اختیار ایشان قرار گرفت.