مخزن پلی پروپیلن

مخزن پلی پروپیلن ظرف همه منظوره ای است که از یک پلیمر ترموپلاستیک PP ساخته شده و در دسته بزرگ مخازن پلاستیکی یا پلی تانک‌ها قرار می گیرند و مقاومت بسیار خوبی در مقابل اسیدها، مواد قلیایی و الکل‌ها حتی در دمای بالا دارد. در مقایسه با مخازن پلاستیکی بدلیل مقاومت شیمیایی بیشتر در مقابل مواد تهاجمی در شرایط پر تنش یا بهنگام اعمال فشار نقطه ای دارای مقبولیت بیشتری می باشند. اما مخازن پلی پروپیلن و منابع HDPE کاربردهای همپوشانی دارند. با این حال، ظروف و تانکرهای HDPE به طور کلی انعطاف پذیرتر هستند، در حالی که مخزن پلی پروپیلن مقاومت بهتری در برابر دماهای بالا دارد.

مخزن پلی پروپیلن (PP Tank) یکی از پر کاربردترین انواع مخازن پلی اولفینی جهت ذخیره و نگهداری سیالات شیمیایی، اسیدهای قوی و دارای دمای بالا و رقیبی جدی برای مخازن استیل می باشد.

مخزن پلی پروپیلن چیست؟

مخزن پلی پروپیلن، یکی از انواع مخازن پلی اولفینی است که بدلیل خاصیت گرانول‌های سازنده آن (در دمای نزدیک به نقطه ذوب بجای سوختن نرم می‌شود) در ساخت مخازن فرآیندی بمنظور پروسس سیال در دمای بیش از 75 تا نزدیک به 100 درجه سانتیگراد بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

مخزن پلی پروپیلن نسبت به مخازن تولید شده با سایر مواد گرمانرم و پلی الفین، کیفیت برتری را ارائه می دهد و مقرون به صرفه ترین مخزن پلاستیکی است. از مقاومت خوبی در برابر ضربه برخوردار است و سختی سطحی، پایداری ابعادی و مقاومت در برابر سایش بسیار خوبی دارد. مخزن پلی پروپیلن در برابر طیف گسترده ای از اسیدها، سیالات قلیایی و محلولهای حلال با محدوده دمایی تا 200 درجه فارنهایت مقاوم است.

مخزن پلی پروپیلن

رایج ترین رنگهای آن شامل رنگهای طبیعی سفید، سیاه و خاکستری است. رنگدانه‌های سیاه و خاکستری از کیفیت UV بهتری برخوردار هستند و یک لایه مقاوم در برابر اشعه UV نیز برای استفاده مخازن در فضای باز و زیر نور خورشید فراهم می‌کنند.

مخزن پلی پروپیلن همچنین تا یک درجه حرارت مناسبی در برابر شعله مقاوم است. پلی پروپیلن یا pp آزمایشات USDA و مقررات FDA برای تماس با مواد غذایی را برآورده کرده است.

مزایای مخازن پلی پروپیلن

بخاطر خواص مکانیکی و شیمیایی پلیمر پایه مخزن های پلی پروپیلنی، قابلیت ذخیره سازی تمام مواد شیمیایی (در بازه PH=0-14) تا دمای 85 درجه سلسیوس حتی اسیدهای بسیار قوی را دارا می باشند.

طراحی و ساخت خلاقانه تانکرهای پلی پروپیلن با بهره مندی از دیواره دوجداره سبب افزایش استانداردهای استاتیکی این مخازن در برابر تنش های هیدرواستاتیکی و کمانش ناشی از سیال ذخیره شده میشود. همچنین باعث افزایش پایداری در مقابل تنش های دینامیکی ناشی از نیروی باد و زلزله خواهد شد.

ویژگیهای مخازن پروپیلینی

در ادامه مزایا و ویژگی‌های کلیدی مخازن PP را لیست مینمائیم.

  1. مخازن پلی پروپیلنی در برابر طیف وسیعی از مواد شیمیایی، از جمله اسیدها، بازها و حلال‌ها، بسیار مقاوم هستند. این امر آنها را برای ذخیره و حمل مواد خورنده بدون خطر خوردگی یا تجزیه ایده‌آل می‌کند.
  2. تانکرهای PP به دلیل مقاومت ضربه‌ای استثنایی باعث می‌شوند آنها کمتر در برابر آسیب‌های ناشی از ضربات، افتادن و سایر نیروهای خارجی آسیب‌پذیر باشند. این امر به ویژه در محیط‌های صنعتی که ممکن است منبع ها در معرض دست‌کاری و حمل و نقل سخت قرار گیرند، مهم است.
  3. آنها می‌توانند در معرض شرایط مختلف محیطی بلندمدت، از جمله نوسانات دما، اشعه ماورا بنفش و رطوبت، مقاومت کنند. این امر آنها را برای کاربردهای فضای باز و ذخیره‌سازی طولانی‌مدت انتخابی عالی می‌کند.
  4. این مخازن به طور قابل توجهی سبک‌تر از تانک‌های فولادی یا بتنی هستند که باعث می‌شود حمل و نقل و نصب آنها آسان‌تر شود. این امر به ویژه در کاربردهایی که وزن یک نگرانی است یا جایی که ممکن است محدودیت‌هایی در ظرفیت بلند کردن وجود داشته باشد، مفید است.
  5. انواع خاصی از مخزن های PP به طور خاص برای مطابقت با استانداردهای مواد غذایی طراحی شده‌اند که آنها را برای ذخیره و حمل محصولات غذایی مناسب می‌کند. این امر در صنایع فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی که بهداشت و ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار هستند، مهم است.
  6. این مخازن به طور کلی از تانک‌های استیل ضد زنگ ارزان‌تر هستند و یک راه حل مقرون به صرفه برای بسیاری از کاربردهای ذخیره‌سازی ارائه می‌دهند.
  7. قابلیت ماشینکاری و برش آسان
  8. استحکام کششی بالای مخزن پلی پروپیلن
  9. عایق حرارتی و الکتریکی عالی
  10. مقاوم در برابر سایش
  11. جذب رطوبت کم
  12. طول عمر طولانی
مزایای مخزن پلی پروپیلن

کاربردهای مخازن پلی پروپیلن

  1. ذخیره سازی صنعتی: تانکرهای پلی پروپیلن در محیط‌های صنعتی نقش اساسی ایفا می‌کنند و به عنوان مخازن قابل اعتماد برای طیف وسیعی از مواد، از جمله مواد شیمیایی، حلال‌ها و سایر سیالات صنعتی استفاده می‌شوند. مقاومت شیمیایی آنها مواد ذخیره شده را از تخریب یا خوردگی محافظت می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که این مواد ارزشمند سالم هستند. علاوه بر این، طراحی سبک وزن آنها حمل و نقل و جابجایی آنها را در کاربردهای صنعتی آسان می‌کند.
  2. کاربردهای کشاورزی: در حوزه کشاورزی، منابع پلی پروپیلن به عنوان واحدهای ذخیره سازی ضروری برای کودها، آفت کش‌ها و سایر مواد شیمیایی کشاورزی عمل می‌کنند. ساختار مستحکم آنها این مواد را از آسیب خارجی محافظت و مقاومت مخازن پلی پروپیلن در برابر اشعه ماورا بنفش و شرایط آب و هوایی عمر طولانی مواد شیمیایی ذخیره شده را تضمین می‌کند.
  3. کاربرد در صنایع دریایی: در صنایع دریایی، مخازن پلی پروپیلن برای ذخیره سازی آب شیرین و آب شور برای قایق‌ها و کشتی‌ها ضروری هستند. دوام و مقاومت آنها در برابر خوردگی منابع ارزشمند آب را حفظ می‌کند.
  4. تصفیه فاضلاب: تانکرهای پلی پروپیلن همچنین نقش مهمی در تاسیسات تصفیه فاضلاب ایفا می‌کنند. آنها به عنوان مخازن نگهداری و حمل مواد شیمیایی تصفیه فاضلاب عمل می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که این مواد به درستی حمل و استفاده می‌شوند.
  5. پردازش شیمیایی: مخازن پلی پروپیلن اجزای اساسی صنایع پردازش شیمیایی هستند، جایی که برای پردازش و حمل و نقل انواع مواد شیمیایی استفاده می‌شوند. مقاومت آنها در برابر طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی و توانایی تحمل دماهای بالا آنها را برای این کاربردها ایده‌آل می‌سازد.

انواع مخازن پلی پروپیلن

یکی از کاربردهای مهم مخازن پلی پروپیلن استفاده از آن برای ذخیره اسیدهای مورد نیاز در صنعت نفت برای تحریک و اسیدشویی چاه نفت به منظور افزایش تولید نفت خام است. منبع پلی پروپیلن قابلیت ذخیره اسیدها در حجم های بسیار بالا را دارد. در عین حال نگرانی بابت خوردگی و مشکلات جانی و زیست محیطی ناشی از نشت اسید وجود نخواهد داشت.

یکی از مهمترین موارد استفاده از مخزن پلی پروپیلن نگهداری مواد اسیدی بسیار خورنده با دمای بالا از قبیل برای نگهداری مواد شیمیایی از جمله مواد بسیار خورنده مانند اسید سولفوریک، اسید نیتریک، اسید کلریدریک و سدیم هیدروکسید و… می باشد که در ادامه چند نمونه از این مخازن را معرفی خواهیم نمود.

مخزن پلی پروپیلن نگهداری اسید سولفوریک

مخزن pp عمودی

اسید سولفوریک یک محلول مایع شفاف، محلول در آب و بدون بو است که به دلیل طیف گسترده ای از کاربردها به عنوان پادشاه مواد شیمیایی شناخته می‌شود، در عملیات هایی مانند فرآوری شیمیایی، فرآوری مواد معدنی، پالایش نفت، تصفیه آب و غیره رایج است.

چون از اسید سولفوریک در فرآیندهای شیمیایی یا فرایندهای صنعتی استفاده می کنید، ذخیره و نگهداری صحیح اسید بسیار مهم است. برای ذخیره سازی اسید سولفوریک بهترین مخازن نگهدارنده مخازن پلی پروپیلن و مخازن استنلس استیل می باشد. علت استفاده از مخازن پلی پروپیلن و استیل برای نگهداری اسید سولفوریک، مقاومت بالای آنها در برابر خاصیت خورندگی اسید می باشد.

علاوه بر این بر مبنای عوامل دیگر از قبیل اندازه مخزن، هزینه‌ها، کیفیت اسید مورد نظر، غلظت اسید و دمای ذخیره سازی و… می توان تصمیم گرفت که از کدام متریال برای ساخت مخزن اسید استفاده نمود. اسید سولفوریک با فرمول شیمیایی H2SO4 بر اساس دما، غلظت و حجم اسید را می توان با غلظت 77 درصد و جرم وزنی 93 و دمای کمتر از 37 درجه سانتیگراد و ظرفیت 38000 لیتر در مخازن استیل بطور مطمئن ذخیره سازی نمود.

اما اگر مدت زمان زیادی و حجم زیادی از اسید سولفوریک در مخازن فولاد کربنی نگهداری شود، واکنش بین فولاد کربن و اسید سولفوریک اتفاق می افتد و گاز هیدروژن و سولفات آهن تولید می‌گردد که تجمع بیش از حد گاز هیدروژن در مخزن موجب انفجار می‌گردد.

برای ذخیره اسید سولفوریک کمتر از 38000 لیتر با دمای کمتر از 45 درجه سانتیگراد پیشنهاد می‌شود از مخزن پلی اتیلن با چگالی بالا و برای ذخیره اسید سولفوریک در ظرفیت و دمای بالا و هچنین غلظت بین 77% تا 93% بهترین انتخاب مخازن پلی پروپیلنی می باشند.

مخزن پلی پروپیلن تمام کاستی هایی که مخازن استیل و مخازن ترموپلاستیکی به هنگام ذخیره انواع اسیدها دارند را برطرف می کند. این مخازن با اسید سولفوریک وارد فرایند واکنش پذیری نشده و از اینرو از تولید گاز هیدروژن و سولفات آهن و وقوع انفجار جلوگیری می‌کنند.

سازنده مخازن پلی پروپیلن

مخزن پلی پروپیلن هیدروکلریک اسید

برای ذخیره سازی اسید هیدروکلریک می توان از مخزن پلی پروپیلن و یا پلی اتیلن استفاده نمود. مخازن پلی پروپیلن اسید هیدروکلریک باید دارای ونت خروجی گاز باشند تا از میزان فشار وارده بر دیوراه‌های مخزن اسید حاصل از فشار خلا کاسته شود. ضریب اطمینان بالای مخازن پلی پروپیلن تولید شده بمنظور نگهداری اسید کلرید ریک موجب شده است ناب زیست آنها را برای ده سال گارانتی نماید.

عدم رعایت استانداردهای طراحی در هنگام تولید مخزن اسید هیدروکلریک موجب بروز خرابی مخزن و حتی احتمال بروز خطرات جانی گردد. در حین انتقال اسید هیدروکلریک به درون مخزن، فشار داخلی مخزن افزایش می یابد که می تواند بر بدنه مخزن اسیب وارد کند. برای کاهش این فشار می بایست با تعبیه دریچه بازدید، ونت خروجی و سیستم کاهنده فشار آنرا خنثی نمود.

مخزن پلی پروپیلن نگهداری هیپوکلرید سدیم

هیپوکلریت سدیم معمولاً حاوی فلزات واسطه ای مانند نیکل، آهن و مس است که می توانند موجب تولید گازهای سمی در داخل مخزن اسید گردد.

مخزن پلی پروپیلنی افقی

همانطور که در بالا بدان اشاره شد می توان اسید کلریدریک و هیپوکلریت سدیم را در مخازن پلی پروپیلن ذخیره نمود. پلی پروپیلن (PP) یک ترموپلاستیک نیمه کریستالی مشابه HDPE است، اما دارای سطوح سختی، استحکام و سختی بالاتری است. همچنین از مقاومت شیمیایی بسیار خوب بر خوردار است.

مخزن پلی پروپیلن را می توان جهت پروسس سیالات تا دمای 85 درجه سانتیگراد استفاده کرد. با این حال مخزن PP زیر نقطه انجماد به ضربه بسیار حساس است لذا از نگهداری مخزن پلی پروپیلن در دمای زیر منفی 5 درجه سانتیگراد پرهیز کنید.

قیمت مخزن پلی پروپیلن

قیمت مخزن پلی پروپیلن همانند سایر مخازن پلیمری بر اساس وزن مواد اولیه بکار رفته در تولید ضربدر قیمت هر کیلو از این مواد بعلاوه هزینه‌های سربار کارخانه استخراج می‌شود. قیمت مواد اولیه پلی پروپیلن در حال حاضر در بورس 82000 تومان می باشد. بنا به دمای سیال درون مخزن ضخامت بدنه می بایست کم یا زیاد شود. پس هر چقدر دما بالاتر می رود قیمت مخزن نیز بالاتر خواهد رفت. دانسیته سیال نیز تاثیر مستقیمی بر قیمت مخزن pp دارد. هر چقدر چگالی محلول بالاتر رود قیمت مخزن پلی پروپیلن نیز افزیش خواهد یافت.

غیردفنی بودن مخازن پلی پروپیلن نیز تاثیر مستقیمی بر قیمت آنها دارد، چرا که در این صورت می بایست متریال بیشتری برای خنثی کردن نیروی وارده از سمت سیال درون مخزن در ساخت بدنه آن بکار گرفته شود و نتیجتا قیمت بالاتر می رود. عمودی بودن مخزن پلی پروپیلن زمانی که بصورت غیر دفنی مورد استفاده قرار می گیرد، تا حدی قیمت آن را تعدیل می کند؛ چرا که در اینصورت بخش عمده ای از نیرو به کف مخزن و عینا به نشیمنگاه مخزن وارد می‌شود.

قیمت مخزن پلی پروپیلن 10 مترمکعب برای اسید سولفوریک 96% با دمای 85 درجه سانتیگراد (در مخازن فرآیندی که مرتبا پر و خالی می‌شوند) در حالت غیر دفنی عمودی 210.000.000 تومان و در حالت افقی 270.000.000 خواهد بود. چنانچه این مخازن دفنی باشد قیمت به صورت 169.000.000 تومان برای حالت عمودی و 200.000.000 تومان برای حالت افقی تغییر می یابد.

انواع مخزن پلی پروپیلن

مخازن پلی پروپیلن با توجه به نوع استفاده، جنس بدنه، میزان ظرفیت و نوع نصب، می‌توانند در فرم‌های مختلفی تولید شوند. در ادامه به بررسی ویژگی‌های کاربردی و طراحی هر یک از این مخازن PP خواهیم پرداخت.

مخزن پلی پروپیلن مستطیلی

مخازن پلی پروپیلن مستطیلی در دو نوع باکس و تانک تولید می‌شوند. مخازن باکس دارای دیواره‌های عمودی و مخازن تانک دارای دیواره‌های شیب‌دار هستند. مخازن مستطیلی دارای مزایای زیر هستند:

  • شفافیت بدنه
  • امکان مشاهده‌ی حجم و شرایط کیفی سیال
  • ظرفیت بیشتر نسبت به مخازن استوانه‌ای و مخروطی
  • استحکام بیشتر نسبت به مخازن روباز

معایب آنها عبارتند از:

  • مقاومت ضربه‌ای کم
  • قیمت بیشتر نسبت به مخازن پلی پروپیلن استوانه‌ای و مخروطی
  • عملکرد ضعیف در نگهداری سیالات با دمای کم
مخزن پلی پروپیلن مستطیلی

مخزن پلی پروپیلن افقی

این به دلیل مقاومت فشاری و مکانیکی بالاتر، بهترین انتخاب برای دفن در زیر زمین بوده همچنین برای نگهداری و انتقال سیالات و مواد قلیایی و اسیدی با دمای بیشتر از 68 تا 85 درجه سانتیگراد، کارایی بسیار مطلوبی دارند.

مزایای این منابع به شکل زیر است:

  • مقاومت فشاری و مکانیکی بالا
  • امکان تقسیم‌بندی فضای داخلی منبع به چند سیال مختلف

معایب آنها عبارتند از:

  • قیمت بیشتر نسبت به مخازن پلی پروپیلن عمودی
  • امکان استفاده در کاربردهای محدود

مخازن پلی پروپیلن عمودی

آنها کاربردهای گسترده‌ای در نگهداری و انتقال مواد مختلف دارند. از جمله کاربردهای این مخازن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نگهداری آب ژاول، آب آشامیدنی و روغن‌های گیاهی
  • نگهداری کودهای شیمیایی گلخانه و باغداری
  • نگهداری مواد آب گریز و شوینده‌های چربی
  • کاربرد در سیستم‌های RO (اسمز وارونه)
  • کاربرد در کارواش‌ها

مزایای این مخازن عبارتند از:

  • ظرفیت بیشتر نسبت به مخازن افقی
  • قیمت کمتر نسبت به مخازن افقی
  • امکان استفاده در کاربردهای گسترده

معایب آنها عبارتند از:

  • مقاومت فشاری کمتر نسبت به مخازن افقی
  • امکان استفاده در کاربردهای محدود

مخزن پلی پروپیلن استوانه‌ای

این تانکرها در دو نوع عمودی و افقی تولید می‌شوند. مزایای آنها به شکل زیر هستند:

  • شفافیت بدنه
  • مقاومت عالی در برابر خوردگی و پوسیدگی
  • ایستادگی ضربه‌ای عالی
  • ایستادگی دمایی قابل توجه
  • عدم نیاز به پایه‌های زیرین برای ساپورت مخزن

معایب مخزن های پلی پروپیلن استوانه‌ای عبارتند از:

  • مقاومت فشاری کمتر از سایر مدل‌ها
  • امکان استفاده در کاربردهای محدود

مخزن پلی پروپیلن روباز

آنها دارای مزایای زیر هستند:

  • راحتی در پر کردن و برداشت سیال
  • قیمت کمتر نسبت به مخازن بسته

معایب مخزن های پلی پروپیلن روباز عبارتند از:

  • امکان ورود گرد و غبار و آلودگی به داخل مخزن
  • امکان ورود اشعه ماوراء بنفش به داخل مخزن و تغییر ماهیت سیال

مخزن پلی پروپیلن مخروطی

مخزن پلی پروپیلن ته مخروطی

آنها به دلیل فرم خاص خود، قادرند تا سیال و مواد ته نشین شده بواسطه انجام فرآیندهای شیمیایی را تا آخرین قطره به خوبی تخلیه کنند. این مخازن برای نگهداری مواد اسیدی و شیمیایی گران‌ قیمت گزینه مناسبی هستند. استفاده از شاسی فلزی بمنظور استقرار مخازن پلی پروپیلن ته مخروطی الزامی است.

وان آبکاری پلی پروپیلن

چه نوع مخزنی برای خط آبکاری مورد نیاز است؟ این موضوع به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. برای مثال ماده‌ای که قرار است برای آبکاری استفاده شود بسیار در انتخاب جنس وان آبکاری پلی پروپیلن یا سایر استیل و فولادی تاثیرگذار است. آبکاری اسید کرومیک فرآیندی کاملاً متفاوت از آبکاری روی یا کادمیوم است. پارامتر دیگری که در انتخاب جنس وان آبکاری تاثیرگذار است حجم آبکاری در شبانه روز می باشد.

مخازن پلی‌پروپیلن

مخازن استیل

مزایا

بادوام

پشتیبانی قوی (مقاومت کششی بالاتر)

مقاوم در برابر مواد شیمیایی

مناسب برای حجم‌های بزرگ‌تر
ایده‌آل برای حجم‌های کوچکتر

تحمل حرارتی بالاتر

نیازی به لاینر نمودن داخل مخزن ندارد.

طیف وسیع تری از مواد شیمیای را ساپورت میکند.

معایب

قابل اشتعال‌تر/مقاومت حرارتی کمتر (ممکن است ذوب شود و بشکند)

در معرض سوراخ شدگی‌های سوزنی و ترکها هستند
محدودیت اندازه

طول عمر کوتاه‌تر (ممکن است زنگ بزند و غیره)

نیاز به پشتیبانی برای جلوگیری از تورم و شکستگی در اتصالات

معمولاً نیاز به لاینر داخل مخزن دارد
مقاومت کششی و مدول پایین

گران تر است.

هنوز نیاز به لاینر برای برخی مواد دارد، مانند اسید کرومیک

مخازن پلی پروپیلن برای اندازه‌های کوچکتر عالی هستند و برای شرایط سختی که در صنعت آبکاری صنعتگر با آن مواجه می‌شود، بسیار مناسب هستند. این مخازن همچنین بسیار بادوام است و برای کار با اسیدها و سیالات قلیایی طراحی شده‌اند، به همین دلیل است که گاهی اوقات می‌توانید از آسترپاشی (لاینینگ) به مخزن فلزی چشم پوشی نموده و یک وان آبکاری پلی پروپیلن تهیه کنید؛ مگر اینکه در حال آبکاری اسید کرومیک باشید، که قطعاً در هر صورت برای این فرآیند به آسترپاشی یا لاینینگ مخازن آهنی با پلی پروپیلن نیاز دارید!.

وان‌های پلی پروپیلن متاسفانه بسیار قابل اشتعال تر از مخازن فولادی هستند که اگر از هیترها و کویل های برقی برای گرم کردن اسید خود استفاده می‌کنید می‌تواند مشکل ساز شود. فولاد می تواند تا دمای 2000+ درجه فارنهایت را تحمل میکند، در حالیکه پلی پروپیلن در دمای حدود 320 درجه فارنهایت ذوب می‌شود.

عیب دیگر وان یا مخزن پلی پروپیلن، محدودیت اندازه آنها است. به دلیل استحکام کششی و مدول کمتر پلی پروپیلن، احتمالاً برای جلوگیری از فرورفتگی و شکستگی در گوشه‌ها و درزها به تکیه گاه‌هایی نیاز خواهید داشت که فرم وان آبکاری پلی پروپیلن را حفظ کنند. اما مخازن فولادی به دلیل استحکام کششی بالاتر، مقاومت بسیار بیشتری در مقابل نیروها و تنش ها دارند.

وان آبکاری پلی پروپیلن

با وجود این معایب استفاده از وان پلی پروپیلن روز به روز در حال افزایش است چرا که مخازن آبکاری فولادی در برابر شرایط دیگری آسیب پذیر هستند که بهنگام استفاده از وان آبکاری پلی پروپیلن تقریباً هرگز با آنها مواجه نمی‌شوید، برای مثال:

رتبه بندی مخزن پلی پروپیلن برای ذخیره انواع سیالات شیمیایی

  • اسید رقیق: بسیار خوب
  • رقیق قلیایی: بسیار خوب
  • روغن و گریس: متوسط (متغیر)‏
  • هیدروکربن های آلیفاتیک: ضعیف
  • هیدروکربن های معطر: ضعیف
  • هیدروکربن های هالوژنه: ضعیف
  • الکل ها: خیلی خوب

مقایسه مخزن پلی پروپیلن و استیل

مقایسه مخازن پلی پروپیلن با مخازن استیل

مخازن مواد شیمیایی پلاستیکی ساخته شده از مواد اولیه پلی پروپیلن (PP) در قالب هایی با عنوان مخازن عمودی و مخروطی از 150 لیتر تا 100000 لیتر امروزه جهت کاربردهای مختلف در دسترس شما هستند. این مخازن یک قالب‌گیری خاص دارند که در طیف وسیعی از اندازه‌ها و ظرفیت‌ها عرضه می‌شوند و امکان انتخاب بین مخازن کف صاف، پایه مخروطی یا مخازن دو جداره وجود دارد. مخزن پلی پروپیلن به ما این امکان را می دهد که مخازن را برای ذخیره سازی سیالی خاص طراحی کرده و بسازیم تا مقاومت شیمیایی، نیازهای دمایی و شرایط محیطی را در نظر گرفته و ذهنیت مصرف کننده را از حیث نگهداری محصول و عدم تغییر سیال ذخیره شده آرام نماید.

پس چنانچه تاکنون مخزن استیل را بمنظور جلوگیری از خوردگی در مقابل سیالات شیمیایی استفاده می نمودید دیگر نگران این موضوع نباشید و با طیب خاطر به سمت استفاده از مخزن‌های پلی پروپیلنی حرکت کنید، اما چنانچه اجبار به استفاده از مخازن فولادی ضدزنگ بمنظور نگهداری سیالی با دمای بیشتر از 90 درجه سانتیگراد را تاکنون داشته اید، می بایست به مسیر خودتان ادامه دهید!

نگهداری مخازن PP

واحد کنترل کیفیت شرکت ناب زیست از این امر اطمینان می یابد که خصوصیات مکانیکی و شیمیایی محصولات پلاستیکی آن هم در طی فرآیند تولید و هم در طول عمر سیستم نصب شده حفظ می‌شود. عمر طراحی یک مخزن پلی پروپیلن یعنی مدت زمانی که مخزن می تواند بدون هیچ نقصی تحت سرویس قرار گیرد. بعد از آن خواص مکانیکی مخزن بواسطه پیری تغییر می کند و دیگر معیارهای لازم را برای بهره برداری و ذخیره سازی از دست می دهد.

بدلیل خواص منحصربفرد پلی پروپیلن نسبت به سایر مواد اثرات فیزیکی و شیمیایی ناشی از فرآیند پیری بعد از مدت بسیار طولانی (حداقل پنجاه سال) نمایان می‌شود. ناب زیست طول عمر خدمات فنی مخازن پلی پروپیلن خود را با استفاده از آزمایش های پیرسازی شتاب یافته در شرایط آزمایشگاهی کنترل شده مورد بررسی قرار داده و تعیین می نماید.

آزمایش پیرسازی شتاب یافته مخزن پلی پروپیلن

پیرسازی شتاب یافته اثرات ناشی از اکسیداسیون شیمیایی و دیگر پدیده‌های مخرب را بر روی نمونه پلیمری در مدت زمان معین آشکار می کند. در این آزمایش یک سری از نمونه‌های معرف محصول تولیدی در معرض شرایط دمایی و رطوبت بالا قرار داده می‌شوند.

در زمانی که مخازن پلی پروپیلن به مرحله ای می رسند که دیگر معیارهای مورد نیاز برای بهره برداری و ذخیره سازی را از دست می دهند، طول عمر مخزن محاسبه می‌شود. مطالعات نشان داده اند که سرعت پیر شدگی مخزن پلی پروپیلنی با افزایش هر 10 درجه سانتیگراد در شرایط بهره برداری بطور تقریبی دوبرابر می‌شود.

مخزن پلی پروپیلن ناب زیست

معرفی پلیمر پلی پروپیلن

پلی پروپیلن، که به آن PP نیز میگویند؛ یک پلیمر ترموپلاستیک (رزین هیدروکربنی) است که در طیف گسترده ای از کاربردها مانند ساخت مخازن نگهداری مواد اسیدی و تانکرهای انجام فرآیندهای شیمیایی استفاده می‌شود.

پلی پروپیلن یکی از انواع رزین پلیمری گرمانرم است که دارای فرمول شیمیایی (C3H6)n می باشد. از مزایای استفاده از این نوع پلاستیک این است که بدلیل چگالی پایین و بسیار مقاوم در برابر جذب رطوبت، می تواند در کاربردهای بیشماری به عنوان پلاستیکهای ساختمانی یا فیبری و همچنین صنایع بسته بندی و ساخت گونی و کیسه‌های حمل مواد شیمیایی و غذایی مفید باشد. مخزن پلی پروپیلن در دو نوع هوموپلیمر (HP) و کوپلیمر (CP) بر حسب نوع استفاده‌ای که دارند طبقه بندی می‌شوند.

مزایای ماده پلی پروپیلن

در سالهای اخیر پلی پروپیلن به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و مقاومت حرارتی مناسب در شرایط دمایی گرم و سرد، به طور فزاینده ای در سیستم های تصفیه فاضلاب، مخازن نگهداری مواد شیمیایی و مخازن فرآیندی مورد استفاده قرار گرفته است. به لحاظ سختی پلی پروپیلن (PP) بالاتر از پلی اتیلن (PE) و پایین تر از پی وی سی (PVC) قرار دارد و وزن آن به مراتب کمتر از پلی اتیلن است.

تقریبا همه مواد با گذشت زمان تغییر می‌کنند که اصطلاحا به آن پیر شدگی می گویند. فلز دچار خوردگی می‌شود، سنگ دچار هوازدگی شده، و چوب هم پوسیده می‌شود. این فرایندهای پیری ناشی از تغییر در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد در طول زمان و ناشی از عوامل خارجی است. پلیمرها نیز از این مورد مستثنی نیستند و آنها هم دچار پیر شدگی می‌شوند. با گذشت زمان، پیوندهای بین زنجیره‌های پلیمری تخریب شده و باعث شکننده شدن، کاهش استحکام کششی و کاهش انعطاف پذیری می‌شوند.

تولید کننده مخزن پلی پروپیلن

پیری پلی پروپیلن به دما، تنش برشی و به میزان اکسیژن محیط عملیاتی بستگی دارد. در طول فرآیند تولید مخزن PP ناب زیست، مواد افزودنی به آن اضافه می‌شود تا این روند کند شود. یکی از افزودنی های مهم آنتی اکسیدان است که از واکنش پلی پروپیلن با اکسیژن ممانعت بعمل می آورد و از این طریق از اکسیداسیون زنجیره‌های پلیمری جلوگیری می کند.

نکات مهم در مورد مخزن پلی پروپیلن

  • سوال: از مخازن پلی پروپیلن برای چه مواردی می توان استفاده کرد؟
    پاسخ: مخازن پلی پروپیلن به طور گسترده در ساخت مخازن ذخیره آب تمیز و آشامیدنی، ساخت مخازن تصفیه فاضلاب، ساخت تجهیزات تصفیه پسابهای صنعتی، پروسس مواد غذایی، ساخت استخرهای شنا و در صنایع شیمیایی و دارویی برای ذخیره سازی اسید استفاده می‌شود. پلی پروپیلن سخت ترین پلی الفین است و مطابق با توصیه‌ها و دستورالعمل های تولید کالاهای مصرفی و تماس با مواد غذایی است.
  • س: آیا مخازن پلی پروپیلن بهترین انتخاب برای ذخیره سازی مایعات هستند؟
    پ: مخازن پلی پروپیلن اغلب به عنوان مخازن ذخیره مایعات مفید هستند مخصوصا زمانی که مواد تهاجمی مانند استون (دی متیل کتون) یا سوخت دیزل مورد بحث است.
سوالات متداول در مورد مخزن پلی پروپیلن
  • س: کدام مخازن برای دماهای شدید توصیه می‌شود؟
    پ: مخزن پلی پروپیلن تا دمای 220 درجه فارنهایت و مخزن PTFE تا دمای 400 درجه فارنهایت قابل استفاده است. مخازن پلی پروپیلن برای دماهای زیر منفی بیست درجه توصیه نمی‌شود.
  • س: کدام مخازن برای قرار گرفتن در معرض UV بهترین هستند؟
    پ: مخازن پلی پروپیلنی سفید دارای رنگدانه های کربن بین دو لایه در روش روتاری یا دوجداره کاملا مشکی بسیار مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش هستند.
  • س: کدام مخازن برای سطوح شدید pH بهتر عمل می‌کنند؟
    پ: مخازن پلی پروپیلن برای کاربردهای pH در هر دو حد مناسب هستند.
  • س: آیا مخازن پلی پروپیلن نسبت به فولاد ضد زنگ یا آلیاژی مقاوم تر در برابر مواد شیمیایی هستند؟
    پ: مخازن پلاستیکی پلی پروپیلن با محلولهای قلیایی، روغنهای معدنی، آمین ها، سوخت جت، به علاوه اسیدهای رایج از جمله هیدروکلریک (20%)، مالئیک، نیتریک (50%) و فسفریک سازگار هستند.
    مواردی وجود دارد که پلی پروپیلن مناسب نیست، از جمله اسیدهای غلیظ، بنزن و تولوئن. برای اسیدهای غلیظ، هاستالوی ترجیح داده می‌شود. برای بنزن و تولوئن، PVDF، یک رزین مخازن پلاستیکی خاص، اغلب مشخص می‌شود. مخازن پلاستیکی PVDF در برابر محلول های اسید معدنی بسیار مقاوم هستند.
  • س: آیا مخازن پلی پروپیلن استاندار مواد غذایی مانند مخازن آب آشامیدنی را دارا است؟
    پ:مخازن پلی پروپیلن طبیعی بدون رنگدانه به عنوان مخازن با درجه مواد غذایی و آب آشامیدنی طبقه بندی می‌شوند. سایر مخازن پلاستیکی درجه مواد غذایی، فولاد ضد زنگ یا فایبرگلاس FRP هستند.
  • س: آیا مخازن پلی پروپیلن و مخازن پلاستیکی همه یکسان هستند؟
    پ: “پلی” می تواند به معنای پلی پروپیلن یا پلی اتیلن باشد. مخازن PVDF مقاوم در برابر هالوژن ها، اسیدها و تشعشعات و مواد مخازن پلاستیکی انتخابی در صنایع نیمه‌هادی و داروسازی میباشند.
    مخازن پلاستیکی همچنین شامل PTFE، یک ماده مخازن پلاستیکی با ویژگی های عایق حرارتی و الکتریکی عالی است.
  • س: مخازن فایبرگلاس اعم از FRP یا GRP چه تفاوتی با مخازن پلی پروپیلنی دارند؟
    پ: مخازن فایبرگلاس متفاوت از مخازن پلی پروپیلنی همگن ساخته می‌شوند. یکنواختی مخازن پلی پروپیلن از خراشیدگی در برابر حمله شیمیایی محافظت می کند. مخازن فایبر گلاس لمینیت شده اند و به مرور زمان می توانند لایه بندی شوند. اگر مخازن فایبرگلاس خراشیده یا سوراخ شوند، ممکن است حمله شیمیایی رخ داده باشد.
رای کاربران
[امتیاز کلی: 15 میانگین: 5]
  1. صنعت طلب

    عالی بود مطلب تون. کامل ترین مطلبی که در مورد مخزن پ پ خونده بودم

    1. ناب زیست.م

      خواهش میکنم . اگر دستوری دارید باهامون تماس بگیرید در خدمتتون خواهیم بود

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.

۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید