کمپرسور تبریدی

کمپرسور تبریدی

کمپرسور (در انگلیسی Compressor) در لغت به معنای متراکم کننده است و کاربرد اصلی آن متراکم سازی و فشرده سازی سیالات تراکم پذیر می باشد. کمپرسور تبریدی نوعی از این تجهیزات است در سیستمهای مبرد صنعتی و نیمه صنعتی کاربرد زیادی دارد. مکانیزم کار کمپرسور تبرید اینگونه است که با مصرف انرژی مکانیکی، سیال مورد  نظر را به درون محفظه  خود می‌کشد و با ادامه این پروسه، سیال یا گاز درون محفظه فشرده می شود.

طبق قوانین مکانیک سیالات و ترمودینامیک، طی کمپرس یک سیال با افزایش انرژی جنبشی و پتانسیلی آن و افزایش برخورد مولکولی، دمای سیال افزایش خواهد یافت. جهت متعادل نمودن دمای سیال خروجی یا گاز پس از فشرده سازی، باید آنرا از یک سیستم خنک کننده عبور دهیم .

کمپرسورهای تبریدی را میتوان در انواع اشکال، اندازه‌ها، توان عملیاتی و بخصوص مکانیزم های کارکردی مختلف در بازارهای صنعتی یافت. امروزه این تجهیزات در تمامی سیستمهای تبریدی، اعم از تجهیزات آشپزخانه صنعتی، برج خنک کننده و سیستمهای تهویه مطبوع، مشاهده میشوند. به‌همین خاطر در قالب بیش از 10 مدل مختلف طراحی و تولید میگردند.

کمپرسور تبرید چیست؟

کمپرسور تبرید و تهویه مطبوع

کمپرسور تبریدی دستگاهی است که با ایجاد مکش، سیال موجود در مبرد (گاز) را از اواپراتور وارد محفظه یا سیلندر خود می‌نماید. سپس پس از فشرده سازی و متراکم کردن، آنرا به سمت کندانسور هدایت می کند. معمولاَ کمپرسورهای کوچکتر را میتوان برای سیستم‌های خنک کننده کوچک و معمولی و انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی در مقیاس کوچک (همانند فریزرهای کوچک، یخساز صنعتی و…) بکار برد.

در سوی دیگر، انواع کمپرسور تبریدی بمنظور کمک به فرآیند خنکسازی سیستم های تهویه مطبوع بزرگ و ادوات صنعتی با تناژ تبرید بالا، مورد استفاده قرار می‌گیرند. درحقیقت از طریق پروسه‌ی فشرده سازی یا کامپکتینگ، دو اتفاق مهم برای سیستم‌های تبرید بزرگ به وقوع می‌پیوندد:

  1. اول آنکه میزان دمای گاز کم‌فشار، افزایش می‌یابد. (بمنظور آماده سازی گاز برای تغییر حالت یا رفتن به مراحل بعدی تبرید)
  2. و دوم آنکه این کار به جهت از بین بردن بخارها از اواپراتور (در اینگونه سیستم‌ها)، انجام میشود.

سیستم‌های با تناژ تبرید بالا، غالباَ دارای ابعاد ساختاری بزرگی نیز هستند. بنابراین نیاز به کمپرسورهایی با توان کارکرد بالا دارند. (که دارای اندازه بزرگتری نیز هستند).

انواع کمپرسور تبریدی

انواع کمپرسور تبریدی

در رایج ترین تقسیم بندی، انواع کمپرسورها به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. کمپرسورهای دینامیکی
  2. گریز از مرکز (جریان شعاعی)
  3. جریان محوری
  4. کمپرسورهای جابجایی مثبت
  5. دوار
  6. کمپرسور اسکرو
  7. پره ای
  8. اسکرول (اسکرال)
  9. Lobe Compressor
  10. حلقه مایع
  11. سیستم‌های کمپرس پیستونی
  12. تک مرحله ای
  13. دو مرحله ای
  14. دیافراگمی
  15. هرمتیک
  16. نیمه هرمتیک

بیاد داشته باشید که کمپرسور های فوق از جهات مختلفی نظیر: «تغییر حجم»، «میزان فشرده سازی»، «ساختار شکلی و مکانیزم عملکردی» و… قابلیت دسته بندی دارند. درادامه بطور خلاصه، به ویژگیهای مدلهای رایج‌تر خواهیم پرداخت.

کمپرسور اسکرال (اسکرول)

عرضه گاز توسط کمپرسور اسکرول بوسیله‌ی 2 روتور صورت می‌پذیرد. تفاوت این 2 روتور در این است که یکی بطور ثابت و روتور دیگر بصورت چرخشی (متحرک) فعالیت میکند. به‌همین دلیل گازها بطور همسان و یکنواختی از مدلهای اسکرال عرضه میگردند.

گونه‌های مختلف کمپرسور اسکرال غالباَ بمنظور فشرده ساختن گازهای بی‌روغن (خشک) بکار میروند. بنابراین در سیستمهای خنک‌کننده خودروها نصب میشوند. همچنین این قطعات در درازمدت، مقرون بصرفگی مناسبی ارائه میدهند. چراکه اجزای متحرک در این دستگاه‌ها در قیاس با مدلهای دیگر، کمتر خواهد بود. میزان نویز این قطعه‌ها نیز پایین می‌باشد و ایمنی بالایی دارند. البته پیچیدگی ساختاری آنها موجب میشود تا قیمت مدلهای اسکرول مقداری بیشتر باشد.

مزایای کمپرسورهای اسکرال

  1. طول عمر بالا و نگهداری آسان
  2. کارکرد آرام بدون صدا و لرزش
  3. داشتن cop (ضریب عملکرد) بالاتر از 3
  4. تعداد کم قطعات متحرک
  5. مقاومت در برابر بازگشت مایع
  6. قابلیت تامین تناژ پایین از 2 الی 100 تن تبرید

کمپرسور روتاری

کمپرسور روتاری

مهمترین بخش کمپرسور روتاری، 2 ریزقطعه‌ی چرخنده است که کارکردی شبیه به تیغه یا چرخ دنده دارند. این دو قطعه که از چرخش 360 درجه‌ای بهره می‌برند، دو کار مهم را انجام میدهند:

  1. هم جاذب مبرد هستند که از دریچه‌ها به مدلهای روتاری وارد میشود؛
  2. و هم فرآیند فشرده‌کردن گاز را با سرعت زیادی انجام میدهند.

نهایتاَ پس از تماس گازها با تیغه‌ها، گاز مبرد کامپکت میشود و سپس به لوله‌های دمنده منتقل میشود. بخاطر داشته باشید که اگرچه کمپرسور روتاری هزینه ساخت و خرید ابتدایی بالایی دارد. ولی باتوجه به ساختار قوی آنها، هزینه‌های سرویس و نگهداری بسیار کمتری خواهند داشت. ضمناَ سرعت انجام کار در این قطعات به دو دلیل بالاست:

  • چرخش سریع پره‌ها و ساختار قدرتمند آنها؛ و
  • انجام توأمان فرآیندهای جذب و کامپکت مبرد.

Lobe compressor

پیش از هرچیز بایستی بدانید که:

انواع کمپرسور روتاری لوب را بایستی در زیرمجموعه‌ی مدلهای جابجایی مثبت جای داد. درنتیجه طی فرآیند فشرده سازی، قادر به کاهش‌دادن حجم می‌باشند.

هنگامی‌که فشارهای تخلیه بیشتری نسبت‌به فشار اتمسفر داشته باشیم، استفاده از کمپرسورهای rotary lobe در ارجحیت قرار میگیرد. چراکه این سیستمها در نقش قطعات دمنده‌ی تقویت خلأ، بکار گرفته میشوند.

Lobe screw compressor

Lobe rotary - screw compressor

شرکت معتبر جهانی «Delta Hybrid» نسل جدیدی از کمپرسور لوب روتاری پیشگامانه را به بازار ارائه داده است که نتیجه هم افزایی بین:

  • فن آوری های دمنده لوب چرخشی و
  • کمپرسورهای پیچی

است و با ترکیب مزایای فنی هر دو مفهوم، امکانات کاملا جدیدی را برای ایجاد فشار مثبت یا خلاء ارائه می‌دهد. درحالی که کاربردهای فشار پایین به اصل ریشه فشرده سازی ایزوکوریک نیاز دارند، کمپرسور اسکرو با تراکم داخلی خود به انتخاب ارجح برای بهره وری انرژی در محدوده های فشار بالاتر تبدیل می‌شود. این مفهوم نیز به طور سیستماتیک در این مدلها ارتقا یافته است. باتوجه به کاهش مصرف انرژی و ارتقای عملکرد، به‌نوعی میتوان گفت که این سیستم‌های کمپرس دارای طراحی آینده نگرانه‌ای هستند.

کمپرسور سانتریفیوژ

کمپرسور سانتریفیوژ

دستگاه‌های کمپرسور سانتریفیوژ، گونه‌ای دیگر از سیستمهای صنعتی هستند که بر مبنای اصل ایجاد نیروی فرار از مرکز کار میکنند. اگرچه تجهیزات سانتریفیوژی قادرند که مقادیر قابل توجهی از گاز مبرد را فشرده‌سازی کنند. ولی فشار بسیار پایینی تولید خواهند کرد. درنتیجه اگر میخواهید از کمپرسور های سانترفیوژ برای عملیاتهای با تولید فشار بالا استفاده نمایید، بایستی یک سیستم چندمرحله ای را در نظر داشته باشید.

پره‌های تعبیه‌شده در مدلهای گریز از مرکز، کمک میکنند تا با زیادتر شدن انرژی جنبشی مبرد، دما/و فشار مبرد افزایش یابد. نهایتاَ بازهم به لطف همان پره‌ها، گازهای واردشده به محفظه ثابت دستگاه، با سرعت زیادی می‌چرخند. همچنین محفظه ثابت کمپرسورهای سانتریفیوژی موجب میشود تا حجم گاز کاهش پیدا نکند. ساختار این سیستمها نسبتاَ غیرپیچیده است؛ و همچنین اجزای متحرک نسبتاَ کمی دارند. دیگر مزیت این سیستم‌های کمپرس، وجود مدلهای زیرمجموعه ای متعدد (برای نیازهای عملکردی مختلف) است.

مزایای کمپرسورهای سانتریفیوژی

  1. دستیابی به ظرفیتهای بین 90 تا 2000 تن تبرید و کاربرد های بالاتر از 300 تن تبرید استفاده می شود.
  2. بالا بودن راندمان در حالت تمام بار
  3. قابلیت اطمینان بالاتر و هزینه نگهداری پایینتر به علت تعداد پایین قطعات و تعداد کمتر قطعات درگیر با یکدیگر.
  4. لرزش کمتر به علت حرکت یکنواخت گاز.

معایب کمپرسورهای سانتریفیوژی

  1. هزینه اولیه بالاتر و در عوض آن هزینه کاری پایین.
  2. راندمان کم بار در کم بار.
  3. نیاز به سیم پیچی و فیوزهای بزرگ در ظرفیت‌های بالا.

کمپرسور اسکرو

برخلاف مدلهای سانتریفیوژی، کمپرسور اسکرو برای عملیاتهای با تولید فشار بالا، مورد استفاده قرار میگیرد. البته حجم فشرده‌ نمودن مبرد در این مدلها کمتر است. به‌ لطف وجود قطعات متحرک کم و تعبیه روتورهای جفتی، مبالغ سرویس کمپرسور اسکرو چندان بالا نیست. قیمت آنها نیز نسبتاَ مقرون بصرفه می‌باشد؛ ولی بسته به پیچیدگی ساختار، قیمت برخی از مدلهای اسکرو کمی بالاتر خواهد بود.

بهره گیری از این کمپرسورها بسیار رایج است. زیرا دارای وزن کم، نصب سریع و سرعت زیادی در هنگام کار هستند. ضمناَ به دلیل لرزش کمتر نسبت به بسیاری از مدلها، آلودگی صوتی کمتری ایجاد میکنند. یکی دیگر از مزایای ویژه سیستم های اسکرو، امکان تنظیم و هدایت آنها از راه دور می‌باشد. بسته به نوع سیستم تبرید، کمپرسورهای screw در 2 مدل:

  • روغنی (که حجم روغن بالایی به مخزن ریخته میشود)؛
  • خشک

قابل تهیه می‌باشند.

مزایای کمپرسورهای اسکرو

  1. تعداد بسیار کم قطعات متحرک
  2. استهلاک، لرزش و صدای کمتر
  3. مقاومت در برابر بازگشت مایع
  4. قابلیت وسیع برای کنترل ظرفیت
  5. قابلیت تامین تناژهای بالاتر
  6. زیر بار رفتن بصورت تدریجی
  7. از 50 الی 560 تن تبرید

تنها عیب کمپرسور اسکرو قیمت بالاتر نسبت به کمپرسور رفت و برگشتی و سانتیریفیوژی میباشد. به چیلرهایی که درون آنها از کمپرسور اسکرو استفاده شده است چیلر تراکمی اسکرو نیز گفته می شود.

سیستم های کمپرس پیستونی (Piston compressor)

قیمت ابتدایی دستگاه کمپرس پیستونی یا رفت و برگشتی، بسیار اقتصادی است. اما از لحاظ نگهداری و سرویس و در مواقع نیاز به تعمیرات، ممکنست فشار مالی بیشتری را به صاحبان صنایع وارد آورند. بازدهی بالای کمپرسور پیستونی، میتواند برای صنایع سنگین بسیار مثمرثمر باشد. البته دیگر عیب آنها اینست که نمیتوانند به شکل پشت سرهم، عملکرد موثری از خود ارائه دهند. ضمن اینکه میزان لرزش نسبتاَ زیادی نیز دارند!!

به لحاظ مکانیزم، انواع کمپرسور پیستونی با بهره گیری از نیروهای خارجی و طی فعالیت رفت و برگشتی پیستونها، گاز مبرد را فشرده خواهند کرد. بنابراین نحوه چیدمان پیستونها و قدرت سیلندر، میتواند بر عملکرد این دستگاه‌ها تأثیر بگذارد. برخلاف  تصور عمومی، استراکچر مدلهای پیستونی چندان سخت و پیچیده نمی‌باشد.

نکته: وزن پایین دستگاه و وجود واحدهای با عملکرد بسیار سریع، موجب جلب نظر کارفرمایان برای خرید سیستم های کمپرس پیستونی یا رفت و برگشتی شده است.

کمپرسور پیستونی

مزایای کمپرسورهای رفت و برگشتی

  1. قیمت پایین تر از آن نسبت به سایر کمپرسورها
  2. قابل تعمیر بودن آن
  3. صرفه جویی در مصرف انرژی 20 تا 30 درصد چنانچه از موتورهای دور متغیر و متناسب با چرخش کمپرسور استفاده شود.
  4. ترکیب چند دستگاه تا ظرفیت های بسیار بالا ایجاد کند.

معایب کمپرسور های رفت و برگشتی

  1. نیاز به نگهداری
  2. صدا و ارتعاش بیشتر
  3. ابعاد بزرگتر و وزن بیشتر

کمپرسور تبرید هرمتیک

بطور کلی انواع کمپرسور تبرید هرمتیک دارای مزایا و معایب زیر می‌باشند که پیش از هرگونه انتخاب و خرید، بایستی بطور جدی مورد توجه قرار بگیرند:

  • قیمت این نوع سیستم های کمپرس، «بسیار بسیار مقرون بصرفه» خواهد بود.
  • دارای ساختار نسبتاَ کوچک و فشرده‌ای می‌باشند.
  • دارای محفظه‌ای به همراه الکتروموتور هستند.
  • مایع تبریدی در درون کمپرسور هرمتیک در جریان است که طی فرآیندهایی فشرده میگردد.
  • عایق بندی آب قدرتمندی دارند که به کمک اتصالات مربوطه، از هرگونه نشت جلوگیری میکنند.
  • این سیستمها برای ظرفیتهای بالای فشرده‌سازی و تبرید، مناسب نیستند. بلکه تنها برای تناژهای تبرید تا 35-40 KW عملکردی مطلوب ارائه می‌دهند.
  • بدلیل پاکت کاملاَ مهر شده‌ی مدلهای هرمتیک، اینگونه کمپرسورها در صورت خرابی، قابلیت هیچگونه تعمیری نخواهند داشت. درنتیجه بطور کامل بایستی تعویض گردند!!
  • ظرفیت تبرید اینگونه تجهیزات، قابلیت کنترل و تعویض ندارد. (بغیر از حالت تغییر فرکانسهای جریانهای تغذیه)

کمپرسور نیمه هرمتیک

اساس استفاده و خرید انواع کمپرسور نیمه هرمتیک، بر مبنای چندین اصل استوار است:

  1. محفظه و پاکت آنها قابل جداشدن و هرگونه تعمیری می‌باشد. (برخلاف مدلهای هرمتیک)
  2. برای ظرفیت های گسترده تا 350 KW عملکردی عالی خواهند داشت.
  3. فشردگی ساختاری بالایی دارند. (ابعاد مناسب؛ با کیفیت عملکردی بالا)
  4. قابلیت تنظیم حالت و ظرفیت کارکردی را خواهند داشت.
  5. سرعت عملکرد فشرده سازی کمپرسور نیمه هرمتیک بسیار بالاست.

اگرچه که قیمت مدلهای نیمه هرمتیک بسیار بیشتر از سیستمهای کمپرس هرمتیک بوده و برخی از متقاضیان به همین دلیل به انتخاب آنها اقدام نمیکنند. اما نمیتوان از نوع طراحی جذاب آنها که ترکیبی از عملکرد سیستمهای هرمتیک و باز است، چشم پوشی نمود. بهره گیری از این دستگاه‌ها در ساخت سردخانه‌های تجاری، بسیار رایج است.

قیمت کمپرسور تبریدی

قیمت کمپرسور تبرید

باتوجه به تنوع بالای کمپرسورها، بسیاری از کارفرمایان علاقه دارند تا با پارامترهای موثر بر قیمت کمپرسور، آشنا شوند. اگرچه بسته به نوع مدل دستگاه، عوامل موثر میتواند متفاوت و دارای کاهش/افزایش اهمیت باشد. اما بطورکلی عوامل زیر در فرآیند قیمت گذاری کمپرسورهای تبرید تأثیرگذارند:

  • مدل دستگاه. (جابجایی مثبت، داینامیکی، سانتریفیوژ، روتاری لوب، روتاری، یک‌مرحله‌ای و…)
  • مدلهای تبریدی با توان و حجم بالا؛ یا مدلهای کوچکتر
  • محفظه ثابت/یا محفظه‌های کاهش دهنده حجم
  • نوع مبرد
  • قابلت تعمیر/یا عدم تعمیر. (مثلاَ مدلهای هرمتیک، امکان تعمیرات ندارند!)
  • کنترل از راه دور یا دستی
  • وجود مدلهای زیرمجموعه‌ای
  • دوام
  • اعتبار مارک تولید کننده
  • میزان پخش نویز
  • توان عملکردی
  • سایز و ابعاد قطعه
  • جنس بدنه
  • درجه ایمنی
  • میزان یکنواختی عرضه گاز توسط کمپرسورها
  • مقدار بهره‌وری
  • سادگی/پیچیدگی ساختار قطعه

نهایتاَ پیشنهاد میشود قبل از هرگونه خرید کمپرسور تبریدی، با کارشناسان مجرب گروه صنعتی ناب زیست تماس گرفته و سوالات تخصصی خود را با آنها در میان بگذارید. ضمن اینکه از آخرین قیمت انواع کمپرسور ها اطلاعات کافی را کسب نمایید.

کمپرسورهای تبریدی مورد استفاده در چیلرهای تراکمی

کمپرسورهای تبرید قلب تپنده چیلرهای تراکمی و حکم بنزین برای دستگاه را دارد. در ادامه مطالب به بررسی انواع کمپرسورهای قابل نصب بر روی چیلر تراکمی پرداخته ایم.

کمپرسور گریز از مرکز

کمپرسور گریز از مرکز یا سانتریفیوژ به راحتی قابل تشخیص است. این به این دلیل است که کمپرسور در بالای چیلر قرار دارد و دارای لوله ای با حجم زیاد می باشد که داخل کندانسور قرار دارد. مبرد از طریق خط مکش جریان می یابد، به مرکز پروانه برخورد می کند که توسط تیغه ها هدایت می شود. پره ها می چرخند و باعث افزایش سرعت زاویه ای بر روی ذرات مبرد می شود.

کمپرسور گریز از مرکز

این سرعت زاویه ای باعث می شود که ذرات مبرد با سرعت بالایی، از همه جهات خارج شوند و در ولتاژ (حلقه بیرونی) جمع شوند و در اثر فشار ناشی از انرژی جنبشی متراکم گردند، سپس به داخل کندانسور منتقل شود. این نوع کمپرسور در چیلر تراکمی با ظرفیت متوسط استفاده می شود که در کارخانه های مرکزی و صنعتی دارای ساختمان های بزرگ قابل استفاده هستند. این چیلرها در ظرفیتهای بالای تبرید با فشار کم بسیار مناسب هستند. همچنین این نوع چیلرها دارای قطعات متحرک اندکی هستند.

کمپرسور Turbocor

نوع تغییر یافته کمپرسورهای تبریدی سانتریفیوژ؛ کمپرسور توربوکو می باشد که نسبت به کمپرسور چیلرهای سانتریفیوژ کوچکتر می باشد. این نوع کمپرسور نیز در بالای چیلر تراکمی نصب می شود. تفاوت آن با کمپرسور گریز از مرکز این است که از دو کمپرسور مختلف استفاده می کند. به عبارتی چیلرهای توربوکو دارای کمپرسور دو مرحله ای هستند.

کمپرسور Turbocor

مبرد از قسمت جلوی آن جریان می یابد، از طریق دو کمپرسور مختلف عبور می کند و سپس مبرد خارج می شود و به داخل کندانسور می رود. اینها معمولاً دارای یاتاقان مغناطیسی و موتورهای الکترونیکی در داخل هستند که این واحدها را بسیار کارآمد می کند. چیلر تراکمی توربوکو به دلیل فن آوری بالا و مزایای فراوانی که دارد بسیار رایج‌تر شده و قرار است این روند را ادامه دهد.

کمپرسور پیچ (اسکرو)

از کمپرسورهای پیچ برای هر دو چیلر آب خنک و هوا خنک استفاده می شود. در چیلر آب خنک اسکرو، کمپرسور در بالای چیلر قرار دارد و در چیلر هوا خنک اسکرو کمپرسور در زیر چیلر قرار دارد. چیلرهای آب خنک اسکرو از داخل غالباً عایق بندی می شود. چیلر آب خنک اسکرو مبرد را از اواپراتور خارج کرده و به سوی کمپرسور هدایت می کند.

کمپرسور اسکرو

 

در داخل کمپرسور دو پیچ در محفظه ثابت در کنار هم قرار گرفته اند. مبرد از بین دو پیچ خالی می شود، اما با پیچیدن پیچ ها، آنها سوکت مبرد را به داخل کمپرسور فشار داده و آن را در یک فضای کوچک فشار می دهند. مبرد در دمای بالا فشرده می شود و به سمت شیر انبساط می رود.

اصولا در چیلرهای تراکمی هواخنک اسکرو از 1 الی 2 کمپرسور استفاده می شود که به موازات هم کار می کنند و در برخی از کاربری ها امکان تنظیم دستگاه برای ادامه کار با یک کمپرسور وجود دارد.

کمپرسور پیمایش (اسکرال)

کمپرسور پیمایش بیشتر در چیلر هواخنک استفاده می شود اما می توان آنها را از نوع آب خنک نیز طراحی و تولید کرد. معمولاً یک کمپرسور برای تحمل بار خنک کننده کافی نیست، بنابراین چندین کمپرسور در یک چیلر تراکمی به هم وصل می شود.

کمپرسور اسکرال

در این نوع کمپرسورها، مبرد معمولاً از سمت پایین وارد می شود و به طرف دیسک‌های کمپرسور حرکت می کند. یک دیسک ثابت خواهد بود در حالی که دیگری برای فشرده سازی مبرد در فضای محکم‌تر چرخانده شده است. مبرد با حرکت دیسک فشرده می شود و از بالا به سمت شیر انبساط می رود.

کمپرسور برگشتی

آخرین موردی که می خواهیم به آن بپردازیم کمپرسور نوع برگشتی است. این نوع چیلر کاربرد کمتری دارد زیرا فناوری های جدیدتر و کارآمدتر جایگزین آن شده اند. بنابراین حداقل در یخچال های تجاری کمتر استفاده می شوند. اما این نوع چیلرها در تبرید صنعتی هنوز هم بسیار محبوب است. چرا که این کمپرسورها بسیار قوی و قابل اطمینان هستند و عمر طولانی‌تر خواهند داشت ولیکن هزینه اولیه آن بالا می باشد.

کمپرسور برگشتی

در چیلر تراکمی برگشتی، مبرد اغلب برای خنک کردن کویلهای برقی از موتور الکتریکی عبور می کند و سپس به داخل محفظه فشرده سازی می رود. محفظه تراکم فقط دارای تعدادی پیستون و محفظه است که مبرد به داخل آن جریان می یابد. پیستون روی میل لنگ به بالا و پایین حرکت می کند. با این حرکت، مبرد داخل محفظه فشرده شده و در یک بازه زمانی به موقع مبرد با فشار زیاد خارج می شود. کمپرسورهای برگشتی معمولا از ولتاژ دوگانه استفاده می کنند.

انتخاب گاز مبرد مناسب

برای کارکرد عالی و ایمن هر کمپرسور، بایستی به سراغ گازهای مبردی بروید که هم متناسب با نوع کمپرسورها باشند؛ و هم به نوبه‌ خود دارای استانداردهای ایمنی و عدم مغایرت با محیط زیست باشند. بطورکلی انواع گاز مبرد:

  • R-134a
  • R-410a
  • R-141b
  • R-22
  • R-507
  • R-404a
  • BMP-407c
  • R-407a

و… در زمره‌ی پراستفاده ترین گازهای مبرد مورد استفاده در کمپرسور و سیستم های تبریدی قرار دارند. ضمن اینکه برای انتخاب هریک از انواع گاز مبرد بایستی به مواردی همچون:

  1. عدم حریق پذیری،
  2. همسویی با طبیعت و محیط زیست،
  3. غیرسمی بودن و عدم آسیب به انسانها؛ و
  4. عدم خورندگی شیمیایی آنها

توجه داشت. چراکه در غیر اینصورت و در پی نشت مبردها، ممکنست خسارات جبران ناپذیری به انسانها و محیط وارد آید.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 4 میانگین: 5]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید