مخزن GRP | مخزن SMC

مخزن جی آر پی

مخازنی از جنس کامپوزیت را می توان بر اساس تکنولوژی ساخت، مواد تشکیل دهنده و کاربرد آنها به دسته بندی های مختلف تقسیم کرد. اما در یک دسته بندی شناخته شده انواع این مخزن ها را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد. مخزن SMC، مخزن GRP، مخزن FRP.

مخزن های SMC ماژولار از پنل های پیش ساخته با ابعاد یک متر در یک متر تشکیل می شود. مزیت اصلی مخازن اس ام سی اجرای سریع و ابعاد بسیار بزرگ می باشد. از این مخزن ها بیشتر برای ذخیره سازی آب در احجام بالا استفاده میشود.

مخزن کامپوزیتی FRP که عمدتا برای ذخیره سازی سیالات خورنده شیمیایی در صنایع مورد استفاده قرار میگرد. تفاوت اصلی این نوع مخزن با سایر مخزن های مشابه استفاده از رزین های خاص با مقاومت شیمیایی بسیار بالا است. در نهایت مخزن GRP که اغلب موارد برای ذخیره سازی آب و سیالات کم خطر از آن استفاده میشود.

مخزن SMC چیست؟

مخزن اس ام سی SMC نوع جدیدی از مخازن جی آر پی است که از پانل های SMC با کیفیت بالا ساخته شده است. Sheet molding compound (SMC) نوعی پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس است که ترکیبی از رزین پلی استر اشباع نشده با مواد تقویت کننده آغشته، مواد پر کننده و فیبر شیشه است. 

این مخزن ها بعنوان یکی از مستحکم ترین سازه از انواع مخزن فایبرگلاس امروزه مورد توجه بسیاری از دست اندکاران صنعت کشور می باشد. این منابع در انبارهای آب در ساختمانهای مسکونی، مدارس هتل ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. مخزن آب SMC علاوه بر مصارف خانگی در تمامی مصارفی که نیاز به نگهداری آب با کیفیت همچون صنایع داروسازی و.. داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

این مخزن ها از مواد غیر سمی تولید میشوند، در عین وزن کم دارای دوام بسیار بالایی هستند. در برابر خوردگی بر اثر مواد شیمیایی و عوامل محیطی مقاومت بسیار خوبی داشته و از لحاظ ظاهری نیز دارای منظر خوبی هستند.

مخزن SMC

کامپوزیت SMC یا ورق قالب سازی شده

کامپوزیت SMC کامپوزیتی است (یکی از انواع GRP) به شکل اولیه ورقه خام، که به منظور تولید هر قطعه ای به شکل قالب مورد نظر در می آید. برای شکل گرفتن این متریال، مقدار مشخصی از این ورقه را داخل قالبی با حرارت مشخص قرار داده و پس از اعمال فشار (بر اساس الگوی مشخص) به قالب در مدت زمان مشخصی این ورقه (تحت فشار و دمای مذکور) اصطلاحا پخته شده و قطعه ای از قالب خارج خواهد شد که دارای ترکیبی از خواص مواد اولیه تشکیل دهنده ورقه و شکل قالب خواهد بود.

در این کامپوزیت فاز تقویت کننده را غالبا الیاف شیشه یا کربن (فایبرگلاس) و فاز ماتریس را رزین دما سخت مانند پلی استر غیر اشباع، وینیل استر و اپوکسی تشکیل می دهد. این ورق ها در یک فرآیند همراستا (ردیفی) با پراکنده کردن رشته‌های بلند از الیاف شیشه خرد شده و یا الیاف کربن بر روی یک حمام از رزین تولید می شوند.

خاصیت اصلی SMC، افزایش قدرت ناشی از الیاف بلند آن است، در حالی که در مقایسه با ترکیبات molding (ریخته گری) حجیم، این مقاومت افزایش یافته است. همچنین، مقاوم در برابر خوردگی، مقرون به صرفه برای تولید است و برای انواعی از نیازهای فن آوری استفاده می شود. SMC در ابزارهای الکترونیکی و صنعت خودرو، کشتی های شخصی و دیگر تکنولوژی های حمل و نقل مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای مخازن اس ام سی

  • دوام عالی: تطابق مناسب مواد اطمینان می دهد که مخزن آب فایبرگلاس SMC ضد زنگ و بادوام است.
  • عدم نشت آب: واشرهای موجود بین پانل ها، نفورناپذیری کامل آب را تضمین می کند.
  • طراحی ظرفیت منطقی: پنل های مختلف امکان طراحی مخازن را با توجه به نیازهای خاص مشتریان ما امکان پذیر می سازد.
  • نصب راحت و سریع: از قطعات استاندارد برای نصب در محل استفاده می شود. شما می توانید مخزن آب SMC را تحت راهنمایی ما نصب کنید.
  • ظاهر مرتب و زیبا: سطح مخزن آب ساخته شده با پنل های اس ام سی صاف و تمیز است. با مسدود کردن کامل نور خورشید، از باکتری یا تشکیل و رشد میکروب جلوگیری می شود.
  • اطمینان از حفظ کیفیت آب دخیره شده: ایمن برای ذخیره آب آشامیدنی به عنوان مخازن از مواد تأیید شده FDA ساخته می شوند
  • ضد آب، ضد رطوبت و مقاوم در برابر باد.
  • افزایش یا کاهش اندازه آسان است.

مخزن اس ام سی

کاربرد مخزن های SMC

مخازن اس ام سی به طور گسترده در کاربردهای تجاری، مسکونی، صنعتی یا کشاورزی برای ذخیره سازی آب سرد یا گرم استفاده می شود. ذخیره آب برای مصارف آتشنشانی، ذخیره آب آشامیدنی، آبرسانی مدارس، ذخیره آب آبیاری باغات، سیستم گردش و تصفیه آب از کاربردهای این مخزن ها محسوب میشود.

شرکت مهندسی ناب در زمینه تولید، تهیه، عمده و خرده فروشی و تجارت مخازن SMC با کیفیت بالا تخصص کسب کرده است.

متخصصان این مخازن را با استفاده از متریال با کیفیت بالا و پیروی از دستورالعملهای تعیین شده در صنعت، تولید می کنند. علاوه بر این، ما اطمینان حاصل می کنیم که محموله‌ها با استفاده از روشهای پرداخت آسان و در مقصد مشتری به موقع تحویل داده می شوند.

مشخصات فنی مخزن ذخیره آب پانلی SMC

ساختار کلی: مخزن از نوع مخازن کامپوزیت مکعبی پنلی ماژولار (SMC) دارای قابلیت نصب سطحی و مسقف بوده و شامل بخشهای زیر می باشد.

1. فونداسیون بتنی:

1.1. فونداسیون بتنی به شکل بتن مگر مسطح دارای سطح صاف که نقشه آن توسط این شرکت در اختیار پیمانکار قرار خواهد گرفت.

2. فریم فولادی گالوانیزه گرم:

2.1. فریم فولادی ماژولار پیچ و مهره ای از نوع فولاد ساختمانی و با پوشش گالوانیزه گرم با تحمل 500 ساعت تست سالت اسپری.

2.2. کلیه پیچ و مهره‌های فولادی استفاده شده در اتصالات اجزای فریم فولادی می بایست دارای گرید 8.8 و پوشش داکرومات با قابلیت پایداری 500 ساعت تست سالت اسپری باشند.

3. پنلهای کامپوزیت:

3.1. پنلهای کامپوزیت تشکیل دهنده جداره مخزن اس ام سی الزاما می بایست از نوع پنلهای GRP مجهز به فلنج اتصال پیچ و مهره ای بوده و توسط روش قالب گیری تحت فشار SMC و به صورت کارخانه ای و تحت نیروی حداقل 80~100 Kg/cm2 و در دمای بالای 130 درجه سانتیگراد به صورت خود رنگ و به رنگ طوسی روشن با کد رنگ RAL7035 تولید شده باشند. همچنین جداره بیرونی آنها دارای پوشش پلیمری ثانویه به رنگ طوسی روشن با کد رنگ RAL7035 جهت محافظت در برابر اشعه UV باشد. همچنین پنلهای فوق الذکر می بایست دارای خواص مکانیکی زیر باشند:

واحدمقدارشرح
Mpa>100Tensile Strength
Mpa>165Flexural Strenght
Mpa>8000Flexural Modulus of Elastisity
gr/cm31.83Density
°C>200HDT
mg/1day<50Water Absorption

3.2. پنلهای مخزن می بایست دارای تاییدیه مطابقت با استاندارد BS 6920 باشند.

3.3. سطوح داخلی و بیرونی پنلهای جداره مخزن می بایست کاملا صیقلی و بدون خلل فرج قابل رؤیت باشد.

3.4. کلیه پیچ و مهره‌های فولادی استفاده شده در اتصالات بیرونی پنلها می بایست دارای گرید 8.8 و پوشش داکرومات با قابلیت پایداری 500 ساعت تست سالت اسپری باشند.

3.5. کلیه پیچ و مهره‌های استفاده شده در اتصالات داخلی پنلها می بایست از نوع استینلس استیل 304 با پوشش محافظ باشند.

3.6. آب بندی پنلهای مخزن جی آر پی الزاما می بایست توسط عایق پلیمری EPDM یا PVC دارای تاییدیه مطابقت با استاندارد BS 6920 انجام شود.

قیمت مخزن آب SMC

4. روش مهاربندی

4.1. مهاربندی مخزن SMC می بایست به صورت مهار دیواره‌های جانبی مخزن انجام شود.

4.2. اجزای داخلی سامانه مهار بندی جداره‌های مخزن می بایست از نوع استینلس استیل 360 ماژولار با پوشش محافظ باشند.

4.3. جداره سقف مخزن می بایست توسط ساپورتهای UPVC یا GRP بر اساس بار برف منطقه محل نصب مخزن مهار شوند.

مخزن GRP چیست؟

مخازن قطعه ای ساخته شده از پانل های GRP با قالب داغ و تقویت کننده‌های استیل که در ظرفیت، ارتفاع و شکل های مختلف ارائه می شوند. آنها میتوانند در هر فضایی برای کاربردهای مختلف از جمله در ساختمانهای مسکونی / تجاری، تصفیه خانه‌ها،، آتش نشانی، آبیاری و غیره مورد استفاده قرار گیرد. GRP مخفف Glass Reinforced Plastic به معنای پلاستیک تقویت شده با شیشه میباشد. 

مخازن GRP از جنس کامپوزیت با ترکیب مدول بسیار بالای الیاف شیشه و خواص مقاوم به خوردگی و شرایط محیطی مختلف و رزین های پلیمری چندین سال است که وارد این صنعت شده است. هرچند که ممکن است به نظر برسد الیاف در جهت فشاری قوی عمل نمی کنند اما در واقع تناسب بسیار بلند الیاف موجب شده است که اینگونه به نظر برسد.

 این کامپوزیت ها به دلیل مزایای زیادی که دارند بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. استحکام بالا، وزن ویژه کم، طول عمر زیاد و نیاز به نگهداری و تعمیرات بسیار کم،در ساخت مخازن نگهداری مایعات به ویژه مخزن نگهداری آب و مخازن سیالات خورنده بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.

مخزن GRP

نحوه ساخت مخازن GRP

مخازن کامپوزیتی از پانل های کامپوزیتی GRP با بیش از 40 درصد الیاف شیشه و با استفاده از اتصالات پیچ و مهره‌ای به‌صورت مدولار ساخته می‌شود. برای ایجاد یک مخزن، ابتدا قطعات بدنه مخزن (پانل‌ها) به‌ صورت اجزای مدولار استاندارد و با روش قالب‌گیری پرسی از مواد کامپوزیتی GRP تولید می‌شود. سپس زیرسازی‌های مناسب انجام‌شده و فونداسیون بتونی برای نصب پانل‌ها ایجاد می‌شود.

در مرحله بعد یک سازه ساپورت فلزی یکپارچه ایجاد شده و پانل ها با استفاده از پیچ و مهره‌های فولاد ضد زنگ یا گالوانیزه و ساپورتهای فلزی به یکدیگر متصل می‌شوند و شکل یک مخزن را به خود می‌گیرد. این مخازن در دو نوع تقویت‌شده از داخل و تقویت‌شده از خارج ایجاد میشوند. این مخازن برای ذخیره‌سازی آب (شیرین، شور و دریا)، فاضلاب و دهها نوع ماده شیمیایی در داخل یک مخزن یکپارچه و با ظرفیت 30 مترمکعب تا 10.000 مترمکعب قابل‌ استفاده است.

معرفی پلاستیک یا پلیمر تقویت شده با شیشه (GRP)

پلاستیک تقویت شده با شیشه، که معمولا به عنوان فایبر گلاس شناخته می شود، پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه ای (فیبر) در ساختار کامپوزیت است. پلیمر معمولا اپوکسی، پلی استر یا وینیل است. مواد فایبر گلاس معمولا در هواپیماهای تفریحی با عملکرد بالا و گلایدرها، قایق ها، اتومبیل ها، وان های حمام، مخزن آب فایبرگلاس، محصولات سقف، لوله‌ها، روکش ها، قالب، تخته‌های موج سواری و پوست های خارجی درب استفاده می شود.

روشهای تولید مخازن جی آر پی

پر بازده ترین روش برای تولید مخزن GRP روش لایه گذاری دستی می باشند. این مخزن ها با اینکه به نقشه و در اشکال مختلف قابلیت ایجاد را دارند. یکی دیگر از روش های ساخت مخزن GRP استفاده از فرایند رشته پیچی بر ردی قالب می باشد. رشته‌های الیاف درون رزین خیس شده و به دور قالب پیچیده میگردند. الیاف ها بسته به فشار کاری مخازن با پیچ خوردن به دور قالب فلزی به ضخامت مورد نظر نزدیک میشوند.

از دیگر روش های تولید مخازن GRP روش قالبگیری به روش گرم (مخازن SMC) میباشد. مخازن SMC به صورت پنل های پیش ساخته می باشد که در محل قابلیت نصب داشته و با استفاده از پیچ و مهره بر روی فریم و فوندانسیون نصب میگردد.

مخزن GRP در قطرهای بالا میتوانند با استفاده از ترکیبی از روش های متفاوت تولید شوند. این نوع منابع میتوانند به واسطه ی پوشش های فلئوروپلیمر یا پلی پروپیلن یا CPVC لاین گردند. این مخزن ها با استفاده از رزین های پلی استر با وینیل استر قابلیت تولید دارند. بسته به نوع سیال و درجه حرارت کارکردی رزین مورد استفاده و الیاف انتخاب میشود.

قیمت مخزن GRP

قیمت مخزن GRP بر اساس فاکتورهایی مانند نوع طراحی، درجه حرارت کارکردی، نوع سیال، حجم، نوع مخزن و فشار کارکردی میتواند تغییر کند. این مخازن مانند نوع مخزن FRP به صورت کلی جهت ذخیره و یا انتقال آب/ آب نمک، سیالات خورنده و مشتقات نفتی مورد استفاده قرار می گیرند.

مخازن GRP بعد از انجام آنالیز های المان محدود طراحی و میزان حجم مواد مصرفی و نحوه فرایند تولید قیمت گذاری می شوند. همچنین با توجه به نوع فرایند تولیدی قیمت های آنها میتواند تغییر کند. مخازن GRP تولید شده با استفاده از فرایند رشته پیچی بالاترین قیمت را در مقایسه با استفاده از دیگر روشها (قالبگیری به روش گرم یا لایه گذاری دستی) دارا می باشند. مخزن های جی آر پی که با استفاده از قالبگیری گرم تولید میشوندبه مخزن SMC شهرت دارند که به صورت عمده جهت نگهداری و ذخیره آب شرب از آنها استفاده میشوند.

ترکیب روش های رشته پیچی و لایه گذاری دستی جهت ساخت مخازن نگهداری تا حجم حدود 60 متر مکعب استفاده میباشند. به صورت کلی با توجه به اینکه حمل و نقل مخازن با احجام بالاتر از 200 متر مکعب امکان پذیر نمیباشد، لذا این مخازن به صورت عمده در محل قابلیت ساخت را دارند.

مزایای استفاده از مخازن GRP

  1. ساخت آسان و سریع:
    پانل های استاندارد GRP و اعضای تقویت کننده، بهره وری عملیاتی در حمل و نقل، نصب و راه اندازی در محل را دارند.
  2. کیفیت قابل اعتماد در مقاومت و دوام:
    این برتری از طریق تفسیر پیچیده بهداشت، دوام، معیارهای طراحی دقیق، مدیریت کیفیت و قدرت ساختار قابل اطمینان توسط شرکت ناب کنترل می شود. اساس تجزیه و تحلیل ساختار طراحی در مخزن GRP، ضریب ایمنی را در محدوده تضمین می کند.
  3. خواص بهداشتی:
    کلیه مواد پانل های GRP، اعضای تقویت کننده و درزگیر و غیره دارای کارآیی بهداشتی معادل مخزن استیل هستند. بنابراین برای آب آشامیدنی مناسب می باشند. همچنین مخزن GRP با انسداد نور خورشید از رشد جلبک ها، قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند.
  4. عدم نشت آب:
    اتصالات هر پانل کاملاً با نوار از جنس فوم کاملاً مهر و موم شده است. و از فرسایش در اثر هوا بخوبی مقاوم بوده و نسبت به نشت آب نفوذ ناپذیر می باشد.
  5. عایق حرارتی برجسته:
    پانل عایق حرارتی با ساختار 3 لایه (پانل GRP + فوم PU + پوشش پلاستیکی) تغییر دما را در آب ذخیره شده به حداقل می رساند و از تراکم شبنم جلوگیری می کند.
رای کاربران
[امتیاز کلی: 10 میانگین: 5]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید