نمک سختی گیر

نمک سختی گیر

نمک سختی گیر برای احیا یا بکواش رزین مورد استفاده قرار می گیرد. نمک بیشتر در کیسه‌های 25 کیلوگرمی از نوع دانه ای یا گلوله ای تهیه میشود. این نوع نمک صرفا برای این دستگاه‌ها تولید میشود که دارای درجه خلوص بالایی می‌باشد. از دیگر نمکها به دلیل میزان ناخالصی یا مواد افزودنی نباید استفاده شود.

نمکی که برای زدودن کلسیم و منیزیم چسبیده به بدنه رزین مورد استفاده قرار می گیرند را نمک سختی گیر می نامند. هنگامی که آب دارای کلسیم و منیزیم می شود، اصطلاحا می گویند آب دچار سختی شده است. سختی آب باعث ایجاد مشکلات زیادی در صنعت و تاسیسات ساختمانی و خانگی می شود.

تنها توجه مورد نیاز کاربر این است که به طور مرتب بررسی کنید که سطح نمک موجود در مخزن آب نمک در بالا نگه داشته شود تا اطمینان حاصل شود که یک محلول آب نمکی اشباع شده برای بازسازی وجود دارد.

مهمترین کاربردهای این ماده شیمیایی استفاده بمنظور احیای رزین های مورد استفاده در تجهیزات تولید آب نرم درون ماشین آلات صنعتی زیر است:

موتورخانه ها، استخرها، مجتمع های مسکونی، مراکز تفریحی، سردخانه ها، برج خنک کننده، دیگ های بخار، سیستم های سرد کننده، خشکشویی ها، رستوران ها، راکتورها و مبدل های حرارتی، تصفیه آب آشامیدنی، تصفیه فاضلاب، سیستم های اسمز معکوس.

نمک سختی گیر

برای نرم شدن آب، به طور کلی سه نوع نمک به استفاده میشود:

  • سنگ نمک به عنوان ماده معدنی به طور طبیعی در زمین ایجاد می شوند و از رسوبات نمکی زیرزمینی با روشهای سنتی استخراج، به دست می آید. این ماده حاوی بین 98 تا 99 درصد سدیم کلرید است. این میزان عدم حلالیت در آب در حدود 0.5 تا 1.5 درصد، به طور عمده کلسیم سولفات است. مهمترین مؤلفه آن کلسیم سولفات است. سنگ نمک حاوی مواد زیادی است که محلول در آب نیست. در نتیجه، هنگام استفاده از سنگ نمک، مخازن سختی گیر باید خیلی مرتب تر تمیز شوند. سنگ نمک ارزان تر از نمک تبخیر شده و نمک خورشیدی است، اما تمیز کردن مخزن ممکن است مقدار زیادی از وقت و انرژی شما را به خود اختصاص دهد.
  • نمک خورشیدی به عنوان یک محصول طبیعی عمدتا از طریق تبخیر آب دریا به دست می آید. حاوی 85٪ سدیم کلرید است. میزان عدم حلالیت آب در آن کمتر از 0.03٪ است. معمولاً به شکل بلوری فروخته میشود، گاهی اوقات به صورت قرص نیز فروخته میشود. نمک خورشیدی حاوی ماده نامحلول در آب، کمی بیشتر از نمک تبخیر شده است. هنگامی که شخصی تصمیم می گیرد که نمک را در چه مواردی استفاده کند، باید توجه داشته باشد که چه مقدار نمک استفاده میشود، چه مدت سیستم نیاز به پاکسازی دارد و همچنین طراحی دستگاه را در نظر بگیرد. اگر مصرف نمک کم باشد، می توان محصولات را بصورت متناوب استفاده کرد.
  • نمک تبخیر شده از طریق استخراج رسوبات نمکی زیرزمینی تولید میشود. سپس با استفاده از انرژی گاز طبیعی یا زغال سنگ، رطوبت تبخیر میشود. نمک تبخیر شده حاوی 99.6 تا 99.99٪ سدیم کلرید است.

اگر مصرف نمک زیاد باشد، نمکهای نامحلول در هنگام استفاده از نمک خورشیدی سریعتر رشد می کنند. علاوه بر این، مخزن نیاز به تمیز کردن مکرر دارد. در این حالت نمک تبخیر شده توصیه میشود.

معایب مخلوط کردن انواع نمک در نرم کننده آب

به طور کلی مخلوط کردن نمک در این دستگاه‌ها مضر نیست، اما انواعی از این دستگاه‌ها وجود دارد که برای محصولات نرم کننده خاص آب طراحی شده اند. در هنگام استفاده از محصولاتی دیگر، این سیستمها عملکرد خوبی نخواهند داشت.

مخلوط نمک تبخیر شده با سنگ نمک توصیه نمیشود. توصیه میشود قبل از افزودن نوع دیگر، دستگاه خود را از یک نوع نمک خالی کنید تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود.

امروزه بهترین و مناسب ترین روش برای از بین بردن سختی آب، استفاده از دستگاه سختی گیر است که یکی از مهم ترین اجزای این دستگاه مخزن نمک می باشد. مخزن نمک رزین های دستگاه را احیا می کند و باعث می شود دستگاه دوباره شروع به فعالیت کند. در زمان احیای رزین، نمک یا محلول غلیظ آب و نمک از بالای مخزن به داخل ریخته می شود و از رزین ها عبور می کند.

نمک یک ماده معدنی است که از آن برای نرم کردن آب استفاده می شود. این نمک دارای 99 درصد سدیم کلرید می باشد و در آب حل نمی شود. نمک احیای رزین یک روش طبیعی و بی خطر برای احیا کردن رزین در دستگاه سختی گیر است و هیچ آسیبی به رزین ها نمی زند.

نحوه عملکرد نمک سختی گیر

سختی آب به مرور زمان باعث می شود رزین های سختی گیر از کار بیوفتند و خراب شوند، زیرا سدیم رزین ها به مرور با کلسیم و منیزیم موجود در آب سخت جا به جا می شوند.

نمک، رزین ها را دوباره احیا می کند و امکان فعالیت دوباره دستگاه را فراهم می نماید. این محصول سدیم از دست رفته رزین ها توسط کلسیم و منیزیم آب را دوباره به آن برمی گرداند و از این طریق آن را احیا می کند.

فرآیند احیای رزین و عبور نمک، بسته به اندازه مخزن، ممکن است تا 30 دقیقه طول بکشد. میزان خلوص نمک نیز رابطه ای مستقیم با کیفیت نهایی کار دارد و نقش مهمی در فرآیند احیا ایفا می کند. هرچه از نمک با خلوص بالاتر استفاده کنید، زمان فرآیند احیای رزین کمتر می شود. سنگ نمک دارای خالصی بالاتری است و خلوص آن تا 70 درصد می رسد، به همین دلیل همیشه پیشنهاد می شود.

قیمت نمک سختی گیر

مهم ترین عامل در تعیین قیمت نمک سختی گیر درصد خلوص آن است زیرا هرچه میزان خلوص نمک بیشتر باشد، کارایی آن بهتر است. البته شکل ظاهری و کیفیت آن در قیمت نهایی نمک احیای رزین بی تاثیر نیست. برای اطلاع دقیق از قیمت ها و نحوه ثبت سفارش با مشاوران ما در ارتباط باشید.

نمک بویلر، با احیا کردن مجدد رزین باعث افزایش عمر آن می شود و از خرابی و فرسودگی آن جلوگیری می کند. این نمک همچنین باعث می شود دستگاه دوباره بتواند به فعالیت مفید خود ادامه دهد و سختی آب را از بین ببرد. سختی آب موجب به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی می شود که همین مشکلات خود هزینه های هنگفتی رقم می زنند.

قیمت نمک سختی گیر

نمک با از بین بردن کلسیم و منیزیم موجود در آب سخت و بازگرداندن دوباره سدیم به رزین سختی گیر، سختی آب را از بین می برد. شما با استفاده از نمک احیای رزین و صرف کردن هزینه ای اندک می توانید تا مدت زیادی عمر دستگاه سختی گیر خود و رزین های آن را بیمه کنید و از به وجود آمدن مشکلات دیگر جلوگیری نمایید.

مزایا

در زیر به چند مورد از مزایای استفاده از نمک احیای رزین اشاره می کنیم:

  • هنگامی که از نمک استفاده می شود، سدیم از دست رفته رزین دوباره به آن برگردانده می شود و رزین احیا می گردد.
  • با احیای دوباره رزین، عمر آن افزایش می یابد.
  • قیمت مناسبی دارد و باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.
  • به شکل های مختلفی (کریستال، مکعب، گلوله، پودر، سنگ) وجود دارد و می توان از آن استفاده کرد.
  • یک ماده طبیعی است و برای محیط زیست و طبیعت ضرری ندارد.
  • با از بین بردن سختی آب از به وجود آمدن مشکلات زیادی مانند مشکلات قلبی و از بین رفتن تجهیزات ساختمانی (لوله ها) جلوگیری می کند.

زمان استفاده

برای اینکه بفهمید چه زمانی باید از نمک برای احیای رزین و فعالیت دوباره دستگاه تولید آب نرم استفاده کنید، باید عواملی را بررسی نمایید. این عوامل عبارتند از:

  • میزان سختی آب
  • میزان مصرف آب
  • سایز مخزن نمک

بهتر است 2 بار در ماه میزان نمک موجود در مخزن نمک را اندازه گیری کنید و اگر به کمتر از نصف مخزن رسیده بود، آن را دوباره شارژ نمایید. البته دستگاه های سختی گیر امروزی دارای شیرهای کنترلی هستند که به صورت خودکار میزان نمک موجود در مخزن را اندازه گیری می کنند و زمان استفاده مجدد از نمک را نشان می دهند.

کاربرد نمک سختی گیر

برخی از دستگاه ها نیاز دارند هفته ای یکبار احیا شوند و برخی دیگر ممکن است تا روزی 2 بار نیز نیاز به احیا داشته باشند. اگر اولین بار است که می خواهید از نمک استفاده کنید و عملیات احیای رزین را انجام دهید، بهتر است از آب مقطر استفاده نمایید.

از این صفحه هم بازدید کنید: محاسبه میزان رزین سختی گیر

میزان مصرف نمک

به طور معمول برای هر 1 لیتر رزین، 25 کیلوگرم نمک تصفیه شده در نظر گرفته می شود. این مقدار نمک باید قبل از شروع مرحله احیای رزین، داخل مخزن نمک دستگاه قرار بگیرد. هنگام اضافه کردن نمک جدید، اگر نمک به دیواره داخلی مخزن چسبیده است حتما آن را جدا کنید. ریختن آب داغ روی نمک های چسبیده به دیواره کار شما را برای جداسازی راحت تر می کند.

توجه داشته باشید همیشه باید مقداری آب کف مخزن نمک وجود داشته باشد، ارتفاع آب نباید بیشتر از 10 اینچ باشد. در مناطق گرم و مرطوب نیز باید مقدار نمک موجود در مخزن کمتر از حالت معمول باشد زیرا رسوب ایجاد می شود و نمک سخت می گردد.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 4 میانگین: 2]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید