tds مخفف چیست؟ شیوه اندازه گیری tds و کاهش تی دی اس

tds چیست

آب، یکی از حیاتی ترین موادی است که برای ادامه زندگی و حیات در انسان ها و تمام موجودات زنده لازم و حیاتی است. آب های موجود در سراسر جهان که در اقیانوس ها، دریا ها، دریاچه ها، سفره های آب زیر زمینی و… وجود دارند، با یکدیگر یکسان نیستند و دارای ویژگی های خاصی از جمله میزان TDS هستند. در پاسخ به پرسش TDS چیست، می توان گفت که به مجموع مواد آلی و معدنی جامد محلول در آب، تی دی اس (TDS) گفته می شود و اطلاع از میزان آن در آب، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر تمایل دارید درباره این که TDS چیست اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مفهوم TDS چیست و مخفف چه عبارتی است؟

همانطور که در بخش مقدمه به آن اشاره کردیم، تی دی اس یا TDS مخفف  Total Dissolved Solid می باشد که به میزان مواد جامد محلول موجود در آب گفته می شود.در اصل مخفف شده از سه کلمه می باشد از انجایی که داشتن مخفف یک عبارت کار را در دیالوگ های روزمره بسیار آسان میکند لذا این عبارت مخفف شده به tds که در زبان فارسی هم به صورت مخفف تی دی سی بیان میشود.

لازم به ذکر است که تمام آب های موجود در طبیعت از جمله آب دریا، اقیانوس ها، دریاچه ها و رودخانه ها، منابع آب زیرزمینی و.. دارای ذرات آلی و معدنی ریزی هستند که از محیط اطراف آب درون آن حل شده اند. به مجموع این ذرات، TDS گفته می شود. تی دی اس، از جمله مهم ترین عواملی است که در کیفیت آب آشامیدنی تأثیر دارد. وجود تی دی اس بیش از حد در آب، کیفیت آن را کاهش می دهد و وجود مقدار استاندارد آن در آب، ضروری است.

تی دی اس مخفف چیست

تاثیر TDS بالا در آب آشامیدنی

وجود مقادیر بیش از اندازه ناخالصی های محلول از جمله ناخالصی های آلی و معدنی، سبب می شود که کیفیت آب آشامیدنی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند. حتی مقادیر TDS بالا سبب می شوند که آب دیگر قابل آشامیدن نباشد و مصرف کردن آن، ضرر های جبران ناپذیری را به بدن انسان اعمال کند. در کشور های گوناگون، استاندارد های مختلفی برای وجود TDS در آب های آشامیدنی وجود داشته باشد.

هر چه میزان تی دی اس یا همان ذرات محلول در آب آشامیدنی کمتر باشد، کیفیت آب نیز به همان اندازه بالا خواهد رفت. البته لازم به ذکر است که کاهش بیش از اندازه TDS نیز خارج از استاندارد های تعیین شده است. در ادامه، به بررسی اثرات مثبت وجود تی دی اس در آب آشامیدنی می پردازیم.

تأثیر TDS با میزان مناسب در آب آشامیدنی

با توجه به گفته های قبلی، وجود تی دی اس بالا در آب آشامیدنی، سبب کاهش کیفیت آن خواهد شد و حتی اگر این میزان از استاندارد فراتر رود، آب دیگر قابل آشامیدن نخواهد بود و مشکلات متعددی را برای سلامت انسان به وجود می آورد. این در حالی است که وجود مقادیر خاصی از TDS در آب آشامیدنی بسیار مفید است. نکته مهم در مورد آب آشامیدنی، این است که آب قابل نوشیدن باید دارای املاح محلولی باشد که نیاز های بدن انسان را فراهم کنند. به طور کلی، برخی از مواد آلی و معدنی موجود در آب های آشامیدنی که به مجموع آن ها تی دی اس هم گفته می شود، برای کارکرد صحیح بدن ضروری هستند و یکی از منابع مهم دریافت آن ها، همین آب آشامیدنی است.

tds آب

استاندارد TDS در ایران و جهان

میزان TDS یا جامدات محلول در آب آشامیدنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل، نیاز است که استاندارد هایی برای میزان تی دی اس مطرح شوند. لازم به ذکر است که استاندارد های گوناگونی برای وجود میزان تی دی اس در آب آشامیدنی در کشور های گوناگون وجود دارد.

این استاندارد ها معمولا در بازه های خاصی تعیین می شوند. به عنوان مثال، استاندارد جهانی میزان TDS در آب های آشامیدنی، چیزی بین 20 تا 90 پی پی ام (PPM) است. پی پی ام، واحدی است که به ازای هر میلی گرم در لیتر مورد استفاده قرار می گیرد. استاندارد میزان تی دی اس موجود در آب آشامیدنی در ایران، بسیار بیشتر از استاندارد جهانی است و حتی تا حدود 1500 پی پی ام نیز می رسد. 

پکیج تصفیه فاضلاب میتواند برای شما مفید باشد .

شیوه اندازه گیری TDS در آب

روش اندازه گیری tds

به طور کلی، روش های گوناگونی برای اندازه گیری میزان TDS در آب آشامیدنی وجود دارد. معمولا دقیق ترین روشی که در این امر مورد استفاده قرار می گیرد، روش آزمایشگاهی است که در آن، نمونه ای از آب آشامیدنی به آزمایشگاه برده می شود و با استفاده از تکنیک های پیشرفته، میزان ذرات جامد موجود در آب اندازه گیری می شوند و سپس نسبت به کل حجم آب مقایسه می شوند. روش دیگر، استفاده از دستگاه های قابل حمل اندازه گیری میزان TDS آب است. این دستگاه ها، بر مبنای انرژی الکتریکی ذخیره شده در باتری داخل از آن ها کار می کنند و با سنجیدن رسانایی آب آشامیدنی، میزان TDS موجود در آن را محاسبه می کنند. 

روش های آزمایشگاهی برای اندازه گیری TDS موجود در آب، روش های بسیار دقیقی هستند که می توانند با کمترین درصد خطا میزان TDS را در آب آشامیدنی در واحد پی پی ام مشخص کنند. اما استفاده از دستگاه های قابل حمل بسیار راحت تر است، زیرا این دستگاه ها کوچک هستند، به راحتی قابل استفاده هستند و سرعت تشخیص میزان TDS در آن ها بسیار بیشتر است. البته لازم به ذکر است که در ابعاد بزرگ تر باید از روش های آزمایشگاهی برای تعیین میزان تی دی اس موجود در آب استفاده کرد، زیرا در مقادیر بسیار زیاد، درصد خطا نیز بیشتر خواهد بود و روش های آزمایشگاهی، بسیار دقیق و قابل اعتماد هستند. 

از این صفحه هم بازدید کنید : آب شیرین کن صنعتی

روش های گوناگون کاهش TDS آب

همانطور که در تعریف TDS به آن اشاره کردیم، به ذرات محلول آلی و معدنی موجود در آب تی دی اس گفته می شود که وجود بیش از اندازه آن ها، باعث تغییر در مزه آب و همچنین غیر قابل آشامیدن شدن آن می شود. به طور کلی، وجود املاح بیش از حد در آب سبب می شود که نوشیدن آن برای انسان بسیار مضر و حتی غیر ممکن باشد. در چنین حالتی، باید برای تهیه و تأمین آب آشامیدنی، از روش هایی استفاده کرد که با استفاده از آن ها می توان میزان TDS موجود در آب را کاهش داد و آن را قابل آشامیدن کرد. 

تی دی اس

جوشاندن آب

جوشاندن آب در مدت زمانی معین، می تواند میزان TDS موجود در آب را تا حد قابل قبولی کاهش دهد و آن را برای نوشیدن و مصرف آماده کند. در این روش، آب با املاح بالا باید به مدت 20 الی 25 دقیقه جوشانده شود و آب بخار شده با استفاده از تکنیک میعان از املاح جامد جداسازی شود. از جمله مهم ترین مزایای جوشاندن آب، این است که می توان با استفاده از انرژی نورانی و حرارتی خورشید نیز آب را تبخیر کرد و از مصرف انرژی های تجدید ناپذیر خودداری کرد. البته لازم به ذکر است که جوشاندن، می تواند سبب کاهش بیش از اندازه املاح موجود در آب شود.

سختی گیر

استفاده از دستگاه سختی گیر میتواند در کاهش تی دی اس تاثیر گزار باشد . لذا برای مطالعه بیشتر در مورد سختیگیر به لینک رو به رو مراجعه کنید : سختی گیر

اسمز معکوس

روش دیگری که برای کاهش چشمگیر مقادیر TDS موجود در آب مورد استفاده قرار می گیرد، اسمز معکوس است. این روش، به عنوان یکی از جدید ترین تکنیک های تصفیه کردن آب به حساب می آید و می تواند میزان بسیاری از تی دی اس های موجود در آب را از آن جدا کند و به آب آشامیدنی تبدیل کند. در تکنیک اسمز معکوس، فیلتر های خاصی در مسیر آب قرار می گیرند و با صرف انرژی برای عبور آب از فیلتر، بسیاری از یون ها و ذرات ریز محلول در آب از آن جدا می شوند و در سمت دیگر، آب آشامیدنی و شیرین خارج می شود.

حتما به این صفحه سر بزنید : اسمز معکوس چیست

وجود TDS در آب، سبب می شود که طعم آب و حتی در مقادیر بالا تر، رنگ آن نیز تغییر کنند و قابل آشامیدن نباشند. همچنین وجود ذرات تی دی اس می تواند سبب کاهش کیفیت آب و همچنین ایجاد بیماری های گوناگون در انسان شود. در چنین حالتی، شناخت کافی از TDS، مقدار مجاز آن در آب آشامیدنی و شیوه های اندازه گیری و کاهش آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. البته لازم به ذکر است که وجود برخی از املاح به مقدار کافی در آب آشامیدنی، بسیار مهم است و می تواند قسمت قابل توجهی از املاح مورد نیاز بدن را جبران کند.

tds
رای کاربران
[امتیاز کلی: 1 میانگین: 5]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید