دستورالعمل اسید شویی منبع کویل دار

اسیدشویی منبع کویل دار به مفهوم استفاده از اسیدهای ضعیف بمنظور جداسازی رسوبها و آهکهای چسبیده به کویل مسی و بدنه داخلی مخازن فلزی است.بدلیل تخصصی بودن این کار شرکت ناب زیست نسبت به آموزش تیمی مجرب بدین منظور اقدام نوده است.

در این مخازن، سیال در مجاورت با حرارت مستقیم شعله گرم و به سمت کویل مسی هدایت میشود. به دلیل تشکیل رسوب لایه‌ای بر روی سطح کویل نوعی عایق جهت جلوگیری تبادل حرارت بر سطح کوئل شکل گرفته و راندمان گرمایشی مخزن کوئل دار را می‌کاهد. رسوبات تشکیل شده به تدریج سبب فرایند پوسیدگی و خوردگی سطح مبدل می‌شود. پس از بارگذازی رسوب امکان سرد شدن آب در پیک کاری وجود خواهد داشت. بدین ترتیب توان گرمایشی منبع رفته رفته کاسته می‌شود. معمولا هر یک یا دو سال زمان مناسبی برای اسید شویی این مخازن و کویلهای درون آن است. از عوامل تشکیل رسوب می‌توان به سختی (TDS) بالای آب و کم بودن ظرفیت کوئل اشاره کرد.

دلیل ایجاد رسوب در منابع کویل دار

1.سختی بالا و وجود یون های منیزیم و کلسیم در آب شهرک های صنعتی

2.وجود ذرات معلق در آب آب آلوده و کثیف دارای آلایندگی

3.اختلاف دمای آب سرد ورودی و آب گرم درون مدار کویل

4.میزان مصرف آب یا به اصطلاح دبی آب سیکل بسته بالا و احتمال گرفتگی به نسبت زیادتر

5.هرچه دبی آب در گردش مدار کویل بیشتر ضریب تشکیل رسوب نیز افزون تر

انتخاب اسید مناسب

اسید شویی فرایندی است که در طی آن فلز پایه تحت اتچ ضعیف، متوسط و یا قوی قرارمی‌گیرد. در اسید شویی میبایست از سیالات شیمیایی با PH کمتر از 2 استفاده کرد. در طی این واکنش اکسید فلز با اسید واکنش داده و به نمک فلز و آب تبدیل می‌شود. سپس مجدد فلز با اسید واکنش داده  و نمک فلز، هیدرونیم و گاز هیدروژن تولید می‌کند. بهترین اسید بدین منظور اسید دیسکلر 35% است که برپایه HCl است که با آب به نسبت 1/3 به 2/3 رقیق تولید میشود.

برای اسید شویی باید از اسید دارای اینهیبیتور (inhibitor) مخصوص مس استفاده تا از خوردگی فلز جلوگیری کنیم. سپس اسید را آهسته و به آرامی با آب مخلوط کرده و PH آن را متناسب با میزان رسوب باقی مانده تنظیم می‌شود. اگر مبدل حرارتی را یکباره درون اسید فرو ببریم احتمال شوراخ شدن کوئل وجود دارد. اگر اسید قوی باشد در قسمت هایی که رسوب آنچنانی وجود ندارد، علاوه بر از بین بردن بقایای جرم شروع به واکنش با فلز پایه خواهد کرد. اینهیبیتور سبب کاهش خوردگی می‌شود ولی آن را به طور کامل متوقف نمی‌کند. بعد از اقدام به اسید شویی منبع را به طور کامل با آب و محلول خنثی شست و شو دهید.

مراحل اسید شویی

در این بخش مرحله به مرحله با همدیگر به توضیح روش اسید شویی این مخازن مهم در موتورخانه‌ها می‌پردازیم.

  1. لوله‌های مدار گرمایش صنعتی را از دستگاه جدا کنید.
  2. شیر هواگیری کویل را باز نمائید.
  3. عدسی متحرک را باز نمائید. (کوئل بین دو عدسی ثابت و متحرک قرار گرفته)
  4. به آرامی با قلم و چکش به ناحیه بین عدسی ثابت و کوئل ضربه زده تا بتوان مبدل را خارج نمائید. (مراقب باشید هنگام خروج مبدل حرارتی، آسب نبیند.)
  5. در یک محیط باز اقدام به فرایند اسید شویی کنید. (گاز اسید، بسیار قوی و خطرناک بوده و می‌توان زیان جدی به ریه ها وارد می‌کند. بهتر است از یک ماسک سه لایه یا فیلتر دار  به هنگام اسید شویی استفاده نمایید.)
  6. به آرامی اسید را بر روی مبدل ریخته و با یک پیچ گوشتی آهک ها را از آن جدا کنید. (در حین انجام کار مراقب باشید مبدل حرارتی آسیب نبیند.)
  7. بعد از اسید شویی مبدل را به طور کامل با آب شست و شو دهید. (بدین ترتیب مس با اسید واکنش نداده و دچار خوردگی نخواهد شد.)
  8. زائده های محفظه ورودی کویل را با یک فرچه سیمی تمیز نمایید. (به هنگام قرارگیری مبدل، کوئل به این زوائدگیر نکرده و آسیبی به آن وارد نمی‌شود.)
  9. کوئل را به واسطه واشر معروف به ورود ممنوع با چسب آهن آب بندی بکنید.
  10. دهانه عدسی ثابت را دور تا دور به چسب مزدا آغشته کنید.
  11. قبل از خشک شدن چسب مبدل را جایگذاری نمائید.
  12. پیچ های عدسی ها را به صورت ضربدری ببندید. (بدین ترتیب از کشیدگی مبدل به یک سمت جلوگیری خواهیم کرد.)
  13. مجدد، اتصالات لوله های مدار گرمایش و شیر هوا گیری را نصب کنید.
  14. خطوط کلکتور رفت و برگشت را باز کرده تا آب درون کوئل جریان یابد.
  15. از طریق شیر هواگیری، هوای درون مبدل را تخلیه نمایید.
  16. شیر آب شهری را باز نموده تا منبع وظیفه خود را مانند گذشته انجام دهد.

قیمت اسید شویی منبع کویل دار

محاسبه هزینه‌ی اسید شویی منبع کویل دار به عواملی نظیر ظرفیت مخزن کویلی، متراژ کویل، مقدار رسوب، مواد مصرفی، فضای موتورخانه و طریقه بست شدن اتصالات به یکدیگر به عبارتی پیچدگی سیستم بر هزینه اسید شویی مخزن کویل دار اثر گذار است. این هزینه از 3.000.000 تومان تا 10.000.000 تومان بسته به شرایط، متفاوت می‌باشد.

علاوه بر موارد فوق برخی هزینه‌ها اضافی ناشی از خرابی های احتمالی در هنگام اسید شویی مانند تخریب شدن اتصالات و پیچ مهره می‌باشد. یکی دیگر از عواملی که بر قیمت اسید شویی تاثیر گذار است آب بندی نشدن مهره ماسوره و فلنج های مسیر کویل است. برای دستیابی به اطلاعات تکمیلی در جهت اسید شویی می‌توانید با تیم فنی مهندسی ناب زیست برقرار نمایید.

صحیح ترین کار برای جلوگیری از ایجاد رسوب درون این مخازن استفاده از سختی گیر رزینی می باشد. دستگاهی که با استفاده از رزین تبادل یونی اجازه ایجاد رسوب درون هیچ دستگاهی را نمی دهد.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.

۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید