سپراتور شیر | خامه گیر صنعتی

سپراتور شیر

خرید دستگاه سپراتور شیر یا خامه گیر صنعتی برای افرادی که حوزه فعالیت شان فروش محصولات لبنیاتی است کاربردی است. با استفاده از این دستگاه چه صنعتی و چه خانگی میتوان شیر تازه را از خامه و چربی ها جدا کرد. سپراتور محصولی است که به افراد امکان می دهد، با کمک فیلتراسیون های مختلف مانند مایع، جامد یا مایع، مایع را جداسازی و تفکیک کنند. این دستگاه کمک میکند تا شیر بدون چربی که به آن شیر اسکیم نیز گفته می شود، به دست آید. باقیمانده چربی های به دست آمده همان سرشیر و خامه ای است که در فروشگاه های لبنیاتی برای فروش عرضه میشود.

خرید خامه گیر صنعتی برای کسانی که در صنعت لبنیات قصد راه اندازی کسب و کاری را دارند؛ ضروری است. این محصول در اندازه های مختلفی تولید میشود که خریداران با توجه به حجم تولیدی خود می توانند مخزن مناسب خود را انتخاب کنند. همین امر در محاسبه قیمت دستگاه سپراتور شیر نیز تاثیر گذار است. در ادامه با بررسی و راهمنمایی جهت خرید این دستگاه با ما باشید.

سپراتور شیر چیست؟

دستگاه سپراتور شیر

سپراتور شیر دستگاهی است که خامه و مواد دیگر را از شیر جدا می کند و روش کار آن به صورت گریز از مرکز است. این دستگاه از یک درام بزرگ و موتوری قوی ساخته شده است که در هر دقیقه تعداد دور بالایی را تجربه می کند. دستگاه های سپراتور نیمه صنعتی حجمی بین 500 تا 1000 لیتر را می توانند پشتیبانی کنند.

این میزان در سپراتورهای صنعتی بین 1 الی 5 تن است. خرید دستگاه سپراتور شیر برای کارخانجات و دامداری های بزرگ گزینه ای اقتصادی با بازدهی بالا است که قدرت تولید را در این مراکز افزایش می‎دهد. اگر شما نیز نیاز به دستگاه جدا کننده شیر دارید برای سفارش تلفنی و استعلام قیمت سپراتور خامه گیر با کارشناسان ناب زیست در تماس باشید.

قطعات تشکیل دهنده سپراتور شیر

  • بدنه: بدنه قسمتی است که کل فرآیند جداسازی را پوشش می‌دهد و از چند قسمت مختلف ساخته شده است. این قسمت از دستگاه سپراتور شیر معمولا از جنس چدنی یا فلزی تولید می‌شود و اگر بدون رنگ بماند با خطر زنگ زدکی مواجه است. به همین دلیل هم با رنگ روغن بدنه دستگاه را از آسیب زنگ زدگی محفوظ می‌دارند. قسمت مخزن نیز از جنس استیل ساخته می‌شود. البته جنس بدنه و مخزن مقاومت بالایی دارد و از چدن مستحکمی برای تولید آن استفاده شده است.
  • موتور دستگاه: دستگاه خامه گیر شیر موتوری دارد که عملکرد دستگاه را مدیریت می‌کند. موتور دستگاه سپراتور چربی شیر اصلی ترین قسمت آن است و عملکرد صحیح دستگاه در وهله اول به این قطعه وابسته است. موتور دستگاه های خامه گیر با قدرت های مختلفی تولید می‎شود و اغلب قابلیت سفارشی سازی دارد. به این معنی که مشتری سفارش خرید دستگاه سپراتور شیر با ظرفیت یک تنی یا کمتر را به تولیدکننده می دهد. به این ترتیب موتوری متناسب با حجم و ابعاد سفارشی طراحی و ساخته می‌شود. با توجه به حجم سفارشی مشتری باید گشتاور و دور موتور بالا برود تا در فرآیند خامه گیری مشکلی به وجود نیاید.
سپراتور خامه گیر
  • کاسه: کاسه نیز در دستگاه های سپراتور شیر جزو اجزای اصلی محسوب می‌شود. در واقع این قطعه وظیفه جداسازی شیر از چربی را برعهده دارد. طریقه کار کاسه در دستگاه های مختلف ممکن است کمی متفات باشد. در دستگاه های خامه گیر معمولا جداسازی به کمک نیروی گریز از مرکز حاصل از سانتریفیوژ انجام می‎شود. نکته مهمی که برای خرید دستگاه سپراتور شیر باید در نظر گرفته شود؛ نوع استیل این کاسه است. جنس استیل به کار رفته برای ساخت این کاسه باید از نوع 304 یا استیل نگیر باشد. در غیر اینصورت این دستگاه مورد تایید وزارت بهداشت نخواهد بود.
  • شاسی: شاسی های دستگاه خامه گیر در قسمت زیرین مخزن تعبیه شده است تا وزن مخزن را نگه دارند. این شانسی ها نیز از جنس چدن مقاوم ساخته شده اند و توان تحمل وزن مخزن پر را دارند.
  • دو خروجی اصلی: انواع دستگاه خامه گیر از شیر دارای دو عدد خروجی مجزا است که یکی برای خارج شدن شیر بدون چربی و دیگری برای خروج خامه یا سرشیر تعبیه شده است. خروجی های دستگاه جداسازی شیر از خامه نیز معمولا با توجه به ظرفیت کلی دستگاه در قطرهای مختلف تولید می‌شود.
  • ورودی شیر: در دستگاه های سپراتور شیر، یک وردی شیر نیز در قسمت بالایی دستگاه طراحی شده است که به کمک پمپ شیر از این قسمت وارد مخزن و کاسه می‌شود. ظرفیت عبور این قسمت نیز با خروجی ها طراحی می‏شود.
  • پمپ: یکی دیگر از اجزای کاربردی دستگاه سپراتور شیر پمپ است که معمولا این قطعه نیز از جنس استیل ساخته می‏شود. این قطعه به مکش شیر از منبع و هدایت آن به لوله های وردی دستگاه و در نهایت ریختن آن در کاسه ها به جهت جداسازی کمک می‏کند. این پمپ نیز بایستی با توجه به ظرفیت کلی دستگاه طراحی شود. اگر ظرفیت دستگاه بالا باشد و پمپ نتواند از حجم در نظر گرفته شده پشتیبانی کند، می‎سوزد.
  • کنترل گر میزان جداسازی: در بیشتر دستگاه های جداساز شیر و چربی قطعه اهرمی تعبیه شده است که به کنترل میزان جداسازی خامه از شیر کمک می‎کند. البته شاید این قطعه را بیشتر در دستگاه های کوچک تر و خانگی بتوان مشاهده کرد. در دستگاه های بزرگ تر این فرآیند توسط نمایشگرهای دیجیتالی تعبیه شده تعیین و کنترل می‏شود.

جداکننده شیر گریز از مرکز چگونه کار می کند؟

این دستگاه به صورت مونتاژ نشده به خریداران ارائه می‌شود که در ابتدا نیاز به نصب آن می‌ باشد. شیر از طریق پمپی که داخل دستگاه تعبیه شده است، مکیده شده و به ورودی دستگاه می‌رسد. همچنین دستگاه سپراتور شیر به یک الکتروموتور مجهز است که با ورود شیر به مخزن و روشن شدن دستگاه شروع به کار می‌کند.

جدا کننده شیر

الکتروموتور دستگاه سپراتور، نیروی مورد نیاز برای چرخیدن کاسه ها را تامین می‌کند. فرآیند کار سپراتور به به این صورت است که شیر از منبع اصلی توسط پمپ مکنده به لوله های دستگاه می‌رسد و بعد از این مرحله شیر در بین کاسه های دستگاه شروع به چرخش می‌کند. سرعت چرخش کاسه ها بین 6000 تا 10000 دور در دقیقه است که بسته به فرآیند جداسازی متفاوت است.

کاربردهای دستگاه خامه گیر صنعتی

این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که با کمک یک نیروی گریز از مرکز شیر را از چربی ها جدا می‌کند. بعد از انجام پروسه سپریتینگ یا جداسازی شیر اسکیم از خروجی پایینی دستگاه و خامه گرفته شده از خروجی دیگری در دو قسمت جداگانه قرار می‌گیرند.

جدا کردن چربی ها از شیر به کمک سیستم گریز از مرکز دستگاه های جداساز شیر و چربی در چند گروه دسته بندی می‌شود. با توجه به دسته بندی های انجام شده این دستگاه ها نه تنها در کارنجات لبنیاتی، بلکه در مصارف صنعتی و غذایی دیگری نیز کاربرد دارد. در ادامه این دسته بندی های مربوط به دستگاه های جداکننده را آورده ایم.

  1. دسته اول جداسازس جامد از مایع است که برای جدا کردن مواد جامدی که در شیر وجود دارد کاربردی است. مثل سرشیرهای سفت از شیر.
  2. دسته دوم جداسازی مایع از مایع است. منظور از جدا کردن مایع از مایع، تفکیک خامه از شیر یا کره توسط دستگاه جداکننده می‎باشد.
  3. دسته سوم به جداکننده گاز از مایع اطلاق می‏شود. در این فیلتراسیون امکان جدا کردن بخارها از شیر با غلظت بالا فراهم است که در جداکننده بخار انجام می‎شود.
  4. جداکردن جامد از گاز نیز دسته چهارمی است که از طریق دستگاه های سپراتور قابل انجام است.

شفاف سازی شیر توسط دستگاه سپراتور خامه

از این محصول ارزنده و خوش قیمت می توان به عنوان دستگاهی چندکاره استفاده کرد و ارزش افزوده برای کسب و کار خود ایجاد کرد. از دیگر کاربردهای دستگاه سپراتور جدا کننده چربی و خامه گریز از مرکز، شفاف کردن شیر است. با کمک سپراتور شیر می‎توان گرد و غبار، موی حیوانات که در فرآیند شیردوشی ممکن است با شیر ترکیب شده باشد، لکوسیت ها و دیگر آلاینده هایی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند را جدا کرد و در نهایت به خروجی شیر شفاف، با کیفیت و عاری از هرگونه مواد اضافی دست یافت.

استفاده از دستگاه سپراتور سرعت عمل فرآیند جداسازی را افزایش می‏دهد. همچنین روش های استفاده از این دستگاه نیز آسان است و تقریبا با کمی آموزش به آن مسلط خواهید شد. البته در دستگاه های جداکننده صنعتی اغلب از کنترلر دیجیتالی برای انجام فرآیند استفاده می‏شود و این امر، کار با دستگاه را برای اپراتور راحت تر می‏کند.

استفاده از سپراتور در خط تولید شیر پاستوریزه

دستگاه سپراتور چربی و خامه از شیر، یکی از عناصر اصلی در راه اندازی خط تولید شیر پاستوریزه است. کاربرد این جداکننده شیر را پیش تر ذکر کرده ایم. اگر قصد راه اندازی خط تولید شیر پاستوریزه را دارید؛ قاعدتا دنبال قیمت دستگاه سپراتور شیر و خرید آن برای کارخانه خود هستید. با خرید این دستگاه قادر خواهید بود تا شیری مطابق با استانداردهای بهداشتی تولید کنید.

دستگاه جداکننده شیر تمامی مواد مازادی که ممکن است در شیر وجود داشته باشد را حذف می کند و شیری شفاف را تحویل شما می‏دهد. برای باکتری زدایی شیر نیز باید از جدا کننده های باکتریفیوژ استفاده شود. تقریبا عملکرد جداکننده ها یکسان است و برای تاسیس کارخانجات لبنی نمی‎ توان از خرید آن صرف نظر کرد. برای مشاوره رایگان و خرید دستگاه جداکننده شیر صنعتی با کارشناسان ناب زیست در تماس باشید.

حتما از این صفحه هم بازدید کنید : مخزن استیل

انتخاب بهترین دستگاه سپراتور شیر

دستگاه جداساز چربی شیر ناب زیست از کیفیت بالایی برخوردار است و مطابق با استانداردهای بعداشت جهانی طراحی شده است. قیمت دستگاه سپراتور شیر با توجه به ظرفیت آن و موارد مختلفی متغییر است اما به هرحال خرید دستگاه خامه گیر صنعتی برای کارنجات لبنیاتی، دادمداری ها و فروشگاه هایی که فعالیت گسترده دارند به صرفه است و با توجه به عملکرد دستگاه زمینه سود دهی بالایی را ایجاد می کند که ارزش خرید آن را بالا برده است.

خرید دستگاه سپراتور شیر

دستگاه سپراتور شیر، یک دستگاه چندمنظوره است که قابلیت کاربردی برای مصرف کنندگان ایجاد کرده است. از این محصول می‏توان برای خامه گیری انواع شیر با درجه بندی چربی مختلف بهره برد. علاوه بر این، این محصول به لحاظ مصرف برق نیز صرفه اقتصادی دارد. علی رغم اینکه خامه گیرها اغلب دستگاهی صنعتی محسوب می‎شوند و انتظار مصرف انرژی در آنها بالاست؛ این محصول خلاف آن را ثابت کرده است.

قیمت دستگاه سپراتور شیر

عوامل مختلفی در تعیین قیمت تمام شده سپراتور شیر و دستگاه خامه گیر نقش آفرینی می کند. برای اینکه به قیمت دقیقی بتوان دست یافت باید موارد مورد نیاز مشتری را بررسی کرد و با توجه به آن قیمت نهایی دستگاه را مشخص کرد. مثلا اندازه و ابعاد دستگاه با توجه به حجم شیر تولیدی تعیین می شود.

قیمت سپراتور شیر

با توجه اندازه سپراتور نوع موتور و میزان گشتاور آن مشخص شده و طراحی می شود. در خامه گیرهای صنعتی که غالبا با ظرفیت های 1 تا 5 تنی طراحی می‌شوند؛ توجه به جزئیات اهمیت زیادی دارد که معمولا به سفارش مشتریان طراحی می شود. تک تک این جزئیات یک عامل برای بالا و پایین رفتن قیمت است و توسط مهندسان طراحی و ساخت باید مورد بررسی قرار گیرد. برای ثبت سفارش دستگاه سپراتور خامه گیر و استعلام قیمت دستگاه مدنظرتان همین حالا با کارشناسان فروش ما در ناب زیست تماس بگیرید.

انواع سپراتور خامه گیر بر اساس عملکرد

تا اینجا متوجه شدیم که دستگاه های سپراتور یک نوع تجهیزات لبنیاتی صنعتی هستند که برای جدا کردن شیر از خامه و دیگر موای که درون آن است، مورد استفاده قرار می گیرند. البته که این دستگاه ها نوع خانگی و کوچکی هم دارند که موتور و درام ضعیف تری در انواع خانگی آن تعبیه شده است. اما ما در این بخش انواع صنعتی سپراتورها را نام برده ایم. لازم به ذکر است که این دستگاه ها با اهداف و قیمت های مختلفی تولید می شوند.

  1. سپراتورهای کلاریفایر
  2. جداکننده هوایی
  3. سپراتور سانتریفیوژ
  4. مدل های سیلیکونی
  5. سپراتور دینامیکی
  6. سیرکو پلکس
  7. Separator پنوماتیک
  8. نوع مخروطی یا مغناطیسی
  9. توربروپلکس و ونتو پلکس

مشخصات فنی دستگاه های سپراتور شیر و خامه

مشخصات فنی دستگاه سپراتور شیر از دستگاهی به دستگاه دیگر می‎تواند تفاوت داشته باشد. چراکه بیشتر این دستگاه های جداکننده به صورت سفارشی طراحی و ساخته می‎شوند. اما به صورت کلی می‏توان مشخصات درج شده در ذیل را ذکر کرد.

  • برق مصرفی این دستگاه ها بسته به قدرت و حجم آن یا تک فاز است یا سه فاز
  • قبلیت کنترل میزان خامه گیری از شیر را داراست. در دستگاه های خانگی و کوچک توسط یک اهرم دستی و در دستگاه های صنعتی بزرگ توسط کنترلر دیجیتالی انجام می‏شود.
  • بدنه و شاسی چدنی دارند.
  • جنس مخزن دستگاه خامه گیر استیل 304 است.
  • مصرف برق پایین

ویژگی های کلیدی دستگاه خامه گیر صنعتی

کاربرد سپراتور شیر

در کسب و کارهای لبنی و دامداری هایی که قصد دارند بیزنس خود را گسترش دهند؛ خریدن یک دستگاه سپراتور شیر متناسب ارزشش را دارد. اگر به دنبال یک دستگاه مناسب هستید که بتواند پاسخگوی تمامی نیازهای شما باشد، جای درستی قرار دارید.

تمام تلاش ما این است که یک راهنمای خرید جدا کننده شیر جامع برای مشتریان تجهیزات صنعتی لبنیات ارائه دهیم. در این بخش نیز ویژگی های دستگاه خامه گیر صنعتی را بررسی کرده ایم تا ببینیم واقعا خرید این دستگاه ارزش هزینه کردن دارد یا نه؛ حین انتخاب یک دستگاه مناسب برای خطوط تولید خامه و شیر پاستوریزه چه ویژگی هایی را باید مد نظر قرار داد.

بدیهی است که در خرید دستگاه های جدا کننده شیر و مواد زائد باید در نظر داشته باشید که دستگاهی که انتخاب کرده اید؛ گنجایش متناسبی با میزان شیر تولیدی شما داشته باشد. دستگاه به طور موثری چربی و مواد زائد را از شیر جدا کند. از یک جدا کننده شیر گریز از مرکز با کیفیت انتظار می‏رود که شیر خروجی آن با درصد چربی برابر با 05/0 درصد باشد. دستگاه انتخابی باید از یک منبع تغذیه مناسب با ظرفیت دستگاه بهره ببرد.

محصول پیشنهادی : فرمانتور استیل صنعتی

در غیر اینصورت عملکرد درستی را نمی تواند داشته باشد. خامه گیرهای صنعتی غالبا به یک موتور قوی مجهز هستند که دستگاه را هدایت می کند. حال اگر الکتروموتور روی دستگاه توانایی تامین انرژی مورد نیاز سپراتور را نداشته باشد؛ همراه با ضررهای مالی و محصول نهایی بی کیفیت خواهد بود.

ویژگی های منحصر به فرد سپراتورهای شیر ناب زیست

  • تفکیک شیر بدون تشکیل کف
  • راندمان بالای دستگاه طی فرآیند اسکیمینگ و شفاف سازی
  • تخلیه تحت فشار شیر و خامه
  • جداسازی بدون شکستن گلبول های چربی شیر
  • تنظیمات جداسازی در طیف وسیعی از درصد چربی

دمای مناسب برای خامه گیری با سپراتور چقدر است؟

برای اینکه خروجی خامه مناسبی از دستگاه سپراتور شیر به دست آید باید شیر را با دمای مشخصی وارد دستگاه کرد. این دما بنا بر استانداردهای تولید کننده ممکن است متفاوت باشد. دمای شیر ورودی به دستگاه سپراتور باید 38 تا 48 درجه سانتی‏گراد باشد. این دما را تولید کننده در آموزش هایی که بابت کار با دستگاه ارائه می‎دهد؛ ذکر می‏کند. همچنین متفاوت بودن این بازه به دلیل تنوعی است که در حجم و اندازه دستگاه های خانگی و صنعتی وجود دارد است.

همچنین نکته ای که بد نیست بدانید این است که، این دما ممکن است در دستگاه های سفارشی تا 95 درجه سانتی‎گراد نیز برسد. اگر دستگاه سپراتوری کخ خریداری می‏کنید قابلیت جداسازی آب پنیر را نیز داشته باشد این دما به تناسب آن تفاوت خواهد داشت.

پیشنهاد به شما : پاستوریزاتور

تفاوت سپراتور صنعتی با مدل های خانگی

اصلی ترین تفاوتی که می توان برای انواع سپراتور های خانگی و صنعتی بیان کرد نوع موتور و ظرفیت آنها است. در دستگاه های سپراتور خامه گیر خانگی از موتورهایی ضعیف و دیگ های کوچک تر استفاده می شود که منطقی هم است. چرا که این دستگاه ها مناسب برای ظرفیت های زیر 80 لیتر تولید می شوند و خریداران نیز با در نظر گرفتن این ویژگی انتظار بیشتری از این خامه گیرها ندارند. دستگاه های خانگی قیمت ارزان تری نیز دارند و تمام پروسه جدا کردن شیر از خامه در این دستگاه ها به صورت دستی به کمک اهرم مخصوص انجام می‎شود.

دستگاه سپراتور خامه صنعتی

در مقابل سپراتورهای صنعتی قرار دارند که در مقایسه با انواع خانگی آن از ساختار قدرتمندتری بهره می برند. دستگاه سپراتور شیر ناب زیست نیز جزو دسته سپراتورهای صنعتی قرار دارد که از موتورهای دیسکی و دیزلی با سیستم کنترل دیجیتال برای ساخت آن استفاده شده است. سیستم کنترلر این دستگاه ها در محفظه ای جداگانه قرار داده شد است. همچنین بازه قیمت سپراتورهای صنعتی بیشتر از دستگاه های خانگی است. در کل می توان گفت که این دستگاه ها با توجه به اهداف خاصی طراحی و ساخته می‌شوند و مشخصات فنی آنها می تواند در دستگاه های مختلف باهم فرق داشته باشد.

نحوه تعمیرات سپراتورهای صنعتی

طبیعتا برای اینکه بیشترین بهره وری را از دستگاه جداکننده شیر از چربی داشته باشیم نیاز است که نکات مربوط به نگهداری آن را هم رعایت کنیم. بدیهی است که اگر نکات نگهداری دستگاه به صورت اصولی و درست رعایت شود نیاز به تعمیرات به حداقل می رسد. می دانید که خرابی های ناگهانی دستگاه های صنعتی می تواند کل خط تولید را متوقف کند.

از آنجایی که پیدا کردن متخصص تعمیر برای این نوع دستگاه ها راحت نیست. بخصوص در دستگاه های سفارشی که تعمیر آن توسط سایرین همراه با ریسک است و ممکن است آسیب های بیشتری را به بار آورد؛ برای تعمیر آن بهتر است که به سازنده دستگاه یا متخصص برگزیده شرکت تولیدکننده مراجعه شود. به همین دلیل هم به رعایت اصول نگهداری تاکید می شود. از طرفی، تعمیرات بدون برنامه ریزی هزینه های غیر منتظره ای را به مصرف کنندگان تحمیل می کند که طبیعتا خوشایند نخواهد بود.

حتما از این صفحه هم بازدید کنید : پروسس تانک

راه های نگهداری اصولی از سپراتور شیر

هر دستگاهی که به مرحله تولید می رسد یک سری اصول قواعدی نیز برای نگهداری و افزایش طول عمر آن از سوی تولیدکننده به خریداران آن دستگاه ها توصیه می شود. برای نگهداری دستگاه سپراتور شیر از خامه نیز راه حل هایی ارائه شده که به افزایش عمر مفید آن کمک می کند. در ادامه نکات نگهداری دستگاه خامه گیر صنعتی را آورده ایم.

  • استفاده از تجهیزات نظافتی مدرن به منظور جلوگیری از آیب دیدن دستگاه و رعایت بهداشت اصولی
  • ثبت کردن سابقه فعالیت دستگاه به طور منظم. مزیت ثبت اطلاعات به این شکل این است که همیشه داده های مربوط کارکرد دستگاه را در اختیار دارید و عیب یابی آن برایتان راحت تر خواهد بود.
  • کنترل دستگاه با نرم افزارهای ویژه ای که به این منظور طراحی شده اند. این نرم افزارهای نوعی کنترل کننده هستند که اطلاعات دقیقی از قطعات سپراتور در اختیار شما قرار می دهند.
رای کاربران
[امتیاز کلی: 3 میانگین: 3.7]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید