شیرآلات صنعتی

شیرآلات صنعتی یا همان ولو کنترل صنعتی، قطعاَ در زمره‌ی پراستفاده ترین تجهیزات صنایع و پروژه‌های ساختمانی و تأسیساتی جای میگیرند. مهمترین کاربرد شیرآلات صنعتی باز و بسته نمودن جریان آب در موارد تأسیساتی، چرخه تولید و آبنماهای زینتی می باشد. اما انواع ولو صنعتی در سایزهای مختلفی تولید شده و برای کاربردهای متنوع دیگری نیز نظیر:

  • قطع و وصل جریان بخار
  • تنظیم، کنترل و آزادسازی فشار و دمای سیال
  • توزیع مناسب برودت و حرارت در تجهیزات سرمایشی و گرمایشی. (بالانس دمای فضاها)
  • کنترل‌سازی حجم عبوری سیال‌های مایع یا گازی با ولو صنعتی
  • اتصال لوله های انشعابی به یک جریان مرکزی یا بالعکس
  • عدم ترکیب فاضلاب ها و پساب های دارای آلودگی با آب یا عدم برگشت فاضلابها به مبدأ

و… بکار گرفته میشوند. کنترل خروجی رادیاتورها و سیستم های گرمایش از کف نیز توسط شیرآلات صنعتی تعیین میگردد. اما حال این سوال بوجود می آید که انواع ولو یا شیر صنعتی، دارای چه تفاوت هایی هستند؟

شیرآلات صنعتی | ولو کنترل چیست؟

ولو کنترل

کنترل ولو قطعه ای صنعتی است که در حقیقت به مانند یک فرمانده، آخرین دستورات را در مسیر تنظیم و کنترل جریان سیال، صادر میکند. این تجهیزات بر روی لوله ها اصلی و انشعابی نصب میگردند و دسترسی به سیال را آزاد یا محدود میکنند. به‌بیان دقیق‌تر، مدلهای مختلف شیرآلات صنعتی یا کنترل ولو (control Valve) همواره تعیین میکنند که:

  • عبور جریان سیال صورت گیرد یا که خیر. (قطع و وصل سیستم)
  • حجم عبور مایع یا آب چه مقداری باشد.
  • نیازی به افت جریان احساس میشود یا که نه…
  • فشار موجود در سیال شکسته شود، حفظ گردد و یا اینکه آزاد شود.
  • فشار کاری و عملیاتی بصورت متناوب و یا ثابت باشد.

انواع کلاس حرکتی کنترل ولو

براساس نوع حرکت، میزان فشار، شکل جریان و محدودیت‌های لوله‌کشی صنایع و تأسیسات، از 3 نوع کلاس مختلف برای شیرآلات صنعتی استفاده میشود:

  • ولو کنترل خطی:

قطع و وصل سیالات مایع یا گازی در این نوع ولو صنعتی، به شکل خطی می‌باشد. ولو کنترل خطی (lienear motion) دارای قطعه‌ای به نام ساقه است که برای قطع و وصل جریان سیال‌ها، به بالا یا پایین حرکت میکند.

  • ولو کنترل چرخشی یا دورانی:

شکل قطع و وصل مسیر آب یا دیگر سیالات در این مدل، به گونه‌ی چرخشی یا دورانی است. شکل چرخشی شیرآلات صنعتی دورانی (Rotary motion)، امکان تنظیم فشار و دبی را فراهم میکند. اما معمولاَ زودتر از ولو کنترلهای خطی دچار خرابی می شوند. لذا بایستی به روغن کاری اجزای داخلی این قطعات توجه نمایید. زاویه چرخش در این نوع مدلها، نود درجه می باشد.

  • ولو کنترل دیافراگمی:

مدلهای شیرآلات صنعتی دیافراگمی، از یک دیافراگم، یک لایه نقابی، چندین درگاه یا پورت و جداره بدنه تشکیل میگردند. مجموعاَ کار با این تجهیزات ساده است. بطوریکه دیافراگم روی پورت قرار میگیرد و اتصال قطع میشود. ذکر این نکته الزامیست که شیر دیافراگمی برای سیالهایی با دمای زیاد، مناسب نخواهد بود!

مکانیزم شیرآلات صنعتی

انواع ولو کنترل به یکی از سه گونه زیر، موجب برقراری یا عدم برقراری جریان و فشار سیالات میشوند:

  • مدلهای ولو کنترل برقی
  • مدلهای شیرآلات هیدرولیکی. (کارکرد مکانیکی با عناصر هیدرولیک از جنسهای روغنی و شبیه به آن.)
  • ولو صنعتی پنوماتیک. (کارکرد خاص و جذاب تری دارند و بر مبنای فشردگی هوا یا دیگر علائم ماهیتی سیال، کار میکنند).

انواع شیرآلات صنعتی

انواع شیر صنعتی در درجه‌ اول، به عنوان یک اهرم برای قطع و وصل جریانهای عبوری سیالات، مورد استفاده قرار میگیرند. اما موضوع به همین سادگی نیست. چراکه برخی از این تجهیزات قادرند به تنظیم و کنترل فشار، دبی و تنظیم برخی دیگر از ویژگیهای ماهیتی سیالات بپردازند. همچنین برخی دیگر نیز فقط برای باز و بسته شدن جریانها کاربرد دارند. از همین رو توجه به کاربری مورد نظر و انتخاب کارآمدترین و مناسب ترین ولو صنعتی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

درادامه به آنالیز چندین مورد از شیرآلات صنعتی خواهیم پرداخت.

شیر زانویی (Knee valve)

شیر زانویی

نام مستعار در صنعت: شیر زانو، شیر زانویی روپیچ کوپلی، شیرهای کلکتوری

معمولاَ بر روی این نوع ولو صنعتی، یک پیچ قطع و وصل جریان قرار میگیرد. همچنین در دو بخش این تجهیزات، مقطع یا حفره‌ای رزوه دار طراحی میشود. نوع اتصالات این شیرها میتواند به دو صورت:

  • پرسی
  • یا کلکتوری

باشد. نصب راحت و قابلیت تعویض بی‌دردسر، از جمله مزایای مدلهای زانویی خواهد بود. درباره‌ی کاربرد این تجهیزات میتوان گفت:

شیرآلات صنعتی زانویی در کارخانجاتی که سیالات مایع یا گازی آن دارای گران روی زیادی هستند، استفاده میشوند. بدین معنی که سیالات در مقابل جاری شدن مقاومت میکنند. همچنین اگر دمای سیالات کارخانه ای زیاد باشد، باز هم استفاده از شیر زانویی میتواند گزینه ای مناسب باشد.

ضمن اینکه برای سیستم‌های گرمایش از کف ساختمانها و رادیاتورها نیز از شیر زانویی استفاده میشود. جنس این قطعات عمدتاَ از جنس برنج یا دیگر فلزات سبک ضدزنگ است. یکی از مقاطع رزوه دار این تجهیزات به لوله و کلکتور وصل میشود و مقطع دیگر نیز بصورت کوپلی می باشد.

شیرآلات صنعتی رادیاتور

شیرآلات صنعتی رادیاتور

نام مستعار: شیر پکیج و رادیاتور

شیر رادیاتور از زیرمجموعه شیرهای زانویی می باشد و کارکردی مشابه با آن دارد. تنها تفاوت مشخص آنها، رنگ بدنه و نوع روپیچ است. یعنی باتوجه به رنگ رادیاتورها و اهمیتشان در دیزاین داخلی ساختمانها، عمدتاَ به رنگهای سفید و مشکی تولید میگردند. همچنین نوع پیچ آنها نیز بصورت دایره ای و با ظاهری زیباتر است. (برخلاف شیرهای زانویی کوپلی که پیچ پروانه ای دارند)

شیرآلات صنعتی خودکار

نام مستعار صنعتی: شیرهای اتوماتیک درجه ای

شیر خودکار از ویژگی تنظیم خودکار مقدار جریانهای عبوری بهره می برد. بایستی بدانید که مجرای عبوری این شیرها بر اساس زاویه و درجه طراحی شده است. بنابراین چنانچه نیاز باشد که فقط حجم مشخصی از آب یا دیگر سیالات از این قطعات عبور کنند، به میزان مشخصی (درجه تعیین شده‌ای)، مجرای شیر باز و بسته میگردد.

شیر دیافراگمی (Diaphragm Valve)

شیر دیافراگمی

نام مستعار: شیر پرده ای – شیر پرده دار

مدلهای مختلف شیر دیافراگمی از جنس استیل و یا برنج و در اندازه های مختلفی تولید میشوند. ولو دیافراگمی قابلیت اتصال به یک کمپرسور داشته و کمپرسور نیز به ساقه‌ها متصل میشود تا به سمت فوقانی حرکت کند. اینگونه شیرآلات صنعتی دارای خط مستقیم انتقال هستند. بنابراین در هنگام بستن مسیر جریان، همانند یک دیواره‌ی کوچک آب بند عمل میکنند.

شیر دیافراگمی به خوبی امکان تنظیم سرعت سیالات را دارا می باشد. انعطاف عالی این نوع ولو صنعتی نیز راحتی کار با آنها را افزایش میدهد. اما بطور کلی برای صنایعی که نیاز به عبور سیالات داغ دارند، انتخاب مناسبی نیستند. چرا که دیافراگم تحت دمای زیاد، آسیب دیده و ذوب میگردد.

شیر فشار شکن (relief valve)

شیر فشار شکن

هدف اصلی طراحی شیر فشار شکن، تضمین فشار ثابت برای سیالات در بخش اگزیت قطعه می باشد. اینگونه شیرآلات صنعتی به دو گونه:

  • شیر فشارشکن پایلوت دار
  • و شیرهای فشارشکن مستقیم

طراحی میشوند. مدلهای پایلوت دار دارای یک فشارسنج در قسمت بالایی قطعه هستند و به همین دلیل قیمت شیرآلات صنعتی پایلوت دار، گرانتر خواهد بود. از جمله مزایای این قطعات میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نوعی ضامن ایمنی و سلامت برای سایر تجهیزات و دستگاه های تولیدی هستند.
  • برای صنایعی که مداوماَ با روغنهای داغ، بخارات و سیالات پرحرارت کار میکنند، تنظیم فشار ثابت امری بسیار مهم است. به‌همین منظور استفاده از ولو صنعتی یا شیر فشار شکن، گزینه‌ای ایده آل می باشد.
  • یک روپیچ کاربردی کنترل فشار بر روی این تجهیزات نصب میشود.
  • فشار خروجی مخازن و تانکرهای آب خانگی، مشخصاَ بسیار بالاست. بنابراین تجهیزات و لوله های با قطر محدود منازل مسکونی، همواره در معرض آسیب قرار میگیرند. نصب شیر فشار شکن، میتواند تمامی این تهدیدها را از میان بردارد.
  • هزینه پایین تولید

شیرآلات صنعتی فشارشکن هیدرولیکی

شیرهای فشار شکن هیدرولیکی علاوه بر تنظیم فشار مایعات، نقش گسترده ای را در تنظیم جریان سیالات ایفا می نمایند. ازجمله‌ی مهمترین کاربری های استفاده کننده از ولو فشارشکن هیدرولیکی میتوان به:

  • کارخانجات تولید سیمان
  • صنایع قطعه سازی و طراحی اتومبیل و وسایل نقلیه
  • و صنعت نورد آهن، ذوب آهن و فولاد

اشاره نمود.

شیر فشار شکن پنوماتیک

بسیاری از چرخه های تولید و امور کشاورزی، نظیر: گلخانه های صنعتی، مزارع هکتاری کاشت، کارخانجات تولید مواد غذایی، کارگاه های محدود تولیدی، صنعت تولید چوب و…، با برقراری جریان پرفشار آب و دیگر سیالات، دچار نقصان و اختلال میشوند. بنابراین به افت فشار محسوسی نیاز خواهند داشت. لذا استفاده از شیر پنوکاتیک فشار شکن گزینه ای عاقلانه بشمار می آید. بهره گیری از این شیرآلات صنعتی، میتواند ، افت فشار چشمگیری را برای ورود سیال به چرخه تولید به ارمغان بیاورد. (با توجه به قطعات خاص درونی آن)

شیرآلات صنعتی توپی (Ball Valve)

شیرآلات صنعتی توپی

نام مستعار: شیر ضربه ای

شیر توپی که یکی از مدلهای پرکاربرد شیرآلات صنعتی (ولو صنعتی) محسوب میشود، بمنظور ایجاد افت فشار در حرکت سیال استفاده میشود. درواقع شیر توپی با استفاده از توپک یا یک کره و چرخش نود درجه‌ای، موجب قطع و وصل مسیر سیال میگردد. اینگونه تجهیزات به سه مدل زیرمجموعه‌ای:

  • فول بور
  • ردیوس بور
  • و پورتهای وی (V) شکل

تقسیم میشوند.

شیر کروی (Globe Valve)

شیر کروی

نام مستعار: شیر بشقابی

شیرآلات صنعتی کروی بسیار محبوب و پرفروش می باشند. دلیل محبوبیت این مدلها را میتوان به 3 عامل کلی مربوط دانست:

  1. کارکرد ساده شیر کروی. (قطع و وصل ساده و مطمئن جریان آب یا دیگر سیالات صنعتی)
  2. ساخت این قطعات از متریالهای فولادی ضداکسیداسیون. (و یا از متریال نیکل که ضدزنگ باشد)
  3. قابلیت تعمیرات راحت و بی دردسر. (در صورت خرابی)

این تجهیزات نیز به مانند بسیاری دیگر از ادوات صنعتی، دارای مدلهای زیرمجموعه‌ای می‌باشند. ولو صنعتی کروی در سه مدل: شیرآلات نود درجه، Zشکل و Yشکل دسته بندی میگردد.

شیرآلات صنعتی چاقویی (Knife Valve)

نام مستعار: شیر گیوتینی

یک جداره‌ی تیغه مانند در این مدل ولو صنعتی به بالا و پایین حرکت میکند و باز و بسته شدن مسیر جریان به این حرکت وابسته است. بدلیل حالت گیوتینی این جداره، شیر چاقویی با نام گیوتینی نیز شناخته میشود. روپیچ تعبیه شده بر روی این تجهیزات ولو کنترل، شبیه به مدلهای فلکه ای می باشد. امکان محدودسازی جریانهای سیال با این شیرها فراهم است. زیرا میتوان میزان عبور جریانها را تعیین نمود. (با کشیدن اهرم و جداره به سمت پایین)

بطورکلی انواع شیر چاقویی در سایزهای مختلف، در زیرمجموعه مدلهای کشویی قرار میگیرند.

شیر سوزنی (نیدل ولو)

شیر سوزنی

شیر سوزنی (Needle valve) دارای دو مدل ساختاری متفاوت است. گونه اول شبیه به شیرهای فلکه ای هستند و چندان در صنعت مورد توجه نیستند. هیچگونه ظرافت خاصی در این مدلها دیده نمی شود. گونه دوم اما با نهایت دقت و ظرافت طراحی میشوند. از همین رو هرگاه نام شیر سوزنی به میان بیاید، صاحبان صنایع به سراغ این مدلها میروند.

انواع شیر سوزنی در سایز کوچکی طراحی میگردند. بطوریکه نهایتاَ سایز این نوع ولو صنعیت به 1 اینچ خواهد رسید. تنظیم جریان مایعات در انواع موارد و کاربریهای حساسی همچون:

  • عملیاتهای تقطیر
  • فرآوری نفت
  • تجهیزات ابزار دقیق صنایع تولیدی
  • عبور ظریف سیالات ارزشمند از لوله های کوچک و باریک

و…، با استفاده از شیر سوزنی صورت میپذیرد.

شیر متعادل کننده | شیر بالانس

شیر متعادل کننده

شیر متعادل کننده (Balance Valve) یکی از خاص‌ترین مدلهای شیرآلات صنعتی محسوب میشود. برخی از ویژگیها و اهداف طراحی انواع شیربالانس یا متعادل کننده عبارتست از:

  1. این تجهیزات جهت عدم سقوط سیلندرها بکار گرفته میشود.
  2. انواع شیر بالانس دارای مقداری نشتی هستند. میزان نشتی شیرآلات صنعتی متعادل کننده بر حسب تعداد قطره در دقیقه مشخص شده و بایستی روی قطعه یا کاتالوگ آن درج گردد. بعنوان مثال: شیرهای مدل پارکر دارای نشتی 5 قطره‌ای در هر دقیقه می باشند.
  3. گاهاَ نیاز است که سیلندرها در جای قرارگیری خود مستحکم شوند. توصیه میشود درچنین مواردی از شیرآلات صنعتی بدون نشتی استفاده نمایید.
  4. بسیاری از چرخه های عبوری جریانهای صنعتی، دچار افت فشارهای پیاپی می شوند. نصب شیر متعادل کننده (Balance Valve) برای اینگونه سیستم ها بسیار کارآمد می باشد. زیرا قابلیت بازگردانی فشار سیالات را به فشار پیشین خود خواهد داشت. (میزان فشاری که پیش از افت داشته اند)
  5. سیستم های برودتی و حرارتی آپارتمانها، همواره میزبان نصب شیر بالانس است. شیرآلات صنعتی بالانس یا متعادل ساز، همواره ضمن برطرف سازی مشکل توزیع نامناسب گرمایش یا سرمایش، به مصرف بهینه انرژی نیز کمک میکنند.
  6. برقراری دمای مناسب و ثابت در فضاها و اتاقها و مصرف کمتر انرژی کویلها، از دیگر مزایای اینگونه ولو صنعتی بشمار می رود.

شیر دروازه ای (Gate Valve)

نام مستعار: شیر کشویی

اینگونه ولو صنعتی فاقد هرگونه قدرت برای تنظیم و کنترل جریانات آب و یاد دیگر سیالات می باشد. بلکه صرفاَ با عملکرد ساده‌ی خود، به باز و بسته کردن جریان عبوری میپردازد. قیمت شیر دوازه ای از همین رو در مقایسه با بسیاری از مدلها، کمتر می باشد. البته کارکرد ساده شیرهای دروازه ای یا کشویی، مزایای دیگری نیز همچون:

  • تعمیرات راحت و قابلیت ترمیم
  • میزان افت بسیار کم
  • هزینه تولید پایین و
  • قابلیت آب‌بندی کامل و مطمئن

را برای این تجهیزات به ارمغان آورده است. کار با این نوع ولو صنعتی نیز بسیار راحت خواهد بود. بطوری که برای قطع کامل جریان، کافیست اهرم را به سمت زیرین حرکت دهید. همچنین برای عبور دوباره‌ی جریانات، کافیست اهرم را به بالا فشار دهید.

شیرآلات صنعتی فاضلاب

شیر فاضلابی یا شیرآلات صنعتی فاضلاب بمنظور کنترل کننده‌ی جریان فاضلاب و پساب حاصل از آن در مجراهای فاضلابی نصب میگردد. خانه ها و سایر مجتمع‌هاعمدتاَ به سپتیک تانک و سپس به منهول های فاضلاب متصل می باشند. بنابراین عدم بازگشت این سیالات به مبدأ بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در این مجراها از شیر فاضلابی استفاده میشود تا اتصال و قطع سیالهای فاضلابی به تصفیه خانه‌های شهری و پروژه‌های انتقال آب فراهم شود.

شیرآلات صنعتی اطمینان

مدلهای زیرمجموعه ای: در سه مدل شیر اطمینان دیافراگمی، دارای فنر و وزنه‌ای قابلیت تولید دارند.

شیر اطمینان دارای چندین ویژگی قابل توجه است:

  1. بطورکلی نوعی شیر فشارشکن محسوب میشود. زیرا در کارخانجات و کاربریهای صنعتی که نیاز به تحمل فشاری بالایی دارند، نصب میگردد.
  2. قادرند تا به غیر از سیالات مایع، بخارها و سیالات گازی را نیز از خود عبور دهند.
  3. شیرهای اطمینان، درواقع همانند نام خود برای کارخانجات و صنایع اطمینان بخش هستند. زیرا به هنگام خرابیهای موقت تجهیزات تنظیمی و کنترل جریان و فشار، میتوانند از اخلال سیستم جلوگیری کرده و بخارها را تا جای ممکن از خود خارج سازند. بخاطر داشته باشید که:

شیرآلات صنعتی اطمینان (شیر اطمینان) تنها برای عبور بخار و گاز هوا طراحی شده اند. بدین معنی که برای عبور سیالات، کاربرد آنچنانی ندارند!

شیر تخلیه (شیرآلات صنعتی تخلیه دیگ بخار)

شیر تخلیه

غالباَ هرجایی که نام دیگ های بخار (بویلرها) به میان بیاید، نام «انواع شیر تخلیه» نیز شنیده میشود. انواع شیر تخلیه (Trap valve) سه کار مهم را در صنایع سنگین و نیمه سنگین بر عهده دارند:

  • به تخلیه‌ی پرسرعت بخارهایی که در بویلر جمع شده است کمک میکند.
  • قابلیت کنترل فشارو دمای سیالات و بخارهای بویلرها را دارند.
  • طی فعالیتهای تبخیری، همواره مقدار زیادی رسوب بر جای میماند. پس از اتمام فرآیندهای تبخیری و جوش آوردن مقادیر مختلف آب، با استفاده از شیرآلات صنعتی تخلیه میتوان به خارج سازی رسوبهایی که به ته بویلر می چسبند، اقدام نمود.

شیرهای تخلیه پیستونی، شیر تخلیه هوا، شیرهای تخلیه دو مرحله ای و سه مرحله ای و…، از مدلهای زیرمجموعه ای اینگونه تجهیزات بشمار میروند.

شیرآلات صنعتی سماوری

انواع شیر سماوری دارای کارکرد مکانیکی دو سویه هستند. چراکه با حرکت 90 درجه‌ای دستگیره شیر به هر دو سمت چپ یا راست، باز و بسته شدن جریان عبوری اعمال میشود. عملکرد ساده شیر سماوری، سبب پایین بودن میزان افت فشار در آنها شده است.

باکس و محفظه‌ی داخلی این نوع ول کنترل ها بایستی در فواصل معینی روغن کاری گردد. چرا که حرکت مداوم دورانی این نوع ولو صنعتی (شیر سماوری) میتواند به سایش قطعات درونی منجر شود.

شیر پروانه ای (Butterfly Valve)

شیر پروانه ای

نام مستعار: ولو کنترل باترفلای

راحتی کار با شیر پروانه ای و ضریب اطمینان بالا، موجب گسترش استفاده از این قطعات شده است. اما آیا محبوبیت این تجهیزات، تنها مربوط به همین عوامل است؟!. در پاسخ به این سوال میتوان گفت که:

اینگونه شیرآلات صنعتی، یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین مدلهای تجهیزات کنترلی در صنایع بشمار میروند. زیرا هم قطع و وصل جریانهای عبوری را به نحو احسن انجام میدهند. هم سادگی عملکردی و افت فشار پایینی دارند. و هم بازدهی مطلوبی را در برجهای وکیوم ارائه میکنند.

درهمین راستا و برای پوششدهی نیازهای مختلف صنعتی، انواع شیر پروانه ای در سه مدل زیرمجموعه ای:

  • با فلنج. (از صفحه تخصصی فلنج نیز بازدید نمایید)
  • لاگ
  • و ویفری

تولید میشوند. نیازهای متفاوت و شرایط محیطی متنوع صنایع موجب شده که هریک از این مدلها، در جرم وزنی و با متریالهای متنوعی تولید گردند. اما در نهایت یک وظیفه‌ مشخص را بر عهده دارند.

شيرآلات صنعتی اسپشیال

شيرهای اسپشیال در بسیاری از موارد، توانایی ایجاد حالت گردشی و افزایش یا افت فشار جریانهای ورودی سیالات را دارند. صاحبان دیگ های بخار و پمپهای حرارتی، دو نمونه از مشتریان پروپا قرص ولو صنعتی اسپشیال محسوب میشوند.

شیر دستی

نام مستعار: شیرآلات صنعتی 3 راهه مخلوط کننده – سه راهه تقسیم‌ساز

انواع شیر دستی دارای مزایا و کارکردهای شدیداَ کاربردی و مثمرثمری هستند. اما بیاد داشته باشید که باید در کارخانجات که میزان دما و فشارها در آنها بالا نیست، مورد بهره وری قرار گیرند. سه ویژگی اصلی ولو صنعتی دستی یا همان شیر دستی به شرح زیر است:

  • قابلیت متصل سازی دو مسیر انشعابی را به یک شبکه جریان اصلی دارند.
  • قابلیت تقسیم یک شبکه جریان سیال عبوری اصلی (مرکزی) را به دو مسیر انشعابی دارند.
  • باز و بسته نمودن ساده‌ی جریانهای عبوری را انجام میدهند. همچنین حجم عبوری سیالات را نیز میتوان با استفاده از شیرهای دستی کنترل نمود.

شیر آلات صنعتی تخلیه فشار سیال

این مدلها فقط برای تخلیه فشار سیال مایع بکار می روند. نصب و کارکرد ساده، مهمترین ویژگی این نوع ولو صنعتی محسوب میشود.

شیرآلات صنعتی یک طرفه (check valve)

شیرآلات صنعتی یک طرفه

نام مستعار صنعتی: شیر یکطرفه یا یک سویه

شیر یک طرفه (check valve) بر روی مجرای خروجی لوله‌ها نصب میگردد. زیرا توانایی سد شدن در برابر جریانهای مایع یا گازی را داشته تا سیال به مبدا باز نگردد. صنایع پالایشگاهی، هسته ای و نیروگاهی از جمله مشتریان این نوع ولو صنعتی بشمار می‌روند.

به‌بیان دیگر، عبور مایعات از این شیر به صورت یکسویه خواهد بود و هیچگونه برگشتی ندارند. نحوه عملکرد شیر یک طرفه بطور مکانیکی و به کمک فشار مایع (سیال) است. بنابراین پرواضح است که هیچ قطعه‌ی دیگری در اینگونه تجهیزات گنجانده نمیشود.

شیرآلات صنعتی شلنگی

شیرآلات صنعتی شلنگی

غالباَ از این نوع شیرآلات صنعتی در آبیاری مزارع، فضای شهری، کارواشها و حتی منازل مسکونی استفاده میشود. انتخاب جنس بدنه شیر شلنگی، تا حدود زیادی به نوع کاربری موردنظر بستگی دارد. مثلاَ برای آبیاری‌های سطحی و نیازهای پیش پا افتاده، خرید مدلهای پلاستکی مقرون بصرفه تر است. همچنین در کاربریهای تجاری و مهمتر، میتوان از شیر شلنگی سربی استفاده نمود. حوضچه های آب قدیمی و توالت‌های عمومی نیز عمدتاَ از نصب شیر شلنگی بهره میگیرند.

بدلیل قابلیت اتصال راحت شلنگ به این نوع ولو صنعتی، شیر شلنگی به این نامه معروف می باشد. مدلهای شلنگی دومنظوره نیز اخیراَ جای خود را در صنعت کشور باز کرده اند. این مدلها دو خروجی و یک ورودی داشته و از جنس نیکل آب‌کاری می‌باشند.

شیرآلات آبنما

شیر آبنما کارکرد خاصی بغیر از باز و بسته نمودن آب ندارد. البته باتوجه به زینتی بودن آبنماها، گاهاَ آپشن هایی برای متفاوت بودن نحوه پاشش به این تجهیزات اضافه میشود. اما مجموعاَ سعی میشود شیرهای آبنما بصورت ساده طراحی شوند و نحوه‌ی پاشش متفاوت قطرات و جریان سیال بر عهده‌ی افشانک ها گذاشته شود.

شیر فلکه

شیر فلکه

یکی از مهمترین تجهیزات کنترل کننده‌ی جریانهای سیال در انواع کاربریها، مدلهای شیر فلکه است. شیرآلات صنعتی فلکه ای تقریبا در همه جا کاربرد دارند. از لوله کشی های شهری و تنظیمات منازل مسکونی گرفته تا پروژه های پالایشگاهی و نیروگاهی. به‌همین سبب در سه گونه:

  • شیرهای تماماَ باز
  • تماماَ بسته
  • و نیمه باز – نیمه بسته

طراحی میشوند. اما اینگونه تجهیزات دقیقاَ چه کاری انجام می دهند؟! شیر فلکه میتواند شدت فشار را در مجراهای عبوری سیالات کنترل نماید. بدینگونه که فشار جریان را از سمت جریان پرفشار به سوی جریان کم فشار انتقال میدهند. اتصال لوله های حاوی آب نیز بر عهده‌ی همین وسیله خواهد بود. سایزهای 1.2، 1.4 و 4 اینچ از مدلهای پرفروش شیرآلات فلکه ای هستند. برخی از این فلکه‌ها دارای مقطع با زاویه مستقیم و برخی دیگر دارای مقطع 45 درجه‌ای هستند. (که به لوله ها و تأسیسات متصل میشوند).

شیر بالانس داینامیک و استاتیک

گونه ای از شیرهای متعادل کننده می باشد. بیاد داشته باشید که حفظ دمای سیال و گردش سیال پرحرارت، مهمترین هدف طراحی شیر بالانس دانامیک یا استاتیک است. بنابراین به طول مجرا (لوله های حاوی سیال) دقت نمایید. چراکه در مجراهای بلند و طولانی، انمان تضمین خفظ گرمای آبها وجود ندارد.

قیمت شیرآلات صنعتی

قیمت ولو صنعتی یا شیرآلات صنعتی، بر حسب عوامل متعددی تعیین میشود. هر یک از فاکتورها و مولفه‌های عملکردی و تولیدی این تجهیزات، به میزان کم یا زیادی در این امر موثر می‌باشند. بعنوان مثال مهمترین مسئله در تعیین قیمت ولو، نوع و مدل شیر می باشد. اما بطورکلی مباحث موثر در قیمتگذاری این تجهیزات عبارتست از:

  • نوع کلی شیر یا ولو صنعتی
  • نوع کاربری که قرار است در آن مورد استفاده قرار گیرد.
  • جنس بدنه. (پلاستیکی، نیکل آبکاری شده، مسی، آلومینیومی، برنجی و…)
  • حساسیت در عملکرد و طراحی. (مانند شیر سوزنی)
  • تحمل پذیری دمایی
  • زیبایی ظاهری
  • عملکرد ولو در قطع و وصل جریانات عبوری
  • نوع سیالات عبوری. (مثلاَ برخی فقط برای سیالات گازی یا برخی فقط برای سیال‌های مایع، کاربرد دارند. قاعدتاَ قیمت شیرآلات صنعتی که هر دو مدل سیال را از خود عبور میدهند بیشتر است.)
  • تجهیز یا عدم تجهیز به قطعات یا سیستم های جانبی. (مانومتر، سیستم قطع و وصل دومنظوره و خودکار، جریان سنج و…)
  • قابلیت تنظیم فشار یا جریان سیال. (و یا امکان کنترل همزمان فشار و جریانهای موجود)
  • ضدزنگ بودن
  • نوسانات ارزی و…

جهت دریافت آخرین قیمت انواع ولو صنعتی، میتوانید با کارشناسان واحد فروش و مشاوره شرکت ناب زیست تماس برقرار نمایید.

نکات خرید شیرآلات صنعتی

بمنظور خرید انواع ولو کنترل یا ولو صنعتی، بایستی به نکات زیر توجه داشت:

  • میزان دبی: دبی جریان یکی از فاکتورهای مهمیست که در هنگام خرید شیرآلات صنعتی بایستی به آن توجه شود. مثلاَ هنگام عبور حساس سیالات در لوله‌های با قطر باریک، به سراغ مدلهای شیر سوزنی بروید.
  • سایز شیر: بسته به نوع دسترسی فیزیکی و میزان دبی جریان و فشار، سایز کنترل ولو باید تعیین گردد.
  • فشارهای کاری و دمای سیالات نیز از دیگر فاکتورهای بسیار مهم محسوب می‌شوند.
  • هنگام خرید شیر متعادل کننده یا شیرهای بالانس به مقدار نشتی شیر توجه داشته باشید.
  • جنس بدنه، از دیگر موارد مهم در انتخاب و خرید شیرآلات صنعتی می باشد. پیش از هرچیز توجه کنید که جنس شیرها ضد زنگ باشندو همچنین گاهاَ کارتان با شیرهای پلاستیکی نیز راه می افتد و هیچگونه خللی در فعالیت هایتان بوجود نمی آید. پس سراغ گزینه‌ی ارزانتر بروید.
  • بر مبنای غلظت و نوع سیال (گازی یا مایع)، ولو کنترل موردنظرتان را خریداری نمایید.
  • میزان تحمل دمایی ولو کنترل نیز موضوعیست که بایستی به آن توجه نمایید.
  • کارکرد ساده و نگهداری آسان شیر آلات نیز میتواند بسیار راهگشا باشد. پس حتماَ این نکته را نیز مدنظر قرار دهید.

ناب زیست؛ تولید کننده برتر ولو کنترل در ایران

شرکت ناب زیست با تکیه برتوان مهندسین خود و فراهم آوری مجموعه ای کامل از بهترین کارگاه‌های تولیدی، آزمایشگاهی و مواد اولیه باکیفیت، اقدام به تولید انواع تجهیزات صنعتی نظیر: برج خنک کننده ، چیلر، منهول، دریچه منهول کامپوزیتی، یخساز صنعتی، ولو کنترل یا شیرآلات صنعتی، سپتیک تانک، سیستم های تهویه مطبوع، پکیج تصفیه فاضلاب، انواع لوله پلی اتیلن، لوله کاروگیت، پلیکا و صدها محصول دیگر نموده است.

از همین رو به جهت دریافت آخرین شرایط خرید و دریافت قیمت انواع شیر صنعتی (ولو صنعتی) کافیست با کارشناسان متخصص شرکت ناب زیست تماس حاصل نمایید. همچنین میتوانید بدون هیچگونه دغدغه ای، ابعاد و نیازهای پروژه‌هایتان را تشریح نموده و از مهندسین خبره شرکت معتبر ناب زیست مشاوره رایگان دریافت نمایید.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.

۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید