قطعات اصلی سیستمهای خنک کاری تبخیری

قطعات برج خنک کننده شامل کلیه وسایل و تجهیزاتی است که در قالب یک بدنه منسجم از جنسهای مختلف (فایبرگلاس، بتن، چوب و گالوانیزه) به راه اندازی سیستمی جهت دریافت دمای بالا دستگاه‌های صنعتی یا مبدلهای تهویه مطبوع و انتقال آنها به اتمسفر کمک میکند.

در سیستم‌های تهویه مطبوع برای اینکه بتوان آب در گردش را خنک کرد به حضور یک سیستم خنک‌ کننده نیاز خواهد بود و استفاده از آنها در فرایندهای صنعتی رایج است. نکته مهم برای کارکرد مناسب و پایدار این سیستم ها استفاده از قطعاتی است که در هنگام ساخت آنها مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه های خنک کاری اجزای مختلفی دارند که هر کدام از وظایف گوناگونی برخوردار هستند. در ادامه قصد داریم این تجهیزات و اجزا را معرفی کنیم؛ پس همراه ما باشید.

هر سیستم خنک کاری دارای قطعات و تجهیزاتی هستند که در عملکرد درست و راندمان بالای آنها تاثیرگذار می‌باشند. این دستگاه به کمک قطعات و اجزای داخلی خود میتواند به خوبی کار کند و عملیات خنک سازی را انجام دهد و این قطعات در هر نوع و مدلی از برج متفاوت می‌باشند. این قطعات براساس مدل (مکعبی و مخروطی)، عملکرد مورد انتظار، ظرفیت برودتی، محل نصب و بودجه مشتری انتخاب می‌شوند و روی سیستم نصب می‌گردند. مهم‌ترین پارامتر در تعیین قیمت سیستمهای خنک کاری تبریدی همین قطعات داخلی، نوع و جنس آنها میباشد

اساسی ترین قطعات سیستمهای خنک کاری تبخیری

پکینگ / قطره گیر / حوضچه / شفت /چوب اشباع / کلگی توزیع آب / فن استک / الکتروموتور / فن یا پروانه / هیتر / لوور / نازل / گیربکس / فلوتر / از قطعات و لوازم برج خنک کننده به شمار می آيیند که استعلام قیمت لوازم این دستگاه تنها با تماس تلفنی مقدور خواهد بود.

بدنه در واقع استراکچر نگهدارنده کلیه تجهیزات داخلی و خارجی میباشد. بدنه خود شامل بخشهای مختلفی میباشد. از جمله اجزا میتوان تشتک، پنل، لوور یا کرکره ورودی هوا، فن استک و ستونی را نام برد. شکل ظاهری بدنه، سرعت حرکت و میزان تماس هوا با آب را تعیین میکند و پوشش کلی سایر تجهیزات خنک کاری می‌باشد. سیستم های برودتی بزرگ معمولا از جنس بتنی هستند.

قطعات کولینگ تاور

پلاستیک، آهن گالوانیزه، استیل، فلز و فایبرگلاس نیز از دیگر موادی هستند که در ساخت این سیستمها از آنها استفاده می‌شود. انتخاب هر یک از این مواد به نوع استفاده و نیاز کاربر بستگی دارد. بیشتر سیستمهای خنک کاری تبریدی از چوبهای شیمیایی شده و ترکیب شده با بتن و سیمان تقویت شده یا از فیبرهای تقویت شده با پلاستیک (فایبرگلاس) ساخته می‌شوند. بدنه یا اسکلت آنها میتواند از فلز نیز ساخته شده باشد. امروزه فایبرگلاس طرفداران زیادی پیدا کرده است و به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا هم استحکام و دوام بالایی دارد، هم در برابر مواد شیمیایی و تابش مستقیم نور خورشید مقاوم است.

در نتیجه بدنه اصلی این تجهیزات خنک کاری هر 20 سال به تعویض نیاز دارند. آنها در ابعاد و اندازه‌های مختلفی وجود دارد و به طور وسیعی در سراسر دنیا تولید و به بازار عرضه می‌شود. ضخامت بدنه مدلهای فایبرگلاس به طور معمول بین 5 الی 10 میلیمتر میباشد و تعداد لایه‌های متفاوتی از الیاف و رزین دارند.

این سیستمهای خنک کاری تبریدی مشهور به برج خنک‌ کننده برای اینکه بتواند مکانیزم خاص خنک کنندگی خود را داشته باشد، نیاز به مونتاژ تعداد محدودی قطعه بصورت منسجم و در قالب یک سیستم بمنظور مکش هوای سرد به داخل مجموعه و برقراری بالاترین سطح تماس این هوای خنک با سیال فرآیندی و نهایت خنک کاری آن را دارد. این سیستم تشکیل‌ شده از قطعات مختلف مکانیکی و الکتریکی، که هر کدام از این قطعات مسئولیت‌های متفاوتی برعهده دارند. در لیست زیر می‌توانید با اساسی‌ترین تجهیزات خنک کاری تبریدی آشنا شوید.

پکینگ

پکینگ بعنوان قلب تپنده سیستم خنک کاری تبریدی است. اهمیت این قطعه آنقدر بالا است که از آن تحت عنوان قلب سیستم یاد می‌شود. برای اینکه سطح تماس آب‌ و هوا در یک بازه طولانی به بیشترین حد خود برسد، پکینگ‌ها وارد عمل می‌شوند. در واقع پکینگ‌ها از این قابلیت برخوردار هستند تا سطح تبخیر را در بیشترین میزان قرار دهند و از این طریق به نتیجه چشمگیری در زمینه خنک کردن آب دست پیدا کنند.

این قطعه وظیفه افزایش سطح انتقال حرارت را بر عهده دارد و با این کار نرخ تبادل گرما را افزایش میدهد. آنها بگونه‌ای طراحی شده اند که آب وارد شده را تا حد امکان در سطوح گسترده پخش میکند و معمولا از جنس PVC، سرامیک، پلی اتیلن و یا پلی پروپیلن میباشند. پکینگها به دو دسته فیلم و اسپلش تقسیم می‌شوند. پکینگ فیلم دارای عملکرد آبشاری میباشد و پکینگ اسپلش به شکل پاششی عمل می‌کند. متداول‌ترین و رایج‌ترین نوع پکینگ، لانه زنبوری و از جنس PVC میباشد.

طراحی این قطعه می‌تواند در دو مدل مختلف انجام شود که شامل قطره‌ای و فیلمی هستند. نکته مهمی که می‌توانیم درباره پکینگ نام ببریم، جنس آن است. زمانی که تکنولوژی رشد چندانی نداشت، برای تولید این قطعه از چوب استفاده می‌شد؛ امروزه به منظور تولید این قطعات از پلیمرها بهره برده می‌شود که یک انتخاب بسیار ایده‌آل به شمار می‌رود.

پکینگ مهمترین قطعه در برج خنک کن

قطره گیر

قطره گیر اجازه پرتاب شدن آب از داخل سیستم خنک کاری تبریدی به خارج از آن را نمی‌دهد. این در حالی است که هوا می‌تواند بدون هیچ مشکلی از سیستم به بیرون هدایت شود و مانعی برای این امر وجود ندارد. اگر قطره گیر وجود نداشته باشد، هوا و قطرات آب با یکدیگر از داخل سیستمهای خنک کننده خارج می‌شوند. آب خروجی املاح و سختی زیادی دارد؛ به همین علت بلافاصله پس از خروج تأثیر منفی بر محیط اطراف می‌گذارد و نتیجه‌ای جز آلودگی نخواهد داشت.

در حقیقت قطره گیر قطعه‌ای است که از پرتاب قطرات آب به بیرون جلوگیری میکند. چون که قطراتی به همراه جریان هوا خارج میشود که به انها دریفت میگویند.

قطره گیر یا همان شبنم گیر، از پرتاب و پاشش قطرات آبی که با هوا در حال خارج شدن از دستگاه هستند، جلوگیری میکند. قطره گیرها به شکلی طراحی شده اند که قطرات نسبتا درشت آب را به دام می‌اندازند و به آنها اجازه خارج شدن از دستگاه را نمی‌دهند و به این صورت از هدر رفتن آب جلوگیری میکنند. استفاده از این قطعه باعث میشود مصرف آب کاهش پیدا کند. قطره‌ گیرها به دو دسته لانه زنبوری و تیغه‌ای تقسیم می‌شوند.

قطره گیر لانه زنبوری معمولا از جنس PVC میباشد و این توانایی را دارد که قطرات آب زیادی را جذب کند و در نهایت باعث افت فشار میشود. قطره گیر تیغه‌ای که به آن قطره گیر پروفیلی نیز گفته میشود، پروفیلهایی به شکل V و یا S هستند که به یکدیگر وصل شده اند. مزیت این مدل این است که افت فشار کمی دارد اما از راندمان پایینی برخوردار است.

حوضچه زیرین

این حوضچه در بخش زیرین سیستمهای خنک کاری تبخیری جای گرفته است تا بتواند به راحتی آب سرد را جمع‌آوری کند. زمانی که آب سرد در حوضچه قرار می‌گیرد، فرایند مکش آغاز خواهد شد. آب مکش شده به سمت مبدل‌ها و ماشین‌آلات صنعتی حرکت می‌کنند تا بتوانند نسبت به خنک‌سازی آن‌ها اقدام کنند.

این حوضچه‌ها که با نام تشت نیز خوانده می‌شوند، می‌توانند از جنس‌های مختلفی ساخته شوند که شامل بتن، فایبرگلاس و فلزی هستند. برخی از دستگاه‌ها دارای محفظه‌ای جدا برای حوضچه آب سرد و حوضچه مکش هستند. در این شرایط آب در ابتدا وارد حوضچه آب سرد شده و از آنجا به سمت تشت مکش حرکت خواهد کرد. در انتها نیز برای مأموریت اصلی، یعنی خنک‌سازی ماشین‌آلات، فرستاده خواهد شد.

قطعات برج خنک کننده، حوضچه

شفت یا محور گردان

در واقع شفت، نوعی محور گردان است. برای اینکه سیستم کار کند، باید نیرو از موتور به جعبه دهنده کاهنده منتقل شود. وظیفه این انتقال نیرو را شفت بر عهده دارد. این دسته از قطعات دقیقاً در بخش درونی (کانونی) دستگاه تعبیه شده‌اند؛ به همین علت دائماً در معرض رطوبت قرار خواهند داشت.

شفت وظیفه انتقال نیرو از موتور به جعبه دنده را بر عهده دارد و محوری گردان است. این قطعه عموما از جنس فولاد یا کامپوزیت است و در برابر خوردگی و شکستگی به شدت مقاوم میباشد. جنس شفت باید به گونه‌ای باشد که در مقابل تمام تنشهای وارده به دستگاه مقاوم باشد و خواص مکانیکی مناسب داشته باشد.

برای اینکه بتوان شفت‌ها را از آسیب‌هایی همچون زنگ‌زدگی و خوردگی در امان نگاه داشت، نیاز است از بهترین جنس برای تولید آن‌ها بهره گرفته شود. کامپوزیت یا فولاد مقاوم می‌توانند بهترین انتخاب در این راستا باشند. لذا در واقع زمانی که شفت با کمک مواد مقاوم ساخته شود، تنش‌های محیطی کمترین تأثیر را روی آن خواهند داشت.

چوب اشباع

برای اینکه چوبهای شبیه پکینگ به اشباع برسد، نیاز است تحت شرایط و فرایندهای خاصی قرار بگیرد. چوب اشباع‌ شده در مقایسه با نمونه‌های معمولی طول عمر بیشتری دارند که این موضوع می‌تواند در مقرون‌ به‌ صرفه شدن هزینه‌ها تأثیرگذار باشد.

لازم به ذکر است برای افزایش طول عمر چوب می‌توان از اسید کرومات مس استفاده کرد. بعد از اینکه چوب به این ماده آغشته شد، باید آن را تحت فشار زیاد قرار داد. حالا چوب اشباع سیستم خنک کننده می‌توانند نسبت به ایفای نقش خود اقدام کند. برای اینکه سطح تماس آب و هوا درون دستگاه های خنک کننده افزایش پیدا کند، چوب اشباع می‌تواند یک انتخاب بسیار ایده‌آل باشد. با رسیدن سطح به بازه مناسب، فرایند خنک شدن آب نیز شروع خواهد شد.

کلگی توزیع آب

این قطعه با نام‌های دیگری نیز شناخته شده است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به آبگردان یا آب پخش‌کن یا اسپرینکلر اشاره داشته باشیم. برای تولید کلگی از آلومینیوم استفاده می‌شود. در قسمت مرکزی و فوقانی دستگاه‌های خنک کاری یک محفظه گردی وجود دارد که می‌توان کلگی را در آنجا قرار داد. زمانی که فشار پمپ افزایش پیدا می‌کند، کلگی نیز حرکت و چرخش خود را شروع خواهد کرد که نتیجه این امر توزیع آب بر روی پکینگ ها با شدت زیاد است.

تجهیزات برج خنک کننده: اسپرینکلر هد

فن استک

جریان هوا باید در مسیری که برای آن تعبیه شده است، به خوبی هدایت شود. فن استک با ساختار منحصربه‌فرد خود می‌تواند کار هدایت هوا را انجام دهد. همچنین این قابلیت را دارد تا از فن یا پروانه محافظت به عمل آورد. فن استک نقش هدایت مسیر جریان هوا را دارد و مانند دودکش عمل میکند که در قسمت فوقانی قرار میگیرد و به هوای خروجی نظم می‌بخشد. این فن باید طوری باشد اصطکاک و اتلاف انرژی را به حداقل برساند و معمولا از جنس فایبرگلاس است که بسیار دقیق و سبک است.

به‌ عنوان‌ مثال این طراحی باید به‌ گونه‌ای صورت بگیرد که فن استک بتواند اتلاف انرژی توسط سیستم را به کمترین حد خود برساند و همچنین حداقل میزان اصطکاک مشاهده شود. البته در صورتی‌ که طراحی فن استک به خوبی انجام شود، این قابلیت را خواهد داشت تا کنترل سرعت و فشار هوا را به دست گیرد. برای تولید فن استک می‌توان از فایبرگلاس بهره برد؛ زیرا در کنار کیفیت خوب، وزن سبکی نیز دارد. لازم به ذکر است از فن استک با عناوین دیگری همچون تنوره فن یا فن رینگ نیز یاد می‌شود.

فن استک

الکتروموتور

بدون شک از مهم‌ترین قطعات الکتریکی سیستمهای خنک کاری تبخیری، الکتروموتور است. هدف از به‌ کارگیری الکتروموتور تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی دورانی است. همین انرژی ایجاد شده می‌تواند پروانه دستگاه را به حرکت درآورد. نقطه عطف الکتروموتورها عایق بودن آن‌ها است؛ به‌ گونه‌ای که می‌توانند مقاومت بالایی از خود در برابر شرایط مختلف آب‌وهوایی و نور خورشید نشان دهند.

این قسمت در واقع وظیفه تامین انرژی مکانیکی مورد نیاز جهت چرخش فن و مکش هوا به سمت بالا را برعهده دارد. میزان توان موتور عموما براساس میزان دبی حجمی هوای دستگاه و قطر فن محاسبه می‌گردد. محاسبه متراژ سطح ویژه کویلهای مدار بسته به محاسبه ظرفیت کلی انتقال حرارت (U) و با توجه به پارامترهای مختلف زیر بستگی دارد. دمای محیط، نوع سیال در تماس با کویل، میزان هوا دهی، دمای ورودی و خروجی سیالی که با کویل بر خورد میکند.

الکتروموتور یکی از مهم‌ترین قطعات میباشد که باعث میشود انرژی الکتریکی به انرژی جنبشی تبدیل شود و پروانه یا همان فن به حرکت در بیاید. این قطعه باید کاملا عایق باشد تا بتواند در برابر شرایط جوی نامناسب و تابش مستقیم نور خورشید مقاوم باشد. در هنگام وصل کابل به الکتروموتور باید حتما از گلند کابل استفاده شود تا از ورود آب به جعبه تقسیم الکتروموتور جلوگیری شود زیرا اگر آب وارد این قسمت شود،موتور می‌سوزد.

الکتروموتورها انواع مختلفی دارند؛ اما رایج‌ترین گزینه الکتروموتور کلاس F با درجه حفاظتی IP55 است. اگر آب باران وارد جعبه تقسیم الکتروموتور شود، احتمال سوختگی به شدت افزایش خواهد یافت؛ به همین علت ضروری است قبل از وصل کابل، نسبت به تهیه گلند کابل اقدام کرد. معتبرترین برند الکتروموتورهای موجود در بازارهای جهان، مارک زیمنس و در بازار ایران، موتوژن می باشد.

اجزای کولینگ تاور: الکتروموتور

فن یا پروانه

زمانی که پروانه به دوران می‌افتد، جریان هوا وارد سیستم خنک کاری می‌شود. فن یا پروانه با حداقل 4 پره تا حداکثر 12 پره برای ایجاد کردن جریان هوا از دبی و فشار استاتیکی مشخصی باید استفاده کند. پروانه‌هایی که در این فن‌ها وجود دارند می‌توانند به دو شکل محوری یا سانتریفیوژ باشند. اگر فن خراب یا با مشکل روبه‌رو شود، در آن صورت عملکرد کل برج تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد. همین موضوع اهمیت بالای آن را به عنوان یکی از اصلی‌ترین قطعات در سیستمهای خنک کاری تبخیری ثابت می‌کند.

فن برج خنک کننده

فن با قدرتی که از الکترو موتور می‌گیرد سبب به جریان افتادن جریان هوا به داخل سیستم میشود. فن باید سبک و مقاوم در برابر تنش و سختی گیر باشد لذا جنس آن معمولا از استیل، آلومینیوم، پلاستیک، فایبرگلاس و پلی آمید است.فن یا پروانه، وظیفه هدایت هوا را بر عهده دارد و استفاده از آن باعث می‌شود راندمان و بازدهی دستگاه افزایش پیدا کند. فن‌ها یک عیب بزرگ دارند و آن این است که دارای مصرف برق بالایی می‌باشند و صدای زیادی تولید می‌کنند. امروزه تلاش تولید کنندگان این است که فنهایی با صدای کم و بازدهی بالا تولید کنند. فن‌ها از نظر شکل و ظاهر به سه دسته ضربی، کامپوزیت و پروفیل تقسیم می‌شوند.

فن باید از ویژگی‌های مختلفی بهره‌مند باشد که یکی از آن‌ها وزن پایین و همزمان مقاومت بسیار بالا است. زمانی که فن سبک‌وزن باشد، در آن صورت نیازی نیست برای به چرخش درآوردن آن از نیروی محرکه زیادی استفاده کرد. در کنار وزن پایین، فن‌ها باید بتوانند در برابر تنش و خستگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهند. این موضوع بسیار مهمی است که نباید از آن غافل شد. برای اینکه بتوان فن‌هایی با این ویژگی‌ها را تولید کرد، می‌توان از متریالی همچون آلومینیوم، استیل، فایبرگلاس و پلاستیک بهره برد.

فن برج خنک کن

هیتر

برخی از پروژه‌های صنعتی محدود به زمان و فصل خاصی نمی‌شوند. یعنی در تمام طول سال در حال اجرا هستند. در این شرایط ممکن است با رسیدن فصل سرما، برج‌های خنک‌ سازی با مشکل روبه‌رو شوند. یخ‌زدگی از جمله این مشکلات به شمار می‌رود. برای اینکه بتوان از این مشکل جلوگیری کرد، نیاز است نسبت به استفاده از قطعه‌ای به نام هیتر یا المنت اقدام کرد. با کمک هیتر، دیگر نگرانی خاصی درباره فرا رسیدن فصل زمستان نخواهید داشت.

لوور

لوور یا کرکره ورودی هوا وظیفه کنترل ورود هوا به داخل سیستم خنک کاری تبخیری را بر عهده دارد. لوور از جنس‌های مختلفی مانند فایبرگلاس، پلیمر، فلز گالوانیزه و یا استیل ضد زنگ ساخته می‌شود. انتخاب این قطعه باید با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع، ظرفیت، شرایط آب و هوایی منطقه و بودجه انجام شود.

فروش اجزای کولینگ تاور

این بخش در واقع وظیفه تامین هوای ورودی را برعهده دارد. دریچه ورودی هوا در این سیستم براساس میزان حجم هوای مکش شده ممکن است دارای ابعاد متفاوت و تعداد متفاوتی باشد.
لوور که به آن کرکره ورودی هوا نیز گفته میشود، وظیفه کنترل هوای ورودی را بر عهده دارد. ابعاد لوور باید به شکلی باشد که بتواند با توجه به دمای هوا، حجم مناسبی از هوا را به داخل دستگاه هدایت کند. لوورها به دو دسته تیغه‌ای و لانه زنبوری تقسیم می‌شوند.

این قطعه دارای دو وظیفه اصلی زیر است:

  • هدایت هوای ورودی: لوور با ایجاد یک جریان هوا با فشار مناسب، باعث می‌شود که آب در حال گردش به خوبی خنک شود.
  • جلوگیری از پرتاب آب به بیرون: لوور مانع از پرتاب آب به بیرون سیستم خنک کاری می‌شود.

لوور انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع سیستم خنک سازی و محل قرارگیری آن، انتخاب می‌شود. دو نوع رایج این قطعه عبارتند از:

  • لوور تیغه ای: این نوع لوور از تیغه‌های موازی تشکیل شده است که از فضای بین تیغه‌ها، هوا به داخل سیستم وارد می‌شود.
  • لوور لانه زنبوری: این نوع لوور از محفظه‌هایی شبیه به لانه زنبور تشکیل شده است که هوا از بین این محفظه‌ها به داخل دستگاه وارد می‌شود.
لوور برج خنک کن

نازل یا افشانک

نازل یا افشانک، قطعه‌ای است که آب گرم ورودی به برج را به روی پکینگ‌ها اسپری می‌کند. عمل توزیع آب باید به صورت الگوی یکنواخت و بدون ایجاد فضای خالی انجام شود. در حقیقت هنگام استفاده از نازل‌ها باید مطمئن شویم که آب گرم روی تمام سطوح پکینگ پاشیده می‌شود و تمام سطوح را خیس می‌کند. این قطعه آب خنک موجود در حوضچه را بر روی کویلهای که از جنس مس است برای گرفتن حرارت آنها و خنک کاری آب گرم ورودی به سیستم و تبدیل به آب سرد پاشش میکند.

نازل که به آن افشانک نیز گفته میشود، به صورت رزوه ‌ای در سیستم پاشش آب نصب میشود و وظیفه توزیع و پخش کردن آب بر روی پکینگ‌ها را بر عهده دارد. توزیع و پخش یکنواخت آب توسط نازل با راندمان سیستم خنک کاری تبخیری ارتباط مستقیم دارد، به همین دلیل باید به طور مرتب چک شود و در صورت بروز رسوب و گرفتگی برای رفع آن اقدام کرد. نازل‌ها عموما از جنس پلی پروپیلن هستند و به راحتی با اسید شویی رسوب زدایی می‌شوند.

نازل‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع برج و شرایط کاری آن، انتخاب می‌شوند. برخی از انواع نازل‌ها عبارتند از:

  • نازل ثابت: به صورت ثابت روی پکینگ‌ها نصب می‌شوند و نمی‌توان زاویه پاشش آب را تنظیم کرد.
  • نازل چرخشی: به صورت چرخشی روی پکینگ‌ها نصب می‌شوند و می‌توان زاویه پاشش آب را تنظیم کرد.
  • نازل جت: آب را به صورت جت به روی پکینگ‌ها پاشش می‌کنند.
  • نازل فواره ای: آب را به صورت فواره به روی پکینگ‌ها پاشش می‌کنند.

نازل‌ها نقش مهمی در عملکرد صحیح سیستمهای خنک کاری تبخیری و سختی گیر دارند. نازل‌های نامناسب می‌توانند باعث کاهش کارایی، افزایش مصرف انرژی و کاهش طول عمر دستگاه های خنک کاری شوند.

نازل کولینگ تاور

گیربکس

گیربکس به علت سرعت بالای دوران شفت استفاده میشود که باعث کاهش سرعت دور الکتروموتور میشود. گیربکس دارای چرخ دنده‌های بزرگ و کوچک میباشد و وظیفه کاهش دور تسمه‌ای برج را بر عهده دارد. این قطعه دور الکتروموتور را کاهش میدهد و انرژی را به فن منتقل میکند زیرا اگر دور الکتروموتور کاهش پیدا نکند، نمیتوان انرژی را به خوبی و درستی به پروانه انتقال داد.

گیربکس یکی دیگر از تجهیزات این مدل سیستم های خنک کاری است که بین الکتروموتور و فن قرار می‌گیرد و با کاهش دور و افزایش گشتاور، نیروی مورد نظر برای چرخش فن را تأمین می‌کند.

گیربکس دارای دو وظیفه اصلی زیر است:

  • کاهش دور فن: دور فن معمولاً بسیار بالا است. گیربکس با کاهش دور فن، باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش سروصدای فن می‌شود.
  • افزایش گشتاور فن: گشتاور فن برای چرخش پره‌های فن و ایجاد جریان هوا کافی برای خنک کردن آب، باید بسیار بالا باشد. گیربکس با افزایش گشتاور فن، باعث می‌شود که فن بتواند جریان هوا کافی برای خنک کردن آب را ایجاد کند.

گیربکس‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع سیستم و ظرفیت آن، انتخاب می‌شوند. برخی از انواع این قطعه عبارتند از:

  • گیربکس هلیکال: از چرخ دنده‌های هلیکال تشکیل شده‌اند که اصطکاک کمتری نسبت به چرخ دنده‌های شیاردار دارند. بنابراین، گیربکس‌های هلیکال دارای عمر طولانی‌تری هستند.
  • گیربکس خورشیدی: از چرخ دنده‌های خورشیدی تشکیل شده‌اند که نسبت به گیربکس‌های هلیکال کوچکتر و سبک‌تر هستند. بنابراین، گیربکس‌های خورشیدی برای دستگاه های خنک سازی کننده کوچک و سبک مناسب هستند.
گیربکس برج خنک کننده

فلوتر یا شناور

فلوتر یا شناور، قطعه‌ای است که در بیسین دستگاه نصب می‌شود و وظیفه کنترل سطح آب در بیسین را بر عهده دارد. فلوتر یک توپک پلاستیکی شناور بر روی آب است که با تغییر سطح آب حرکت کرده و موجب قطع و وصل شدن جریان آب جبرانی می‌گردد. فلوترها از جنس‌های مختلفی مانند پلاستیک، پلیمر و فلز ساخته می‌شود. فلوترهای پلاستیکی ارزان‌تر هستند، اما فلوترهای فلزی بادوام‌تر هستند.

شناور دارای دو وظیفه اصلی زیر است:

  • کنترل سطح آب در بیسین: فلوتر با تنظیم سطح آب در بیسین، از خشک شدن پکینگ‌ها و آسیب دیدن آنها جلوگیری می‌کند.
  • جلوگیری از سرریز آب از بیسین: فلوتر با قطع جریان آب جبرانی در صورت بالا رفتن سطح آب، از سرریز آب از بیسین جلوگیری می‌کند.

شناورها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع برج و شرایط کاری آن، انتخاب می‌شوند. برخی از انواع فلوترها عبارتند از:

  • فلوتر دیافراگمی: از یک دیافراگم لاستیکی برای کنترل سطح آب استفاده می‌کند.
  • فلوتر شناور: از یک توپک پلاستیکی شناور برای کنترل سطح آب استفاده می‌کند.
  • فلوتر الکترونیکی: از یک سنسور الکترونیکی برای کنترل سطح آب استفاده می‌کند.

مواردی که در بالا اشاره کردیم، اساسی‌ترین قطعات درون سیستمهای خنک کاری تبریدی بودند؛ اما یک سری از تجهیزات نیز وجود دارند که در دسته‌بندی قطعات جانبی جای داده می‌شوند. البته وجود این قطعات نیز ضروری است و اگر یکی از آن‌ها درست کار نکند، عملکرد کل دستگاه را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد. از جمله این لوازم جانبی می‌توانیم به اینورتر، کنترلر، سنسور دما، تابلو برق، شیر برقی و اتصالات اشاره کنیم.

خرید قطعات برج خنک کننده

سیستم های خنک کننده برای اینکه بتواند نیاز پروژه‌های صنعتی را برآورده کنند باید از بهترین قطعات ساخته شده باشد. در واقع این سیستمهای پرکاربرد متشکل از لوازم و تجهیزات مختلفی است که هرکدام از آن‌ها می‌توانند ویژگی‌های متعددی از خود به نمایش بگذارند.

چنانچه با انواع قطعات مورد استفاده در یک سیستم خنک کاری تبخیری آشنا شده اید و قصد انتخاب و خرید هر یک از این تجهیزات را دارید حتما با همکاران ما در واحد فروش گروه صنعتی ناب زیست ملل تماس بگیرید. همچنین اگر سؤال دیگری ذهن شما را درباره لوازم یدکی این دستگاه‌ها درگیر کرده است، می‌توانید با واحد فنی مجموعه ناب زیست در تماس باشید. کارشناسان به خوبی شما را راهنمایی خواهند کرد.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.

۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید