آب شیرین کن کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی، دستگاهی است که استفاده از آن در صنایع کشاورزی در ایران و سراسر جهان روز به روز در حال افزایش است. همانطور که از نام این دستگاه پیدا است، محصولی است که می تواند آب شیرین مورد نیاز برای کشت و کشاورزی را فراهم کند. مزایای بسیار زیاد این محصول سبب شده است که استفاده از آن بسیار مقرون به صرفه و کاربردی باشد. اگر می خواهید که درباره آب شیرین کن کشاورزی و ویژگی های مربوط به آن و مزایای بی نظیر آن اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، تنها کافی است که در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

آب شیرین کن کشاورزی چیست؟

دستگاهی است که به منظور شیرین کردن و تأمین آب مورد نیاز برای صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که دستگاه های اولیه، معمولا برای شیرین کردن آب شور و تبدیل آن به آب آشامیدنی استفاده می شدند.

به مرور زمان، این دستگاه ها توانستند وارد عرصه کشاورزی شوند و بر اساس استاندارد هایی که آب مورد نیاز کشاورزی باید داشته باشد، املاح موجود در آب شور را بگیرند. امروزه استفاده از  این دستگاه های کشاورزی به شکل گسترده ای در مزارع و گلخانه ها مشاهده می شود. اساس کار آب شیرین کن کشاورزی، با مدل صنعتی که برای تأمین آب آشامیدنی استفاده می شود شباهت بسیاری دارد.

دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

نحوه کارکرد آب شیرین کن کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی، از یک سمت آب شور و سرشار از املاح غیر ضروری را دریافت می کند و از سمت دیگر، آبی که برای کشاورزی مناسب است را به عنوان خروجی تحویل می دهد. وجود املاح بیش از حد در آب، سبب تغییر در مزه و همچنین تأثیر آن در محصولات کشاورزی خواهند شد. به عنوان مثال، آب شور از جمله آب هایی است که املاح موجود در آن، بسیار بالا هستند و نه تنها به رشد محصولات زراعی کمک نمی کنند، بلکه سبب آسیب رسیدن به آن ها می شوند. آب شیرین کن کشاورزی در طی مراحل خاصی، می تواند ناخالصی های موجود در آب های شور را تا حد استاندارد برای مصارف کشاورزی کاهش دهد. فیلتراسیون، اساس کار دستگاه های تصفیه آب کشاورزی است.

آب شور وارد شده به دستگاه، ابتدا از فیلتر های بزرگی عبور می کند که سبب جدا شدن گل و لای و ذرات درشت موجود در آب خواهد شد. در ادامه، فیلتر های کوچک تری در مسیر آب شور قرار خواهند گرفت. در نهایت، فرآیند اسمز معکوس بر روی آب شور انجام می شود و سبب شیرین شدن آن خواهد شد. اسمز معکوس، فرآیندی است که در آن با استفاده از پمپ فشار، آب از غشای نیمه تراوا یا همان فیلتر های RO عبور می کند تا املاح بسیار ریز از جمله یون های موجود در آب، از آن جدا شوند. در نهایت، آبی که از فیلتر های اسمز معکوس عبور کرده است، شیرین است و می توان از آن برای آبیاری محصولات کشاورزی استفاده کرد.

ضرورت استفاده از دستگاه تصفیه آب کشاورزی

از گذشته تاکنون، منابع آب شیرین به مرور زمان کمتر و کمتر شدند. این امر، زنگ خطری در استفاده از منابع آب شیرین است و نشان می دهد که مصرف بی رویه آب شیرین از منابع محدود آن، سبب کاهش چشمگیر حجم آن در سراسر جهان شده است. آب شیرین کن کشاورزی، دستگاهی است که می تواند از منابعی به غیر از منابع آب شیرین، آب مناسب برای کشاورزی تهیه کند. این امر، از اهمیت بسیار بالایی به ویژه در کشور هایی مانند کشور خودمان برخوردار است، زیرا کشور ما با بحران جدی آب مواجه است و استفاده از فناوری های نوین مانند دستگاه‌های تصفیه آب کشاورزی، سبب می شود که استفاده از منابع طبیعی آب کشاورزی مانند آب های جاری، آب چاه، آب لوله کشی و… به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند.

کشاورزی

انواع دستگاه تصفیه آب کشاورزی

این دستگاه ها انواع گوناگونی دارند که بسیار مفید و کاربردی هستند. انواع مختلف آن، می توانند حجم های مختلفی از آب شیرین را در واحد زمان تصفیه و تامین کنند. به عنوان مثال، آب شیرین کن های کشاورزی کوچک می توانند تا حدود 5 متر مکعب آب شیرین را با استفاده از تصفیه آب شور در شبانه روز تهیه کنند. این میزان در انواع بزرگ تر دستگاه RO مخصوص کشاورزی، به مراتب بالاتر می رود و حتی به بیش از 1000 متر مکعب در یک روز می رسد. نوع مناسب دستگاه تصفیه آب کشاورزی، بر اساس میزان آب شیرین مورد نیاز انتخاب می شود.

گیاهان مختلف به آب با کیفیتهای متفاوتی نیاز دارند. درخت پسته آب کاملا شیرین نیاز ندارد و می تواند با استفاده از آب با هدایت الکتریکی 2000ppm نیاز آن را برآورد نمود. اما صیفی جات کشد شده درون گلخانه ها به آب کاملا شیرین نیاز دارند. نیاز متفاوت درختان و گیاهات متفاوت باعث تنوع انواع آب شیرین کن های کشاورزی شده است.

مزایای آب شیرین کن کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی مزایای بسیار زیادی دارد که سبب شده است استفاده از آن در بسیاری از مناطق کشاورزی و مزارع بزرگ و کوچک گسترش پیدا کند. این دستگاه یکی از جدید ترین دستگاه هایی است که در زمینه تهیه آب مناسب برای کشاورزی ساخته شده است و از فناوری های جدیدی برای تصفیه کردن آب شور و تبدیل آن به آب شیرین استفاده می کند. از این رو، طبیعی است که استفاده از آن به شکل روز افزون در حال افزایش باشد. در ادامه، به معرفی و بررسی مهم ترین و کلیدی ترین مزیت های استفاده از دستگاه های تصفیه آب کشاورزی خواهیم پرداخت.

حفاظت از منابع آب شیرین

کشاورزی، فرآیندی است که به آب شیرین نیاز دارد. تمام محصولات زراعی که در مزارع، گلخانه ها و باغ ها وجود دارند، برای رشد به آب شیرین نیاز دارند. لازم به ذکر است که منابع آب شیرین بر روی کره زمین بسیار محدود هستند و با افزایش جمعیت کره زمین در طول زمان، تقاضا برای آب شیرین و در نتیجه مصرف آن به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. آب شیرین کن کشاورزی، دستگاهی است که برای تهیه آب شیرین در جهت استفاده در کشاورزی، از منابع آب شور استفاده می کند. منابع آب شور محدودیتی ندارند و می توان به راحتی از آن ها برای تهیه آب مناسب برای کشاورزی استفاده کرد.

کیفیت بالای آب تهیه شده

آب شیرین کن کشاورزی، می تواند آب شیرین با کیفیت بسیار بالایی را تولید کند که برای رشد محصولات کشاورزی و بازدهی زمین ها و مزارع بسیار مناسب است. آب های شور و پر از املاح، دارای تی دی اس بسیار بالایی هستند. تی دی اس، اصطلاحی است که به منظور تعیین اندازه میزان ذرات و املاح جامد حل شده در آب مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه های آب شیرین کن کشاورزی، می توانند میزان تی دی اس های موجود در آب شور را به راحتی کاهش دهند و آن را به حد استاندارد و مناسب برای مصارف کشاورزی برسانند. لازم به ذکر است که میزان تی دی اس موجود در آب مخصوص برای کشاورزی، نسبت به آب آشامیدنی بیشتر است.

مقرون به صرفه بودن

با وجود این که RO کشاورزی از فیلتر های جدید و پیشرفته استفاده می کند، اما هزینه های استفاده از آن بالا نیستند. هزینه های مربوط به نگهداری و مراقبت از دستگاه آب شیرین کن کشاورزی، به صرفه هستند و می توان به راحتی از آن ها استفاده کرد. به عبارت دیگر، استفاده از آب شیرین کن کشاورزی هزینه های بسیاری را بر دوش کشاورزان نمی گذارد و استفاده از آن ها در مزارع وسیع و بزرگ، تا گلخانه های کوچک مقرون به صرفه است. این دستگاه‌ها به اندازه ای مقرون به صرفه هستند که حتی استفاده از آنها به جای لوله کشی آب شهری تصفیه شده، مقرون به صرفه تر است.

دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

سرعت بسیار بالا

دستگاه هایی که برای تهیه آب شیرین مورد استفاده قرار می گیرند، انواع گوناگونی دارند که هر کدام از آن ها با ساز و کار های متفاوتی آب را شیرین می کنند. با توجه به گفته های قبلی، دستگاه های آب شیرین کن کشاورزی با استفاده از عمل فیتراسیون و اسمز معکوس فعالیت می کنند. این روش نسبت به سایر روش های تهیه آب شیرین برای کشاورزی، بسیار سریع تر هستند و می توانند در هر زمانی آب مورد نیاز برای کشاورزی و آبیاری زمین های کوچک و بزرگ را در اختیار کشاورزان قرار دهند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که اندازه دستگاه نیز بر روی سرعت شیرین کردن آب آن تأثیر گذار است.

معایب دستگاه تصفیه آب کشاورزی

با وجود تمام مزایایی که برای دستگاه آب شیرین کن کشاورزی گفتیم، باید به این امر نیز اشاره کرد که هر دستگاهی در کنار نقاط قوت فراوان خود، می تواند دارای معایبی نیز باشد. این معایب، ممکن است که استفاده از دستگاه را در شرایط خاصی محدود کند. به طور کلی، دستگاه تصفیه آب کشاورزی معایب زیادی ندارد و به همین دلیل است که استفاده از آن با سرعت قابل توجهی در سطح ایران و جهان در حال افزایش است. با این وجود، لازم است که با معایب مهم این دستگاه نیز آشنا بود. در ادامه، به معرفی برخی از معایب مهم این تجهیزات خواهیم پرداخت.

هزینه خرید بالا

کمی قبل تر، مقرون به صرفه بودن دستگاه تصفیه آب کشاورزی به عنوان یکی از مزایای مهم و قابل توجه آن مطرح شد. به طور کلی، هزینه های نگهداری این دستگاه‌ها در هر ابعادی بالا نیستند. اما لازم به ذکر است که هزینه خرید دستگاه، به نسبت بسیار بالاتر از سایر دستگاه های مشابه است که برای شیرین کردن آب و تهیه آب مورد نیاز برای کشاورزی استفاده می شوند. علت این هزینه خرید بالا، فناوری هایی است که در این دستگاه به کار گرفته شده اند. اسمز معکوس، فرآیندی است که به قطعات به نسبت پیشرفته نیاز دارد و به همین دلیل هزینه خرید آب شیرین کن کشاورزی بالا می رود.

نیاز به انرژی الکتریکی

دستگاه آب شیرین کن کشاورزی می تواند با سرعتی باور نکردنی آب شور را به آب شیرین و مناسب برای کشاورزی تبدیل کند. همانطور که قبل تر در این متن به آن اشاره کردیم، برای انجام فرآیند اسمز معکوس، به پمپ فشار قوی نیاز است تا بتوان آب را از فیلترهای ریز اسمز معکوس رد کرد. پمپ فشار به کار گرفته شده در دستگاه های آب شیرین کن کشاورزی، با استفاده از انرژی الکتریکی کار می کنند. مصرف انرژی الکتریکی این پمپ ها بسیار زیاد است. از سوی دیگر، عدم وجود سیم کشی برق در برخی از زمین های کشاورزی و مزارع، استفاده از این دستگاه‌ها را غیر ممکن می کند.

قیمت آب شیرین کن کشاورزی

قیمت و هزینه های مربوط به این دستگاه کشاورزی، به نوع مورد استفاده در زمین های کشاورزی بستگی دارد. هر چه اندازه دستگاه و میزان آب شوری که در واحد زمان به آب شیرین تبدیل می کند بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. لازم به ذکر است که دستگاه‌های آب شیرین کن خورشیدی، توسط مراکز مختلفی تولید می شوند و طبیعتا کیفیت قطعات به کار رفته در تولید آنها نیز متفاوت است.

کیفیت بالاتر قطعات به کار رفته در تولید آب شیرین کن کشاورزی، به معنای گران تر بودن آن است. به طور کلی، آب شیرین کن کشاورزی قیمت بالایی نسبت به دستگاه های دیگری دارد که با روش های دیگر آب شور را به آب شیرین تبدیل می کنند.

ro کشاورزی

خرید آب شیرین کن کشاورزی

برای خرید آب شیرین کن کشاورزی، نیاز است که به نکات خاصی توجه کنید تا بتوانید بسته به نوع نیاز خود، بهترین دستگاه را تهیه نمایید. اولین مورد مهمی که باید در هنگام خرید در نظر بگیرید، میزان آبی است که به صورت روزانه برای کشاورزی و زراعت خود نیاز دارید. این دستگاه ها در ابعاد گوناگونی آب شور را به آب شیرین تبدیل می کنند. مورد دیگر، توجه به کیفیت قطعات مورد استفاده در ساخت دستگاه است، زیرا کیفیت پایین قطعات مورد استفاده می تواند سبب افت کیفیت آب شیرین دریافتی شود.

به طور کلی، منابع آب های شیرین بر روی کره زمین در حال کاهش هستند و افزایش جمعیت، از جمله مهم ترین دلایل این امر است. بنابرین، نیاز است که انسان با استفاده از روش های نوین و فناوری هایی که در طول سال ها تجربه و کسب علم به دست آورده است، راهی برای کاهش مصرف منابع آب شیرین بیابد. صنعت کشاوری، صنعتی است که به حجم عظیمی از آب شیرین نیاز دارد و وجود آن برای تأمین غذای مورد نیاز انسان ها ضروری است. در چنین حالتی، دستگاه تصفیه آب کشاورزی با استفاده از فناوری های نو به انسان یاری می دهد تا آب شیرین مورد نیاز برای کشاورزی را بدون استفاده از منابع طبیعی آن به دست آورد.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 1 میانگین: 5]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید