کلاسیفایر یکی از تجهیزات تصفیه فاضلاب است که برای جداسازی انواع مواد جامد در پسابهای فاضلابی مثل شن و ماسه و… استفاده می شود و باعث بالا رفتن کیفیت تصفیه فاضلاب میشود.
کلاسیفایر چیست؟
کلاسیفایر یکی از ابزارهایی است که جایگاه ویژه ای در پکیج تصفیه فاضلاب دارد و در ابتدای ورودی سیستمهای تصفیه قرار میگیرد. این محصول تحت عناوین مختلفی شناخته میشود. دانه گیر، دانه بند، لجن گیر از جمله نام هایی است که ممکن است در بین کارشناسان این حوزه به عنوان نام این قطعه بشنوید. کار اصلی سیستم کلاسیفایر جداسازی است که در صنایع بسیاری هم به عنوان نقطه کلیدی به آن نگاه میشود.
کلاسیفایر در تصفیه خانه فاضلاب نقش مهمی را در طول فرآیند تصفیه برعهده دارد و به منظور جلوگیری از سایش و خوردگی دستگاه های مکانیکی به کار گرفته میشود. حذف ذرات شن و ماسه در پروسه تصفیه آب یا فاضلاب اهمیت بالایی دارد و برای اینکار حتما نیاز به استفاده از یک سیستم جداکننده با حساسیت بالای فیلتراسیون در فاضلاب ها که حداکثر راندمان را داشته باشد می باشد. کلاسیفایر این نیاز را بدون هیچ کم و کسری برآورده میکند. راندمان حذف این محصول 95% برآورد شده است که در نوع خود بی نظیر است. این ویژگی ها جای هیچ شکی برای خرید کلاسیفایر در تصفیه خانه ها باقی نمی گذارد.
نحوه عملکرد و طراحی کلاسیفایر
برای ته نشین سازی ذرات، کلاسیفایر یک جریان آرام را ایجاد کرده و شرایط ته نشین شدن را برای شن ها ایجاد میکند. مایعی که حاوی میزان زیادی ماده جامد مثل شن، ماسه و سایر عناصر شناور در آن هستند از طریق ورودی دستگاه کلاسیفایر وارد شده و فرآیند جداسازی آغاز به کار می کند. در این پروسه هرکدام از مواد جامد که دارای چگالی بالایی باشند؛ ته نشین میشوند. نکته قابل توجهی که در مورد کلاسیفایرها وجود دارد این است که همه انواع مختلف این دستگاه فقط دوغاب هایی با 1 تا 3 درصد مواد جامد را درون خود راه میدهند.
زمانی که شن و سایر لجن ها درون مخزن ته نشین شدند دستگاه کلاسیفایر به کمک یک پیچی که بدون محور است از قسمت پایین مواد ته نشین شده را به سمت قیف تخلیه هدایت میکند. این پروسه بار دیگر شن و ماسه ها را پاکسازی کرده و با اجازه دادن به مواد آلی سبک وزن برای خروج از قیف، آب حاصل را به پکیج تصفیه فاضلاب برمیگرداند.
مزایای کلاسیفایر فاضلاب
استفاده از جداکننده دانه های جامد مزیت های زیادی در فرآیند تصفیه فاضلاب ها دارد که از قرار زیر است:
- تنوع در اندازهها و ظرفیت ها
- قابلیت دانه گیری تا 95%
- این سیستم مجهز به ماژول زهکشی خود تمیز شونده است که از پلمیرهای مهندسی شده ساخته شده است.
- راندمان بالا به منظور تسریع فرآیند جداسازی
- پیشگیری از مسدود شدن لوله ها
- پیشگیری از ساییده شدن و خوردگی پمپ ها و سایر تجهیزات مکانیکی
- مصرف انرژی کلاسیفایر بسیار پایین است.
- قطعات آن از جنس فولاد ضد زنگ ساخته شده و در برابر رطوب و دما و ضربه مقاومت فوق العاده ای دارد.
- عمر تجهیزات و پمپ ها را افزایش میدهد.
- نیاز به هزینه بالایی برای نگهداری و تعمیر ندارد.
- حمل و نقل راحت
- قابلیت نصب آسان
نحوه انتخاب بهترین کلاسیفایر
به طور کلی کلاسیفایرهای مورد استفاده در صنعت در انواع مختلفی تولید میشوند. حتی در طراحی تولید آنها برخی امکانات به صورت سفارشی به دستگاه اضافه میشود. هر کدام از این محصولات همچون انواع اسکرو پرس و فیلتر پرس دارای ویژگیها و کاربردهای بخصوصی است که باعث شده است که هرکدام در صنعت خاصی بازدهی بهتری داشته باشند.
از تاثیرگذارترین فاکتورهایی که برای خرید این محصول باید در نظر گرفت می توان به حجم ماده ای که قصد دارید فیلتر کنید اشاره نمود.
فاکتور دیگری که باید در نظر گرفته شود نوع ماده ای است که میخواهید توسط کلاسیفایر جدا کنید. مشخصات ماده را باید به طور دقیق و کامل بدانید و در اختیار تولید کننده قرار دهید. برای برآورد دقیق تر و صحیح تر این اطلاعات بهتر است که یک واحد آزمایشگاهی راه اندازی کرده و بر اساس نتایج به دست آمده نسبت به انتخاب کلاسیفایر اقدام کرد. انتخاب تجهیزات بر اساس نتایج حاصل شده از فرآیند آزمایشگاهی کاهش میزان زیادی از هزینه برای خریدار در پی خواهد داشت.
این دستگاه در دو نوع تر و خشک طراحی میشود و کاربردهای متفاوتی دارند. با توجه به موادی که قصد فیلتراسیون آنها را دارید می بایست نوع آن را برگزینید. از کلاسیفایر تر برای جداسازی دانه های ریز و از نوع خشک برای دانه های درشت استفاده می شود که روش های جداگانه ای هم دارند.
کلاسیفایر مارپیچی
کلاسیفایر اسپیرال (دانه گیر مارپیچی) با ایجاد نیروی گریز از مرکز که توسط قطعاتی مثل گیربکس و شفت مارپیچی ایجاد میکند؛ به فرآیند جداسازی شن و سایر مواد در فاضلاب ها کمک می کند. مکانیزم عملکرد کلاسیفایر مارپیچی به این صورت است که با بکارگیری یک مارپیچ یا اسکرو سایز بزرگ، به طور یکنواخت در داخل پوسته میچرخد.
پیشنهاد می نمائیم حتما سری هم به صفحه اسکرو پرس بزنید.
طراحی کلاسیفایر مارپیچی به گونه ای است که 20% شیب دارد و از یک حوضچه در قسمت ورودی دستگاه بهره برده است. در واقع این مخزن در قسمت ورودی تعبیه شده تا وظیفه ورود آب فاضلابی را به درون دستگاه انجام دهد. آب ورودی، همان آب اولیه است که ناخالصی های زیادی را ممکن است به همراه داشته باشد.
مایع درون کلاسیفایر مارپیچی طی عملیاتی فرصت پیدا میکند تا از مواد چگالی دار جدا شده و از خروجی تعبیه شده در بخش پایینی کلاسیفایر خارج شود. این آب نسبتا شفاف است ولی هنوز تصفیه نشده است. در این بین، موادی که ته نشین شده است نیز با چرخیدن مارپیچی که با شیب کمی دارد از قسمت زیرین مخزن به بالا هدایت شده و در پایان از خروجی ماردون خارج میشود.
ایر کلاسیفایر (هوایی)
روش کار این دستگاه ها با مدلهای مارپیچی به کل متفاوت بوده و خروجی های آن ها نیز کیفیت یکسانی ندارد؛ خود کلاسیفایرهای هوایی نیز در انواع مختلفی تولید و روانه بازار شده اند.
هرکدام از نسخه های این محصول را نمی توان به عنوان نسخه همه کاره استفاده نمود زیرا روش کار هر یک متمایز بوده و برای جداکردن یک سری مواد خاص کاربرد دارند. این دسته از کلاسیفایرها را میتوان با توجه به روشهای فید شدنشان طبقه بندی کرد. بنیان کار کلاسیفایر هوایی بر اساس جداسازی با متعادل سازی ذرات با هواست. ایر کلاسیفایرها خود به دو دسته تحت جاذبه و سانتریفیوژی تقسیم بندی میشوند.
این دو گروه در واقع دسته بندی کلی است که برای ایر کلاسیفایرها در نظر گرفته شده است و هر کدام از آنها بیش از پنج مدل زیرمجموعه دارند که تفاوت های اصلی آنها در روش جداسازیشان است. مثلا کلاسیفایر هوای معکوس زیرمجموعه ای از انواع ایر کلاسیفایرهای تحت جاذبه است که در آن یک جریان هوا از پایین به بالا وجود دارد و در مدل های چمبره عمودی ساخته میشوند.
انواع روش دانه گیری درون کلاسیفایر
دانه گیری همان کاری است که کلاسیفایر انجام میدهد و موادی که تجزیه نمی شوند را جدا میکند. در اصل یک پروسه ابتدایی و روند مثبتی در زمینه کاهش آلاینده های جامد درشت است. دانه گیرها ها طراحی ساده ای دارند و در راستای بهبود فرآیند تصفیه کلاسیفایر تعبیه شدهاند. دانه هایی که در این روش جدا میشوند شسته شده و در مرحله بعدی دفع میشود. دفع این نوع دانه ها توسط کلاسیفایر اگر حاوی مواد آلی نباشد از طریق دفن بهداشتی انجام می شود. در ادامه این بخش انواع روش های دانه گیری کلاسیفایر را توضیح داده ایم.
دانه گیر جریان ناقص
این دانه گیرها به طور معمول بین آشغالگیر و حوضچه ای که برای ته نشینی در کلاسیفایر تعبیه شده است قرار میگیرد. در دانه گیر افقی روال کار به این صورت است که سیال به شکل افقی در کانال حرکت یکنواختی را تجربه میکند. سرعت حرکت در کلاسیفایر به گونه ای تنظیم شده که زمان کافی برای ته نشین شدن مواد وجود داشته باشد. مدت زمان استاندارد که در طراحی این دانه گیرها در نظر گرفته میشود 3 میلی ثانیه است. این زمان استانداردی مناسب برای ته نشین شدن دانه هاست.
دانه گیر گردابی
این دانه گیرها غالبا به شکل مقطع مربع یا استوانه ای طراحی و تولید میشوند. در کلاسیفایرهای فاضلاب گردابی، پساب از قسمت بالا وارد شده و بعد از جداسازی دوباره از قسمت دیگر کلاسیفایر از بالا خارج میشود. اساس کار این دانه گیرها به این صورت است که با تعبیه یک همزن قادر است یک گرداب مصنوعی ایجاد میکند. گرداب به بالا آمدن مواد سبک و ته نشینی مواد سنگین کمک میکند. دانه گیرهای گردابی از مزایای زیادی برخوردارند که ارزش خرید آنها را افزایش می دهد. مثلا این نوع کلاسیفایر نیاز به فضای زیادی ندارند و گزینه خوبی برای صنایعی که محدودیت مکانی دارند میباشد.
دانه گیری با هوادهی
یکی دیگر از دانه گیرها دستگاه هایی هستند که در مقطع مستطیلی طراحی و ساخته میشوند و سیستم کنترل سرعت درون آنها از طریق هوا انجام میشود. روش کار این سیستم بگونه ای متفاوت عمل میکند؛ هوای فشرده شده از طریق یک لوله انتقال به دیفیوزرها میرسد و در فواصل منظمی تزریق میشود. فرآیند حرکت سیال ها نیز به این شکل است که، از طرفی به سمت بالا رفته و از طرف دیگر به سمت پایین حرکت میکند. در واقع کار اصلی که تزریق هوا در این سیستم انجام میدهد این است که جهت چرخش سیال ها را مشخص می کند و سرعت چرخش نیز به تعداد دیفیوزرها بستگی خواهد داشت. این روش نیز مزیت های زیادی را نسبت به روش های ذکر شده دیگر دارد که در ذیل آورده ایم.
- راندمان بالاتر به نسبت روش جریان افقی
- اختلاط مواد افزودنی شیمیایی را بهتر از دیگر روش ها انجام میدهد.
- در این روش گریس ها و چربی ها بهتر حذف میشوند این مورد در فاضلاب های صنعتی حائز اهمیت است.
- مزیت ویژهی این روش این است که امکان بی هوازی شدن فاضلاب در آن وجود ندارد. بی هوازی نشدن فاضلاب در فرآیند تصفیه بسیار مهم است چرا که در مرحله نه مشینی می تواند موجب تولید بوی نامطبوع شدیدی میشود که ممکن است محیط اطراف را نیز به بو آلوده کند. این بو به دلیل تولید مقدار زیادی سولفیدهیدروژن به وجود میآید که ممکن است در مراحل بعدی موجب ممنوعیت فعالیت مجموعه نیز بشود.
- انعطاف پذیری این روش بسیار بالاتر از روش های دانه گیری دیگر است. در این روش میتوان اندازه فیلتراسیون را تنظیم کرد. اینکار به کمک شیرهای تنظیم هوا و دبی انجام میشود.
بهترین کلاسیفایر برای صنعت آب و فاضلاب
کلاسیفایر مارپیچی فرآیند کارامدی در فیلتراسیون شن، ماسه و انواع مواد جامد دیگری است که در پساب های فاضلابی وجود دارد. در واقع این فرآیند همان مرحله پیش تصفیه است که در تصفیه فاضلاب های صنعتی به عنوان عاملی کلیدی ذکر میشود. این مرحله را مرحله تصفیه فیزیکی نیز مینامند که توسط یک عدد حوض جداسازی، مخزن دانه گیری و روتکس انجام میشود.
بنابراین، کلاسیفایر مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب از نوع مارپیچی است. در این روش جداسازی، شافت ماردون در طیفی از قطرها که دهانه پیچی دارند با 16 الی 25 درجه در دسترس قرار دارند. این نوع طراحی باعث شده است که مکانیزم دانه گیری به شکل مطلوب و قابل قبولی صورت گیرد. از کاربردهای این نوع کلاسیفایر در صنعت فاضلاب پیشگیری از به وجود آمدن رسوب در لوله ها است. همچنین استفاده از چنین سیستمی این مزیت را به همراه دارد که دانه های ریز را می توان در مرحله پیش تصفیه، فیلتر کرده و از ورود آنها به پمپ و دستگاه اصلی جلوگیری کرد.
قطعات کلاسیفایر
قطعات اصلی به کار رفته برای ساخت کلاسیفایر به شرح ذیل است.
- الکتروگیربکس از اصلی ترین قطعاتی است در ساخت کلاسیفایر استفاده شده است و با توجه به حجم و ظرفیتی که برای دستگاه در نظر گرفته شده است؛ متفاوت است. دور موتور و گشتاور گیربکس از مواردی است که باید به آن توجه داشت.
- مخزن قیفی نیز عضو مهمی از کلاسیفایرهاست که با انتهای مخروطی طراحی شده است. مخزن جایی است که مایع با کل موادی که در ترکیب خود دارد در آن جمع آوری میشود.
- ماردون ها که در انواع دارای شافت و بدون شافت ساخته میشود. نکته اینجاست که این قطعه در شرایط مختلف می تواند متغیر باشد.
قیمت کلاسیفایر
شما عزیزان از سراسر کشور می توانید به منظور استعلام قیمت و خرید کلاسیفایر مارپیچی و انواع دانه گیرهای صنعتی با ما تماس گرفته و مطابق با نیاز مجموعه خود دستگاه مدنظرتان را سفارش دهید. محصولات تولیدی مجموعه ما طبق استانداردهای بین المللی و توسط مهندسان برجسته کشور طراحی و ساخته میشود. در صورتی که در رابطه با قیمت انواع کلاسیفایر سوالی دارید یا نیاز به مشاوره خرید برای اطمینان از محصول انتخابی خود دارید می توانید از خدمات مشاوره رایگان ناب زیست بهره مند شوید.