لوله پلیکا

لوله پلیکا

لوله پلیکا یکی از پرمصرف ترین لوله‌ها در ساختمان سازی و صنعت محسوب میشود. این نوع لوله از گذشته‌های دور در صنایع مختلف استفاده میشود. از عبارت پلیکا در زبان فارسی بجای لوله UPVC و یا لوله پی‌وی‌سی (PVC) استفاده می‌شود.

لوله‌های PVC یا پلیکا توسط کارخانه‌های تولید کننده در رنج های قیمت متفاوت تولید می‌شوند و کاربردهای وسیعی در انواع ساخت و ساز، کشاورزی، آب و فاضلاب، پل و راه سازی دارد و امروزه تقاضای زیادی بین مهندسین دارد. بمنظور خرید یا لوله PVC و U-PVC ابتدا باید انواع آن را شناخت.

لوله‌های پلیکا با توجه به اینکه دارای خواص فنی و مکانیکی بالایی هستند، نیازهای وسیعی را تامین می‌کنند. یکی از جدیدترین مدل های لوله‌های PVC، لوله UPVC است که در صنعت آب و فاضلاب بصورت پوش فیت UPVC بکار می رود. از ویژگی این لوله‌ها این است که قابلیت نصب آسان دارند و نشتی ندارند.

بیشترین کاربرد لوله پلیکا در خروجی فاضلاب و ناودان است. همچنین برای پوشش کابل برق هم کاربرد دارد که در ادامه معرفی شده است.

مزایای لوله پلیکا

در ادامه مهمترین مزایای لوله‌های پی وی سی را برایتان بیان خواهیم نمود. با ما همراه باشید.

  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی

لوله پلیکا در مقابل بسیاری از مواد شیمیایی تا دمای 140 درجه فارنهایت و دیگر مواد شیمیایی که در منازل استفاده می‌شوند مقاومت بسیار بالایی را نشان می دهد.

  • مقاومت بالا در برابر خوردگی

لوله PVC نارسانا می‌باشد و در برابر واکنش های الکتروشیمیایی که ناشی از فعالیت اسیدها و نمک هایی که منجر به خوردگی فلزات می‌شوند، مقاوم است. این ویژگی برای هر دو سطح آن (سطح داخلی و سطح بیرونی) صدق می‌کند.

  • سبک بودن با توجه به مقاومت بالا

لوله پلیکا نسبت به بقیه لوله‌ها از وزن کمی برخوردار هستند و در عین حال با این وزن کم دارای مقاومت بالایی است. این مزیت پیشرفت بزرگی است و به لحاظ ایمنی مهم تلقی می‌شود، چرا که مصدومیت کارگرها را کاهش می دهد.

مزایای لوله پلیکا

  • انعطاف پذیری

لوله پلیکا در برابر شکستگی هم مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. تحمل فشار بدون اینکه دچار شکستگی یا ترک خوردگی از مزیتهای آن محسوب میشود.

  • مقاوم در برابر ضربه

در حالت معمولی نسبت به بقیه لوله‌های مشابه ساخته شده مقاومت زیادی در برابر ضربه نشان می دهد.

  • اصطکاک پایین

درون لوله PVC دیواره‌های صافی دارد که این امر باعث کاهش اصطکاک با سیال و مقاومت در برابر جریان عبوری از لوله می‌شود.

  • عایق حرارت

رسانایی حرارتی لوله پلیکا در برابر لوله‌های قدیمی تر، کمتر است. همین مساله باعث می‌شود که این لوله برای پروژه‌هایی که این ویژگی را مطلوب می دانند، مناسب باشد.

  • حمل و نصب آسان

یکی از مهم ترین ویژگی های این لوله‌ها قابلیت حمل و نقل آسان به علت سبک بودن آن است. همچنین به آسانی نصب میشوند و از این جهت یکی از لوله‌های مورد علاقه پیمانکاران است.

معایب لوله پلیکا

این لوله‌ها همچون هر کالایی در جهان دارای معایبی نیز هستند هر چند اندک که در ادامه به دو مورد از مهمترین معایب لوله‌های یو پی وی سی اشاره خواهیم نمود.

  1. مقاومت مکانیکی بسیار پایین این سیستم بهنگام دفن شدن درون خاک و عدم توانایی تحمل نیروهای وارده از سمت ماشین ها و حتی خود خاک از یک سو.
  2. شکنندگی لوله‌های پلیکا بعد از مدتی قرار گرفتن در مقابل نور خورشید.

در نتیجه دقت کنید در صورت استفاده از لوله upvc زیر جاده‌ها و معبرهای حتی آدمرو، رینگ استیفنس آن توسط کمپکت خاک اطراف و یا بتن ریزی دور تا دور آن تقویت شود تا موجب انسداد و بهم ریختن کل شبکه‌های انتقال آب و یا پساب نگردد.

معایب لوله پلیکا

مصارف لوله‌های پلیکا

مهمترین کاربردهای لوله پولیکا عبارتند از

  • آبياری تحت فشار درون مزرعه و گلخانه‌ها
  • آبرسانی شهری بصورت ثقلی و موارد نادری تحت فشار
  • فاضلاب شهری البته در موارد معدود و در سایزهای کوچک
  • خطوط انتقال فاضلاب درون ساختمان ها
  • استفاده از لوله پلیکا در پمپاژ آب از چاه به مکانی دیگر در باغها، مزارع و خانه‌های ویلایی
  • آبرسانی ساختمان در موارد معدود
  • کاربرد لوله‌های PVC جهت محافظت از سیمها در شبکه‌های انتقال کابلهای برق و مخابراتی
  • استفاده بمنظور ساخت داکت و ونت انتقال بخار و بو درون ساختمان های مسکونی و مجتمع های اداری، تجاری و بیمارستان ها
  • استفاده برای جهت انتقال آب باران از پشت بام به چاه آب باران

انواع لوله پلیکا (PVC)

این محصول را می توان در سه سطح دسته بندی کرد:

معمولی: از این نوع اغلب برای سیستمهای تهویه ساختمان استفاده می‌شود. به این نوع از لوله‌های پولیکا، لوله پلیکا ارزان نیز گفته می‌شود.

نیمه قوی: این نوع در سیستم فاضلاب خانگی و ساختمانها کاربرد دارد. یکی دیگر از مصارف نوع نیمه قوی بعنوان محافظ کابل های برق می‌باشد.

قوی یا فشار قوی: این نوع لوله پلیکا بدلیل قابلیت تحمل فشار بالایی که دارد، در سیستم فاضلاب صنعتی و همچنین نقش غلاف برای کابل های برق استفاده می‌شود.

انواع لوله پلیکا

لوله پلیکا برق

همانطور که گفته شد یکی از کاربردهای این نوع لوله استفاده بعنوان محافظ کابل های برق است که به واسطه این عملکرد عبارت لوله پلیکا برق اطلاق می‌شود. عنوان دیگر آن، لوله برق کاندوئیت است.

کاربرد لوله‌های PVC در این زمینه به چند دلیل مورد توجه است. اول اینکه این لوله نارساناست و این مزیت باعث می‌شود تا در هنگام آسیب و شوک الکتریکی سیم های داخل لوله آسیبی به آن و محل مورد نظر وارد نشود. این مدل نیز دارای مقاومت زیادی در برابر فشار و شکستن است و این امر بکار بردن آن درون بتن و زیر زمین را توجیه پذیر می‌کند. همچنین لوله پلیکا در برابر جویده شدن بوسیله جوندگان مقاوم است.

لوله پلیکا برق

لوله پلیکا فاضلابی

لوله‌های پلیکا فاضلابی یا لوله PVC فاضلابی برای انتقال فاضلاب های ساختمانی تو کار یا زیر کار، یا کاربرد های ناودانی با قیمت های بسیار مناسب مورد استفاده قرار میگیرند و آماده فروش میباشند.

کارخانه لوله پلیکا

علاوه بر ناب زیست، کارخانه‌های دیگری در شهرهای مختلف ایران مشغول به تولید این لوله‌های پر کاربرد هستند. از جمله کارخانه‌های لوله پلیکا می توان به کارخانه گلپایگان اشاره کرد که در این زمینه فعالیت می‌کند. یکی دیگر از کارخانه‌های تولیدی که در زمینه اتصالات مشغول به فعالیت است، کارخانه لوله پلیکا پارس پلیکا می‌باشد،که در استان تهران واقع شده و اتصالات پلیکا در اندازه 20 تا 250 میلیمتر تولید می‌کند.

گروه صنعتی ناب زیست همواره در جهت ارائه بهترین کیفیت تولید گام برداشته تا از این طریق در بهره وری بالا در صنایع مورد استفاده سهم بسزایی داشته باشد.

تولید لوله PVC

لوله‌های پلیکا بطور معمول در شاخه‌های 6 متری تولید می‌شود. تحقیقات جدید نشان داده که سیستمهای لوله کشی PVC و UPVC برای تامین آب و گاز طبیعی حداقل 100 سال عمر مفید دارند. این نوع لوله‌ها با دوام بسیار بالا و قابلیت بازیافت چندین بار بدون از دست دادن عملکردهای مکانیکی طولانی مدت، گزینه ای مقرون به صرفه، ایمن و پایدار برای انتقال آب آشامیدنی و گاز طبیعی هستند.

کارخانه لوله پلیکا

به کارگیری افزودنی های پی‌وی‌سی در پروسه تولید لوله پلیکا و اتصالات، رفتار و خواص ویژه ای ایجاد نموده و سبب ارتقاء خواص مکانیکی و طول عمر بیشتر محصول می‌گردد. این افزودنی ها با در نظر گرفتن نیازهای تک تک مشتریان، تامین و تولید شده و همواره تاکید و تمرکز خاص بر مشتری محوری و تولید محصولی با کیفیت و یکنواخت وجود دارد.

لوله پلیکا سمنان

لوله پلیکا سمنان یکی از عبارات پر جستجو در گوگل برای این محصول است. اما باید توجه داشت که کارخانه‌های مختلفی در این استان و تحت عنوان ذکر شده اقدام به فروش آن می‌کنند. یکی از تولید کننده‌های این محصول در سمنان، کارخانه لوله پلیکا ستاره سمنان می‌باشد.

این کارخانه از سال 1376 فعالیت میکند و این لوله‌ها را در سایزهای 20 تا 630 میلیمتر تولید می‌کند. یکی دیگر از کارخانه‌هایی که در سمنان در این زمینه شناخته می‌شود، لوله PVC سمنان است که دارای برخی از گواهینامه‌های سازمان ملی استاندارد می‌باشد.

لوله پلیکا زنجان

در استان زنجان هم تحت عنوان لوله پلیکا زنجان کارخانجاتی مشغول به فعالیت در زمینه تولید لوله و اتصالات پلیکا یا PVC هستند. یکی از این کارخانه‌ها ارتباط تجاری خوبی با کارخانه ناب زیست دارد، کارخانه صبا لوله زنجان می‌باشد.

محصولات کارخانه زنجان در سایزهای 20 تا 200 میلیمتر به تولید می‌رسند و لوله پلیکا زنجان هم دارای گواهینامه‌های سازمان ملی استاندارد می‌باشد. زنجان هم مانند تهران یکی از قطب های صنعتی کشور در زمینه تولید اینگونه محصولات است. لوله‌های تولید شده در زنجان در حوزه آبرسانی در فشارهای 6 بار، 10 بار و 16 بار به تولید می‌رسند.

تاریخچه و معرفی ماده PVC

PVC یا پلی وینیل کلراید در اواخر قرن نوزده میلادی کشف شد. این مهم با قرار دادن در معرض نور خورشید گاز تازه ایجاد شده وینیل کلراید بدست آمد. PVC بعدها بوسیله تحقیقات دانشمندی بنام والدو سیمون در بحبوحه جنگ جهانی دوم کشف و ایجاد شد. در آن زمان از PVC برای عایق در سیم کشی ها و در کشتی های نظامی و جنگی آمریکایی و کفه کفش و توپ گلف و… استفاده می شد. در حال حاضر شاید بتوان مدعی شد بیشترین مصرف پی وی سی در تولید لوله پلیکا است.

ماده تشکیل دهنده poly chloroethene (پلی وینیل کلراید) یا پی‌وی‌سی نوعی پلاستیک بسیار پر کاربرد است. این ماده در حال حاضر ۵۰ الی ۶۰ درصد در سازه‌های ساختمانی مصرف می‌شود. در در طی سال های اخیر پی‌وی‌سی در بسیاری از مصارف جایگزین چوب، سیمان و سفال شده است.

معرفی ماده PVC

PVC در ساخت لوله برق، لوله فاضلاب، کانال و لوازم نصب کردنی، صفحات گرامافون، کارت ها، پنجره‌ها، درب منزل، کف سازی و سقف سازی و در شکل نرم برای عایق و پوسته‌های کابل الکتریکی، توپ های بازی، لباس های کار و… استفاده میشود.

پلی وینیل کلراید ماده اولیه مورد استفاده در تولید لوله‌های پولیکا می‌باشد (شامل اتمهای کربن، هیدروژن و کلر). ماهیت اصلی یا شیمیایی این محصول از PVC یا پلی وینیل کلراید است که با مواد اولیه مانند نمک و نفت خام بوسیله پتروشیمی ها تولید می‌شود.

انتخاب نام لوله پلیکا برای این محصول براساس نام شرکت تولید کننده آن انتخاب شده است. جایی که اولین تولید کننده این نوع لوله، شرکتی به نام پلیکا (Polica) بود. با گذشت زمان که استفاده از این لوله‌ها رواج پیدا کرد، با همین نام پلیکا مشهور شد و هم اکنون نیز همین عنوان به این لوله‌ها اطلاق می‌شود.

سایز بندی لوله پلیکا

تولید این لوله‌ها در کارخانه تولید کننده لوله از سایز 1 اینچ آغاز و تا 14 اینچ ادامه دارد. لذا بمنظور اگاهی مشتریانی که به دنبال قیمت لوله پلیکا سایز بزرگ هستند باید عرض نمود بزرگترین سایز 400 میلیمتر معادل 40 سانتیر در دهانه داخلی می‌باشد.

سایز بندی لوله پلیکا
سایز بندی لوله‌های PVC-UPVC
  • 40 میلیمتر با ضخامت های 1.8، 3 و 4.9 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 1.9، 2.9 و 4 کیلوگرم می‌باشد.
  • لوله پلیکا 50 میلیمتر با ضخامت های 1.8، 2.4، 3.9 و 4.9 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 2.5، 3.1، 4.5 و 6.4 کیلوگرم می‌باشد.
  • 63 میلیمتر با ضخامت های 1.9، 3.9، 4.9 و 7 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 3.5، 5، 7.2 و 10 کیلوگرم می‌باشد.
  • 75 میلیمتر با ضخامت های 3.9، 4.9 و 6.8 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 3.6، 4.5 و 7 کیلوگرم می‌باشد.
  • 90 میلیمتر با ضخامت های 1.8، 2.7، 4.9 و 6.7 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 4.5، 6.5، 9.7 و 14.5 کیلوگرم می‌باشد.
  • لوله پلیکا سایز 110 میلیمتر با ضخامت‌های 2.2، 3.2، 5.3 و 8.2 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 6.5، 9، 14.5 و 21.5 کیلوگرم می‌باشد.
  • 125 میلیمتر با ضخامت های 2.5، 3.9، 6 و 9.3 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 8.2، 12، 18.5 و 28 کیلوگرم می‌باشد.
  • 160 میلیمتر با ضخامت های 3.2، 4.2، 7.7 و 11.9 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 13.5، 19، 30 و 41.5 کیلوگرم می‌باشد.
  • لوله پلیکا سایز 200 میلیمتر با ضخامت های 4، 5.9 و 9.6 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 20.5، 30 و 47 کیلوگرم می‌باشد.
  • 315 میلیمتر با ضخامت های 6.2، 9.2 و 15 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 50، 73و 115 کیلوگرم می‌باشد.
  • 400 میلیمتر با ضخامت های 7.9، 11.7 و 19.1 میلیمتر تولید می‌شود که وزن آن برای شاخه‌های 6 متری بطور تقریبی 80، 116.5 و 186 کیلوگرم می‌باشد. در مورد قیمت لوله پلیکا هم قیمت از 15000 تومان تا 1600000 تومان به ازای هر شاخه 6 متری آن می‌باشد.

قیمت لوله پلیکا

قیمت لوله پلیکا در پی نوسان در بازار ارز و در ادامه آن نوسان قیمت مواد اولیه برای تولید در حال تغییر است و قیمت لوله‌های پولیکا را نمیتوان بصورت ثابت در نظر گرفت.

یکی از اصلی ترین عامل تاثیر گذار بر قیمت این لوله‌ها و قیمت اتصالات آن کلاس فشاری این نوع لوله‌ها یعنی قوی، نیمه قوی و معمولی بودن آنها است. همچنین ضخامت و قطر آن و محل مورد استفاده از آن که میتواند سطحی بر روی زمین، به صورت دفنی زیر زمین، استفاده داخل بتن و یا برای عایق انتقال کابل برق باشد.

قیمت لوله پلیکا به چندین پارامتر بستگی دارد که یکی از اصلی ترین آن قیمت مواد اولیه یا همان مواد پلیمری است. قیمت این مواد دائما در حال تغییر بوده و یکی از معضلات تولیدکنندگان همین موضوع است و تاثیر مستقیمی بر روی قیمت نهایی محصول نیز دارد.

قیمت لوله پولیکا

ضخامت و وزن لوله پولیکا و همچنین نوع مواد اولیه بکار رفته در تولید این لوله‌ها از دیگر عواملی است که باید قبل از خرید بررسی شود.

اتصالات لوله پلیکا نیز از جمله کالاهای پر مصرف برای انتقال آب و فاضلاب است. کارخانه ناب زیست با تولید انواع اتصالات لوله پلیکا کار را برای مشتریان خود راحت کرده و خریداران میتوانند تمام این محصولات را با قیمت درب کارخانه تهیه فرمایند.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در قیمت لوله‌های پولیکا سایز یا همان قطر لوله است. قیمت این محصول در کارخانه‌های مختلف تولیدی متفاوت است و منشا این تفاوت در متریال بکار گرفته شده در فرآیند تولید می‌باشد.

کارخانه لوله پلیکا ناب زیست همواره از بهترین متریال موجود برای تولید لوله پلیکا بهره می برد و سعی ما بر این است که لوله‌های تولیدی دارای بالاترین کیفیت بوده تا در راستای رضایت مشتریان عزیز گام برداریم.

قیمت لوله پلیکا

از دیگر عوامل موثر در قیمت لوله پلیکا می توان به مواد بکار گرفته شده در تولید، و همچنین استفاده از آن در روی زمین و یا زیر زمین و بصورت دفنی و داخل بتن و… را نام برد. با توجه به تلاطم های اقتصادی و همچنین تغییر قیمت مواد اولیه، قیمت این لوله نیز دارای نوسانات می‌باشد. برای استعلام قیمت لوله PVC می توانید با کارشناسان ناب زیست در تماس باشید.

نحوه نصب لوله‌های پلیکا

برای نصب لوله پلیکا ابتدا باید نقشه مسیر حرکت لوله در ساختمان را در ذهن و یا بر روی نقشه مشخص نمود. سپس مسیر هایی که لازم است لوله‌های فاضلاب در زیر سطح ساختمان قرار گیرند با دقت با عمق مناسب کنده شود. سپس لوله‌ها را به قطعات مناسب برش زده و در کنار هم همراه اتصالات قرار داده شود.

توجه داشته باشید که برش ها باید کاملا یکدست و عمود بر محور لوله باشند که معمولا توسط کمان اره ریز این برش انجام میشود.

قبل از نصب داخل و بیرون لوله‌ها باید کاملا بازدید شود روغن و یا چربی در داخل لوله‌ها کاملا تمیز شود. سپس سر لوله در کنار یکدیگر قرار میگیرد و یک سر آن بوسیله هویه مخصوص لوله پلیکا گرم شده و داخل سر دیگر و یا اتصال که به چسب مخصوص آغشته شده است می‌شود. در تصویر زیر می توانید نحوه اتصال لوله‌های PVC پلیکا را مشاهده نمایید.

نصب لوله پلیکا

برای نصب و اتصالات لوله‌های پولیکا از روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد. در زیر به اختصار به شرح هر کدام پرداخته ایم.

اتصال لوله پولیکا به روش چسبی

این روش جزو مرسوم ترین روش ها در اتصال لوله پلیکا است. در صورتی که لوله‌ها به صورت افقی به هم اتصال داده شوند میتوان از این روش استفاده نمود و لوله و اتصالات را به کمک چسب مخصوص به هم وصل کرد.

اتصال لوله پلیکا به روش اورینگی

استفاده از این روش در کشور حدود 15 سال است که برای انتقال آب و فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرد. راحتی نصب بدون استفاده از ابزار آلات و تجهیزات خاص و اجرا با سرعت بالا نسبت به سایر لوله‌ها از مزیت های مهم اتصال با این روش است. در این روش از اتصال در صورت بروز مشکل تعمیرات راحت تر نسبت به دیگر روش ها انجام میشود.

روشهای نصب لوله پلیکا

اتصال لوله پولیکا به روش مکانیکی (فلنچی)

برای اتصال لوله‌های پلیکا به هم و یا اتصال آن به شیرآلات، از اتصالات مکانیکی یا فلنچی استفاده می‌شود. در این روش برای آب بندی کردن اتصالات از روش فشرده کردن لاستیک آب بند که در جلوی فلنچ قرار گرفته و نصب میشود آب بندی کامل اتصالات انجام می پذیرد. همچنین اتصال فلنچ به لوله پلیکا نیز با استفاده از بوشن فلنچ و چسباندن آن با چسب مخصوص به انتهای لوله انجام میشود.

 اتصال لوله پلیکا به روش رزوه ای (پیچی)

اتصال به روش پیچی جز روش های کم استفاده بوده و فقط در لوله‌های جدار چاه‌ها به صورت رزوه ای به کار میرود و برای لوله‌هایی با ضخامت خیلی بالا از جمله لوله‌های تحت فشار و لوله‌هایی که برای استخر به کار میرود از اتصال به روش پیچی استفاده میشود.

اتصالات لوله پولیکا

لوله پلیکا (لوله PVC) چقدر عمر میکند؟

طول عمر مورد انتظار لوله‌های پی‌وی‌سی ۵۰ تا ۷۰ سال بیان میشود. اگر چه برخی از داده‌های ارائه شده توسط تولید کنندگان لوله‌های پلاستیکی عمر بیش از ۱۰۰ سال را برای این مواد نشان می دهد. از آنجایی که تنها از سال ۱۹۷۰ در ایالات متحده از این مواد استفاده شده، هنوز برای تعیین دقیق تر طول عمر آنها باید بیشتر صبر کرد.

باید توجه داشت که نور خورشید لوله PVC را تضعیف می‌کند و عمر آن را کوتاه می‌کند. تابش خورشید جنس لوله پلیکا را شکننده و ترد می‌کند و در نتیجه به آسیب پذیری آن در برابر ضربه می‌گردد. برخی از پی‌وی‌سی ها با مواد افزودنی چون تیتانیوم باعث کاهش، و نه از بین بردن، میزان آسیب اشعه‌های UV نور خورشید می‌شوند.

از آنجایی که اکثراً PVC ها برای مصارف آبرسانی یا زهکشی در زمین دفن می‌شوند، نور خورشید در این گونه کاربردها مشکلی را به وجود نمی آورد. اما تولیدکنندگان توصیه می‌کنند که لوله‌های PVC مورد استفاده در فضای باز و در معرض نور خورشید، با رنگ های روشن و سازگار با پلاستیک پوشش داده شود تا از عمر مفید لوله پلیکا کاسته نشود.

محصولات مرتبط که ممکن است برای شما مفید باشد شامل لوله پلی اتیلن و لوله کاروگیت میباشد.

حمل و نگهداری لوله‌های پلیکا

در هنگام جابه جایی لوله پلیکا و اتصالات آن باید کاملا دقت شود که ضربه ای به آنها وارد نشده و یا خراش و ساییدگی بر روی آنها به وجود نیاید. همچنین در حمل آنها باید دقت کرد که فشار اضافه ای بر روی لوله‌ها وارد نشود که سبب شکستگی آن شود.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه شود این است که در صورت استفاده طناب، سیم بکسل یا زنجیر برای بستن و مهار کردن لوله پلیکا و اتصالات روی کامیون یا تریلی و یا هر وسیله ی دیگری که از آن برای حمل استفاده میشود، باید از نمد کمربند و قطعات لاستیکی و… استفاده کرد تا صدمه ای به قسمت خارجی لوله وارد نشود. بهترین کار و روش این است که برای بستن لوله پولیکا و مهار آن از تسمه‌های چرمی و برزنتی (BREZENT) استفاده شود.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 8 میانگین: 4.9]