ژئوسل

ژئوسل چیست؟

ژئوسل یک ساختار سلولی سه بعدی است که می تواند با خاک، شن یا مواد دیگر پر شود تا شیب‌های تند را تثبیت کند و از فرسایش جلوگیری کند. آنها از پلی اتیلن با چگالی بالا ساخته شده اند و ساختاری سلولی دارند که به آنها اجازه می دهد تا با زمین مطابقت داشته باشند.

ژئوسل یک ماده پلیمری سه بعدی از خانواده محصولات ژئوسنتتیک با بافت لانه زنبوری و شانه تخم مرغی است که باعث افزایش مقاومت برشی و جلوگیری از رانش زمین شده و محافظی برای دیوارهای حائل چند لایه است. هندسه ژئوسل از آسیب دیدن مواد پرکننده توسط جریان های هیدرولیکی جلوگیری می کند.

ساخت‌وساز پروژه‌های بزرگی مانند جاده‌سازی باید به نحوی انجام شود که سرعت، سهولت، اطمینان از نتیجه و هزینه کمتر را یکجا در بر داشته باشد. این موارد زمانی که جاده شیب داشته یا بستر زمین از خاک نرم و بدون استقامت تشکیل شده باشد، بسیار بیشتر احساس می‌شود. ژئوسل یکی از محصولات بسیار مفیدی است که در این پروژه‌ها می‌توانند همه این مزایا را به همراه داشته باشد.

برای اینکه بتوان پروژه‌ای را با دقت و اطمینان انجام داد و به سرانجام رساند، علاوه بر اینکه باید بدانید کدام محصول بیشترین کاربرد را دارد، لازم است مطلع باشید که کدام تولیدکننده این محصول را به بهترین شکل تولید می‌کند. در هر صورت تولید چنین محصولات بسیار دقیق و حساسی در گروه صنعتی ناب ‌زیست می‌تواند بهترین انتخاب برای اجرای پروژه شما باشد.

ژئوسل چیست؟

معرفی ژئوسل

ژئوسل در واقع سازه‌ای است که از نظر ظاهر مشابه با لانه زنبور است و به‌صورت کلی می‌تواند با کمترین هزینه شیب زمین را در پروژه‌های عظیم تثبیت کند. پیشرفت تکنولوژی باعث شده است تا این سازه را از پلی‌اتیلن با چگالی بالا تولید کرده و هر بخش از این کندو را با کمک شیوه‌های اولتراسونیک به یکدیگر متصل کنند. این سازه‌های لانه‌زنبوری را به سیستم محصورسازی سلولی نیز می‌شناسند. وظیفه این محصول آن است که می‌تواند همه موادی که درون لانه‌ها پر شده را به همان شکل و ساختار اولیه ثابت نگه داشته و مانع از آن شود که فشار وارد از سمت بالا این ساختار را از میان بردارد.

چون شکل این سازه سه‌بعدی است فشاری که از سمت بالا به این محصول وارد شده در تمام دیواره‌های سلولی به‌صورت یکسان پخش می‌شود و این توزیع به شکل جانبی و عمودی انجام می‌گیرد. این امر باعث می‌شود تا بتوان از ژئوسل برای پشتیبانی از بار استفاده کرد. تثبیت زمین و توزیع فشار در جاده‌ای که ماشین‌آلات سنگین مدام در آن در حال حرکت هستند از جمله ویژگی‌هایی است که ژئوسل می‌تواند انجام دهد.

ژئوسل‌ها دارای تنوع هستند که این انواع مختلف را باید متناسب با مشخصاتی که دارند برای مدل‌های متفاوتی از خاک امتحان کرد. این محصول را بر اساس اینکه دارای سوراخ هستند یا هیچ منفذی روی آن‌ها وجود ندارد طبقه‌بندی می‌کنند که عبارت‌اند از:

ژئوسل سوراخ‌دار

این نوع از سازه‌های لانه‌زنبوری در دیواره‌های خود دارای سوراخ‌هایی بوده که در یکسان و توزیع برابر هستند. در نتیجه این سوراخ‌ها تغییر شکل کمتری هنگام توزیع تنش و فشار نشان می‌دهند. در واقع این نوع از محصولات از نوار سوراخ‌دار تشکیل شده‌اند که بر اساس این سوراخ‌ها و نوع جوشی که آن‌ها را به هم متصل کرده است یکپارچگی ژئوسل بیشتر یا کمتر می‌شود.

پس از تولید با کمک یک دستگاه تست کشش، استحکام کششی و استحکام جوش درز تعیین می‌شود. این استحکام باید یا معادل مقاومت کششی نوار بوده یا از آن بیشتر باشد. این نوع محصول بیشتر برای زهکشی طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند به بهترین شکل تنش را در سطح زمین توزیع کند.

ژئوسل سوراخدار

ژئوسل بدون سوراخ

این سازه‌ها دیواره‌های صاف و محکمی دارند که از یک ورق پلیمری با ساختار شبکه سه‌بعدی تشکیل شده‌اند. سپس به کمک پرچ یا جوش اولتراسونیک آن‌ها را به یکدیگر وصل کرده‌اند. اغلب از این محصول برای زهکشی سنتی استفاده می‌کنند.

زمین‌ها و جاده‌هایی که آسفالت نشده‌اند، شیب نادرستی دارند یا از خاک‌های نرمی تشکیل شده‌اند که پس از مدتی زیر فشار بار ممکن است نشست کنند؛ به همین دلیل است که باید قبل از هر کاری زیرسازی در این پروژه‌ها انجام شود تا بتوان از عمر مفید و بالای سازه مطمئن بود.

ژئوسل، یکی از محصولات پلی‌اتیلنی که بهترین کیفیت آن را شرکت گروه صنعتی ناب ‌زیست تولید می‌کند، از جمله سازه‌های زیربنایی لازم برای چنین پروژه‌ای حساسی است. با این‌ حال قبل از انتخاب و هر اقدامی جهت خرید ژئوسل، بهترین کار این است که حتماً با یک متخصص از این مجموعه مشورت و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

کاربردهای ژئوسل

ژئوسل‌ها ساختارهای سوراخ دار ساخته شده از پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) هستند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که خاک دانه بندی شده و سایر مواد پرکننده را در بر می گیرند. از ژئوسل‌های پلی اتیلنی در ساختمان سازی برای تثبیت خاک و کنترل فرسایش آن استفاده می شود.

در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد: ژئوسل چه کاربردهایی دارد؟ ژئوسل به دلیل ساختار ساده و کاربری بسیار مفیدی که دارد می‌تواند برای موارد بسیار مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای ژئوسل

این کاربری‌ها هم در زمینه پروژه‌های مسکونی و هم تجاری قرار می‌گیرند و می‌توانند با هزینه‌ای بسیار کم ویژگی‌های بسیار زیادی داشته باشند. کاربرد این محصول به شرح زیر است:

  • کاربرد ژئوسل در جاده‌سازی

مهم‌ترین حوزه کاربری این سازه، جاده‌هایی از جنس شن و خاک است. چه این جاده درحال‌توسعه و چه به‌عنوان یک جاده جنگلی ساختاری شنی یا خاکی داشته باشد، می‌توان برای تثبیت شیب جاده از این سازه در آن استفاده کرد. جاده‌هایی که در ساخت آن‌ها از ژئوسل استفاده شده باشد هم پایداری بسیار خوبی دارند و هم می‌توانند باری را که از طریق ماشین به آن‌ها وارد می‌شود را به‌صورت یکنواخت در کل مسیر توزیع کنند تا باعث خرابی یک نقطه نشود.

  • استفاده از ژئوسل در ساخت پارکینگ

یکی دیگر از کاربردهایی که می‌توان برای ژئوسل‌ها نام برد، تثبیت شیب در پارکینگ‌ها است. نه‌تنها این محصول در زمین‌های شنی می‌تواند به‌خوبی از جاده پشتیبانی کند و مشکلات ناشی از شیار را از میان بردارد؛ بلکه حتی اگر زمین پارکینگ سنگ‌فرش هم باشد می‌توان از این روش برای کاهش هزینه مشخص استفاده کرد.

  • حفاظت از شیب

همان‌طور که از ابتدا نیز ذکر کردیم وظیفه اصلی ژئوسل آن است که بتواند از شیب محافظت کرده و آن را حفظ کند. البته این روش از گذشته مورد استفاده قرار می‌‌گرفت. تراس و روکش سنگ از جمله این روش‌ها بود که نه‌تنها اجرای عملیاتی آن بسیار پیچیده بود بلکه گران نیز تمام می‌شد.

در برخی مناطق که پوشش گیاهی دامنه کم و شیب زیاد است، نیاز به تثبیت شیب بیش از گذشته احساس می‌شود؛ در نتیجه برای سرعت و سهولت بیشتر اغلب از این سیستم محافظتی استفاده شده و باعث می‌شود همه نواحی بار را به یک اندازه حفظ کنند.

  • جلوگیری از فرسایش زمین

علاوه بر تثبیت شیب، از ژئوسل به‌عنوان ابزاری استفاده می‌شود تا مانع از فرسایش بیش از حد شود. باد و آب به‌خودی‌خود در شیب‌ها باعث فرسایش شدید شده و بیشتر به این زاویه می‌افزایند؛ در نتیجه برخی مشاغل و خانه‌ها با آسیب جدی روبه‌رو می‌شوند. این سیستم در شیب‌ها و حتی خطوط ساحلی می‌تواند به‌خوبی از فرسایش آبی و بادی جلوگیری کند.

موارد استفاده از ژئوسل
  • دیوارهای نگهدارنده

اگر در مکانی بار بسیار زیادی به زمین فشار بیاورد، ژئوسل‌ها مانند یک‌ پایه دیوار عمل کرده و در نتیجه می‌توانند به بهترین شکل بار را توزیع کرده و به شکلی انعطاف‌پذیر استحکام زمین را حفظ کنند. از طرف دیگر حتی اگر خاک بسیار نرم و شنی باشد، باز هم این ژئوسل‌ها هستند که می‌توانند آن را برای مدتی طولانی مقاوم نگه دارند و از نشست آن جلوگیری کنند.

  • پشتیبانی از روسازی

برخی موارد وجود دارد که خود خاک نمی‌تواند وزن روسازی را تحمل کند. در چنین مواردی باید روی بستر خاک یک ‌لایه از این محصول قرار داد و سپس آن را با سنگ‌ریزه یا سنگ‌دانه پر کرد. به‌این‌ترتیب می‌توان مواد روسازی را روی این سازه‌ها ریخت و مطمئن بود که خطر ازبین‌رفتن جاده کاهش پیدا می‌کند.

  • استفاده از ژئوسل در راه‌سازی

جاده‌هایی که استاندارد نیستند و هنوز برای آسفالت شدن آمادگی ندارند اغلب از خاکی ناپایدار، خاک‌های رس، زغال‌سنگ‌ها و حتی ماسه تشکیل شده‌اند. این مواد چون استحکام زیادی ندارند می‌توانند موجب شوند تا جاده نتواند فشار را به‌درستی تحمل کند و در نتیجه دچار نشست زمین می‌شوند. برای اینکه بتوان جاده‌ای مستحکم و مقاوم داشت ابتدایی‌ترین کار استحکام زیرسازی زمین است که این کار با کمک ژئوسل انجام می‌شود.

برای اینکه بتوان ژئوسل را در زیر زمین مدفون و درون آن را پر کنید نیازی نیست تا تجهیزات خاصی داشته باشید. لانه‌های ژئوسل زنبوری روی قسمت‌هایی از خاک که نرم‌تر هستند استقرار داده شده و سپس درون آن پر می‌شود. کامیون‌های کمپرسی که حامل مواد پرکننده هستند به‌سادگی مواد را برای این محصول خالی کرده و به‌صورت خودبه‌خود مواد درون لانه‌ها قرار می‌گیرد.

مزایای ژئوسل

درست است که این سازه‌های لانه‌زنبوری کاربردهای زیادی دارند و تقریباً یکی از اصلی‌ترین زیرسازی‌ها در زمین‌های پرشیب یا دارای خاک نرم محسوب می‌شوند؛ اما علاوه بر این موارد باید بدانید که مزایای دیگری نیز برای این محصول وجود دارد که می‌تواند به مهندسان کمک کند در استفاده از آن تردید نداشته باشند. این مزایا چه هستند؟

مزایای ژئوسل
  • هزینه‌های کمتر

اولین مزیتی که برای سازه‌های ژئوسل در نظر گرفته می‌شود این است که می‌توانند هزینه ساخت‌وساز را به نحو چشمگیری کاهش دهند. زمانی که قرار است از یک شیب یا زمین نرم و شنی محافظت شود هزینه بسیار سرسام‌آور است؛ به همین دلیل امروزه از فونداسیون‌های پلی‌اتیلنی استفاده می‌شود تا این هزینه کاهش پیدا کند.
کاهش قیمت تمام شده به دو دلیل رخ می‌دهد. یکی به این دلیل که تهیه خود ژئوسل‌ها هزینه زیادی به همراه ندارد و از طرف دیگر میزان محصول پرکننده نیز کاهش پیدا می‌کند. از طرف دیگر می‌توانید محصولی که در این لایه‌ها می‌ریزید گران‌قیمت نباشد تا به‌صورت کلی این هزینه نصف شود.

  • سرعت و سهولت بیشتر

اگر قرار باشد از روش‌های قدیمی برای جلوگیری از فرسایش یا پشتیبانی از زمین استفاده کنید، نه‌تنها وقت بسیار زیادی برای زیرسازی نیاز دارید؛ بلکه باید تعداد مهندسینی که در این کار کمک کرده و نظارت می‌کنند نیز زیاد باشد. استفاده از این سازه به این دلیل که هم قابلیت استفاده آسان دارد و هم سرعت را افزایش می‌دهد. همچنین می‌تواند زمان زیرسازی پروژه‌های بزرگ تجاری را به نصف کاهش داده تا با سرعت بالاتری به هدف خود برسید.

  • زهکشی آسان

زمانی که از ژئوسل استفاده می‌کنید در واقع بدون نیاز به هیچ امکانات و تدابیری زمین را نیز زهکشی کرده‌اید و در نتیجه آب از درون سوراخ‌ها نفوذ کرده و می‌تواند خارج از کل ساختار به جریان اصلی خود ادامه دهد. زمانی که آب به‌صورت طبیعی جریان دارد یکپارچگی زمین حفظ شده و در نتیجه عمر سازه حفظ می‌شود.

  • استفاده از مواد متفاوت

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این محصول آن است که می‌توانید از انواع مواد در دسترس برای پر کردن داخل آن استفاده کنید. اغلب از سنگ‌ریزه، مواد بازیافتی، خاک، سنگ‌هایی که در همان محل موجود است یا حتی چمن برای پر کردن درون آن استفاده می‌‎کنند. بسیاری از مهندسان بیشتر سعی می‌کنند برای کاهش هزینه‌ها از مواد بسیار ارزان و در دسترس برای پر کردن درون لانه‌ها استفاده کنند.

  • استحکام بالا

از آنجا که ژئوسل از پلی اتیلن با چگالی بسیار بالا تولید شده است، در نتیجه بسیار مستحکم هستند و دوام زیادی دارند. در برابر انواع فشارها مقاومت دارند و با انواع مواد شیمیایی واکنش نشان نمی‌دهند. تغییرات جوی و نور خورشید، همچنین مواد شیمیایی کودها در داخل زمین به این مواد آسیب نمی‌رسانند.

  • طول عمر بالا

به دلیل استحکام بسیار زیادی که دارند و نوع طراحی آن‌ها می‌توان امیدوار بود که در بهترین حالت نزدیک به 100 سال و در بدترین شرایط تا 75 سال عمر مفید داشته باشند؛ در نتیجه یکی از بهترین گزینه‌ها برای زیرسازی جاده محسوب می‌شوند.

معایب ژئوسل‌ها

قطعاً نمی‌توان گفت که محصولی با این ساختار خالی از هر عیبی است. درست است که مزایای ژئوسل بسیار زیاد است؛ اما لازم است تا از معایب آن نیز آگاه شوید. به‌این‌ترتیب می‌توانید بهترین تصمیم‌ها را اتخاذ کرده و برای پروژه مورد نظر خود آن را استفاده کنید.

خرید ژئوسل

مهم‌ترین عیب ژئوسل این است که برخی از این محصولات با پلاستیک یا مواد مصنوعی تولید می‌شوند که برای محیط زیست مشکلات زیادی ایجاد می‌کنند. این متریال پس از مدتی که درون زمین و در کنار انواع مواد شیمیایی و پساب‌ها قرار گرفتند خاصیت خود را ازدست داده و تجزیه می‌شوند. در نتیجه مواد شیمیایی تشکیل دهنده ژئوسل به خاک وارد شده و برای جانداران آن منطقه خطر محسوب می‌شود.

با این‌ وجود اگر از محصولات پلی‌اتیلنی استفاده کنید که این مشکلات را ندارد این نگرانی نیز به حداقل می‌رسد. از طرف دیگر ژئوسل‌های سوراخ‌دار گاه در منافذ خود دچار رسوب و گرفتگی می‌شوند که از خاصیت اصلی آن‌ها می‌کاهد و نیاز به تعمیر دارد.

قیمت ژئوسل

همواره بالاترین قیمت متضمن بهترین کیفیت نیست. اگر به دلیل ذیق وقت در صدد خرید اینترنتی ژئوسل هستید به خود حق میدهیم از شما خواهش نمائیم در حد یک ساعت از کارخانه و دفتر فروش شرکتهای مدعی تولید، تامین و فروش این محصول بازدید نمائید. این موضوع ساده بسیاری از مشکلات بعدی استفاده از این سازه‌های جدید الورود به بازار فروش را حل می کند.

تصمیم و اقدام به خرید ژئوسل با پایین ترین قیمت نیز به هیچ عنوان کاری عقلانی نیست. دقت کنید این سازه‌ها در زیر جاده‌ها و حجم وسیعی از خاک استفاده می شود که چنانچه بهنگام خرید دقت ننمائید؛ سه برابر پولی که ابتدا برای اجرای پروژه هزینه کرده اید باید هزینه کنید تا ژئوسل‌های ارزان و بی کیفیت را از زیر خاک بیرون بیاورید و آنها را با نوع با کیفیت جایگزین نمائید.

اینکه بهترین قیمت و مناسب ترین کیفیت کدام مدل از انواع ژئوسل‌ها هستند صرفا با دریافت مشخصات فنی کامل و بازدید از خطوط تولید امکان پذیر است. ما با آغوش باز تقاصا مینمائیم در این مسیر حتما دستان‌تان را به ما دهید و با ما همراه شوید!. برای دریافت لیست قیمت انواع ژئوسل با واحد فروش مربوطه تماس بگیرید.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 3 میانگین: 5]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید