مخزن کاروگیت دفنی – قیمت مخزن پلی اتیلن زیرزمینی

مخزن کاروگیت

مخزن کاروگیت از بستن ابتدا و انتهای لوله کاروگیت سایز بزرگ ساخته می شود و بسته به قطر لوله و طول آن می‌تواند از 2 مترمکعب تا 144.000 لیتر بصورت عمودی یا افقی ظرفیت داشته باشد. مهمترین کاربرد آن ساخت مخزن ذخیره و حمل انواع اسید، منهول کاروگیت، مخزن نگهداری آب باران، سپتیک تانک و… می باشد.

مخزن کاروگیت که تحت عنوان منبع اسپیرال کاروگیتی و مخزن پلی اتیلن دو جداره فاضلابی نیز در میان اهل فن معروف می‌باشد، با ارائه قابلیتهای ویژه ضربه پذیری و مقاومت در برابر نیروهای خارجی وارده، از محبوبیت قابل توجهی برخوردار می‌باشد. غالباَ انواع مخزن کاروگیت در ظرفیتهای مختلف، با استفاده از لوله پلی اتیلن دوجداره فاضلابی از سایز 500 میلیمتر تا 3000 میلیمتر ساخته میشود.

نکته‌ی قابل اهمیت اینجاست که باتوجه به مقاومت اسیدی و شیمیایی فوق العاده این متریال، از مخزن کاروگیت اسپیرال بمنظور نگهداری انواع سیالات اسیدی/و شیمیایی استفاده میشود. بلحاظ فرمیک نیز، طراحی و تولید این تانکرها به هر دو صورت عمودی و افقی امکانپذیر خواهد بود. قیمت مقرون بصرفه، دیگر ویژگی مهمی است که نظرهای زیادی را به سمت این تجهیزات جلب نموده است.

کاربردهای مخزن کاروگیت

کاربردهای مخزن کاروگیت

به‌لطف ویژگیهای گسترده انواع مخزن کاروگیت اسپیرال، این تجهیزات در برنامه‌های کاربردی زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • ساخت سپتیک تانک
  • تانکرهای ذخیره آب آشامیدنی
  • نگهداری و دپوی انواع سیالات شیمیایی
  • بکارگیری در ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب
  • استفاده به عنوان مخزن اسید
  • تانکرهای صلب دفنی، سطحی و هوایی
  • نگهداری انواع سیالات صنعتی
  • مناسب برای ذخیره سازی مواد غذایی. (در صورتی که استانداردهای فود گرید اخذ شود)

مزایای گسترده مخازن کاروگیت

مزایای مخازن اسپیرال کاروگیتی

روند رشد تقاضا برای خرید مخزن کاروگیت اسپیرال همواره در سالیان اخیر چشمگیر بوده است. در حقیقت بایستی اشاره داشت که انواع محصولات کاروگیتی به محض ورود به بازارهای صنعتی، با استقبال‌های گسترده ای روبرو شده و به سرعت، جای پای خود را در بازار مستحکم نمودند. تمامی این موفقیت‌ها، مشخصاَ بدلیل وجود ویژگیهای جذاب و متعدد در این تجهیزات است. بنابراین ذیلاَ به مهمترین مزایای انواع مخزن کاروگیت اشاره نموده ایم:

  1. مقاومت ذاتی فوق العاده در برابر ضربات وارده.
  2. شدیداَ فلکسیبل و انعطاف پذیر
  3. وجود اتصالات متنوع برای شکل گیری انواع فرم‌ها و آب بند نمودن کامل مخزن کاروگیت
  4. هزینه خرید مقرون بصرفه؛ نسبت به ارائه دوام بینظیر و مزایای عالی
  5. طول عمر 60 الی 100 ساله
  6. عدم اکسایش سطحی و درونی
  7. بدلیل دارا بودن سطح فلت و صاف، هم خاصیت هیدرولیکی این مخازن بالاست. و هم میتوان از عدم چسبیدن مواد و سیالات به دیواره مخزن کاروگیت، آسوده خاطر بود.
  8. در برابر بیش از 90% از اسیدها و مواد شیمیایی با غلظت مشخص، ایستادگی قابل توجهی داشته و دچار تجزیه/ و خوردگی نمیشوند.
  9. ضد سایش و ضد ترک‌خوردگی
  10. تا دمای پایدار عملیاتی 65 درجه سانتی گراد، عملکردی عالی برای نگهداری سیالات اسیدی و شیمیایی دارند.
  11. عملکرد عالی در فشارهای بالای عملیاتی
  12. وزن کم. (در قیاس با فایبرگلاسها و بخصوص متریالهای فلزی)
  13. نصب و راه اندازی نسبتاَ راحت
  14. امکان طراحی، تولید و خرید مخزن کاروگیت در انواع مدلهای با ظرفیت، ابعاد، فرم عمودی یا افقی، رنگ داخلی و یا مقاومت‌های مکانیکی متفاوت.
  15. جابجایی آنها راحت‌تر و مسلماَ کم هزینه‌تر خواهد بود.
  16. رطوبت، سرمای شدید، حرارت بالا و حتی تغییرات ناگهانی آب و هوایی، هیچگونه خللی را بر عملکرد این تانکرهای کاروگیتی وارد نمی‌آورد. همچنین دچار هیچگونه آسیب دیدگی نخواهند شد.
  17. ضریب اصطکاک بسیار کم.
  18. بدلیل سختی بالا، سطح کنگره‌دار خارجی و همچنین طعم خاص متریال تانکرهای کاروگیت، به‌هیچ عنوان توسط موشها و دیگر جوندگان مورد آسیب قرار نمیگیرند.
  19. درمقابل طیفهای مختلف نمکها و بازها نیز ایستادگی شیمیایی قابل توجهی دارند.
  20. عدم خوردگی توسط باکتریها
  21. قابلیت چکش خواری.

نکته: اگرچه که ایستادگی مخازن کاروگیتی در برابر ضربات وارده عالی می‌باشد. اما برخی ضربات مکانیکی (با اجسام تیز و فشار وارده قابل توجه)، میتواند منجر به سوراخ شدن این تجهیزات شود.

میزان مقاومت مکانیکی تانکرهای کاروگیتی

تنوع ساختاری انواع مخزن کاروگیت اسپیرال، تنها به سایز دهانه، ارتفاع، فرم و نوع نصب آنها محدود نمیشود. بلکه بایستی گفت که انواع مخزن های کاروگیت میتوانند بلحاظ مقاومت مکانیکی نیز با یکدیگر تفاوت داشته باشند. اگرچه که لوله‌های پلی اتیلن دوجداره فاضلابی در مقاومتهای 4 و 5 کیلونیوتن نیز قابلیت تولید دارند، اما مخازن کاروگیتی غالباَ در مقاومتهای مکانیکی 8، 16، 31.5 و 64 کیلونیوتن تولید میگردند.

مشخصاَ با افزایش مقاومتهای مکانیکی، میزان تحمل فشارهای جانبی از سوی این تانکرها افزایش می‌یابد. بخصوص در موارد نصب دفنی (و نه نصب سطحی و هوایی!)، میزان مقاومت مکانیکال لوله‌ی مورداستفاده برای ساخت تانکر ذخیره سازی، در میزان دوام کارکردی این محصولات بسیار تعیین کننده‌تر خواهد بود.

ارتفاع مخزن کاروگیت اسپیرال

ارتفاع مخزن کاروگیت

باتوجه به تولید انواع لوله کاروگیت در شاخه‌های 3، 6 و 12 متری، غالباَ ارتفاع مدلهای مختلف مخزن کاروگیت بصورت یکپارچه مطابق با همین اعداد خواهد بود. بخاطر داشته باشید که عرف سازندگان بر این منوال است که لوله‌های با سایز کوچکتر را تنها در شاخه‌های 6 و 12 متری تولید میکنند. و برای سایزهای بسیار بزرگ، امکان تولید در شاخه‌های با طول 3 متر نیز اضافه میشود. اما گروه صنعتی ناب زیست کاملاَ مطابق نظر خریداران گرامی، تمامی سایزهای ممکن را در قالب شاخه‌های با طول موردنظر ارائه میدهد. همچنین باستی خاطر نشان نمود که:

چنانچه به ساخت مخزن کاروگیت عمودی و افقی با متراژ طولی و ارتفاعی بیشتر از 12 متر نیاز داشته باشید، مهندسان ناب زیست توان ساخت مخازن غیریکپارچه را خواهند داشت. بدین ترتیب از انواع جوشکاری قدرتمند اکستروژن و الکتروفیوژن و اتصالات آب‌بندی دقیق بهره گرفته میشود.

ساختار مدلهای مختلف منهول کاروگیت نیز نسبتاَ مشابه با اینگونه مخازن می‌باشد. اگرچه که این دو تجهیزات:

  • هم در بعد سایز دهانه (به‌جهت اینکه منهول پلی اتیلن دوجداره معمولاَ از سایز استاندارد 600 تا نهایتاَ 1800 متر طراحی و ساخته میشود)؛ و
  • و هم از نقطه نظر کاربردها،

تفاوتهای بنیادینی با یکدیگر دارند.

مخازن پلی اتیلن دوجداره برای چه مواردی مناسب نیستند؟

پیشتر نیز عنوان شد که از مخزن کاروگیت بمنظور ذخیره سازی طیف‌های مختلف سیالات شیمیایی و اسیدی استفاده میشود. اما ذکر این نکته الزامیست که چنانچه دمای پایدار سیالات موردنظر برای ذخیره سازی بیشتر از 70-75 درجه سانتیگراد باشد، بهره گیری از مخزن کاروگیت میتواند مشکل ساز باشد. بخصوص برای نگهداری سیالات با غلظت بالا که دمای عملیاتی قابل توجهی دارند. مجموعاَ برخی از صنایع مهم که با سیالات شیمیایی/اسیدی با غلظت بالا سر و کار دارند، همانند:

  • صنعت نفت،
  • گاز؛ و
  • پالایشگاه‌های بنزین و پتروشیمی،

در زمینه بهره گیری از تانکرهای اسپیرال کاروگیتی بایستی توجهات لازم را بکار گیرند. چنانچه تمایل دارید در مورد یکی از محصولات پر فروش ناب زیست اطلاعات کسب کنید روی عبارت مخزن میکسر دار کلیک کنید.

قیمت مخزن کاروگیت اسپیرال

قیمت مخزن و تانکر کاروگیت

بمنظور مشخص نمودن قیمت مخزن کاروگیت اسپیرال، بایستی به پارامتهای گسترده‌ای توجه داشت. اصلی‌ترین فاکتورهای موثر بر قیمت تانکرهای کاروگیتی به شرح زیر می‌باشند:

  • ظرفیت کلی تانکر
  • ابعاد و اندازه و وزن این تجهیزات
  • میزان مقاومت مکانیکی لوله‌ی مورد استفاده. (به‌هر میزان که عدد مقاومت افزایش یابد، قیمت نهایی مخزن کاروگیت نیز سیر صعودی پیدا میکند)
  • قطعات مکانیکال بکار رفته در تانکرهای اسپیرال‌کاروگیتی
  • تعبیه اجزای خاص کنترلگر و نمایشگر
  • نوع جوش بکاررفته
  • کیفیت اتصالات و آب بندها
  • ساختار یکپارچه یا غیریکپارچه
  • فشار پذیری داخلی.
  • سفارشی سازی محصول. (بعنوان مثال برای پروژه‌های دفنی با فشار خارجی قابل توجه، ممکنست کارفرما به فکر استفاده از مخازنی با مقاومت مکانیکی 128 کیلونیوتن بیفتد و یا نیاز به مخزنی با ابعاد خارج از عرف داشته باشد. در اینصورت هزینه نهایی به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد)

مجموعاَ پیشنهاد میشود به جهت کسب اطلاع از شرایط قیمت و خرید مخزن کاروگیت و دیگر محصولات مرتبط (اطلاع از قیمت مخزن فایبرگلاس آب، تانکرهای پلی پروپیلن، پلی اتیلن، استیل، گالوانیزه و…)، با متخصصان واحد مشاوره و فروش گروه صنعتی ناب زیست تماس حاصل فرمایید.

نکات آماده سازی ترانشه و قرار دادن تانکر کاروگیت

نصب تانکر کاروگیت

بمنظور فراهم نمودن شرایط نصب انواع مخزن کاروگیت دفنی، نکات زیر از منظر آماده سازی ترانشه (چاله یا گودال نصب) و نحوه قرار دادن مخزن در آن، بایستی مورد توجه قرار گیرد:

  • چاله‌ای را متناسب با ابعاد تانکر کاروگیتی بعلاوه 50 الی 70 سانتیمتر اضافه‌تر از هر طرف، حفر کنید.
  • کف گودال نصب مخزن کاروگیت، بایستی از وجود هرگونه قلوه سنگ، میخ، اشیا و سنگریزه‌های ریز پاکسازی گردد.
  • بیاد داشته باشید که کف ترانشه، باید کاملاَ تراز باشد. (تا هم تعادل ساختاری مخزن در طول زمان حفظ شود و هم در صورت پر نمودن تانکر، سیالات به بیرون نشت نکنند)
  • به‌جهت جلوگیری از نشست کف ترانشه، ابتدا باید میزان سستی خاک زیرین را آنالیز نمایید. بهره‌گیری از متریالهایی نظیر: شن نخودی، ماسه و شن دریت و سنگخرده‌های غیر تیز در کف گودال مجاز می‌باشد.
  • چنانچه کف در مرحله‌ی اول سست بنظر بیاید، بایستی عملیات کف‌کوبی خاک را انجام دهید. کف‌کوبی خاک یا همان متراکم سازی، بهتر است تا حدود 70 درصد صورت پذیرد.
  • چنانچه کارشناس مربوطه باز هم از میزان استحکام کف محل نصب مخازن کاروگیتی مطمئن نباشد، معمولاَ لایه‌ای از بتن مگر به ارتفاع 10 الی 15 سانتیمتر در کف تشکیل میگردد.
  • توصیه میشود در صورت سست بودن خاک، دیواره‌های ترانشه را بصورت شیبدار حفر کنید. (تا فرو نریزد)
  • پس از آماده سازی ابتدایی، تانکرهای پلی اتیلن دوجداره را با بهره گیری از قلاب مخصوص، زنجیر و یا کمربندهای اختصاص جرثقیل، به آرامی در کف ترانشه قرار دهید.
  • هنگام جایدهی مخازن بر روی کف گودال، سعی کنید توازن و تعادل این تجهیزات حفظ گردد.

مراحل نصب مخزن کاروگیت

تولید کننده مخزن کاروگیت

حال پس از آماده شدن ترانشه و قراردهی تانکر در گودال نصب، دیگر مراحل نصب مخزن کاروگیت بایستی عملیاتی شود:

  1. اگر به جای قلاب جرثقیل از جا قالبی برای قرارگیری اصولی تانکرها استفاده نموده‌اید، وقت آن است که قالبها را باز نمایید.
  2. هرچه سریعتر نسبت به متصلسازی اتصالات نصب مخزن کاروگیت اقدام نمایید. چراکه محیط نصب پر از خاک و سنگریزه است و بهترست خاک کمتری وارد تانکر شود. ضمناَ موقتاَ میتوانید از آجر یا بلوک سبک، برای بستن سر منابع استفاده کنید تا گرد و خاک وارد این تجهیزات نشود.
  3. اتصالات را به دقت نصب نموده و از آب بند بودن کامل مخزنهای کاروگیتی اطمینان حاصل نمایید.
  4. پس از نصب اتصالات، بار دیگر از تراز بودن سطح تانکر مطمئن شوید.
  5. خاکهایی را که در مراحل حفر ترانشه در یک گوشه دپو کرده‌اید را الک کنید تا کاملاَ از وجود سنگریزه‌های درشت و تیز پاکسازی شود. سپس به آرامی خاک الک‌شده را در اطراف مخزن کاروگیت نصب شده بپاشید. (همراه با فرآیند تست نشتی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت)
  6. به‌هیچ عنوان خاکها را با شدت به اطراف یا بر روی تانکر نریزید.
  7. گاهاَ نصابان غیرحرفه‌ای تصور میکنند که برای استحکام بیشتر مخزن دفنی، باید نخاله‌های عمرانی/بنایی و آسفالتهای معیوب و کنده‌شده را در اطراف این تانکرها قرار دهند. امری که کاملاَ اشتباه بوده و میتواند موجب خسارت‌های فراوان و آسیب به مخازن شود!!
  8. لوله‌های ورودی و خروجی، مسلماَ از خود بدنه مخزن اسپیرال کاروگیتی حساستر هستند. درنتیجه از ریختن مقدار زیادی خاک بطور یکجا بر روی پایپ‌های ورودی/خروجی پرهیز نمایید.
  9. خاک ریخته‌شده به دور دستگاه را به خوبی متراکم‌سازی (فشرده) کنید. (حدود شصت درصد)
  10. مقدار خاکریزی را تا 35 سانتیمتر بالاتر از نقطه رأس (بالاترین بخش مخزن) ادامه دهید.

تست نشت مخزن اسپیرال کاروگیت

به هر میزان هم که عملیات نصب مخزن کاروگیت اسپیرال را به درستی انجام داده باشید، بازهم نباید از تست نشت آن غافل شوید. بدین منظور پس از اتمام فرآیند نصب ابتدایی، یک‌سوم (1/3) از ظرفیت این تانکرها پر از آب میشود. درادامه چنانچه شاهد هیچگونه آبریزی به بیرون نبودیم، عملیات پاشش خاک و پر کردن یک سوم از ارتفاع مخزن کاروگیت پی گرفته میشود.

سپس به سراغ تست مکمل می‌رویم. چنانکه دو سوم (2/3) از ظرفیت این تانکرها را با آب پر میکنیم. اگر بازهم شاهد هیچگونه نشتی/آب‌ریزی به بیرون نباشیم، عملیات خاکریزی تا انتها انجام میشود. ذکر این نکته الزامیست که معمولاَ در کنار محل نصب این مخازن، بایستی تابلوهای هشدار برای عدم عبور یا پارک ماشینهای سنگین قرار گیرد. ضمناَ برای افزایش تحمل ترافیکی محل نصب، توصیه میشود روی سطح تاج به عمق 15 الی 20 سانتیمتر بتن ریزی مگ عیاربالا انجام گیرد.

رای کاربران
[امتیاز کلی: 5 میانگین: 5]
۰۲۱-۸۸۷۲۲۰۲۷ با یک کلیک تماس بگیرید